slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επανακυκλοφορεί το βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη για τον Άγιο Νικόλαο Πειραιά

Επανακυκλοφορεί το βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη για τον Άγιο Νικόλαο Πειραιά, ένα ναό μνημείο, με νέες προσθήκες κειμένων και φωτογραφίες, μετά τις βελτιώσεις, στερεώσεις και συντηρήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο ναό. Το βιβλίο προλογίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ. Το νέο βιβλίο θα παρουσιασθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΠ (Γ. Κασιμάτη 1, Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά) την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00...
Bookmark and Share

Θα μιλήσουν, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, η Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Αικατερίνη Δελλαπόρτα και ο συγγραφέας, Γιώργος Ανωμερίτης.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του

Ελιγμός Τσίπρα με πρόταση για Γιώργο Παπανδρέου ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας


 Τα σχέδια της Κουμουνδούρου για να διεμβολίσει τον χώρο του κόμματος της Φώφης Γεννηματά με μια υποψηφιότητα που θα φέρει αναταράξεις  

Μια κίνηση που απηχεί και τις προσπάθειές του να διεμβολίσει την Κεντροαριστερά φαίνεται ότι έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας: να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν το Σάββατο τα «Παραπολιτικά», που σημειώνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μεν τη δυνατότητα να υπονομεύσει τη διαδικασία εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα όπως έκανε τον Δεκέμβριο του 2014, αναζητεί όμως πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

Άγγελος Συρίγος: Οι Τούρκοι θα κατεβάσουν πλοίο και στην Κρήτη

Άγγελος Συρίγος


Σχολιάζοντας το τι σημαίνει αυτό στην πράξη, ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο, απαντά ότι ακριβώς επειδή οι διεκδικήσεις που απορρέουν από την συμφωνία, σταματούν εκεί που αρχίζουν τα ελληνικά τεμάχια νοτίως της Κρήτης, όταν η Τουρκία αποφασίσει να στείλει γεωτρύπανο, θα υποστηρίξει ότι το πλοίο της δεν καταπατά “οικόπεδα” που η Ελλάδα θεωρεί δικά της και τα οποία αυτή έχει παραχωρήσει για έρευνα και εκμετάλλευση, παρά δραστηριοποιείται σε γειτονικές θαλάσσιες περιοχές.

Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.:Τρεις χώρες, τρία events, ένα τυρί!Ένα πολύ ιδιαίτερο ταξίδι θα κάνει η νοστιμότατη, βραβευμένη και ξακουστή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!
Το σπουδαιότερο τυρί της Νάξου θα βρεθεί σε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τρία διαφορετικά events σε ισάριθμες διαφορετικές χώρες, στο πλαίσιο του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines» (στο οποίο συμμετέχει η Ε.Α.Σ. Νάξου με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π)!
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. θα πάει στην

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΩΝ ΥΦΑΝΤΏΝ! Ο Συνεταιρισμός Γυναικών Απεράθου σάς προσκαλεί στην έκθεση με υφαντά και πλεκτά χριστουγεννιάτικα στολίδια, που διοργανώνει σε συνεργασία με τον Απεραθίτικο Σύλλογο και το Δήμο Γαλατσίου.


ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΩΝ ΥΦΑΝΤΏΝ!
Ο Συνεταιρισμός Γυναικών Απεράθου σάς προσκαλεί στην έκθεση με υφαντά και πλεκτά χριστουγεννιάτικα στολίδια, που διοργανώνει σε συνεργασία με τον Απεραθίτικο Σύλλογο και το Δήμο Γαλατσίου.

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


(Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Νάξου)

Το Σπίτι του Αη Βασίλη

Παγωμένα Χριστούγεννα


FROZEN ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ!

Οι πολυαγαπημένοι ήρωες της παιδικής ταινίας FROZEN έρχονται φέτος τα Χριστούγεννα στη Νάξο! Η ατρόμητη και αισιόδοξη Άννα, ο Σβεν ο τάρανδος, ο Όλαφ ο χιονάνθρωπος και η πριγκίπισσα Έλσα θα μας χαρίσουν αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες στιγμές!

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου
18:00 Με τη βοήθεια των ξωτικών του Αη Βασίλη, τα παιδιά γράφουν το γράμμα τους και του ζητούν το δώρο που επιθυμούν αυτή τη χρονιά! Η Έλσα και η Άννα με τα μαγικά τους χρώματα μας κάνουν facepainting! Μπαλονοκατασκευές και κεράσματα για όλα τα παιδιά!
19:00 «Ρούντολφ…και του χρόνου!»
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον Βόρειο Πόλο και στον Ρούντολφ. Η μυτούλα του δε λάμπει πια. Άραγε ο Ρούντολφ θα καταφέρει, με τη βοήθεια των παιδιών, να οδηγήσει με επιτυχία για ακόμη μια χρονιά το έλκηθρο με τα δώρα του Άγιου Βασίλη σε όλα τα παιδιά του κόσμου πάνω στη γη;

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης)και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης υλοποιούντο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, με προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων εκπαιδευτικών δράσεωνΕθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.
Στο Κ.Δ.Β.Μ. του ΔήμουΝάξου και Μικρών Κυκλάδων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Επιστολή του προέδρου της Κορώνου προς τον Υπουργο για την επιδότηση του πετρελαίου.Κύριε υπουργέ και κύριοι υφυπουργοί, διαβάζοντας την απόφασή σας για την κρατική επιχορήγηση στο πετρέλαιο θέρμανσης και βλέποντας ότι οι Κυκλάδες βρισκόμαστε στην πιο χαμηλή χρηματοδότηση: << Δ) Γεωγραφική κλιματική ζώνη>> αισθάνθηκα πως η απόφασή σας είναι άδικη, για τους παρακάτω λόγους: Στις Κυκλάδες υπάρχουν ορεινά χωριά, όπως σαν παράδειγμα το χωριό που εκπροσωπώ την