slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, με το βουλευτή Κυκλάδων, Παναγιώτη Ρήγα και με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργο Γκούφα.


 Επίσκεψη στο γραφείο του δέχτηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, από τον βουλευτή Κυκλάδων, Παναγιώτη Ρήγα και από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργο Γκούφα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα εφ’ όλης της ύλης, που αφορούν στο Δήμο, ενώ δόθηκε έμφαση σε έργα που προγραμματίζονται και σε χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου, όπως η κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Υ., το φράγμα του Τσικαλαριού, το λιμάνι της Νάξου, οι ΒΙΟ.ΚΑ.,  η ύδρευση των μικρών νησιών του Δήμου και οι προτιθέμενες συγχωνεύσεις του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας, της Δ.Ο.Υ. και του καταστήματος του Ο.Τ.Ε. Νάξου.

687.000 οι άνεργοι στην χώρα μας!

Στα ίδια περίπου ανησυχητικά επίπεδα με τον Μάιο παρέμεινε η ανεργία και τον Ιούνιο στη χώρα μα , με τους εγγεγραμμένοι ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ να ανέρχονται στους 687.173, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση κατά 0,32%.

Από αυτούς 291.577 είναι άνδρες (ποσοστό 42,43%) και 395.596 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,57%). Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 62,59% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 28,02% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το (9,39)%.

Προπονητικό δίδυμο "φωτιά" ετοιμάζει ο Πανναξιακός ΑΟΝ

Προπονητικό δίδυμο "φωτιά" ετοιμάζει ο Πανναξιακός ΑΟΝ

Με το μεγαλύτερο προπονητικό δίδυμο του γυναικείου βόλεϊ, τους πολυνίκες Σούλη Τουρσούγκα και Γιώργο Δερμάτη, φλερτάρει ο Πανναξιακος ΑΟΝ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η διοίκηση της Ναξιώτικης ομάδας τα έχει βρει σε όλα με τους δυο πολύπειρους προπονητές και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές.
Ο κ. Τουρσούγκας μάλιστα επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες το νησί της Νάξου και είχε συνάντηση με τους ανθρώπους της διοίκησης όπου συζήτησαν για τις λεπτομέρειες τις συνεργασίας τους αλλά και για θέματα που αφορούν το βόλεϊ γενικότερα
Ποιοί είναι:
Ο Γιώργος Δερμάτης έχει περάσει από πολλούς πάγκους της Α1, έχει παρει πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Ιωνικό Ν Φιλαδέλφειας ενώ ήταν επί τέσσερα χρόνια βοηθός του Χερέρα στην εθνική ομάδα.
Για τον Σούλη Τουρσούγκα τι να πούμε, θεωρείται ο γκουρού του γυναικείου βόλεϊ, η 13χρονη θητεία του στον Παναθηναϊκό και τα 7 πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει στην πολύχρονη καριέρα του αρκούν για καταλάβει κάποιος τι φλέβα χρυσού χτύπησε ο Πανναξιακος!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

    Α)  Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου

Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Β) Προς τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Νάξου, Αγ. Αρσενίου, Φιλοτίου και  Απεράθου και των Τοπικών Κοινοτήτων Γλινάδου, Βίβλου και Κωμιακής.

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 19 Ιουλίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα: 19.30 μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την προτιθέμενη συγχώνευση – υποβάθμιση Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου.
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την προτιθέμενη κατάργηση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας ( Δ.Ο.Υ.) Νάξου.
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την προτιθέμενη κατάργηση του καταστήματος Νάξου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.)
  4. Εγκρίσεις εκδόσεων εγγυητικών επιστολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
  5. Έγκριση παράθεσης γεύματος για τον εορτασμό της τοπικής γιορτής του Αγίου Νικοδήμου και έγκριση σχετικών δαπανών.
  6. Μίσθωση χώρων στάθμευσης από τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: α) στις Δημοτικές Κοινότητες Νάξου, Αγ. Αρσενίου, Φιλοτίου και  Απεράθου, β) στις Τοπικές Κοινότητες Γλινάδου και Βίβλου και γ) στον Οικισμό Απόλλωνα της Τοπικής Κοινότητας Κωμιακής.

Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης


Νέες κινητοποιήσεις απ’ τους ναυτεργάτες

Σε προετοιμασία για απεργιακή κινητοποίηση το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου καλούν τους ναυτεργάτες με σημερινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού), ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (κατώτερα πληρώματα μηχανής), ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού), ΠΕΠΡΝ (Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών), με τη συμπαράσταση της ΠΕΣ/ΝΑΤ (Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ) και της Επιτροπής Ανέργων Ναυτικών.

Πρέσβειρα-με οδηγό και μάγειρα- η Τίνα!

Σε αυτή τη χώρα δεν πάει κανένας χαμένος! Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι μάλλον πάει η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη! Η διάρκεια της θητείας είναι 5 χρόνια και η αμοιβή του πρέσβη στον ΟΟΣΑ είναι τεράστια, με αφορολόγητα καθώς και δωρεάν σπίτι, το οποίο ανήκει στην ελληνική αντιπροσωπεία. Στις παροχές περιλαμβάνετται και αυτοκίνητο με οδηγό και μάγειρα....

cretalive.gr

Λεξικό ΠΑΣΟΚ: "Αποσυμπίεση μισθολογικού κόστους"= Μείωση μισθών

http://www.plats.gr/wp-content/uploads/2010/12/steam-240x300.jpg«Με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου κρίνεται αναγκαία η μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο απόδοσης ή ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης του έργου των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, στα πλαίσια αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης και της αποσυμπίεσης του μισθολογικού κόστους, με τελικό στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών»

[Τελικά θα συμπεριληφθεί σε άλλο νομοσχέδιο η μείωση επιδομάτων. Από το υπουργείο Οικονομικών επισήμαναν αργά χθες ότι στο πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται το συγκεκριμένο άρθρο της εισηγητικής έκθεσης και πως ισχύει ό,τι περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και όχι στην αιτιολογική έκθεσή του, απ' όπου είναι και το παραπάνω απόσπασμα... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ... το λέω γιατί Μ' ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ Η ΜΕΡΑ...

Να προσθέσουμε επίσης ότι καταργούν κάποια προνόμια που αφορούν την επιδότηση ενοικίου έως 40% ή την επιδότηση αγοράς οικοπέδου η ανέγερσης οικίας που είχαν υπάλληλοι που μετατίθονταν σε ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ καθώς όπως λέει η αιτιολογική έκθεση "εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους θεσπίστηκαν"... προφανώς εννοούν ότι δεν υπάρχουν πλέον προβληματικές περιοχές... μιας και έκαναν ολόκληρη τη χώρα προβληματική... ]

Ο αντιπερισπασμός της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου

Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Η Προδοσία του Παπανδρέου στην τελική ευθεία... στο «κόλπο» και ο Σαμαράς.
Ο αντιπερισπασμός της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός τεράστιου εγκλήματος ...Ενός εγκλήματος κατά της πατρίδας μας και του ελληνικού έθνους ...Ενός εγκλήματος, στο οποίο συμμετέχει εξίσου το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Δεν είναι μόνον το ΠΑΣΟΚ, που έχει αποφασίσει να μας προδώσει στους "δανειστές" μας. Κοντά του είναι ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της μεταπολίτευσης. Ο καθένας απλά παίζει διαφορετικό ρόλο στο ίδιο προδοτικό έργο. Είναι προφανές λοιπόν ότι η μεταπολίτευση έχει πάρει τις αποφάσεις της.

