slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στις 18 Μαρτίου η διαδοχή Παπανδρέου - Διχασμός στο ΠΑΣΟΚ και για τις διαγραφές


Στις 18 Μαρτίου η διαδοχή Παπανδρέου - Διχασμός στο ΠΑΣΟΚ και για τις διαγραφές. Πετσάλνικος, Παπουτσής κατά των διαγραφών
Στις 18 Mαρτίου όπως είχε προαποφασιστεί θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ από τις οποίες θα προκύψει ο διάδοχος του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του κινήματος. Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε ότι δεν θα επισπευστούν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του κ. Παπανδρέου και έτσι ο νέος αρχηγός αναμένεται να προκύψει στις 18 Μαρτίου, με εκλογές από τη βάση του κόμματος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Γ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκλογές να γίνουν στις 11 Μαρτίου, αλλά αργότερα υπονόησε ότι τελικά θα ισχύσει η αρχική απόφασή τους για της 18 Μαρτίου.

Ποιοι θίγονται από τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Το 13,6% του συνόλου των συνταξιούχων θίγεται από τις νέες περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Οι μειώσεις κατά 12% στις κύριες συντάξεις για τα ποσά που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ, αφορούν 285.000 συνταξιούχους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και...

95.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και των άλλων Ταμείων εκτός ΟΓΑ. Η μείωση στο σύνολο της σύνταξης είναι 2,8%, μεσοσταθμικά, εκτός από τους 71.000 συνταξιούχους του ΝΑΤ, για τους οποίους η μείωση είναι 7%.

Αντίστοιχα οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων από τα 200 ευρώ και άνω αφορούν σχεδόν τους μισούς συνταξιούχους, καθώς συνολικά 550.000 δικαιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται από 10% έως και 20%. 

Πενταετής εξαίρεση των νησιών από το νόμο που αφορά τα καύσιμα ναυτιλίας

blue_star_ploio
Πενταετής εξαίρεση με στόχο την προστασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των ελληνικών νησιών εγκρίθηκε ύστερα από τροπολογία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κρίτωνα Αρσένη, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τα νέα αυστηρότερα όρια θείου στα καύσιμα της ναυτιλίας. Η άμεση εφαρμογή των νέων αυστηρότερων ευρωπαϊκών ορίων θείου στην ακτοπλοΐα θα προκαλούσε αύξηση τόσο στην τιμή των ναύλων των επιβατών όσο και στο κόστος μεταφοράς των προϊόντων στα ελληνικά .....

'Αρθρο για την απόφαση 'ενταξης έργου αποκατάσης ΧΑΔΑ Μυκόνου

DSC_0207.JPG
Βασίλης Μαργάρας
Περιφερειακός Σύμβουλος
 Νοτίου Αιγαίου
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 η Αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Μυκόνου. Το κόστος του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,3 εκ. €.
Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Μυκόνου και προβλέπει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ έκτασης 15 στρεμμάτων περίπου και τη συλλογή των διάσπαρτων απορριμμάτων της ευρύτερης περιοχής. Στο χώρο προβλέπεται να υλοποιηθούν έργα διαμόρφωσης εσωτερικής οδοποιίας, έργα πρασίνου και άρδευσης, διαχείρισης του βιοαερίου και των ομβρίων, καθώς και έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης του ΧΑΔΑ. Τέλος προγραμματίζεται επίσης η υλοποίηση .....

Σύλληψη προμηθευτή εκρηκτικών στη Νάξο - Δίχως τέλος η αλιεία με δυναμίτιδα στις νότιες Κυκλάδες

του Θοδωρή Τσιμπίδη 

Ισχυρό χτύπημα δέχτηκε κύκλωμα, το οποίο τροφοδοτεί για χρόνια με εκρηκτικά, δυναμιτιστές στις Κυκλάδες και τα βόρεια Δωδεκάνησα. Το πρωί της Τρίτης, 14/2, οι αστυνομικές αρχές της Νάξου προχώρησαν στη σύλληψη 64χρονου στο χωριό Γαλανάδο για κατοχή 272 κιλών δυναμίτιδας και πλήθους βοηθητικών εκρηκτικών υλών (40 κιλά πυρίτιδα, 370 πυροκροτητές, 1500 μέτρα ακαριαία θρυαλλίδα, 785 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα κα). Ωστόσο,η ασυδοσία, η ανομία και τα αποθέματα δυναμίτιδας μάλλον δεν έχουν όριο, καθώς μέχρι και σήμερα το πρωί συνεχιζόταν αδιάκοπα η παράνομη και καταστροφική αλιεία με δυναμίτιδα στις νότιες Κυκλάδες, με....

TANGO ARGENTINO!


Κατεπείγουσα ανάγκη το κλείσιμο των ΧΑΔΑ στα νησιά


  Το κατεπείγον του κλεισίματος των χωματερών (ΧΑΔΑ) που λειτουργούν ακόμα στα νησιά της Δωδεκανήσου υπογραμμίστηκε κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρόδο, υπό τον........

Ο Μεγάλος Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 στις 1:00 π.μ. μέχρι όσο κρατήσει, στην αίθουσα δεξιώσεων ETAL CLUB Γ. Παπανδρέου 18 Αργυρούπολη, τηλ. 210-9945691. Θα τραγουδήσουν και θα παίξουν καλλιτέχνες του τόπου μας. Η ώρα επιλέχθηκε με σκοπό τη διευκόλυνση των οικογενειών με παιδιά και όχι μόνο. Η τιμή εισιτηρίου ορίσθηκε στα 20 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται μουσική και χορός, φαγητό, κρασί και αναψυκτικά.

Δημοκρατική Συμμαχία: Εγκληματική η αδιαφορία του υπ. Πολιτισμού

Για εγκληματική αδιαφορία των αρχών και ειδικά του υπουργείου Πολιτισμού, για την προστασία των ιστορικών και πολιτισμικών μνημείων της χώρας, κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με αφορμή τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι τα κρούσματα κλοπής πολιτιστικών θησαυρών δεν καταδεικνύουν μόνον τα κενά της φύλαξής τους, αλλά είναι και αποτέλεσμα της εικόνας εγκατάλειψής τους που δίνει σήμερα το ελληνικό κράτος» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της κ. Μπακογιάννη και επισημαίνει ότι αυτή η αντίληψη περί αδυναμίας του κράτους ενθαρρύνει, δυστυχώς, τη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων.

«Είναι απαράδεκτο μια χώρα, που ξοδεύει 83 δισ. ευρώ για δαπάνες, να αδυνατεί να προστατέψει ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας μας» τονίζει η ανακοίνωση και καλεί τους αρμοδίους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τη σύλληψη των δραστών και για την επιστροφή των κλαπέντων έργων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Έχω δηλώσει έγκαιρα ότι μια τέτοια διάταξη δεν πρόκειται να την ψηφίσω.»

Συνάντηση  για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά
Από την συνάντηση των εκπροσώπων του συνόλου των συλλογικών θεσμικών εκφράσεων των Νησιών του Αιγαίου, προέκυψε με απόλυτη σαφήνεια η αποφασιστικότητα και η αγωνιστική διάθεση όλων για την απόκρουση του ενδεχόμενου της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά του Αιγαίου. 

Ακόμα και ο Άδωνις έχει ποιοτική διαφορά από τα καμμένα χαρτιά: «Δίνω την έδρα μου, ας με κρίνουν οι ψηφοφόροι»... δεν την παίρνει σπίτι του όπως κάτι άλλοι ;)

[Λέτε να μας προκύψει σοβαρός ο Άδωνις; Πάντως το πρώτο δείγμα είναι θετικότατο και την κίνηση δεν την κάνουν τόσο εύκολα βουλευτές που φεύγουν από κόμματα... αυτή είναι και η διαφορά Βορίδη, Άδωνι από τα καμμένα χαρτιά της πολιτικής, που καβάλησαν τις έδρες και δεν ξακαβαλάνε λες και θα τους ήξερε κανείς αν δεν τους κατέβαζε υποψήφιους ΝΔ]

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της προσχώρησής του στη ΝΔ ο......

Fwd: [Δεξί X-Trem(i)] Π. Ψωμιάδης: Τι κόμμα και μαλακί@@ λέτε; Είμαι φόλα Σαμαρικός, αφήστε τις μούφες

Απαντώντας στις φήμες που κυκλοφόρησαν περί ίδρυσης νέου κόμματος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά, κάποιοι βιάζονται να προκαλέσουν προβλήματα. Θα το επαναλάβω, ώστε να πάψουν πια οι Κασσάνδρες: Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία, αγωνίζομαι για τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, στηρίζω τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της, Αντώνη Σαμαρά. Τέλος. Όσον αφορά στην ίδρυση του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης – ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., που θα ανακοινωθεί επίσημα στις 29 Φεβρουαρίου σε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον στρατηγικό σύμβουλο Νίκο Λυγερό και θέμα την ΑΟΖ, τονίζω πως πρόκειται για έναν Όμιλο προβληματισμού που επιδιώκουμε να αποτελέσει ένα εθνικό καταφύγιο, με νέες, φρέσκες φωνές αντίστασης, που πρέπει επιτέλους να βγουν στο προσκήνιο.»


Γελάνε και τ' αυτιά του Μάκη... Μάκη ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ;)

Ανακοινώθηκε πριν λίγο η προσχώρηση των Βορίδη και Γεωργιάδη στη ΝΔ. Ο Μάκης όπως βλέπετε και στην φώτο δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του... εντάξει πήραμε και τον Άδωνι... κανείς δεν είναι τέλοιος ;).

Κάποιοι κυκλοφορούν διάφορα βίντεο με τον Άδωνι να τα χώνει στον Σαμαρά και τη ΝΔ...
Σπουδαίο νέο! Για τον Μάκη έχουν κανένα βίντεο; Αυτό θα ήταν νέο... αλλά δεν πρόκειται να βρούνε τέτοια σαν του Άδωνι γιατί απλά ο Μάκης είναι σοβαρότατος και από τους ελάχιστους που τα βάζει με όλους με επιχειρήματα.

Το Star Channel στη Νάξο για την Ενωση

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και του Προέδρου της Δημήτρη Καπουνη , το τηλεοπτικό συνεργείο του Star Channel θα βρίσκεται στη Νάξο για αυτό το τριήμερο.
Το συνεργείο με τον οπερατέρ και το δημοσιογράφο Δημήτρη Μπάκα θα καλύψει τα αποκριάτικα δρώμενα του Σαββατοκύριακου, τα οποία θα προβληθούν στις μεσημεριανές εκπομπές και στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Στόχος της διοίκησης της Ένωσης είναι η προώθηση της γραβιέρας της Νάξου και των υπολοίπων τοπικών προϊόντων παράλληλα με την προβολή του νησιού.
Το συνεργείο θα πάρει πλάνα από την αποκριάτικη νυκτερινή ζωή της Νάξου και από τα χωριά Κουρουνοχωρι  Αγερσανί και Γλυνάδο.
 

Έτσι τσικνίζουν οι Λευκιανοί…

 Το Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών είχε την τιμητική του την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012. Οι Λευκιανοί πήραν το κρασί και τους μεζέδες τους, την καλή τους διάθεση, το κέφι τους και πέρασαν την πόρτα του Κοινοτικού Μεγάρου Λευκών. Εκεί τους υποδέχθηκαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΥΡΙΑ Λευκών όπου είχαν ετοιμάσει τα απαραίτητα για την ημέρα όπως το κρέας, το κρασί (προσφορά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου), τη σούμα (προσφορά του Παναγιώτη Ραγκούση)κ.α.Το κέφι και ο χορός δεν έλειψαν όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Γκεστ σταρ της βραδιάς:
Το δίδυμο Νίκος Ραγκούσης «κλαρίνος» και Γιώργος Κοντός «κουρέας» που με την τσαμπούνα του ο πρώτος και με το τουμπάκι του ο δεύτερος χάρισαν μουσικές στιγμές μοναδικές, Λευκιανές…
Ο δημοτικός Σύμβουλος Πάρου ιατρός Αντώνης Αρκάς που με τις μεταμφιέσεις του μπέρδεψε εμάς αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Τον συναγωνίστηκε στις μεταμφιέσεις αλλά… έχασε στα σημεία ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Κάγκανης.
Και του χρόνου…
Περισσότερα στις φωτογραφίες που ακολουθούν…

ΣΕ ZΩNTANΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ TO ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο ενημερώνει το φίλαθλο κοινό ότι η εκτός έδρας αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Δ εθνικής κατηγορίας
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ
το ΣΑΒΒΑΤΟ 18/02 και ωρα 15:00 θα μεταδοθεί για πρώτη φορά live στα FM από τη συχνότητα του ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM 105.4 αλλά και διαδικτυακά στο κανάλι του Πανναξιακού στο internet με διεύθυνση www.livestream.com/pannaxiakos
Sportscaster:Μιχάλης Κάβουρας.......