slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ

Πυροβολημένα  του διαδικτύου αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αχαΐα και ο μαλάκ@@ αυτός δεν υπάρχει πουθενά , εσείς εκεί την μαλάκ@@ σας  
Υποψηφίος με την Ν.Δ.: 
Συνεχίζουν να λασπολογούν  οι πυροβολημένοι του διαδικτύου  να παρουσιάζουν ως υποψήφιο της  Νέας Δημοκρατίας  κάποιον   μαλάκ@@ επειδή  βγήκε μια φωτογραφία με τον Σαμαρά και έγραψε   μια  μαλάκ@@ στο facebook ...ρε γελοίοι για να  σοβαρευτείτε.

Υποψηφίος με την Ν.Δ.: «Στα @@ μου όσοι αυτοκτονούν»!

Η Οργή να γίνει Ορμή_



Μιχελάκη : Ο κ. Καμμένο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την πατρίδα μας".

"Δεν είναι μόνον ο λαϊκισμός, η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα. Είναι, προπάντων, η άγνοια και η συνωμοσιολογική φαντασίωση, που καθιστούν τον κ. Καμμένο εξαιρετικά επικίνδυνο για την πατρίδα μας".

Τα ανωτέρω καταλόγισε στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης με αφορμή δηλώσεις του κ. Καμμένου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι "με βάση τη νέα δανειακή σύμβαση οι δανειστές μπορούν να κατάσχουν καράβια που έχουν ελληνική σημαία".

"Δεν ξέρουμε εάν στόχος του είναι να τρομοκρατήσει και να διώξει από το νηολόγιο της χώρας, ελληνόκτητα και ξένα πλοία, εάν επιχειρεί να εξαπατήσει τους Έλληνες ή εάν επιδιώκει και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση διαπράττει έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 4/23/2012 08:42:00 μμ

Με πολύ κόσμο στο Μαρούσι


Το θετικό αντίκτυπο του Ζαππείου επιβεβαίωσε και η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Μαρούσι το απόγευμα της Κυριακής. Οι αντιδράσεις από την ανακοίνωση του οικονομικού προγράμματος ήταν θετικότατες, ενώ η παρουσία του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας γίνεται όλο και μαζικότερη από ομιλία σε ομιλία, δημιουργώντας προσδοκίες για μεγάλη προσέλευση στις τελευταίες ανοιχτές προεκλογικές συγκεντρώσεις. 

Πιο κοντά η Αυτοδυναμία μετά το Ζάππειο 3

Χαμόγελα στη Νέα Δημοκρατία, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος, στο Ζάππειο. Ο Αντώνης Σαμαράς έπεισε πως είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, διαθέτοντας ένα συγκροτημένο σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη. 

Μερικά από τα σημεία του Ζαππείου 3:
  • Τέλος στις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, διασφάλιση 13ου και 14ου μισθού
  • Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων
  • Μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 19%, 9% και 5% (τουριστικό πακέτο)
  • Μαχαίρι στο σπάταλο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις
  • Κατάργηση χαρατσιού- ενιαίος φόρος ακινήτων
  • Αποζημίωση ομολογιούχων
  • Σημαντική στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων
  • Συμψηφισμός οφειλών προς το Δημόσιο. Φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων
  • Νομοθετικές παρεμβάσεις για τους δανειολήπτες (Η δόση δανείων δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος). Επιδότηση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με 2% για δέκα χρόνια

Ο 14χρονος Ναξιώτης που συγκίνησε τους κριτές του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» (video

 