Αφού για δεκαετίες ολόκληρες έτρωγε και έπινε εις βάρος ενός λαού, που είχε την αφέλεια να την εμπιστευτεί, τώρα του στέλνει τον τελικό "λογαριασμό". Για τη μεγάλη "ζωή" και την τεράστια "επιτυχία" των "φεουδαρχών" της μεταπολίτευσης παραδίδεται η χώρα σε ξένους. Παραδίδεται με τον ίδιο απόλυτο τρόπο που κάποτε παραδόθηκε στους Ναζί. Ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει σ' αυτήν τη χώρα θα παραδοθεί στα νέα αφεντικά ...Ό,τι είχαν διεκδικήσει και είχαν πάρει την τελευταία φορά που μας "επισκέφτηκαν" οι "πολιτισμένοι" και οι "κοσμοπολίτες" ...Οι "λάτρεις" της ενωμένης Ευρώπης ...Οι "στρατιώτες" της γερμανικής Ευρώπης. 

συνέχεια εδώ http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/07/o-antiperispasmos-tou-mesoprothesmou.html

Ο Βασιλάκος αποκαλύπτει εκδότες και επιχειρηματίες, ακόμα και δημοσιογράφους, στο χώρο των εξοπλισμών

http://www.pressgr.com/wp-content/uploads/2010/12/venizelos-vasilakos.jpgEικονικές τις 12 από τις 24 συμφωνίες των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, χαρακτήρισε ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, από τον Απρίλιο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2010, Βαγγέλης Βασιλάκος, που κατέθεσε χθες στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, η οποία διερευνά την εξέλιξη των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια από το 2002 μέχρι το 2009, καθώς και την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Στην κατάθεσή του σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής διαβάζουμε:

Η δική μου συνεισφορά στο έργο της Επιτροπής έγκειται στο να καταθέσω τα πραγματικά περιστατικά περί των συμβάσεων. Περί πιθανών δωροδοκιών εκτιμώ ότι η Επιτροπή θα πρέπει να καλέσει, υπό καθεστώς μη δίωξης για προφανείς λόγους, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εξοπλισμών, όπως οι κ.κ. Λιακουνάκος, Μανωλόπουλος, Πλέσσας, Πατεράκης, Χούμπαυλης, Χατζημηνάς, Μπεκατώρος, Κόκκαλης, Μυτιληναίος, Κοπελούζος, Ψυχάρης, Μπόμπολας, Κουρής, Αναστασιάδης, καθώς και στελέχη ξένων εταιρειών, όπως ο κ. Atzpodien.

Εκτιμώ, επίσης, ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να καλέσει και δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ, όπως, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Βερύκιος, Ηλιάδης, Γκουριώτης, Πολλάτος, Τσακίρης, Καρβουνόπουλος, Αλατζάς, για να διερευνήσει το πώς οι δημοσιογράφοι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι των εμπορικών δημοσίων σχέσεων των ξένων εταιρειών και των Ελλήνων αντιπροσώπων τους.

http://www.antinews.gr/2011/07/15/112699

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μιχάλη Κριτσωτάκη σχετικά με την τροπολογία για το «Ερρίκος Ντυνάν»

«Μετά την κατάθεση της τροπολογίας για το «Ερρίκος Ντυνάν» από τον Υπουργό Υγείας, όποιος είχε και την παραμικρή αμφιβολία περί των προθέσεων της κυβέρνησης διαψεύδεται.
Οι διαβεβαιώσεις του Υπ. Υγείας πως το «Ντυνάν» δεν πωλείται και δεν διαλύεται φάνηκε ότι ήταν προπέτασμα καπνού και για εφησυχασμό.
Η πολιτική αυτής της Κυβέρνησης, παρά τις όποιες προσπάθειες εξωραϊσμού της, είναι σαφής. Εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση και η λογική των περικοπών του μνημονίου. Με κανένα επιστημονικό και κοινωνικό κριτήριο και μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας.

«Ανάπηρος δημοσιογράφος από την ωμή, αστυνομική βία, στις 15 Ιουνίου» - Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Β.Μουλόπουλου, Ε. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Η. Διώτη Ηρώ, Μ.Κριτσωτάκη.

ΘΕΜΑ : «Ανάπηρος δημοσιογράφος από την ωμή, αστυνομική βία, στις 15 Ιουνίου».

