slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαφής άρνηση της ύπαρξης υπερτουρισμού στη χώρα μας απο τον Γιάννη Χατζή, πρόεδρο της Π.Ο.Ξ.


Διπλή και σαφής άρνηση της ύπαρξης υπερτουρισμού στη χώρα μας από τον Γιάννη Χατζή, πρόεδρο της Π.Ο.Ξ.

Τόσο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Voice 99.5 όσο και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Οικονομία" της 31ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Χατζής, έκανε σαφές οτι δεν δέχεται την ύπαρξη "υπερτουρισμού" στην Ελλάδα, θεωρώντας μάλιστα οτι πρόκειται για επικίνδυνο όρο που δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται.

Προσφορές για τριήμερο στη Ρόδο με συμμετοχή στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο



--

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το ζήτημα λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Γαυρίου Άνδρο


Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το ζήτημα λειτουργίας του 
καταστήματος ΕΛΤΑ Γαυρίου Άνδρου
Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. 
Φίλιππος Φόρτωμας στους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και 
Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη 
Παπαστεργίου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με τη 
λειτουργία των ΕΛΤΑ Γαυρίου.

Βορίδης, Κουτνατζής οι αντικαταστάτες Παπασταύρου, Μπρατάκου-Οι νέοι ρόλοι στο Μαξίμου

Με αναβάθμιση του Μάκη Βορίδη και του Στέλιου Κουτνατζή αποφάσισε να καλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα κενά των παραιτηθέντων υπουργών, Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου.
Τις ανακοινώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας ότι τις αρμοδιότητες του Σταύρου Παπασταύρου αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης, ενώ του Γιάννη Μπρατάκου ο Στέλιος Κουτνατζής."Με απόφαση του Πρωθυπουργού ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, και συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου. Ο Στέλιος Κουνταντζής ορίζεται ΓΓ του ΠΘ με τις από το νόμο προβλεπόμενες αρμοδιότητες της ΓΓ, καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του Πρωθυπουργού", αναφέρει η σχετική δήλωση.

Οι φαρμακοποιοί της Νάξου αποχαιρετούν τον αρχαιότερο και πολύ αγαπητό συνάδελφό τους τον Νίκο Δελλαρόκα

Οι Φαρμακοποιοί της Νάξου με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον Νίκο Δελλαρόκα, τον αρχαιότερο και πολύ αγαπητό συνάδελφό μας.
Ο Νίκος Δελλαρόκας υπήρξε ένας έντιμος και ταγμένος στο επάγγελμά μας φαρμακοποιός, επάγγελμα το οποίο άσκησε για πολλές δεκαετίες από το ιστορικό φαρμακείο της οικογένειας.
Η προσήνειά του, η καλοσύνη του και η επιστημονική του επάρκεια θα λείψουν απ´ τους Ναξιώτες.
Ευχόμαστε κουράγιο στους οικείους του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ - ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΟΥ

 

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΟΥ ΩΣ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ  ΣΤΟΝ 10ο ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ

Στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια : Εκπαιδευτικές Γέφυρες» συμμετείχαν συνολικά 235 σχολικές μονάδες και περίπου 11.500 μαθητές/τριες. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν : 

Ανακοίνωση για τη λειτουργία των τμημάτων “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)” και “Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας” της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ, πρώην ΔΙΕΚ) Σύρου.

ουργία των τμημάτων "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)" και "Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας" της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ, πρώην ΔΙΕΚ) Σύρου.

 Σας γνωρίζουμε ότι προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του το τμήμα "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)" της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ, πρώην ΔΙΕΚ) ΣΥΡΟΥ, κατά το επόμενο έτος επαγγελματικής κατάρτισης 2024-2025, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτές να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Σ.Α.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ. του Υπουργείου Παιδείας (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, από την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ώρα 12:00, έως και την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, ώρα 14:00:

Ένταξη της Πράξης «Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης Πάρου», στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027», προϋπολογισμού 5.056.700,00 €

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, το έργο «Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης Πάρου», εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027», στην προτεραιότητα «Αειφορική ανάπτυξη και βιώσιμη διαχείριση των πόρων». 

Το έργο, συνολικής δημόσιας δαπάνης 5.056.700,00 €, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Με την ολοκλήρωσή του το νησί της Πάρου θα διαθέτει πλήρως λειτουργική μονάδα αφαλάτωσης, δυναμικότητας 2.500 μ3/την ημέρα και πλήρως λειτουργικό νέο δίκτυο ύδρευσης, μήκους αγωγών 27,5 χλμ στην Δημοτική Κοινότητα Αρχιλόχου (οικισμοί Προδρόμου, Μαρμάρων και Μώλου). 

Οργή στην κυβέρνηση για τα ψέματα της εφημερίδας «Εστία» του Γιάννη Φιλιππάκη - Η ανακοίνωση Μαρινάκη


Για αισχρά ψεύδη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για μια ακόμη φορά ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της χυδαιότητας. Η εφημερίδα «Εστία» δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του Πρωθυπουργού με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γεμάτο αισχρά ψεύδη.

📺Κώστας Καραμανλής: Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες να αφουγκραστούν και να απαντήσουν


«Η ανατροπή του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής πρόνοιας και συνοχής, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον, οι επιδεινούμενες δημογραφικές τάσεις και η προώθηση από κάποιους κύκλους της μαζικής μετανάστευσης ως λύσης για το δημογραφικό και εργασιακό πρόβλημα της Ευρώπης ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσουν και πολιτικές συνέπειες. Πολιτικά κόμματα που πρωταγωνίστησαν για πολλές δεκαετίες εξαϋλώνονται, η ομαλή εναλλαγή στην εξουσία μετριοπαθών κομμάτων με όχι διαμετρικά αντίθετους προσανατολισμούς είναι παρελθόν. Ογκούμενα τμήματα του πληθυσμού εκφράζουν δυσαρέσκεια, απογοήτευση, αποξένωση. Συχνά μάλιστα ψηφίζοντας όχι από πεποίθηση αλλά από απόρριψη» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο STAR FORUM ’24.