Ο Στέλιος Λεγάκης είναι μόλις 14 χρονών και λατρεύει τη μουσική. Πριν από τέσσερις μήνες έχασε τον πατέρα του και η μουσική έγινε η μοναδική του παρηγοριά. Μετά από τη μεγάλη του απώλεια ο Στέλιος είχε ανάγκη να νιώσει καλύτερα. Να διώξει για λίγο τη θλίψη από τα μάτια του και τη θέση της να πάρει η σπίθα του ταλέντου. Αποφάσισε λοιπόν να πάει στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Ανέβηκε λοιπόν στη σκηνή με την κιθάρα του και τραγούδησε ένα τραγούδι του Κωστή Μαραβέγια, παίρνοντας το χειροκρότημα τόσο του κοινού, όσο και των κριτών. Ήταν όμως η ιστορία του Στέλιου που συγκίνησε τους κριτές της εκπομπής. «Πριν τέσσερις μήνες έχασαν τον πατέρα μου και δεν ήμουν πάρα πολύ καλά. Την ημέρα που έφυγε, είδα το διαφημιστικό και είπα να δηλώσω συμμετοχή για ...
να νιώσω καλύτερα», είπε. «Καλά έκανες και ήρθες γιατί η ζωή συνεχίζεται. Μ’ άρεσε πάρα πολύ η δύναμη που έχεις στη φωνή και το μέταλλό σου. Αν συνεχίσεις είμαι σίγουρος ότι θα γίνεις πολύ αγαπητός», του είπε ο Χάρης Χριστόπουλος, προσθέτοντας ότι ο πατέρας του τον βλέπει και είναι πολύ περήφανος για εκείνον. Στο κοινό και η μητέρα του Στέλιου, η οποία όταν άκουσε την εξομολόγηση του γιου της δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά της. Στο τέλος όμως η σφιχτή αγκαλιά του την γέμισε με τη ζέστη της αγάπης και το χαμόγελό του ελάφρυνε λίγο το πένθος στην καρδιά της.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Το Σάββατο 21/4, ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος με την ιδιότητα του και ως επικεφαλής της περιφερειακής αυτοδιοικητικής παράταξης “Πολίτες Κόντρα στον Καιρό”,   παρευρέθηκε  και χαιρέτισε σε Ημερίδα που οργανώθηκε στη Μήλο, με θέμα “Βιώσιμη Διαχείριση Τουριστικών Προορισμών, Βιοποικιλότητα, Τοπικές Κοινωνίες”.

Προβοκάτσια Χατζηνικολάου σε Καμμένο!!

Ενώ σήμερα έχει καλέσει το αντιμνημονιακό μπλόκ των Παπαρήγα, Τσίπρα, Κουβέλη, τον Π. Καμμένο προκειμένου να τον εκθέσει θα τον καλέσει...
στην επόμενη εκπομπή με τους εκπροσώπους του μνημονίου, τον Καρατζαφέρη και τη Ντόρα... ξέρετε τους υπηρέτες των τοκογλύφων, των τραπεζιτών, των νεφελίμ κ.λπ.

Ο Νίκος θέλει να ταυτίσει τον Πάνο με το μνημόνιο και όχι αδίκως καθώς όπως γράψαμε εδώ ο Π. Καμμένος λέει ότι δεν θα καταγγείλει το μνημόνιο στις 7 Μαίου που θα είναι Πρωθυπουργός μιας και πρώτα πρέπει να διευθετήσει κάποιες λεπτομέρειες όπως πχ. να βρει τα πετρέλαια... μέχρι να τα βρει ελπίζει να μην έχουν πεθάνει πολλοί Έλληνες...
Ανάρτηση από το Δεξί X-Trem(i) 

Π. Καμμένος: Άλλά αντ΄άλλα της Παρασκευής το γάλα

Από τη χθεσινή συνέντευξη του Π. Καμμένου στο επίσημο όργανο του Κινήματος, τη RealNews:
Καμμένος: Ο εκφοβισμός για επιστροφή στη δραχμή είναι μια ψεύτικη απειλή, η οποία δεν προβλέπεται από καμία ευρωπαϊκή συνθήκη. Μηχανισμός αποβολής δεν υφίσταται.
Καλά και μηχανισμός στήριξης δεν προβλεπόταν αλλά στήθηκε σε 1 βδομάδα...
Καμμένος: Αποκλείεται το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσουμε με οποιοδήποτε κόμμα ψήφισε το πρώτο ή το δεύτερο μνημόνιο.... Το χρέος που έχει δημιουργηθεί από τα παράνομα επιτόκια δεν το αναγνωρίζουμε. Αναγνωρίζουμε τα πραγματικά ποσά που έχουμε λάβει και τους νόμιμους τόκους.

