slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου  2021. 

Δικαίωμα εγγραφής και επανεγγραφής έχουν τα παιδιά που κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών (1/9/2021) έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 2,5 ετών, δηλαδή γεννηθέντα από 1/1/2018 έως και 1/3/2019. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ΦΕΚ 623/Β΄/26-2-2019), οι Παιδικοί Σταθμοί δε δέχονται προνήπια γεννηθέντα το 2017, λόγω διετούς υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία. Αναλυτικα τι χρειάζεται....

Ενημέρωση από τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου κ. Νικόλαο Γ. Καστελλάνο

Αναλυτικη ενημερωση απο τον  δ/ντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου, Ν. Γ. Καστελλάνος, ενημερώνει γονείς και κηδεμόνες έγκαιρα και έγκυρα (ΦΕΚ), για την διαδικασία προμήθειας και διενέργειας του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό

ΝΔ: Δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι με 2,5-3 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα, το τέλος της πανδημίας είναι κοντά

Έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί η ΝΔ, παρουσιάζοντας παράλληλα και στοιχεία σχετικά με την κατάταξη της Ελλάδας όσον αφορά στην πορεία του εμβολιασμού ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σχετική ανακοίνωσή της νωρίτερα σήμερα.
«Όπως κυνικά ομολόγησε η κ. Αχτσιόγλου o ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία γιατί η "κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά". Αυτή την κεντρική στρατηγική υπηρετούν συντονισμένα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας διαρκώς την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα να αφήσει πίσω της την πανδημία.

Δωρεάν έλεγχοι Covid-19 στον Κυνίδαρο

Στον Κυνίδαρο θα βρίσκεται τη Δευτέρα 10 Μαΐου, Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ προκειμένου να πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 (rapid test)

H Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου για τη γιορτή μητέρας (Κυριακή 9 Μαΐου 2021)

«Εκτός από τη μάνα σου κανείς δε σε θυμάται, σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού…» Νίκος Καββαδίας

Η Γιορτή της μητέρας, όπως κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε δεύτερη (2η) Κυριακή του Μάη, ως παρότρυνση για τη διατήρηση της ειρήνης αλλά συγχρόνως και εις ανάμνηση όλων των γυναικών που στη διάρκεια του πολέμου, είχαν χάσει τα παιδιά τους.

Η μητέρα αναμφίβολα, αποτελεί το πλέον αγαπημένο πρόσωπο για τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το δικό της απαλό, ζεστό και τρυφερό χέρι αποζητούμε για να απαλύνουμε τον κάθε λογής πόνο. Το δικό της χάδι ηρεμεί κάθε φουρτούνα της ψυχής, κι η αγκαλιά της καταφύγιο παρηγοριάς στις δύσκολες ώρες. Ευτυχείς οι άνθρωποι που την έχουν στην ζωή τους, πολύτιμη όσο κανείς άλλος…

Ανοιχτό κάλεσμα Δημάρχου Πάρου προς τα Ιδιωτικά Ιατρικά Κέντρα-Πολυιατρεία για συμμετοχή στην επιχείρηση "Ελευθερία"


Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην επιχείρηση «Ελευθερία» 

Αξιότιμοι κύριοι

Με στόχο να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα και να διασφαλιστεί η άμεση πρόσβαση στον εμβολιασμό σε όσους πολίτες το επιθυμούν, ψηφίστηκε στις 22 Απριλίου 2021 τροπολογία με την οποία θα επιτρέπονται οι εμβολιασμοί για τον Covid-19 και σε ιδιωτικές μονάδες υγείας, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση με την οποία θα προσδιορίζονται όλες οι σχετικές λεπτομέρειες.