 

 Ολική κώφωση που τον καθιστά πλέον ανίκανο να συνεχίσει την εργασία του ως δημοσιογράφος, υπέστη ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κυπραίος, στις 15 Ιουνίου 2011. Αιτία, η απροκάλυπτη, απαράδεκτη, καταδικαστέα, ωμή αστυνομική βία. Σε απόσταση μικρότερη του μέτρου, χωρίς καμιά αφορμή, χωρίς καμία βίαιη πράξη από πλευράς του Κυπραίου, που είχε δηλώσει την ταυτότητά του και την επαγγελματική ιδιότητά του, άνδρας των ΜΑΤ εκτόξευσε χειροβομβίδα κρότου λάμψης προς το μέρος του, στην οδό Φιλελλήνων, με αποτέλεσμα από τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκλήθηκε, ο Κυπραίος να χάσει προς στιγμή τις αισθήσεις του, να πέσει στο οδόστρωμα και εν συνεχεία και αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών του «Ερυθρού Σταυρού», να σώσουν τα κατεστραμμένα εσωτερικά όργανα των αυτιών του, να απολέσει πλήρως την αίσθηση της ακοής και από τα δύο αυτιά. Είναι ένας ανάπηρος άνθρωπος.

 Είναι ένα ακόμη «μεμονωμένο περιστατικό» αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας κατά πολιτών και επαγγελματικών της ενημέρωσης, που εκθέτει την ΕΛ. ΑΣ. , την φυσική και πολιτική της ηγεσία. Και αυτό γιατί ποτέ δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες, με σαφή, ξεκάθαρο και ριζικό τρόπο, ποτέ δεν έχουν τιμωρηθεί οι υπαίτιοι, ποτέ δεν έχουν τεθεί εκτός του αστυνομικού σώματος, οι αστυνομικοί αυτοί που καταχρώνται την εξουσία που τους έχει αποδώσει η ελληνική Δημοκρατία, οι έλληνες πολίτες, η ελληνική κοινωνία.

 Επειδή, τα φαινόμενα αστυνομικής βίας ειδικά σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, εκφράσεις δηλαδή, του λαϊκού και του συνδικαλιστικού κινήματος και των δικαιωμάτων στην απεργία και την συνάθροιση, πρέπει να καταδικάζονται και να τιμωρούνται οι αυτουργοί τους.

 Επειδή, ειδικά η βία εναντίον των δημοσιογράφων που καλύπτουν αυτά τα γεγονότα ουσιαστικά παρεμποδίζει και καταστέλλει την ελευθερία του Τύπου, την ενημέρωση των πολιτών και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

 Επειδή, η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται νέες «ζαρντινιέρες» , συγκάλυψη των ευθυνών και των ενόχων.

 

 Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αναλάβετε προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτού του περιστατικού βίας, που εκθέτει την ΕΛ. ΑΣ.;

Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα αναλάβετε προκειμένου τα φαινόμενα αυθαιρεσίας στους κόλπους της ΕΛ. ΑΣ. και ειδικά των μονάδων των ΜΑΤ να εκλείψουν άπαξ και διαπαντός;

Με αφορμή το περιστατικό του Μανώλη Κυπραίου, θα ενημερώσετε την ελληνική κοινή γνώμη και το ελληνικό Κοινοβούλιο, ποια η τύχη των κατά καιρούς ΕΔΕ που έχουν διαταχθεί με αφορμή τα αντίστοιχα περιστατικά αστυνομικής βίας, καθώς και των κατοπινών ενεργειών και πράξεων των αρμόδιων οργάνων της φυσικής, της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ. ΑΣ. αλλά και των δικαστικών αρχών;

 

Οι ερωτώντες βουλευτών :

 

Ερώτηση Προς τους κ.κ. Υπουργούς - Εθνικής Άμυνας - Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Έκθεση στρατιωτών  και αξιωματικών των Ένοπλων Δυνάμεων,

 αλλά και πολιτών σε  εκρηκτικές ύλες, εύφλεκτα καύσιμα και επικίνδυνες τοξικές ουσίες

Η κυπριακή τραγωδία φέρνει με τον πιο σκληρό τρόπο στην επικαιρότητα το ζήτημα της έκθεσης στρατιωτών, αξιωματικών, αλλά και πολιτών, σε  εκρηκτικές ύλες, εύφλεκτα καύσιμα αλλά και την επαφή τους με επικίνδυνες τοξικές ουσίες που περιέχονται είτε σε πολεμικά υλικά, είτε σε αναλώσιμα των στρατοπέδων.