Δεν θέλουμε τα κόμματα που ψήφισαν τις δανειακές συμβάσεις αλλά θέλουμε τα 200 εκ που τσιμπήσαμε με τα μνημόνια
Καμμένος: ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. είναι κόμματα που πιστεύουν στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στον φεντεραλισμό. Εμείς πιστεύουμε στην διατήρηση της έννοιας έθνους-κράτους... Είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει τη συνεργασία με άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εντός του ευρώ.

"Είμαστε Ευρωπαίοι" αλλά οι άλλοι "είναι φεντεραλιστές"... άντε βγάλτε συμπέρασμα... το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Πάνος θέλει να μείνουμε στο ευρώ αλλά να μην ισχύουν για μας οι κανόνες που ισχύουν για άλλους... πολύ σοφό!!! Πως και δεν το είχε σκεφτεί άλλος πριν απ' αυτόν; Είναι σίγουρο πως αυτοί που στέλνουν επί 30 χρόνια τα πακέτα και τα ΕΣΠΑ θα ενθουσιαστούν με τις ιδέες του Πάνου... αλλά τι λέω αφού ο Πάνος λέει ότι μας χρωστάνε και δεν τους χρωστάμε

Ανάρτηση από το Δεξί X-Trem(i) 

Για νεοδημοκρατες


Οι επόμενες 15 ημέρες
Μου έλεγε χθές στο Ζάππειο ένας παλαίμαχος πολιτικός: «Τα ΜΜΕ και οι δημοσκοπήσεις έκαναν τη δουλειά τους. Έστησαν ένα σκηνικό συγκυβέρνησης, δημιούργησαν ένα κλίμα ηττοπάθειας και ευελπιστούν να δικαιωθούν από το αποτέλεσμα. Φταίμε και εμείς οι νεοδημοκράτες που έχουμε…. συνηθίσει στις ήττες! Ακόμα και τώρα, φοβόμαστε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τίποτα μαγικά στην τελευταία εβδομάδα και θα κερδίσει τις εκλογές! Η ΝΔ έρχεται πρώτο κόμμα μετά από μια συντριβή το 2009, και εμείς πάμε λές και είμαστε χαμένοι! Δυο βδομάδες πρίν τις εκλογές είναι πολύ μεγάλος χρόνος για την πολιτική! Αρκεί να το πάρουμε απόφαση να δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Και όλα μπορούν να γίνουν! Λίγος ενθουσιασμός και περισσότερη πίστη χρειάζεται»
Θυμήθηκα την δήλωση που είχε κάνει ο κ. Σαμαράς το 2010 στη ΔΕΘ. «Το δύσκολο θα είναι πείσω τους νεοδημοκράτες», είχε πεί. Το έχω μνημονεύσει αρκετές φορές και κάθε φορά συνειδητοποιώ πόσο δίκιο είχε! Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες ημέρες άκουσα αρκετούς ψηφοφόρους της ΝΔ να λένε ό,τι θα ψηφίσουν τον «Καμμένο, τον Μάνο, τη Χρυσή Αυγή ακόμα και τον Τσίπρα»!
Σ’ ένα πράγμα θα συμφωνήσω με τον κ. Καρατζαφέρη ό,τι οι πολίτες δεν πρέπει να ψηφίσουν υπό το κράτος θυμού, αλλά με τη λογική τους.
Για αυτό και οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν πρέπει να επαναλάβουν το λάθος του 2009.
Η αποχή δεν τιμωρεί τη ΝΔ, αλλά επιβραβεύει τον αντίπαλο.
Η ψήφος στον κ. Καμμένο δεν αποτελεί λύση, αλλά είναι σανίδα σωτηρίας για το ΠΑΣΟΚ .
Τέλος, στις εκλογές δεν διαμαρτυρόμαστε απλώς, αλλά εκλέγουμε και κυβέρνηση.
Έβλεπα χθές το βράδυ, σε παράλληλη σύνδεση, την ομιλία του κ. Σαμαρά στο Μαρούσι και εκείνη του κ. Βενιζέλου στα Γιάννενα. Ορατή ήταν η διαφορά.
Από τη μιά έβλεπες ένα Αρχηγό να μιλάει για το σχέδιο του για την Ελλάδα σ΄ ένα ζωντανό ακροατήριο και από την άλλη έναν κουρασμένο πολιτικό να προσπαθεί να διεγείρει ένα απογοητευμένο κοινό, κατηγορώντας τους αντιπάλους του!
Η διαφορά του χτές, από το αύριο.

