slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έρχεται το Πρότυπο Γεωπονικό Κέντρο

 
Το νέο μεγάλο στοίχημα για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου - ΑΕΣ ΑΣ δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση του Πρότυπου Γεωπονικού Κέντρου. Έργο που έχουν άμεση ανάγκη τα μέλη (και όχι μόνο) της «Ένωσης» ώστε να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια όσον αφορά τη βελτίωση της παραγωγής τους...

Ελλάς – Τουρκία συνεργασία στον Τύπο και στα σχολικά βιβλία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη, Βουλευτού Β΄ Αθηνών, δημοσιογράφου, για τη «συνεργασία» με την Τουρκία σε θέματα ενημέρωσης και συγγραφής της «κοινής Ιστορίας»
Σιγήν ιχθύος εξακολουθεί να τηρεί η κυβέρνηση για την έναρξη συνεργασίας με τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, η οποία επικυρώθηκε μάλιστα και με συμφωνία που υπεγράφη από τον

Κεφαλογιάννης: ""Τα Προβλήματα Δημοκρατίας στην ΠΓΔΜ, απομακρύνουν τα Σκοπιά από την Ευρωπαική Ένωση".

«Τα Προβλήματα Δημοκρατίας στην ΠΓΔΜ, απομακρύνουν τα Σκοπιά από την Ευρωπαική Ένωση».
Εδώ το βίντεο της παρέμβασης 
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση για την Έκθεση Προόδου της ΠΓΔΜ που διεξήχθη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο έκανε την ακόλουθη παρέμβαση :
"Το πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Σκοπίων δεν ειναι το θέμα του Ονόματος. Ειναι το Έλλειμμα Δημοκρατίας που υπάρχει στην πΓΔΜ.
Ο σεβασμός στα κριτήρια της Κοπεγχάγης είναι το ζητούμενο. Στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών. 
Η Έκθεση Προόδου καταδεικνύει ότι τα Σκόπια παρουσιάζουν σημαντική οπισθοδρόμηση στα

Ετσι αλλάζει επίπεδο η ΑΕΚ το καλοκαίρι



Panagiotis Lampropoulos <plampropoulos@gmail.com







Η πρώτη χρονιά της ΑΕΚ στην επιστροφή της βρίσκεται στην τελική ευθεία της. Η Ενωση διεκδικεί βάσιμα την έξοδο της στα προκριματικά του Champions League, ενώ ανάλογα με τις εξελίξεις στο Κύπελλο που διεκόπη διεκδικεί και ένα τρόπαιο που σημαίνει πολλά περισσότερα για την ίδια και τον κόσμο της.

Όμως στην ΑΕΚ, σοφότεροι πια και γνωρίζοντας τις δυσκολίες, ήδη επεξεργάζονται το μεταγραφικό πλάνο για τη νέα χρονιά, όπου οι απαιτήσεις του κόσμου θα είναι μεγαλύτερες για να διεκδικήσει τον τίτλο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τέλη Ιουλίου, είτε στα προκριματικά του Champions League, είτε στα προκριματικά του Europa League η ΑΕΚ θα έχει την πρώτη αγωνιστική υποχρέωση της με στόχο την πρόκριση.

Για αυτό και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς σε συνεργασία με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Αλεσάντρο ντε Μπαρτόλο «δουλεύουν» πάνω στο μεταγραφικό σχεδιασμό για να είναι πανέτοιμοι σύντομα για κινήσεις στην αγορά.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΚΚΕ: Ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων έγινε και με την υπογραφή της κυβέρνησης

 
«Οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, κατήγγειλε σε αντίθεση με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ότι, δηλαδή, το “σφράγισμα” των συνόρων από τις χώρες του “βαλκανικού διαδρόμου” κι ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα έγινε, και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, επίσημη πολιτική της Ε.Ε.» υποστηρίζει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του «για τη διάψευση της ελληνικής κυβέρνησης από τον

Είναι δυνατόν με εθνοσωτήριο κυβέρνηση Συριζανελ Μαθητές στην Τήνο…νηστικοί


Δεκάδες μαθητές περνούν την ημέρα στο σχολείο νηστικοί και σήμερα ένα στα έξι παιδιά αντιμετωπίζει προβλήματα σωματικής υγείας και ένα στα τέσσερα προβλήματα συναισθηματικής υγείας.

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι και στην Τήνο αρκετοί μαθητές είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς οι γονείς τους να έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους εξασφαλίσουν το απαραίτητο κολατσιό σύμφωνα με την....

Ντόρα: Τι συμφωνήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες στη Σύνοδο


Η συντονίστρια Εξωτερικών της ΝΔ εκφράζει την ανησυχία ότι το κείμενο συμπερασμάτων δεν ανταποκρίνεται στη συζήτηση που έγινε μέσα στο συμβούλιο, με αποτέλεσμα στη συνέχεια απλά να κλείσουν τα σύνορα. Αιχμές κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά των εταίρων
Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση οφείλουν να πουν την

Τι έγινε ρε παιδιά 14μηνες Συριζανελ και ο Κυρίαρχος συνεχίζει να κάνει διακομιδές ασθενών στη Σύρο


Νάξος: Διακομιδή ασθενούς στη Σύρο
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ »ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ» Ν. Νάξου 62, μια 78χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Την 78χρονη παρέλαβε το ΕΚΑΒ Σύρου την οποία μετέφεραν στο

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Νοτίου Αιγαίου


Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, διενεργήθηκαν οι προγραμματισμένες εκλογές του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Νοτίου Αιγαίου, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην πρώτη του συνεδρίαση, που έγινε την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:

Επίθεση Βρούτση στην κυβέρνηση για τις συντάξεις

 
Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των συντάξεων εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
«Ο κόσμος βιώνει τον λογαριασμό Τσίπρα – Καμμένου που έρχεται μαζεμένος» τόνισε ο κ. Βρούτσης. Για την κυβέρνηση τόνισε ότι «βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε πανικό»
«Ήδη στο σχέδιο Κατρούγκαλου η περικοπή των νέων κύριων συντάξεων είναι 15-30% . Σε 3 χρόνια από τώρα και οι υφιστάμενοι συνταξιούχοι θα εξομοιωθούν πλήρως με τους νέους» επεσήμανε.
Ακούστε το ηχητικό:

Τι συμφωνήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες στη Σύνοδο, ρωτά η Ντόρα

  
Η συντονίστρια Εξωτερικών της ΝΔ εκφράζει την ανησυχία ότι το κείμενο συμπερασμάτων δεν ανταποκρίνεται στη συζήτηση που έγινε μέσα στο συμβούλιο, με αποτέλεσμα στη συνέχεια απλά να κλείσουν τα σύνορα. Αιχμές κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά των εταίρων
Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση οφείλουν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΕΎΣΠΛΑΧΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Σύρος: H ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 20 επιχειρήσεις και νοικοκυριά!


Σύρος: H ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 20 επιχειρήσεις και νοικοκυριά!
Tο «σαφάρι» της για την εξεύρεση των κακοπληρωτών θα συνεχίσει η ΔΕΗ με τους απλήρωτους λογαριασμούς.
Την «πρίζα» από δεκάδες καταναλωτές ρεύματος του νομού Κυκλάδων και ιδιαίτερα της Σύρου, σε επιχειρήσεις και σε νοικοκυριά με μεγάλους ανεξόφλητους λογαριασμούς, άρχισε να βγάζει η ΔΕΗ. Το «σαφάρι» για τη διακοπή ρεύματος ξεκίνησε για όσους έχουν αφήσει οφειλές της τάξης των 5.000 ευρώ, ενώ σε

Εκλογές στην Δημοτική Τ.Ο. ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Για δύο μέρες θα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για πρόεδρο της Δημοτικής Τ.Ο. και μέλη Δημ. Τ.Ε.
Όπως ενημέρωσε η Δημοτική Τ.Ο. ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να υποβάλλουν τις

Αθώος ο Χαράλαμπος Κόκκινος!


