slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκπτώσεις σε νέους φοιτητές από τη Hellanic Seaways!

Ενημερωθείτε και κάντε κράτηση των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων!

από το Naxos Tours https://www.facebook.com/naxostours

Δωρεά ακινήτου στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Υπεγράφη χθες στην Απείρανθο η  συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης  ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Απειράνθου από την κα Μαρία Μαργαρίτη, εις μνήμη του συζύγου της, Ιωάννη Μαργαρίτη (Μικρουδογιάννη). Ο εκλιπών, ο οποίος έχει αφήσει σημαντικό συγγραφικό και ποιητικό έργο, ήταν λάτρης της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Απειράνθου, γεγονός που οδήγησε τη σύζυγό του στη σπουδαία αυτή πράξη προσφοράς. Το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ανδριτσαίνης και Ορφέως, στο Γαλάτσι, θα παραχωρείται προς.....

Δωρεάν χαρτογράφηση Αγροτεμαχίων και ενημέρωση συνεργασία με την ΙΝΤΕRΑΜΕRΙCΑΝ από την Ε.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ

ΕΚΠΤΩΣΗ 30% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΑΠΟ ΤΗΝ BLUE STAR FERRIES

Τη σημαντική πρωτοβουλία που στηρίζει το «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2013» του ΟΑΕΔ παρουσίασαν σήμερα στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση και τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρο Αμπατζόγλου, ο διευθύνων σύμβουλος των πλοιοκτητριών εταιριών SUPERFAST FERRIES & BLUE STAR FERRIES κ. Σπύρος Πασχάλης και ο εμπορικός διευθυντής κ. Διονύσης Θεοδωρά­τος.

Προσφορά σχολικών ειδών από τη ΝΔ σε πολύτεκνες οικογένειες

Ξεκινά από σήμερα η καμπάνια συλλογής σχολικών ειδών για ανήμπορες οικογένειες

Δυνατό «μπάσιμο» στα κοινωνικά δίκτυα ξεκινά το επόμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία, συνεχίζοντας μία προσπάθεια που ξεκίνησε την περσινή χρονιά. Πρόκειται για την πρωτοβουλία ΣΤΗΡΙΖΩ, η οποία πέρσι κλιμακώθηκε με τις δράσεις συλλογής ρουχισμού και φέτος αναμένεται να ....

Συγχαρητηριο μήνυμα δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στους εισαχθέντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αποτελεί για όλους τους μαθητές την ολοκλήρωση μιας επίπονης και συνάμα αξιέπαινης προσπάθειας επίτευξης στόχων και σηματοδοτεί την αφετηρία χάραξης της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, που βιώνουμε ως χώρα, οι επιτυχίες των παιδιών αποπνέουν αισιοδοξία και ελπίδα για το....

Πληρως εκτεθειμενος ο Βενιζελος που ανοιξε το στομα του πριν το βρετανικο ΟΧΙ στην επιθεση εναντιον της ΣΥΡΙΖΑ


Εκτεθειμένος πλήρως ο Ευάγγελος Βενιζέλος που έσπευσε να δηλώσει «υπέρ μιας αναλογικής απάντησης» για τη Συρία. Αφού πρώτα μας εξηγήσει σε απλά ελληνικά τι ανοησία ξεστόμισε, οφείλει να μάθει επιτέλους, ο πολιτικάντης, ότι τουλάχιστον είναι έξυπνο και… διπλωματικό να περιμένει τους Άγγλους (Η Βουλη αποφασισε με ψηφους 285 εναντι 272 να πει ΟΧΙ στη συμμετοχη σε επιθεση εναντιον της Συριας και ο Καμερον δηλωσε πως δεν θα κανει χρηση του δικαιωματος που εχει να παρακαμψει την αποφαση της Βουλης ) να αποφανθούν πριν ανοίξει το.....