23 Απριλίου 2010. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ

Πέρασαν δύο χρόνια από την αποφράδα ημέρα της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.
Ήταν η μέρα που ο Παπανδρέου από το Καστελόριζο έβαζε τη χώρα στα οικονομικά (και εθνικά;) δεσμά του ΔΝΤ και του φίλου του, Στρος Καν.
Υπάρχει το βίντεο της μαύρης ημέρας εκείνης, ένα βίντεο που δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουμε.
Και δεν θα το ξεχάσουμε.

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, Η ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ.


6 ΜΑΪΟΥ 2012.


ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.


Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ Η ΧΩΡΑ

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν ευθύνη για την κρίση αφού δεν κατάφεραν να κυβερνήσουν την χώρα με δικαιοσύνη και σύνεση.
Μέσα από το πελατειακό κράτος που διαμόρφωσαν, μας έφεραν σε αυτή την δυσμενή κατάσταση, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια δεν μπόρεσαν να δώσουν δίκαιες και αποτελεσματικές λύσεις, ενώ υποστηρίζοντας πως το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό και αφού δεν διαπραγματεύθηκαν σοβαρά και δεν εξασφάλισαν πριν την υπογραφή των συμβάσεων τη λήψη μέτρων ανάπτυξης και τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας κατάφεραν να πληγεί θανάσιμα η οικονομία της χώρας μας και να φτάσουμε στο τέλμα μέσα από ακραία λιτότητα, περιστολή των κοινωνικών δαπανών και απαρίθμηση των....

Συνάντηση στη Σύρο είχαν με φίλους τους είχαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Καμμένου Μάριος Βουτσίνος, Πέτρος Γούλιας και Δημήτρης Θεοδοσίου.

   

voutsinos_theodosiou
Συνάντηση στη Σύρο με φίλους του κινήματος είχαν τη Δευτέρα το απόγευμα, οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», Μάριος Βουτσίνος, Πέτρος Γούλιας και Δημήτρης Θεοδοσίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συμμετέχουν όλοι σε μια ανοιχτή συζήτηση – διάλογο με κοινές σκέψεις και προβληματισμούς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο συγκροτημένο οικονομικό πρόγραμμα που πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα ο Πάνος Καμμένος, παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο.
Οι υποψήφιοι βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», συνεχίζουν τις περιοδείες τους στα νησιά και είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι το ρεύμα συνεχώς μεγαλώνει, αφού οι Κυκλαδίτες αναζητούν μια διαφορετική πρόταση σε αυτές τις εκλογές και είναι έτοιμοι να κάνουν τη μεγάλη αλλαγή, με γνώμονα το καλό της πατρίδας και των νησιών

Γκρίνιες στους Ανεξάρτητους από τις σημερινές δηλώσεις Καμμένου



Προβληματισμένος 
από τις σημερινές δηλώσεις

Πολύ μιλάει ο πρόεδρος
Δυσαρεστημένοι οι Ζώης και Μαρκόπουλος από τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου τους ότι 
δεν θα συνεργαστεί «Ούτε νεκρός» με τη –ΕΙΔΙΚΑ-   Νέα Δημοκρατία άλλα  και  με το ΠΑΣΟΚ.
Και αυτό διότι τα δύο.....

Εξώδικο στο Πάνο Καμμένο από τον κατά δηλωση του επικοινωνιακό σύμβουλο του και υφυπουργό της δικτατορίας Γ. Γεωργαλάς για χρέος 14.000 ευρώ


Εξώδικο κατά του Πάνου Καμμένου φέρνει στο φως η εφημερίδα Δημοκρατία. Με βάση την εφημερίδα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρεται ότι είχε συνεργασία με υφυπουργό της δικτατορίας, τον οποίο άφησε απλήρωτο για τις υπηρεσίες του.
Το εξώδικο έχει σταλεί από τον Γεώργιο Γεωργαλά, υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό την περίοδο της δικτατορίας.
Με το εξώδικο που θυροκολλήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου στο κτίριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη λεωφόρο Συγγρού, ο Γεωργαλάς ισχυρίζεται ότι υπήρξε ο επικοινωνιακός σύμβουλος του....

Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Την εικόνα αυτή διαλέξαμε για να θυμίσουμε σε όλους και ιδιαίτερα στο ΜΠΕΝΙ, το πόσο φταίει η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Καραμανλή για το χάλι μας.
Η φωτογραφία είναι στις 4 Οκτωβρίου 2009, ημέρα που οι Έλληνες αποφάσισαν να εμπιστευτούν το "γίγαντα Τζέφρυ".

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αντιδράσεις προκαλούν οι χλιδάτες συνθήκες κράτησης της λογίστριας του Άκη Τσοχατζόπουλου

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι συνθήκες κράτησης της λογίστριας του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι κρατούμενες κάνουν λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση, υποστηρίζοντας πως κρατείται μόνη της σε θάλαμο 30 τ.μ., σε πτέρυγα χωρίς θορύβους, και πως οι γυναίκες που διέμεναν σε αυτόν μεταφέρθηκαν σε άλλα κελιά, στα υπόγεια των φυλακών.

Σύμφωνα με το Έθνος, στον συγκεκριμένο θάλαμο στην Γ' πτέρυγα των φυλακών βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα οι κρατούμενες που πάσχουν από AIDS.

«Ο θάλαμος αυτός θεωρείται ησυχαστήριο και βρίσκεται στην 'αριστοκρατική' περιοχή των φυλακών, όπου οι συνθήκες είναι πιο ανθρώπινες, γιατί δεν έχει φασαρία» δήλωσαν στην εφημερίδα κρατούμενες των φυλακών.

Οι ίδιες κατήγγειλαν και τις συνθήκες μεταφοράς της λογίστριας του πρώην υπουργού στις φυλακές. «Δεν φτάνει που οδηγήθηκε στη φυλακή χωρίς χειροπέδες, αλλά της κουβαλούσαν οι αστυνομικοί τον σάκο. Εμείς γιατί τον μεταφέρουμε μόνες μας;» είπαν.

Το ΠΑΣΟΚ αφήνει συντρίμια: Εφιαλτικές οι προβλέψεις για την ύφεση στην Ελλάδα

Εφιαλτικές οι προβλέψεις για την ύφεση το 2012 στην Ελλάδα, με το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής να εκτιμά ότι θα ξεπεράσει το 5,1% με 5,2% και την Τράπεζα της Ελλάδας να εκτιμά ότι θα υπερβεί το 4,5%.


Στην ετήσια έκθεση της για την ελληνική οικονομία που θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων, η Τράπεζα της Ελλάδας αναθεωρεί την εκτίμησή της για μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5%, εκτιμώντας πλέον ότι η ύφεση μπορεί να υπερβεί αυτό το ποσοστό και ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από τα τέλη του 2013.

Ενώ οι εκτιμήσεις είναι αρνητικές, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, εμφανίζεται σχετικά αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋποθεση να προωθηθούν πολιτικές για την ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Προβόπουλος αναμένεται να υπογραμμίσει ότι είναι αναγκαίο ένα σταθερό και λιτό φορολογικό περιβάλλον, η επιτάχυνση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και η υλοποίηση του προγράμματος Ήλιος για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία και άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Όσον αφορά στις τράπεζες, ο Γιώργος Προβόπουλος αναμένεται να τονίσει ότι καθοριστικό ρόλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα διαδραματίσουν οι τράπεζες, καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους θα παρέχουν ρευστότητα στην αγορά.

Από την άλλη πλευρά η τρόικα στις εκθέσεις για την ελληνική οικονομία που εξέδωσαν πρόσφατα Ε.Ε. και ΔΝΤ κάνουν λόγο για ύφεση 4,7% το 2012 με σημαντικό όμως τον κίνδυνο επιδείνωσης.

Εκτιμά μάλιστα ότι στο τέλος του χρόνου θα παρουσιαστεί υστέρηση εσόδων τουλάχιστον δύο δισεκατομμυρίων ευρώ στις εισπράξεις, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για πρόσθετα μέτρα για πρόσθετα μέτρα στους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών.

