slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Κεφαλογιάννης και Μάνφρεντ Βέμπερ ζητούν την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιαννης επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλετών της Νέας Δημοκρατίας συνυπέγραψε μαζί με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος των χωρών του Νότου Gardini Elisabetta, Melo Nuno, Casa David και Χριστοφόρου Λευτέρη, επιστολή όπου ζητείται η παραίτηση του Προέδρου του

Εικόνες ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ – σοκ στη Θεσσαλονίκη για λίγο φαγητό (photos)


Τεράστια ταλαιπωρία βιώνουν από το πρωί εκατοντάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι περιμένουν σε μια τεράστια ουρά στο Γυμναστήριο Βαρέων Αθλημάτων στην Σταυρούπολη, για να λάβουν τα δωρεάν τρόφιμα που δικαιούνται.
Εκατοντάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί ηλικιωμένοι περιμένουν στην ουρά από νωρίς το πρωί για να λάβουν λίγο κρέας, τυρί, κασέρι και φρούτα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για

ΝΔ: Ο νόμος Κατρούγκαλου έχει καταρρεύσει στην πράξη


Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι σύνταξης καθώς η κυβέρνηση από ανεπάρκεια, ανικανότητα και αναλγησία έχει βάλει μπλόκο στην έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων για χιλιάδες δικαιούχους επισημαίνει:

Συναγερμός στην Ξάνθη: Βρέθηκαν όπλα και σφαίρες σε τζαμί ΕΛΛΑΔΑ

 
Συναγερμός σήμανε στην Ξάνθη πριν από λίγο καθώς, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, βρέθηκε οπλισμός και πυρομαχικά στον προαύλιο χώρο σε τζαμί.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι υπηρεσίες ασφαλείας, κατόπιν ενδείξεων και πληροφοριών, προέβησαν πριν λίγες ώρες σε έλεγχο σε ένα τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, όπου και εντόπισαν σε βοηθητικό οίκημα στον προαύλιο χώρο του τζαμιού, κρυμμένα δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων.

Το πρωί τα δίνουν όλα και το βράδυ τα… κατοχυρώνουν συνταγματικά!

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2017
Δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη, Βουλευτού Β΄ Αθηνών και πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου
Χθες, η κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της. Μέχρι τώρα κυβερνούσε δια της προπαγάνδας. Από χθες πέρασε στο ανώτατο στάδιο: Αντικατέστησε την διακυβέρνηση με την προπαγάνδα.
Μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει με τις αλλεπάλληλες «περήφανες διαπραγματεύσεις τους», μπροστά στην καταστροφή που έχουν προκαλέσει στην οικονομία, μπροστά στην αποκάλυψη ότι…

Με εξαίρετους πίνακες άνοιξε η έκθεση ζωγραφικής 16 Ναξίων


Σε έναν όμορφα φιλοτεχνημένο χώρο, άνοιξε τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής 16 Ναξίων καλλιτεχνών στον Πολιτιστικό χώρο «ΚΑΜΙΝΙ» του Δ. Γαλατσίου, μια διοργάνωση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), τη Δευτέρα 27/03/2017 και θα παραμείνει για 4 ημέρες ακόμη.
Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την καθημερινότητα της νησιώτικής κουλτούρας καθώς και από τα παραδοσιακά μνημεία της Νάξου. Εμφανίζονται πολλές και διαφορετικές τεχνοτροπίες καθότι οι καλλιτέχνες είναι είτε διακεκριμένοι ζωγράφοι είτε αυτοδίδακτοι με μεγάλη εμπειρία και δημιουργική έμπνευση.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες Νάξιοι:

Τα γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης διατηρούνται στα νησιά

Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου
Διατηρούνται τα γραφεία κοινωνικής ασφάλισης στα νησιά, προς εξυπηρέτηση των αναγκών των νησιωτών. Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου.

Πασχαλινές λαμπάδες από το ΕΕΕΕΚ Νάξου

Το Ειδικό Σχολείο – Εργαστήρι Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κατασκεύασε πασχαλινές λαμπάδες τις οποίες θα διαθέσει προς πώληση τις ημέρες Τετάρτη 29Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, από τις 10.00 έως τις 13.00΄στον πεζόδρομο της παραλίας έξω από το super market της ΕΑΣ Νάξου.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την διαμόρφωση της αίθουσας φυσικοθεραπείας η οποία θα πάρει το όνομα του μαθητή μας Στάθη Σάββα
που έφυγε πρόωρα από την ζωή.
          Ύστερα από προσφορά της ACS Νάξου και του ιδιοκτήτη κ. Μανώλη Ρεφενέ προσφέρεται η δυνατότητα αποστολή των λαμπάδων με courier. Για τον λόγο αυτό μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 

Ανακοίνωση συμπαράστασης ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου προς την Επιτροπή Αγώνα

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ»
Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας δηλώνει τα ακόλουθα:
Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης των νησιών μας πόσο μάλλον όταν πρόκειται να πληγεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να υπονομευτεί ο τουρισμός που αποτελεί τον κύριο εργασιακό άξονα των νησιών μας.

«Καυστική απάντηση Γιώργου Βακόνδιου στο Νίκο Συρμαλένιο»

Ο κύριος Συρμαλένιος, βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε τον κόπο να απαντήσει δημοσίως στην ταπεινότητά μου, για όσα ανέφερα για την συνάντηση στην Αθήνα σχετικά με το θέμα των ανεμογεννητριών.

Προφανώς ο πανικός του κου Συρμαλένιου για την επερχόμενη κατάρρευση της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα δεν του αφήνει την απαιτούμενη ψυχραιμία ώστε να κατανοήσει ένα γραπτό κείμενο.

Να τον βοηθήσω επομένως.

Φραστική επίθεση από πολίτες της Πάρου στο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Ν.Μανιό… (Βίντεο)


Έντονη φραστική επίθεση από παριανούς πολίτες, δέχτηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων κ. Νίκος Μανιός ο οποίος έδωσε το «παρών» στην πρωτοφανή σε όγκο, μεγαλειώδη συγκέντρωση – διαμαρτυρία του παριανού λαού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου στην Παροικία, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί.
Ο κ. Μανιός, στη σύντομη ομιλία του προς το πλήθος των

Τι κρύβεται πίσω από τη μαζική δολοφονία χελώνων στο Αιγαίο;


 
Θάλεια Δήμου , CNN Greece

Αποκεφαλισμένες χελώνες, μαχαιρωμένα δελφίνια δεμένα με σχοινί στην ουρά, πυροβολημένη φώκια: Εικόνες από τις παραλίες του Αιγαίου που σοκάρουν.
Τον τελευταίο καιρό – σύμφωνα με καταγγελία του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» - παρατηρείται έξαρση στις θανατώσεις σπάνιων ειδών σε περιοχές του Αιγαίου. Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε πυροβολημένη μια φώκια στην παραλία της Αγίας Θεοδότης της Ίου ενώ τους τελευταίους δύο μήνες έχουν εντοπιστεί δέκα νεκρές, αποκεφαλισμένες, θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή της Νάξου.

Ευχαριστίες Α.Μ.Σ. Φιλωτίου για την παρουσίαση στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη

Το διοικητικό συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου «Ο Ζευς» νοιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους όσους προσέφεραν τοπικά προϊόντα και συνέβαλαν στην επιτυχημένη παρουσίαση του χορευτικού τμήματος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον ALPHA την Παρασκευή 24 Μαρτίου...