slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καθημερινά στις υπηρεσίες των αναγνωστών η Βιβλιοθήκη "Ανωμερίτη"


Η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, μετά από αίτημα των τουριστικών φορέων του νησιού και λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας του Εκθετηρίου της Βιβλιοθήκης, αποφάσισε την καθημερινή της πλέον λειτουργία για το διάστημα 15 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι ώρες λειτουργίας του Εκθετηρίου της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” θα είναι:

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μήλου: «Ο Δαμουλάκης είναι εχθρός του τουρισμού της Μήλου»

«Εχθρό του τουρισμού του νησιού» χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη η τοπική Οργάνωση Μελών (Ο.Μ.) του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις διακοπές στην υδροδότηση και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου.
Η Ο.Μ. κατηγορεί τον κ. Δαμουλάκη ότι δεν μερίμνησε έγκαιρα για την επάρκεια νερού στη Μήλο, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω των επισκεπτών, τονίζοντας ότι αυτός που πληρώνει τελικά «το μάρμαρο» είναι ο τουρισμός της Μήλου και οι τουριστικοί επιχειρηματίες που υφίστανται «απίστευτη δυσφήμιση».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μήλου έχει ως εξής:

Την Κυριακή οι κάλπες στο Σύλλογο Εγκαριτών


Ο Σύλλογος Εγκαριτών Νάξου "Ο Άγιος Τρύφων" προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., που θα διεξαχθούν την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 και καλεί όλα τα μέλη που είναι ταμειακώς εντάξει να συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις Εγκαρές στο Κοινοτικό γραφείο, από τις 11:00 πμ έως τις 15:00 μμ και στην Αθήνα την ίδια ημέρα και ώρα στο Δημαρχείο Γαλατσίου.
                                       

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΓΚΑΡΙΤΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ"
 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΘΗΝΑΣ:

Άμισθη η Θάνου στο Μαξίμου, αλλά οδοιπορικά θα παίρνει Προσελήφθη με σύμβαση δύο ετών


Όπως αναφέρει η απόφαση του πρωθυπουργού η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα δικαιούται οδοιπορικών και πιθανώς και ημερήσιας αποζημίωσης για τις ημέρες που θα βρίσκεται εκτός της υπηρεσίας τηςΚαθήκοντα άμισθης προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης ανέλαβε και επισήμως από την Τρίτη η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου.

Περιοδεία Βρούτση σε Νάξο-Πάρο-Αντίπαρο


Ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης, την Παρασκευή 14 Ιουλίου και το Σάββατο 15 Ιουλίου θα επισκεφθεί τη νήσο Νάξο, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Νικοδήμου, πολιούχου του νησιού.
Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, θα μεταβεί στηνΑντίπαρο, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας, πολιούχου του νησιού, ενώ τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη νήσο Πάρο.

Νέοι δασικοί χάρτες υπόλοιπου νησιών Κυκλάδων

 
Η Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων γνωστοποιεί, ότι μετά τη λήξη των αντιρρήσεων επί του αναρτημένου Δασικού Χάρτη, που περιλαμβάνει τα νησιά Σύρο, Μήλο, Κίμωλο, Σίφνο, της δημοτικής περιφέρειας του πρώην Δήμου Μυκόνου, θα ακολουθήσει η κατάρτιση και ανάρτηση του Δασικού Χάρτη για το υπόλοιπο των νησιών των Κυκλάδων.
Στις προδιαγραφές των νέων δασικών χαρτών υπάρχει η υποχρέωση απεικόνισης όλων των τελεσίδικων διοικητικών πράξεων που η Υπηρεσία μας έχει εκδώσει όπως πράξεις χαρακτηρισμού, πληροφοριακά έγγραφα έως 30-4-1981 που θεωρούνται τελεσίδικα, κηρύξεις αναδασωτέων εκτάσεων κ.λπ.
Επειδή, η σωστή απεικόνιση στους

Κοινοτική στήριξη για να εξαλειφθεί το φαινόμενο εισαγωγής ζωονόσων από την Τουρκία και να για να μειωθεί η εξάπλωσή νοσημάτων στην Ευρωπαική Ένωση ζητά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας μετά από προσωπική παρέμβαση του βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη ενημερώθηκε για το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι με την εισαγωγή νοσημάτων από τη γειτονική Τουρκία.

Με την ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη στήριξη από τα κοινοτικά ταμεία αφενός για την έναρξη της εύρυθμης  λειτουργίας του Διασυνοριακού Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων Ορεστιάδας και αφετέρου για την ίδρυση Ευρωπαϊκής Κτηνιατρικής Σχολής στον Έβρο.

Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ζωονόσων που εισάγονται από την Τουρκία επιβαρύνουν τους κτηνοτρόφους. Και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη μη περαιτέρω εξάπλωσή τους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

"Το τελευταίο κάστρο"

 Όπως θα θυμούνται οι περισσότεροι, επί 20 χρόνια η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου έκανε προβολές στο πνευματικό κέντρο της καθολικής μητρόπολης Νάξου. Πριν από 2 χρόνια περίπου μας ανακοινώθηκε από την καθολική εκκλησία ότι πρέπει να σταματήσουμε τις προβολές, επειδή ο συγκεκριμένος  χώρος πρέπει να προσφέρεται για την κατήχηση των

Επισκεψιμότητα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Διασορίτη και Ταξιάρχη στα Μονοίτσια κατά τους μήνες Ιούλιο και ΑύγουστοΣΧΕΤ:  Το υπ’ αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ ΓΔΑΠΚ/ ΕΦΑΚΥΚ/ ΤΒΜΑΧΜΜΑΕΜ/ 247513/ 160573/7206/2130/          5-7-2017 έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, δύο ναοί εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι φέτος το καλοκαίρι ανοιχτοί για το κοινό. Συγκεκριμένα:
• ο Βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου Διασορίτη στο Χαλκί
• ο Βυζαντινός ναός του Ταξιάρχη στα Μονοίτσια
(Πληροφορίες για τους ναούς στην ιστοσελίδα μας: www.tragaia.gr )

Σκληρό ροκ από Κυριάκο – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η μεγαλύτερη πολιτική Παράγκα που γνώρισε ο τόπος


Πολιτική και ηθική γύμνια καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς τη «πολιτική παράγκα, φτιαγμένη με λάσπη και ψέματα», η οποία «τρίζει και κλονίζεται».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διανύει «το 8ο έτος μιας παρατεταμένης κρίσης. Μιας κρίσης που ενώ ξεκίνησε ως οικονομική, μετατράπηκε σε κοινωνική και

Η κ. Θάνου στην υπηρεσία του κ. Πολάκη


Η κ. Θάνου δεν είναι μια τυχαία τέως δικαστής. Ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ως πρώην συνδικαλίστρια των δικαστών έχει άμεση επιρροή σε ένα κομμάτι του δικαστικού κλάδου. Αλλά, το σημαντικό είναι ότι δεν καλείται να υπηρετήσει έναν πρωθυπουργό ως θεσμό. Καλείται να υπηρετήσει το αντικοινοβουλευτικό σύστημα Πολάκη. Και το ξέρει.


Του Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη

Αυτή είναι η κορυφαία διαφορά μεταξύ του διορισμού της κ. Θάνου με τους διορισμούς άλλων δικαστικών στο παρελθόν στο γραφείο πρωθυπουργών. Κανείς από τους άλλους πρωθυπουργούς και

ΝΔ: Καραμανλής και Σαμαράς στη πρώτη γραμμή(φωτορεπορτάζ)Παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος.

Δείτε τις φωτο: