slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βρούτσης στη Βουλή: «Η κυβέρνηση προωθεί άμεσα 9 λιμενικά έργα πνοής για τις Κυκλάδες συνολικού ύψους 21,9 εκατ. ευρώ. Πάρος 2 εκατ., Αμοργός 5,3 εκατ., Ίος 11,3 εκατ., Σίκινος 1,3 εκατ., Φολέγανδρος 1,2 εκατ. και Ανάφη 850.000 ευρώ. Σε ύψιστη προτεραιότητα η δημιουργία νέου λιμένα στη Σαντορίνη και νέες λιμενικές υποδομές σε άλλα νησιά»

 Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο και για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης τουΜεταφορικού Ισοδυνάμου».


Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

Απλά ερωτήματα ζητούν απλές απαντήσεις!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Αν και εμβολιασμένος (που το  έχει μετανιώσει λόγω παρενεργειών), κατανοώ και στηρίζω πλέον όσους είναι αρνητές. Το ερώτημα όμως είναι, γιατί οι υπέρμαχοι του εμβολιασμού φοβούνται τους ανεμβολίαστους? Αφού υποτίθεται ότι έκαναν το εμβόλιο, για να είναι ασφαλείς, γιατί κατηγορούν αυτούς που το φοβούνται; 
Μήπως στο βάθος του μυαλού τους, φοβούνται για την ίδια τους την ζωή, αφού καθημερινά διαπιστώνουν ότι όλες οι υποσχέσεις που έλαβαν για την επιστροφή στην κανονικότητα τους, ήταν λόγια του αέρα? 

Επιτακτικό το αίτημα ανοίγματος των σμυριδωρυχείων Νάξου: Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος


Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος με θέμα το αίτημα ανοίγματος των σμυριδωρυχείων Νάξου.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, βρισκόμαστε ήδη στο τελευταίο τετράμηνο του 2021 και ακόμα τα ορυχεία της σμύριδας στη Νάξο παραμένουν κλειστά. Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού τόσο απέναντι στο σύνδεσμο των σμυριδεργατών, όσο και απέναντι στη δημοτική αρχή, το υπουργείο σας αρνείται να δώσει την έγκριση του για το άνοιγμα των ορυχείων, με συνέπεια να οδηγούνται σε πλήρη ανασφάλεια εκατοντάδες σμυριδωρύκτες, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της ορεινής Νάξου, στα χωριά της οποίας αναπτύσσεται η ζωτική δραστηριότητα της εξόρυξης.

Νίκος Συρμαλένιος: «Ποιός ο απολογισμός της κυβέρνησης της ΝΔ μετά από διόμιση χρόνια στις νησιωτικές πολιτικές;»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας με τίτλο «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο και για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου».

 Την κυβερνητική απραξία στον τομέα πολιτικών για τον νησιωτικό χώρο κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη

Φίλιππος Φόρτωμας: «Εθνική Νησιωτική Πολιτική αποκτά πλέον η Ελλάδα»


Για τη σημασία της κωδικοποίησης της νομοθεσίας που αφορά τη νησιωτική πολιτική της χώρας μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ως εισηγητής της πλειοψηφίας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: “Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου”.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Η επίλυση του περιουσιακού ζητήματος στην Αλβανία που αγγίζει την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, προϋπόθεση της ενταξιακής διαδικασίας.»Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναφέρει το ζήτημα της επίλυσης του περιουσιακού προβλήματος στην Αλβανία που αποτελεί βασική προϋπόθεση της ενταξιακής διαδικασίας της Αλβανίας. Η μη εγγραφή των ακινήτων, ιδίως στην ιδιαίτερης τουριστικής αξίας περιοχή της Χειμάρας λόγω των προσκομμάτων που θέτουν οι αλβανικές αρχές στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας σε συνδυασμό με τη νομοθεσία που έχει υιοθετήσει η Αλβανία για τους στρατηγικούς επενδυτές, το «υπερταμείο» και τις απαλλοτριώσεις αναμένεται να αποτελέσει το όχημα για τη «νόμιμη» υφαρπαγή περιουσιών.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Χαιρετισμός Νίκου Συρμαλένιου στη 32η Συνάντηση 5ων Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Με μεγάλη μου χαρά χαιρετίζω την επανεκκίνηση δια ζώσης της Συνάντησης των ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου που διεξάγεται για 32η φορά, αυτή τη φορά στο φιλόξενο νησί της Νάξου για άλλη μια φορά μετά το 1996. Και βεβαίως είναι πολύ σημαντικό ότι αφιερώνεται τόσο στο θέατρο του 1821, με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, όσο και στον αείμνηστο Νάξιο θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη.
Η συνάντηση των ερασιτεχνικών θιάσων από πολλά νησιά του Αιγαίου, αποτελεί πλέον μετά από τόσα

Στο πλευρό της Ιωάννας ο Θάνος Πλεύρης: Τις επόμενες ημέρες η συνάντησή τους - Όσα είπε ο δικηγόρος της στο parapolitika.gr και στο Βασίλη Βενιζέλο


  Η 35χρονη επιθυμεί να συναντήσει τον υπουργό, καθώς έχει πληροφορηθεί το προσωπικό ενδιαφέρον του για την περιπέτεια της υγείας της

Την Ιωάννα, η οποία υπέστη την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι και δίνει μάχη στο νοσοκομείο της Ελευσίνας “Θριάσιο” για την αποκατάσταση της βαθιά πληγείσας υγείας της, αναμένεται να συναντήσει εντός των αμέσως προσεχών ημερών ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με όσα δηλώνει αποκλειστικά στο parapolitika.gr ο δικηγόρος της ιδίας της Ιωάννας, Αποστόλης Λύτρας.

Πόσα χρήματα γλυτώνει ένα νοικοκυριό από τα νέα μέτρα στήριξης - Βίντεο με παραδείγματα

Πατέρας με μισθό 1500 ευρώ θα έχει όφελος, από τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση φορολογίας και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 564,20 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA
Φορολογικές ελαφρύνσεις με μειώσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους περιλάμβανε το πακέτο των μέτρων που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος με επιδόματα.

Το ετήσιο όφελος από τα νέα μέτρα στήριξης

Πρετεντέρης: Ορίζοντας

"Η αντιπολίτευση δεν έχει καταφέρει να απευθυνθεί στο ακροατήριο του Μητσοτάκη. Και καμία κυβέρνηση δεν έχει κλονιστεί από τους οπαδούς των άλλων. Οι κυβερνήσεις κλονίζονται από τους δικούς τους οπαδούς" γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ:

Πηγές ΝΔ - «Ηχηρή» απάντηση σε ΣΥΡΙΖΑ για τον κτηνοτρόφο «Ντάλτον»: Ο Μητσοτάκης δεν έχασε ποτέ την επαφή του με τον κόσμο

Στο επίκεντρο της κομματικής διαμάχης, παρενέβη και ο 83χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος με δηλώσεις που έκανε την επόμενη μέρα στην τηλεόραση περιέγραψε με λεπτομέρειες πως έγινε η συνάντηση
Το χωριό Δαμάσι στη Λάρισα, επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το νεόκτιστο σχολείο και συνομίλησε με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στα Φάρσαλα. Χαρακτηριστική συνάντηση του

Mέ έκπληξη και δυσαρέσκεια παρακολουθούμε τα όσα διαδραματίζονται τελευταία στην αναπτυξιακή εταιρεία Κ2 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 Από τη μια οι μισθοί που έχουν καθοριστεί για τη διοίκηση της και από την άλλη η χρήση χρεωστικών καρτών για τις δαπάνες. 


Το χειρότερο από όλα όμως είναι η αντίδραση της περιφερειακής αρχής στην κριτική που έκανε το μέλος της παράταξης  μας και περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης, τονίζοντας πως αντί των χρεωστικών καρτών το καλύτερο για τις δαπάνες θα ήταν να χρησιμοποιείται το δημόσιο λογιστικό σύστημα στα πλαίσια του οποίου πληρώνονται τα χρήματα ελέγχονται από τον επίτροπο και εν συνεχεία επιστρέφονται. 


Για το θάρρος να …μιλήσει δέχθηκε  επίθεση καφενειακού τύπου, από τον Περιφερειάρχη, που όχι μόνο υποβαθμίζει αλλά στην πραγματικότητα μηδενίζει τον πολιτικό διάλογο. Κάθε φορά που ερχόμαστε να καυτηριάσουμε τα κακώς κείμενα  ξεπερνιούνται  όλα τα όρια γιατί η περιφερειακή αρχή εκτιμά πως απειλείται  και αντιδρά απαξιώνοντας και υποβαθμίζοντας τα πάντα. 


Δεν είναι απειλή ο αντίλογος στην πολιτική. Χρέος των παρατάξεων της μειοψηφίας είναι ο έλεγχος όσων γίνονται και ο αντίλογος όταν κρίνεται πως κάτι δεν γίνεται σωστά. 


Έχουμε εμπιστοσύνη στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της αναπτυξιακής εταιρείας Κ2 της Περιφέρειας αλλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την χρήση των χρεωστικών καρτών ακόμη και αν  επιτρέπεται όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, γιατί προκαλεί το κοινό αίσθημα. 


Τι θα σκεφθούν οι πολίτες που δεν έχουν χρήματα για την κάλυψη των αναγκών τους ή που δουλεύουν ατελείωτες ώρες για να επιβιώσουν απλά ,  όταν βλέπουν τέτοιες καταστάσεις. Ήδη επικρατεί δυσαρέσκεια για τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν στη διοίκηση της εταιρείας και προέρχονται από το στενό περιβάλλον της περιφερειακής αρχής καθώς γίνεται αντιληπτό,  ότι μονίμως στην πρώτη γραμμή είναι οι εκλεκτοί της. Όλοι οι υπόλοιποι είναι είτε  στο περιθώριο ή  στις τάξεις της …χορωδίας. 


Παρά τις προσπάθειες περιορισμού και φίμωσης του αντιπολιτευτικού λόγου αυτός θα εκφράζεται  και θα δυναμώνει γιατί μόνο έτσι θα αντιληφθούν οι πολίτες τι συμβαίνει και θα κρίνουν κατάλληλα τον αυταρχισμό και  την αλαζονεία  όταν έρθει η ώρα. Αυτοί θα δώσουν την κόκκινη κάρτα στα golden boys της αυτοδιοίκησης.