slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ψήφισμα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη


Θέμα: Ψήφισμα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη

«Από το 2016 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εμού προσωπικά τέθηκε το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη. Στο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε τον Κωνσταντίνο ΜητσοτάκηΠραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».
Ήταν μια συμβολική, αλλά και εξόχως τιμητική εκδήλωση για την χώρα μας, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber μίλησαν για το πολιτικό έργο και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Χριστουγεννιάτικο Bazzar στις 3 Δεκεμβρίου στο Φιλωτι


Η καλλιτεχνική ομάδα Φιλωτίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Φιλωτίου , θέλοντας να δώσουν μια ευχάριστη νότα στις γιορτές των Χριστουγέννων , διοργανώνουν μια έκθεση με χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου. Σας περιμένουμε !

Παρουσίαση 1ης φάσης της μελέτης «¨Μελέτη

Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου»
O Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, Νικόλαος Σέργης, σας προσκαλούν σε συνάντηση, για ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού «Μελέτη Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Νάξου (Master Plan)».
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Νάξου στην.....

Τι κόβουν από το Προϋπολογισμό του 2018;

 
Παρέμβαση (28/11) τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμούστη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 
«Αυτός ο προϋπολογισμός είναι άδικος, υπερφορολογεί τους Ελληνες, είναι βαθιά αντιαναπτυξιακός και τέλος φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη. Το ερώτημα είναι γιατί

"Λάσπη" το άρθρο τοπικής εφημερίδας που κάνει λόγο για καρατόμηση του Κ. ΑπιδόπουλουΔιαβάσαμε με μεγάλη έκπληξη, στο φύλλο 23 (Οκτώβριος 2017) της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΑΞΟΥ και με τίτλο ΑΥΤΟΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΒΔΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ότι, στους κόλπους της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, υπάρχει ένα πρόσωπο, αναφέρεται ως ο «ψηλός», το οποίο είναι «πίσω από όλες τις αρνητικές εξελίξεις στον τόπο μας», «διαχειρίζεται την εξουσία προς ίδιον όφελος», «ετοιμάζεται να καρατομήσει τον διοικητή του νοσοκομείου της Νάξου», «έχει σκοτεινό μυαλό», «χειρίζεται το ραβδί της εξουσίας», «έχει σχέσεις με ιδιωτικές εταιρίες τα συμφέροντα των οποίων προωθεί» και «προωθεί συνεπώνυμη του στη θέση του προς.....καρατόμηση Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου Νάξου».

Ανοίγει ξανά ο φάκελος του αδικοχαμένου Κώστα Τσαλικίδη από το σκάνδαλο των υποκλοπών. που είχε κλείσει ο τότε εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος και σήμερα υφυπουργός Δικαιοσύνης.


Την υπόθεση, μια υπόθεση η οποία μαζί με το Βατοπαίδι, και τις φωτιές, αποδόμησαν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή φέρνοντας μας το ΓΑΠ και τα μνημόνια, είχε κλείσει πριν δέκα χρόνια ο τότε εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος, ο οποίος σήμερα είναι υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Πρόσκληση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου

ΠΡΟΣ: Τα μέλη της Δημοτικής
E-mail: dlianos@naxos.gov.gr Επιτροπής Διαβούλευσης
ΚΟΙΝ.: Γραφείο Δημάρχου
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Καλείστε όπως προσέλθετε στη 10η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την 04η Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με.... το άρθρο 76 του Ν.3852/2010 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Στη Νάξο και στο Φιλώτι ολοκληρώθηκε η τριετής ενημερωτική εκστρατεία HELMEPA-Lloyd’s Register Foundation


Στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στο Φιλώτι της Νάξου ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, με Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες».
Την Εκστρατεία πραγματοποίησε η HELMEPA μεταξύ 2014 και....2017 σε 14 περιοχές της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF)*. Συνολικά, περισσότεροι από 14.000 μαθητές και 900 εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν με δαπάνες της Εκστρατείας την κινητή Έκθεση που λειτούργησε για 200 ημέρες στις 14 περιοχές. Ακόμη, 400 εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