slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου – «Στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές Εκκλησίες» τόνισε ο πρωθυπουργός

Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της. Προσθέτουν ότι κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρχιεπισκόπου, ήταν η αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας.

Η Νάξο βρίσκεται για μια ακόμα ημέρα χωρίς κρούσματα : Ρεκόρ 366 διασωληνωμένους και 38 νέους θανάτους. στην Ελλάδα -Στη Θεσσαλονίκη τα 766 από τα 2.835 κρούσματα -Ψηλά Αττική, Πέλλα, Λάρισα

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται για μια ακόμα ημέρα στην κορυφή της κατανομής των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα, 2.835 νέα κρούσματα στη χώρα, 366 διασωληνωμένους και 38 νέους θανάτους. Εξ αυτών τα 766 κρούσματα καταγράφονται στην Θεσσαλονίκη, ενώ η Αττική σημείωσε 612 νέες μολύνσεις την τελευταία ημέρα. Σε υψηλά ποσοστά παραμένει η Δράμα με 83 κρούσματα και φυσικά η Λάρισα με 143, οι Σέρρες με 65 και η Πέλλα με 159. Αναλυτικότερα:

Δικαιούχοι επιστροφής του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1%

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ολοκληρώθηκε από την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ η διαδικασία προσδιορισμού των Δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ για τα έτη 2015-2019. Οι αριθμοί παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών έχειαναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε..

https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html

Κατόπιν τούτου, οι δικαιούχοι, κάτοικοι της Κορώνου και της Γαλήνης, εφόσον ο αριθμός παροχής τους δεν ......

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Πρόκληση για Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης

 


Κύριοι,

Σας καλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 70 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ:87/Α/7-6-10) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  , σε τηλεδιάσκεψη, στις 18Νοεμβρίου2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο θέμα ημερήσιας διάταξης και σε όσα ήθελε δεχθεί εκτός αυτής, αφού τα κρίνει ως κατεπείγοντα :

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ :

Επίσπευση της δημοπράτησης κρίσιμων έργων διαχείρισης αποβλήτων στα νησιά, σε συνεργασία Περιφέρειας και ΦΟΔΣΑ N. Aιγαίου Α.Ε.

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει να δημοπρατήσει για λογαριασμό του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε.,  7 έργα  συνολικού προϋπολογισμού 32 εκ. €,  που αφορούν τα νησιά Λέρου, Καρπάθου, Μήλου, Νάξου, Σύρου, Τήνου και Άνδρου

 Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο νεοσύστατος ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε., επιταχύνει τους ρυθμούς παραγωγής έργου προκειμένου να δώσει λύσεις, το συντομότερο δυνατόν στα χρονίζοντα προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, καθώς πιέζουν οι χρονικές προθεσμίες της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.

 Τα 7 έργα τα οποία έχουν τεθεί σε προτεραιότητα, είναι έργα που ......