Μαζί με την αλληλεγγύη  και την απερίφραστη οδύνη για όσα συνέβησαν στους συγγενείς των θυμάτων αλλά και σ ολόκληρο τον Κυπριακό λαό που περνά δύσκολες ώρες, πρέπει να  λάβουμε μέριμνα ώστε να μην συμβεί ανάλογο περιστατικό στην Ελλάδα.

Ερωτώνται οι   κ.κ. Υπουργοί

1.      Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και έλεγχοι ώστε εκρηκτικές ύλες και εύφλεκτα καύσιμα να μην είναι εκτεθειμένα στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το καλοκαίρι και εγκυμονούν κινδύνους ανάφλεξης και εκρήξεων;

2.      Υπάρχουν απροστάτευτα πυρομαχικά και αναλώσιμα απαραίτητα για την λειτουργία των στρατιωτικών μονάδων που να έχουν υποστεί διάβρωση με αποτέλεσμα το περιεχόμενο να απειλεί την υγεία των πολιτών αλλά  και να ρυπαίνει με ανεπανόρθωτο τρόπο τα παρακείμενα οικοσυστήματα;

Οι  ερωτώντες βουλευτές

Δημήτρης Παπαδημούλης

Β΄ Αθήνας                               

Θοδωρής Δρίτσας

Α΄ Πειραιά και Νησιών

Τα ονόματα των μελών των επιτροπών κατάρτισης προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τις Κυκλάδες, ανά περιφερειακή ενότητα.

Περιφερειακή ενότητα Νάξου

Ξενάκn Ανδριανή, Στρατούρnς Στέφανος, Σίμος Σταμάτnς, Αντωνόπουλος Γιώργος

         ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 3
Σύρος, 15.7.2011
Ανακοινώνονται τα μέλη των επιτροπών κατάρτισης προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Κυκλάδων, ανά περιφερειακή ενότητα:
Περιφερειακή ενότητα Σύρου
Παπαμανώλης Γιώργος, Αθανασίου Αλέξης, Βουτσίνος Γιώργος, Δαδάος Μάκης, Δαφνάς Κώστας, Σαλονίκης Γιώργος.
Περιφερειακή ενότητα Άνδρου
Ταουσάνn Ουρανία, Βαρούτn Ουρανία, Γιαννίσnς Δημήτρης, Αστράς Αριστείδnς
και Λοτσάρnς Δημήτρης
Περιφερειακή ενότητα Κέας -Κύθνου
Ευαγγέλου Ιωάννης, Βρεττός Στέφανος, Μπουρίτnς Νικόλαος
Περιφερειακή ενότητα Θήρας
Χάλαρης Πέτρος, Πελεκάνος Γιώργος, Αρτέμης Νικόλαος
Περιφερειακή ενότητα Μήλου
Ξηρού Σοφία, Βενάκnς Νικόλαος, Πελοποννήσιος Μιλτιάδης
Περιφερειακή ενότητα Μυκόνου
Κουκάς Κώστας, Θεοχάρnς Αντώνης, Χαριτόπουλος Θεόδωρος
Περιφερειακή ενότητα Νάξου
Ξενάκn Ανδριανή, Στρατούρnς Στέφανος, Σίμος Σταμάτnς, Αντωνόπουλος Γιώργος
Περιφερειακή ενότητα Πάρου
Μπιζάς Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Δημήτρης, Βασιλόπουλος Ιωάννης, Μπαφίτnς Γιώργος, Μαλινδρέτος Χαράλαμπος
Περιφερειακή ενότητα Τήνου
Γιαγιάς Ιωάννnς, Βιδάλn Ειρήνη, Ορφανός Ιωάννης
Καθήκοντα συντονιστή προγράμματος νοτίων Κυκλάδων αναλαμβάνει ο Πελέκης Ηλίας, πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Θήρας.
Τονίζεται ότι η διαδικασία κατάρτισης προγράμματος είναι μία «ανοικτή» διαδικασία όπου λόγο και άποψη έχουν όχι μόνο οι τοπικές κομματικές οργανώσεις αλλά και οι κοινωνικοί φορείς, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάθε ενεργός πολίτης των νησιών μας.

Μαζί συνδιαμορφώνουμε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας,
το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης.



Γιώργος Ι. Παπαμανώλης
Υπεύθυνος προγράμματος Νέας Δημοκρατίας
Περιφερειακής Ενότητας Σύρου

Το όνειρο ετών έγινε όνειρο “θερινής νυκτός”.


Οι  "Πολίτες για τα Νησιά μας" με δελτίο τύπου εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο ανακατανομής και συνένωσης των υπηρεσιών Υγείας το νομοσχέδιο-έκτρωμα που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας προς δημόσια διαβούλευση. Διότι οδηγεί στην  ξεθεμελίωση του ΕΣΥ και  μειώνει τα στάνταρς  της παροχής υπηρεσιών Υγείας Μοναδικός σκοπός της Κυβέρνησης είναι να καλύψει  τις υποχρεώσεις της προς την τρόικα, να παραδώσει την υγεία στις ανώνυμες  εταιρίες και να δώσει το αντικοινωνικό της σήμα στις παγκόσμιες αγορές.
Καλεί όλους τους  φορείς του νησιού και τους δημότες  να συμμετάσχουν στο Δημ. Συμβούλιο, να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα, για να αποτρέψουμε ενωμένοι, την συγχώνευση-υποβάθμιση του Νοσοκομείου -  ΚΥ Νάξου.

Οι θύτες τώρα ζητούν και τα ρέστα ....

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση ...
Αίτημα προς το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες η αστυνομία προκειμένου να εξεταστούν όλα τα βίντεο που προβλήθηκαν στα τηλεοπτικά μέσα επικοινωνίας την περίοδο των επεισοδίων. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως διακοινώνεται από το αρχηγείο του σώματος, έγινε μοντάζ- συρραφή σκηνών από τα επεισόδια του Ιουνίου με άλλες, στις οποίες έχουν απαθανατιστεί βιαιοπραγίες αστυνομικών των ματ σε βάρος πολιτών. Αμφότεροι όμως φορούν, οι μεν αστυνομικοί χειμερινές στολές, τα δε θύματα χειμερινές ενδυμασίες.

Ο σχολιασμός ...

Γ. Μιχελάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει χαθεί στη μετάφραση

«Αφού, με τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις τους, αναστάτωσαν τους Έλληνες και προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην Οικονομία, δηλώνουν τώρα χαμένοι στη μετάφραση. Ο κ. Βενιζέλος μιλά για “επιλεκτική χρεοκοπία”, που… δεν θα είναι χρεοκοπία!! Και ο κ. Παπανδρέου προαναγγέλλει “στάση πληρωμών”, που… δεν θα είναι στάση πληρωμών!!

Μετά τα τανκς του κ. Πάγκαλου, ήρθε σήμερα o Βενιζέλος να ζητήσει στρατιωτική πειθαρχία από τη ΝΔ στις αποφάσεις του!!!

Κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος-Αντιδράσεις αντιπολίτευσης-Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται λέει η ΝΔ
Τη σφοδρή αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και ιδιαιτέρως της ΝΔ προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια, ειδικά δε η αποστροφή του:«Καλώ την αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία αυτά που λέμε γιατί οι χειρισμοί πρέπει να είναι εθνικοί».