Αυτοί στο ΜΠΑΤΣΟΚ μας δουλεύουν...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΓΙΝΕΤΑΙ;
ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Αληθινοί άνθρωποι.


Αληθινά προβλήματα.


Αληθινές απαντήσεις.


Αυτή τη φορά να διαλέξουμε: ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Αυτά τα λόγια ακούγονται στο νέο τηλεοπτικό σποτ του ΜΠΑΤΣΟΚ.
Το δίλημα τους είναι ξεκάθαρο: Αυτή τη φορά να διαλέξουμε: ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Είναι το καλύτερο σποτ υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν χρειάζεται καμία προεκλογικλή καμπάνια από το Σαμαρά.
Έχει αναλάβει τη δουλειά ο ΜΠΕΝΙ.

6 ΜΑΪΟΥ 2012.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΠΕΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΤΣΟΚ-ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ


«Συνταγή» Σαμαρά για έξοδο από την κρίση

Εμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει στην περίπτωση που αναλάβει την πρωθυπουργία έδωσε χτες στο λεγόμενο «Ζάππειο 3» ο Αντώνης Σαμαράς, υποσχόμενος από αποκατάσταση «αδικιών» μέχρι φορολογική αμνηστία (σε όσους επιστρέψουν καταθέσεις στην Ελλάδα) και νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Στόχος του, όπως είπε, να αλλάξουν τα πάντα σε δύο χρόνια καθώς θεωρεί ότι σε «πέντε έως επτά χρόνια η Ελλάδα μπορεί να πρωταθλητής ανάπτυξης διεθνώς».
Οι βασικές του δεσμεύσεις είναι ότι δεν θα περικόψει τον 13ο και 14ο μισθό, δεν θα κάνει οριζόντιες μισθολογικές περικοπές, και δεν θα αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα.
Τι υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς;
  • Φορολογικές ελαφρύνσεις: Είπε ότι θα διαπραγματευτεί με την Τρόικα για να υπάρξει χρονοδιάγραμμα μείωσης των φορολογικών συντελεστών στον ΦΠΑ, από 23% στο 19% και από 9% στο 5%, με διατήρηση του ειδικού καθεστώτος στα νησία. Ένα από τα πρώτα τέσσερα νομοσχέδια θα είναι το νέο φορολογικό που θα επιβάλει ενιαίο συντελεστή 15% στη φορολογία των νομικών προσώπων.
  • Αντικατάσταση του χαρατσιού: Υποσχέθηκε ότι θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ με έναν νέο φόρο τύπου ΕΤΑΚ που θα είναι «πιο δίκαιος».
  • Αποκατάσταση αδικιών: Επέμεινε ότι αν εκλεγεί θα προωθήσει μια σειρά μέτρων που θα αποκαταστήσουν τις «αδικίες» όπως τις χαρακτήρισε έναντι των χαμηλοσυνταξιούχων, των πολύτεκνων και των κτηνοτρόφων. Δεν αναφέρθηκε σε νούμερα, αλλά στη ΝΔ μιλούν για πλαφόν 700 ευρώ στις συντάξεις, επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων και ενίσχυση των κτηνοτρόφων.
  • Ισοδύναμα μέτρα: Η αποκατάσταση των αδικιών που εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς θα κοστίσει 550 εκ. ευρώ, τα οποία θα βρει με αύξηση του φόρου στα νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, και τη μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ.
  • Μέτρα για δανειολήπτες και ομολογιούχους: Εξήγγειλε νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους δανειολήπτες να πληρώνουν μόνο τόκους για 3 χρόνια και η δόση να μην ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Είπε επίσης ότι θα εξεταστούν τρόποι αποζημίωσης όσων έχασαν από το κούρεμα των ομολόγων.
  • Περιστολή δαπανών: Έδωσε έμφαση περικοπές στις κρατικές δαπάνες. Όπως είπε θα ελεγχθεί «κωδικό με κωδικό» ο προϋπολογισμός με στόχο την εξοικονόμηση 450 εκ. ευρώ.
  • Ιδιωτικοποιησεις: Θα δώσει σε ιδιώτες τον ΟΣΕ και τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, κρατώντας όμως τα δίκτυα και τις υποδομές υπό τον έλεγχο του δημοσίου.
  • Μέτρα ανάκαμψης: Υποσχέθηκε αξιοποίηση των ύψους 14,5 δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, άμεση εξόφληση των χρεών (6,5 δισ. ευρώ) του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας με επιδότηση των στεγαστικών δανείων με 2% για δέκα χρόνια, διαδικασίες fast-track για τις μεγάλες επενδύσεις και παραχώρηση υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια) με συμβάσεις, ειδικό σχέδιο για νέες μαρίνες, ανασύσταση των ναυπηγείων, καθετοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής με προτεραιότητα στο λάδι, ενεργειακή επεξεργασία των απορριμάτων, προγραμματα αύξησης του τουρισμού αλλά και δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων με ηλεκτρονική αγορά.
  • Φορολογική αμνηστία: Είπε ότι η κυβέρνησή του θα ζητήσει την επιστροφή των καταθέσεων που έχουν φύγει στο εξωτερικό, δεσμευόμενος ότι θα προσφέρει φορολογική αμνηστία σε όσους το πράξουν.
  • Τακτοποίηση αυθαιρέτων: Υποσχέθηκε ότι θα τακτοποιήσει «οριστικά» 600.000 αυθαίρετα με χωροταξικό σχεδιασμό, απο όπου υπολογίζει ότι θα εισπράξει 9 δισ. ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια.
  • Καταπολέμηση γραφειοκρατίας: Δεσμεύθηκε για την μείωση του κράτους μέσω συνένωσης υπηρεσιών του Δημοσίου, ενώ είπε ότι η κυβέρνηση του θα αποτελείται από 15 υπουργεία.