Αθωωτική ήταν για το άτομό μου η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αιγαίου στη Σύρο το απόγευμα της 9ης/3/2016.
Με τη χθεσινή του απόφαση το Εφετείο Αιγαίου δέχθηκε το σημαντικό και συνάμα ασύνηθες ότι είχα απαλλαγεί από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο… Δηλαδή ότι δεν είχα καταδικαστεί ούτε στον πρώτο βαθμό (απόλυτη ακυρότητα πρωτοβάθμιας απόφασης για τους γνωρίζοντες).
Η ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Τριμελούς Εφετείου Αιγαίου στη

Ο Κουμουτσάκος«Ξαναχτυπά» : Περιμένουμε ρητή διάψευση από τον Τσίπρα


Δυο νέα tweet σχετικά με την απάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μέσω Twitter στις τοποθετήσεις τουΝτόναλντ Τουσκ για το προσφυγικό ανήρτησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Στο πρώτο ανέφερε:

Aποκριάτικος χορός ΓΕ.Λ. Νάξου


Σας παρακαλούμε πολύ αν είναι εύκολο να προβάλετε τον Αποκριάτικο χορό του συλλόγου μας. Ευχαριστούμε πολύ.


Tο link για το ιστολόγιο μας: http://goneisgelnax.blogspot.gr/




Απάντηση Νίκου Χουζούρη στο Μανώλη Μαργαρίτη με ολίγη επίθεση στο Γιάννη Βρουτση


Φωτο:naxospress




Δελτίο Τύπου
         της τοπικής Κοινότητας Κορώνου Νάξου
(Η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, οι πράσινες κοινότητες, η ύδρευση στ’ Αργοκοίλι και ο συμβουλός του από την Κόρωνο) Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον δήμαρχο ή λαγός τη φτέρη έτριβε...

Είναι εγωιστής…δεν δέχεται την συγνώμη της!


Ο Γιάννης Σολάρης επιστρέφει με μια δυναμική μπαλάντα.
Τον Γιάννη Σολάρη τον ακούσαμε αρχικά να μας τραγουδάει «Φύγε από μπροστά μου»και «Ας την ξεχάσουμε».

Φρέσκια, ανανεωμένη και ισχυρή παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ITB του Βερολίνου


Ξεκινά η υλοποίηση του Τριετούς Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Τουρισμού της ΠΝΑΙ
Με το σλόγκαν «Aegean Islands.Like No Οther” να δεσπόζει και να αιχμαλωτίζει τα βλέμματα, τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται φέτος στο επίκεντρο της μεγαλύτερης στον κόσμο, διεθνούς έκθεσης τουρισμού του Βερολίνου, ΙΤΒ, με μια εντυπωσιακή, σύγχρονη εμφάνιση, που αποπνέει φρεσκάδα και ανανέωση.
Η 50η Διεθνής Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ ξεκινά σήμερα, 9 Μαρτίου και για την

Γ. Χατζημάρκος: Πολιτική δήλωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό

Φωτό: Nicolas Nanev
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τέλεσε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Μαρτίου, τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης σκίτσου για το προσφυγικό με τίτλο «Μετέωρο βήμα», η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, επί τη ευκαιρία του εορτασμού της 68ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Η έκθεση που ξεκίνησε την πορεία της από το Νεστορίδειο Μέλαθρο της Ρόδου, όπου φιλοξενείται μέχρι και τις 23 Μαρτίου, θα ταξιδέψει εν συνεχεία στην Λέρο και το Αγαθονήσι, για να μεταφερθεί στην Αθήνα και να

Fwd: ΔΤ: «Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για τη Σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας»

Το βίντεο της παρέμβασης του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας«Το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο ζήτημα.
Ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό αλλά και πρόβλημα διεθνές.
Που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση. Απαιτεί, όμως, και λύση σύμφωνα με τους κανόνες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Βρεθήκαμε απροετοίμαστοι. Αλλά τώρα απαιτείται περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.
Η συμφωνία με την Τουρκία δεν περιλαμβάνει τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Δεν περιλαμβάνει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ. Που η