slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσημη επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα στη Ν. Υόρκη και στην ελληνική ομογένεια

Επίσημο ταξίδι στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συμμετέχοντας στην εθνική αποστολή της Βουλής για τους εορτασμούς της ελληνικής Παλιγγενεσίας που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από την Ομοσπονδία των Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Φέτος, οι εορτασμοί ήταν αφιερωμένοι στα 50 χρόνια παράνομης κατοχής της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία.

Βρούτσης : Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης 15.000 φίλαθλοι έχουν ταυτοποιήσει το εισιτήριό τους μέσω του Gov.gr Wallet

Ομαλά ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του νέου
πλαισίου ψηφιακής εισόδου των θεατών στα γήπεδα της Super League 1.
Μέχρι σήμερα 15.000 φίλαθλοι ταυτοποίησαν με τρόπο απλό και φιλικό το
εισιτήριό τους, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, το οποίο έχουν κατεβάσει
στο κινητό τους τηλέφωνο από το Google Play ή το App Store.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 33.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν δια ζώσης

Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς : Σπουδαία διάκριση του Ναυτικού Ομίλου Πάρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στη Σλοβενία


Σπουδαία διάκριση του Ναυτικού Ομίλου Πάρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στη Σλοβενία

 Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας στην κατηγορία ILCA 4 στην πόλη Izola της Σλοβενίας,  από τις 5 έως 12 Απριλίου 2024, οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πάρου πέτυχαν άλλη μια σπουδαία διάκριση κάνοντας όλους μας υπερήφανους.

Η Μαρία – Χριστίνα Μελανίτη, μετά από εννέα συγκλονιστικές κούρσες, κατέκτησε την δεύτερη θέση στην Ευρώπη και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγόρια ILCA 4. Επίσης στην κατηγορία των αγοριών, ο Γιώργος Κυπραίος κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Τα δύο παιδιά, μαζί με άλλους δύο συναθλητές τους, την Ιωάννα Φαρούπου και τον Γιάννο Καλίθρακα, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κατά την διάρκεια των αγώνων, αντιμετωπίζοντας 410 αθλητές από 40 χώρες.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς με σχετική δήλωσή του αναφέρει:

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Η Νάξος υποδέχεται την Oλυμπιακή Φλόγα



Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκινάει σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου 2024 από την Αρχαία Ολυμπία με τελικό προορισμό το Παρίσι, το οποίο φιλοξενεί εφέτος τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένας από τους σταθμούς είναι και η Νάξος, η οποία μετά από 20 χρόνια υποδέχεται ξανά το Ολύμπιο Φως, το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024.   

Η Ολυμπιακή αποστολή που συνοδεύει τη Φλόγα θα καταφθάσει στη μικρή προβλήτα λίγο μετά τις 14:00. Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 14:30 με σημείο εκκίνησης στον πεζόδρομο κάτω από το Δημαρχείο, θα διανύσει την παραλιακή οδό και θα καταλήξει στην είσοδο του Ναού του Απόλλωνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής της, παρουσία των εκπροσώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Γαλλικής Οργανωτικής Επιτροπής.

Η Φλόγα θα παραμείνει στο σημείο της τελετής για μία ώρα, καθώς στις 16:20 θα ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία προς την κεντρική προβλήτα της Νάξου για τη συνέχιση του ταξιδιού προς τον επόμενο σταθμό, την Πάρο. 

Σάς προσκαλούμε να υποδεχθούμε όλοι μαζί το Ολύμπιο Φως που θα φωτίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.



Αναλυτικά το πρόγραμμα:

📺Συριζα Ευρωεκλογές 2024: Η κ. Κατερίνα Γιαννακά ως υποψήφια εκπρόσωπος από το Νότιο Αιγαίο –


Η κ.Κατερίνα  Γιαννακά, ειναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Αναπληρώτρια  Συντονίστρια  του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.

📺 Προβάδισμα με ποσοστό έως 32% δίνει στη ΝΔ η δημοσκόπηση της Prorata - για λογαριασμό του Attica TV- που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ



Μία νέα δημοσκόπηση της PRORATA για λογαριασμό του Attica TV δημοσιεύεται σήμερα.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, (15/4), τον σημαντικότερο ρόλο στην εκλογική προτίμηση όσων μετακινήθηκαν από τον Ιούνιο του 2023 μέχρι σήμερα σε κόμμα δεξιότερο της Νέας Δημοκρατίας, έπαιξε «η απομάκρυνση του κόμματος από παραδοσιακές του θέσεις» (60%), ενώ οι εξελίξεις που επηρέασαν περισσότερο τους ψηφοφόρους αυτής της κατηγορίας ήταν: η ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια (51%), η αύξηση της εγκληματικότητας (34%), η διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών (31%) και το μείζον πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την ακρίβεια (24%).

Λιμεναρχείο Νάξου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας

Λιμεναρχείο Νάξου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας






















📺Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές

Δείτε φωτογραφίες - Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ - «Οι πολίτες πρέπει να δουν την μεγάλη εικόνα - Να ξορκίσουμε τη χαλαρή ψήφο» είπε ο πρωθυπουργός


Φρέντι Μπελέρης και Ελεονώρα Μελέτη είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία. Τα ονόματα τους ανακοινώθηκαν στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία για την παρουσίαση του ψηφοδέλτιου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

📺Ευρωεκλογές 2024: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές 2024, έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων, μετά τη διαδικασία της Κυριακής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην εσωκομματική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, συμμετείχαν περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

Ευρωεκλογές 2024: Δείτε τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