Έμισθη συνεργάτης του Καμμένου η προνομιακή υποψήφια Ρούσσου

Χθες βράδυ η Κουντουρά ήταν σε εκπομπή του ΑΝΤ1 και είπε ότι θα καταργήσουν το στρατό των συμβούλων των υπουργών... πχ. εννοούσε την Ρούσου, την μοναδική υποψήφια ΑΕ στη Χίο (ώστε αν πάρει έδρα να βγει στα σίγουρα) την οποία είχε πάρει ο Καμμένος σύμβουλό του στο Υφ. Ναυτιλίας, προφανώς λόγω των εμφανών προσόντων της. Δείτε το ΦΕΚ:



--
Ανάρτηση από το Δεξί X-Trem(i)  

Έστω κι αργά ... τους πήρανε ... χαμπάρι!

Σενάρια και πραγματικότητα.


Καθολικό αίτημα, αν δεχθούμε τις δημοσκοπίσεις ή τις προτροπές των εγχώριων και διεθνών οικονομικοπολιτικών παραγόντων είναι η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων. Πολλές από δαύτες ξετιλίγονται τον τελευταίο καιρό στα μάτια μας ως σενάρια!

Για να δούμε μερικές...

Η συνέχεια στο logia-starata.blogspot.com

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Α’ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: "Για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις Ειδικές Κατηγορίες"

Την Δευτέρα 9 Απριλίου ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για άλλη μια φορά επανερχόμαστε εξαιτίας μιας φανερής αδικίας που γίνεται σε βάρος των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, με αφορμή τον συνάδελφό Λάζαρο Τεντόμα, που κατέχει οργανική θέση στο ΓΕΛ Σύρου. Ο συνάδελφος είναι τυφλός και για προφανείς προσωπικούς και οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να υπηρετήσει την οργανική του θέση.

Το ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμφωνίας στις Κυκλάδες.

Το ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμφωνίας στις Κυκλάδες.

Με δύο υποψηφίους κατεβαίνει στις εκλογές η Κοινωνική συμφωνία στις Κυκλάδες. Το ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμφωνίας απαρτίζεται από τους:

ΓΚΟΥΔΑΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΣΤΡΙΓΓΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

Στη δημοσιότητα έδωσε το κόμμα της "Κοινωνικής Συμφωνίας" όλα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών στις περιφέρειες της χώρας.

 

Δείτε εδώ τα ψηφοδέλτια

 

 

 

 


Σκληρή επίθεση εναντίον των πολιτικών άκρων από τον Αντώνη Σαμαρά

Καθαρή εντολή και αυτοδυναμία «για να τα αλλάξει όλα» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το Μαρούσι την Κυριακή. Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Είμαστε η παράταξη που ξεκόβει με το χθες, κοιτάζει μπροστά και παίρνει στις τύχες της χώρα στα χέρα της». Εξαπέλυσε, δε, δριμεία επίθεση εναντίον των πολιτικών άκρων και κάλεσε τους πολίτες να απομονώσουν τους οπαδούς της βίας και τους νοσταλγούς της τυραννίας και της Κατοχής.

«Είμαστε η παράταξη που ξεκόβει με το χθες, κοιτάζει μπροστά και παίρνει τις τύχες της χώρας στα χέρια της. Μέχρι τώρα κραύγαζαν οι άλλοι, τώρα μιλάμε εμείς και ακούγεται αντί για τις φωνές της σύγχυσης ο λόγος της ελπίδας» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν θα κάνουμε τα μισά, πρέπει να τα κάνουμε όλα, γιατί αυτά που λέμε δεν απαιτούν λεφτά που δεν υπάρχουν, απαιτούν ευθύνη και αποφασιστικότητα».

Αναφερόμενος στα ακραία φαινόμενα των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Υποχρεώνομαι να θυμίσω ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Το είδαμε τελευταία. Ακραίες ομάδες με αντίστοιχες συμπεριφορές και ομάδες που δεν πιστεύουν σε τίποτε και ασκούν μόνο βία, συμμορίες κουκουλοφόρων που καίνε τα πάντα και ποτέ δεν πιάνονται και άλλες που χαιρετίζουν χιτλερικά και τρομοκρατούν τον κόσμο. Η βία δεν είναι δικαίωμα είναι έγκλημα για όποιον το κάνει και κατάντημα για όποιον το ανέχεται».

Ζήτησε από τον κόσμο να απομονώσει όλους τους οπαδούς της βίας και τους νοσταλγούς της τυραννίας και της κατοχής.

Στράφηκε όμως και κατά των κομμάτων του κεντροδεξιού χώρου, λέγοντας: «Υπάρχουν νέα κόμματα που δεν ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς αλλά κάνουν ακριβώς ότι και οι Αριστεροί, κάνουν ότι και οι άλλοι ακραίοι. Τέτοια κόμματα δεν έχουν σχέδιο, γίνονται πρόθυμοι συνεταίροι της Αριστεράς ενώ διακηρύσσουν ότι ανήκουν στην Δεξιά. Ανήκουν στην διεθνή της ανευθυνότητας και της ασυναρτησίας. Κάθε ψήφος σε τέτοιο κόμμα είναι ψήφος πολιτικής ασυλίας και φιλί της ζωής στο ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Σαμαράς έβαλε το δικό του δίλημμα λέγοντας: «Στις 6 Μαΐου θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θέλει να τα αλλάξουμε όλα ή να μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν». Εξέφρασε, δε αισιοδοξία ότι «ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει να τα αλλάξουμε όλα· στις 7 Μαΐου θα υπάρξει η λύτρωση και θα αρχίσει η αναγέννηση της οικονομίας».

Μίλησε για τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και την δική του στάση σημειώνοντας: «Χρειάστηκε να συγκρουστούμε, να ανατρέψουμε τις εξελίξεις για να διώξουμε τον Παπανδρέου δύο χρόνια πριν την ώρα του».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε: «Θα ερευνήσουμε το πόθεν έσχες όλων όσων υπηρέτησαν κυβερνήσεις από το 1974 και θα το ερευνήσουν δικαστικοί, θα ερευνήσουμε ακόμη πως φθάσαμε στο Μνημόνιο για να λάμψει η αλήθεια. Θα αλλάξουμε τους νόμους για την ασυλία βουλευτών και την ευθύνη υπουργών, θα απαλλαγούμε από τα προνόμια των βουλευτών».

Υποσχέθηκε ότι σε λίγα χρόνια όταν πετύχουμε ανάπτυξη θα βγούμε από το Μνημόνιο και έκλεισε, καλώντας τους πολίτες: «Όλοι μαζί ενωμένοι και υπερήφανοι, ελάτε να φτιάξουμε πάλι την υπερήφανη Ελλάδα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».
Newsroom ΔΟΛ