slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Δανακιωτών Νάξου


Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σύλλογος Απανταχού Δανακιωτών Νάξου σας εύχεται Καλή Χρονιά και σας προσκαλεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, 5.30 μ.μ στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου, Κουρτίου στο τοΓαλάτσι. Σας περιμένουμε!"Το Δ.Σ του Συλλόγου Απανταχού Δανακιωτών Νάξου μας ευχετε χρόνια πολλά και καλή χρονιά και μας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, 5.30 μμ στα γραφεία Συλλόγου του , Ερνέστου . Κουρτίου 15β στο Γαλάτσι.   

Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Προσθήκη λεζάντας
Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός έκανε τη σχετική ανακοίνωση σε διάγγελμα το απόγευμα της Τετάρτης.
«Μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας θα εξηγήσω την επιλογή μου. Δεν ήταν εύκολη απόφαση», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σύμβολο ενότητας.

Εγκρίθηκε απαλλοτρίωση 400.000 ευρώ.Επεκτείνεται ο διάδρομος προσαπογειώσεων του αεροδρομίου της Νάξου.


Προχωρά η επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων του αεροδρομίου της Νάξου, καθώς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για την υλοποίηση του έργου αυτού.
Όπως αναφέρει σχετική απόφαση, το υπουργείο κηρύσσει «την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων, που απαιτούνται για το έργο: «Επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων του αεροδρομίου Νάξου προς νότο, την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση χώρων για την υποστήριξη λειτουργίας του αερολιμένα στην ευρύτερη περιοχή» του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων του Νομού Νάξου».

Απεραθίτικος Σύλλογος κοπή Βασιλόπιτας και βραβεύσει των νέων φοιτητών το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου


Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου
ο Απεραθίτικος Σύλλογος θα κόψει την πίτα  και θα βραβεύσει τους νέους φοιτητές.
Παρακαλούνται οι φετινοί επιτυχόντες ή οι οικογένειές τους, να ενημερώσουν τον σύλλογο για τη Σχολή στην οποία εισήχθησαν στα τηλέφωνα
του συλλόγου 210-2132183, της Προέδρου Μαρίας Μπακάλου 6973551755, του Αντιπροέδρου Νίκου Νανούρη 6974289645, στο email του συλλόγου aperathou_sullogos@yahoo.gr
ή με

Ο Μηταράκης και το Οβάλ Γραφείο του Μαξίμου

Χρήστος Ράπτης
Μόλις έξι μήνες μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Ιουλίου, η πλειοψηφία, ή καλύτερα το Μαξίμου, αντιλαμβάνεται ότι ο δρόμος της διακυβέρνησης δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
Η αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Μητσοτάκη να συστήσει υπουργείο Μετανάστευσης, το οποίο είχε καταργήσει ως αχρείαστο, επειδή ήταν επιλογή ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έρχεται πλέον αντιμέτωπη με τη χειρότερη πραγματικότητα. Ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών εισχωρούν στη χώρα μας, οι Ευρωπαίοι κωφεύουν ως συνήθως, η Τουρκία απειλεί και οι τοπικές κοινωνίες βράζουν. Μετά από έξι μήνες χαώδους διαχείρισης στο μεταναστευτικό, ο πρωθυπουργός επέλεξε να επανασυστήσει το υπουργείο και να ορίσει επικεφαλής δύο πρόσωπα, τα προσόντα των οποίων θα σχολιάσω παρακάτω.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Πάρου


Το Σάββατο 11-1-2020 στον φιλόξενο χώρο του Δημαρχείου Κηφισιάς ο Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Πάρου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του εγκαινιάζοντας τις δράσεις του 2020.
Η ανταπόκριση των μελών,  των Παριανών συμπατριωτών και φίλων του συλλόγου ήταν εντυπωσιακή, δείγμα των ισχυρών δεσμών μου μας συνδέουν με το γενέθλιο τόπο.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Γ. Τζανετής αναφέρθηκε στην πρόσφατη απώλεια του προσφιλούς συμπατριώτη μας Γεωργίου Ι. Κοντού (κουρέας) την μνήμη του οποίου τίμησαν οι απανταχού Λευκιανοί.

ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗ ΔΕΠΑ

 O Nίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μαζί με άλλους 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέροντας τα σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με το δημόσιο συμφέρον που γεννά η απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση, με ταχείες μάλιστα διαδικασίες, ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει το δημόσιο στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου.  Η Νέα Δημοκρατία, με τον πρόσφατο νόμο που έφερε στη Βουλή (4643/2019), ακυρώνει όλα όσα κατάφερε να κερδίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από

Έναρξη λειτουργίας του πρώτου Τμήματος Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο υλοποίησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησηςστον Δήμο Νάξου και Μ. ΚυκλάδωνΟ Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του πρώτου Τμήματος Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης» που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης)και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 25 ωρών, αφορά στη θεματική ενότητα «Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων» και πραγματοποιείται σε.......