O Άδωνις: Παρεδωσε στο ΣΔΟΕ λίστα με γιατρούς που υπερσυνταγογραφούσαν... αντι για το Πατουλη


Λίστα με ονόματα ιατρών για έλεγχο, οι οποίοι εμφανίζονται πρώτοι σε συνταγογράφηση για τον μήνα Ιούνιο του 2013, παρέδωσε ο υπουργός Υγείας, Α.Γεωργιάδη, στον επικεφαλής του

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

 Τελικά  αυτή η  3 Σεπτέμβρη  είναι  ιστορική μέρα καθώς 
το 1974 είχαμε την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ 
  και το 2013 την αποχώρηση  της κ. Θέκλας Κίζη
 από  τα δημοτικά πράγματα της Νάξου.
Α)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Β)Προς τους Προέδρους όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Γ) Προς όλους τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Δ) Προς τον Πρόεδρο του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. κ. Ιάκωβο Ναυπλιώτη -  Σαραντηνό.

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 3 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα: 19.30 μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο των νησιωτικών Δ.Ο.Υ..

 
Ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, προσυπέγραψε με τους Δημάρχους Λήμνου, Άνδρου, Σκοπέλου, Σκιάθου, Κέας, Μήλου, Καλύμνου, Καρπάθου, Ικαρίας, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Κυθήρων, Σαλαμίνας το κατωτέρω έγγραφο διαμαρτυρίας απευθυνόμενο στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, για το κλείσιμο των νησιωτικών Δ.Ο.Υ.: 

Η αθλιότητα της ΑΥΓΗΣ για τον μακαρίτη Λεωνίδα Κύρκο

Γράφει ο Σεραφείμ Μηχιώτης
H πρώτη αντίδραση εις την χθεσινή ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ του κομματικού δελτίου της "ΑΥΓΗΣ", την οποία δεν είχε καμία δυσκολία, κανένα συνειδησιακό πρόβλημα, να πάρει επάνω του ο διευθυντής του ..

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης: Πολιτική λύση για την αμυντική βιομηχανία

Το τι κάνουν οι σοβαρές χώρες στα θέματα της εθνικής παραγωγής όπλων, πυρομαχικών και φορέων οπλικών συστημάτων, όπως πλοία, άρματα κι αεροπλάνα, το βλέπει κανείς στην Τουρκία.
Οι Τούρκοι, όπως τότε κι εμείς, στο παρελθόν ήταν σχεδόν αποκλειστικός χρήστης αμερικανικών όπλων. Η ληστρική εισβολή και κατοχή της Κύπρου είχαν όμως τότε ένα απρόσμενο αποτέλεσμα.
Μια δυναμική ομάδα καλών Ελληνοαμερικανών πατριωτών, μέλη ομάδων όπως το Hellenic Council of America, με ατμομηχανή έναν σπουδαίο άνθρωπο, τον δικηγόρο και πρώην υφυπουργό Οικονομικών του Νίξον, τον Ευγένιο Ρωσσίδη, με την υποστήριξη του μακαριστού Ιακώβου, γερουσιαστών όπως ο.....

Έλεγχοι ΣΔΟΕ: Ικαρία-Καρπενήσι και Μύκονος οι περιοχές με την υψηλότερη οικονομική παραβατικότητα

Στο 46,18% ανήλθε η μέση παραβατικότητα κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ σε όλη τη χώρα μεταξύ 22 και 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο του προγράμματος "ΘΕΡΟΣ 2013" για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την προστασία των πολιτών από τυχόν διάθεση ακατάλληλων ποτών και άλλων αναλώσιμων αγαθών.

Η υψηλότερη παραβατικότητα (100%) καταγράφηκε στο Καρπενήσι και στην Ικαρία, και η χαμηλότερη (12,5%) στη Σίφνο.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ, το συγκεκριμένο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 550 έλεγχοι σε 30 τουριστικούς, νησιωτικούς και χερσαίους προορισμούς. Διαπιστώθηκε ότι 254 επιχειρήσεις δεν εξέδιδαν τα προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία και καταλογίσθηκαν 1879 παραβάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους, οι δέκα περιοχές με την υψηλότερη παραβατικότητα είναι:

Αυτο ειναι το βιντεο που μοιραζει πονο: Πολιτες χαιρετανε τον Καραμανλη... Περαστικα σε ολους σας


Τι κριμα που δεν του πεταξαν γιαουρτια οπως ονειρευονται μερικοι... Τι να κανουμε παιδια; Περαστικα σας...
Δειτε το βιντεο με τους ασχετους να τον χαιρετανε: