slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΚΑΙ Η "ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ" ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Η παρέμβαση της Βάσως ανακάτεψε για τα καλά το Μαξίμου. Αλλά ο ένοικος βρίσκεται για διακοπές στον Πόρο. Μια βδομαδούλα και θα επιστρέψει μαυρισμένος και αποφασισμένος να κυβερνήσει. Ελπίζει...

Πολεμούν τον Σαμαρά γιατί βλέπουν πως γεννιέται μια νέα περίπτωση Καραμανλή, που μπορεί να γίνει πρόβλημα μελλοντικά!

Είναι παρατηρημένο πως ο πόλεμος της ψυχολογίας των μαζών είναι ολόκληρη επιστήμη! Πρέπει να καταλάβουμε πως έγινε ολόκληρος αγώνας για να μπορέσει να αποδομηθεί το καθεστώς και η σκέψη Καραμανλή από την ελληνική κοινωνία, εδώ και 3 περίπου χρόνια.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της χώρας, καθώς και οι ξένοι «προστάτες» μας, έδωσε «μάχες» για την απομάκρυνση του μη «ελεγχόμενου» ηγέτη Καραμανλή, με όλα τα όπλα, με όλες τις δυνάμεις , εγχώριες και ξένες βοήθειες, συστρατευόμενες όλες στον αγώνα!

Έπρεπε να φύγει, ώστε να έρθει ο λιγότερο άτεγκτος, ο εύκολος, αυτός που μπορούσε να συνεχίσει την εξωτερική πολιτική του τάπερμαν με το περιβόητο και ιστορικό πια «ευχαριστώ την Αμερική» στην εθνική ντροπή των Ίμια, την οικονομική πλήρη υποδούλωση του κράτους στην Τρόικα των εξαρτημένων από το σοσιαλιστικό ΔΝΤ. Όλοι αυτοί που ακόμα και τώρα πολεμούν καθετί που θυμίζει το προηγούμενο, το εθνικό , το πατριωτικό, από όπου κι αν προέρχεται.

Πολεμούν τον Σαμαρά γιατί βλέπουν πως με το εκκωφαντικό του ΟΧΙ στο σχέδιο τους για την οικονομική υποδούλωση της χώρας, γεννιέται μια νέα περίπτωση Καραμανλή, που μπορεί να γίνει πρόβλημα μελλοντικά!

Άλλωστε όλα τα πουλημένα τομάρια του κατεστημένου, οι οπλίτες γενίτσαροι, οι δημοσιοκάφροι, τα εντεταλμένα όργανα της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας του ευρώ και του δολαρίου, απεργάζονται την πλήρη ισοπέδωση της εθνικής ταυτότητας, του φρονήματος του Έλληνα. Είτε με τα εμετικά, στερούμενα πάσης λογικής, πληρωμένα δημοσιεύματα ή τηλεοπτικά ρεπορτάζ, είτε με τις «έγκυρες» δημοσκοπήσεις από εταιρίες που ανήκουν σ’ αυτούς που διαπλέκονται, προσπαθούν κυρίως την απαξίωση του κεντροδεξιού χώρου, που και πάλι φαντάζει επικίνδυνο εμπόδιο στα σχέδια τους.

Βλέπουν την δύσκολα πια καλυπτόμενη ηλιθιότητα, ανικανότητα της μαριονέτας που επέβαλαν στην χώρα, και καταλαβαίνουν πως οι πολιτικές ημέρες του λιγοστεύουν, άρα «τζάμπα» οι προσπάθειες τους, τόσο σε χρήμα, όσο και σε χρόνο!

Με την πολιτική εξόντωση του Κώστα Καραμανλή, πίστευαν πως η άνοδο της θυγατέρας στην ηγεσία θα παίζανε χωρίς αντίπαλο! Και πάλι το κόλπο grosso του Κώστα Καραμανλή, με την έμμεση υποστήριξη του Αντώνη Σαμαρά, τους πήρε τον «αγώνα» μέσα από τα χέρια!

Έτσι εξηγείται και η εμμονή τους στην πολεμική εναντίον του, και του επίγονου του Αντώνη. Πάλι δεν μπορούν να περάσουν την έντονα αντεθνικά και συνάμα οικονομικά θετική για αυτούς πολιτική τους.

Η έντονη ανικανότητα του πασοκικού κατεστημένου, υπό τις εντολές του νομίζοντας ότι πρωθυπουργεύει, παίρνει «ανάσες επιβίωσης» από τα τελευταία όπλα που έχουν στην φαρέτρα τους, οι προστάτες του, τις δημοσκοπήσεις του θέρους, ώσπου να έρθει το φθινόπωρο, και ο «θεριστής» λαός, από τα έντονα, ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, θα προβεί στον πολιτικό του «θερισμό»!

Υπομονή, τα καλύτερα έπονται! Το «μακιγιάρισμα» της ανικανότητας από τους προστάτες του ξεφτίζει, και ο «βασιλιάς» θα βγει γυμνός, μόνο με την ανικανότητα του, και την απύθμενη βλακεία του!!


ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ JEFREY

Mπακογιάννη: "Αν ήθελα να κάνω κακό (στο Σαμαρά) θα το είχα κάνει"

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010Η Μπακογιάννη ανέφερε θα μπορούσε να την ακολουθήσουν κάποιοι φίλοι της βουλευτές της Ν.Δ, όμως η ίδια δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανένα (στο Σαμαρά). Δηλαδή λέει στο Σαμαρά, κοίτα Αντωνάκη......μη μου πολύ κολλάς γιατί σου πήρα για πλάκα τον Κιλτίδη, σου παίρνω για πλάκα και άλλους φίλους μου και ψάχνεσαι॥ । ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΙΑ..

Η μόνη λύση για την χώρα είναι να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου

Αυτή τη στιγμή έχεις μηδέν πιστοληπτική ικανότητα και δεν έχεις τη δυνατότητα να δανειστείς εκτός μνημονίου. Και αν καταργήσεις “νομικά” το μνημόνιο, αύριο δεν θα σε δανείσουν ούτε οι αγορές, ούτε η τρόικα. Άρα, πας σε αυτό που λέμε “χρεωκοπία”, χωρίς βεβαιότητα για το πόσο θα σε καλύψουν τα φορολογικά σου έσοδα, αφού ούτε καν πρωτογενή πλεονάσματα έχεις αυτή τη στιγμή, για να πεις ότι έστω τα καταφέρνεις να καλύψεις τις εσωτερικές σου ανάγκες ως χώρα, κι ας πιστολιάσει το εξωτερικό χρέος. Δηλαδή, πας σε μια κατάσταση μη εξυπηρέτησης του χρέους.

Αυτό θα σημαίνει ΑΜΕΣΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ των ελληνικών τραπεζών, που έχουν 50 δις σε ομόλογα, και αυτό θα σημαίνει ότι ο κόσμος θα ψάχνει τις καταθέσεις του (όσες απέμειναν) και αυτό θα σημαίνει πλήρης κατάρρευση έστω και όσης οικονομίας λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Μπορεί να σημαίνει ναυτικό αποκλεισμό, σαν κι αυτό που μας έκαναν στον πόλεμο της Κριμαίας και ο κόσμος πείνασε, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Αν θέλετε να πολεμήσουμε για το άδικό μας, για να μην πληρώσετε δηλαδή τα χρέη σας, είναι κι αυτό μια σκέψη. Ίσως να είναι ισχυρότερο κίνητρο από το να πολεμήσεις για κάτι παλιόβραχα που έτσι κι αλλιώς δεν σου αποφέρουν τίποτε. Ενώ το να πιστολιάσεις όλα σου τα χρέη, είναι οπωσδήποτε πολύ καλύτερο κίνητρο. Γι’ αυτό άλλωστε πολέμησαν και οι πρόγονοί μας, για το δικαίωμα να πιστολιάζουμε τα χρέη μας, και όχι για τα παλιόβραχα.

Η παρουσία άλλου πρωθυπουργού δεν θα αλλάξει ΜΑΓΙΚΑ την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, αλλά θα ανατρέψει τις πολιτικές που οδηγούν σήμερα στην ΤΕΧΝΗΤΗ ανυπαρξία πιστοληπτικής ικανότητας. Τι εννοώ;

Σήμερα ζούμε το εκπληκτικό φαινόμενο, η Ελλάδα να έχει υψηλότερα σπρεντς από ότι μια εβδομάδα πριν να μπει στο μνημόνιο. Γιατί; Υποτίθεται ότι το “σχέδιο σωτηρίας της χώρας” θα έπρεπε να την στηρίξει, έτσι δεν είναι; Γιατί λοιπόν έχει μικρότερη πιστοληπτική ικανότητα από πριν;

Μα γιατί συντηρείται η φαύλη φιλολογία περί αναδιάρθρωσης του χρέους!

Κι εγώ σε ρωτώ: ΠΟΙΟΣ τη συντηρεί, αν όχι η ίδια η κυβέρνηση;;;

Γιατί είναι ΟΛΟΙ οι ξένοι πεπεισμένοι ότι θα πάμε σε αναδιάρθρωση, αν η ίδια η κυβέρνηση δεν αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό να πάμε σε αναδιάρθρωση;;;

Κι αυτό, τη στιγμή που με επιτόκια ευρώ η χρηματοδότηση του χρέους ακόμη και σε ύψος 150% δεν είναι απαγορευτική για μια χώρα. Απόδειξη, το Βέλγιο που μπήκε στην ΟΝΕ με χρέος 140%. Για την Ιαπωνία τα ξαναείπαμε. Το Βέλγιο έχει αρκετές ομοιότητες με την Ελλάδα, ειδικά όσον αφορά το νότιο κομμάτι του (γαλλόφωνο), που παράγει ακόμη λιγότερα κι από την Ελλάδα και δεν έχει ούτε τουρισμό ούτε ναυτιλία ούτε την ανθηρή βιομηχανία τροφίμων (ελαιόλαδο κλπ.) που έχουμε εμείς. Στην ουσία, επιδοτείται από το βόρειο Βέλγιο (Φλάνδρα). Όπως κι εμείς από την Ε.Ε., περίπου, κάτι τέτοιο.

Συνεπώς, όταν αλλάξει η κυβέρνηση, την άλλη στιγμή θα ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η φιλολογία περί αναδιάρθρωσης! Και, συνεπώς, σε λίγους μήνες θα πέσουν καταλυτικά τα σπρεντς και θα ανακτηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από τις αγορές. Όσο θα πέφτουν τα σπρεντς, τόσο θα δημιουργείται ενάρετος κύκλος εμπιστοσύνης.

Γιατί όμως ο ΓΑΠ συντηρεί τη φιλολογία περί αναδιάρθρωσης και, άρα, κρατάει “σκοτωμένη” την πιστοληπτική μας ικανότητα;

Μα, για τον απλούστατο λόγο ότι ΘΕΛΕΙ να είμαστε μέσα στο μνημόνιο, όπως άλλωστε του ξέφυγε του Σαχινίδη στη γνωστή συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Ήταν η ΜΟΝΗ επιλογή αυτής της κυβέρνησης, μας είπε ο Σαχινίδης, μετά τις 5 Οκτωβρίου. Για να είναι λοιπόν ΜΕΣΑ στο μνημόνιο, πρέπει να μην έχει πιστοληπτική ικανότητα. Γι’ αυτό και όλα αυτά τα εξωφρενικά μέτρα, που τρομοκρατούν το λαό. Για να μην χρεωθεί αυτός άμεσα το πολιτικό κόστος, αλλά να το περάσει έμμεσα στο Καραμανλή.

Στην ίδια λογική εντάσσεται και το σκάνδαλο “Τ+10″ (http://www.antinews.gr/?p=41425), το οποίο η κυβέρνηση κουκούλωσε, αποδεικνύοντας έτσι τη συνενοχή της: ΗΘΕΛΑΝ και ευνόησαν τους κερδοσκόπους!

Έγραφα στην ανάρτηση “ΔΝΤ: Τα μέτρα αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση!!!” (http://www.antinews.gr/?p=44569) τα εξής:

Είναι λοιπόν προφανές ότι η κυβερνητική πολιτική στόχευση από την τρομακτική μείωση του ελλείμματος κατά 11% σε ένα χρόνο, είναι να μπορέσει να περάσει τα δύσκολα τώρα και, όταν θα πλησιάζει να εξαντλήσει την τετραετία, να ανοίξει το πουγκί των παροχών, για να μπορέσει να εξασφαλίσει επανεκλογή.

Ενδιαμέσως, όμως, θα έχει καταφέρει να χρεώσει πολιτικά τα μέτρα, τουλάχιστον εν μέρει, στον Καραμανλή και στο ΔΝΤ. Και έτσι ο ΓΑΠ θα εμφανιστεί προς το τέλος της τετραετίας ως σωτήρας της χώρας και προστάτης του απλού λαού!”

Πιστεύω ότι, αν ο ΓΑΠ τη σκαπουλάρει μέχρι τότε, θα δικαιωθεί μέχρι κεραίας. Η χώρα κάποια στιγμή θα ανακτήσει με “μαγικό” τρόπο την πιστοληπτική της ικανότητα λίγο πριν τις εκλογές (δηλαδή: θα λήξει η φημολογία περί αναδιάρθρωσης) και ο ΓΑΠ θα εμφανιστεί ως “πετυχημένος” και ως “σωτήρας”. Και όλα αυτά, έχοντας διαλύσει προηγουμένως το λαό στις θυσίες!

Ίσα που μπορεί και να το πετύχει! Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Πάντως, μόλις αλλάξει η κυβέρνηση, τα πράγματα θα στρώσουν την άλλη στιγμή, αφού θα εκλείψει η πολιτική συνειδητής υπονόμευσης της πιστοληπτικής μας ικανότητας.

Επιχειρήσεις «ψυχολογικού πολέμου», Προπαγάνδα και Δημοσκοπήσεις

Τα τελευταία χρόνια, έγραφε σε ανάλυση-άρθρο ο Γιάννης Mαυρής της Public Ιssue στην Καθημερινή (τυχαίο; Δεν νομίζω!) στις 19 Νοεμβρίου 2006 , το φαινόμενο της ανοικτά προπαγανδιστικής χρήσης των δημοσκοπήσεων, από τα Μέσα Ενημέρωσης, έλαβε πρωτοφανείς διαστάσεις.

Το γεγονός αυτό αποτελεί άλλη μια λυπηρή ελληνική ιδιομορφία. Οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται από τα ΜΜΕ σε επιχειρήσεις «ψυχολογικού πολέμου» (PSYOPS), για την κατίσχυση στη μάχη των «εντυπώσεων»…..

Η εμπλοκή των δημοσκοπήσεων στον «πόλεμο της προπαγάνδας», που έχουν επιφέρει τα ΜΜΕ, με λίγες εξαιρέσεις, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπισθεί. Δεν θα επιλυθεί δυστυχώς ούτε με την (απαραίτητη) θεσμική ρύθμιση, ούτε βεβαίως μπορεί να επιλυθεί με «καταστολή».

Είναι ζήτημα που αφορά πρωτίστως τη λειτουργία και την αυτοπροστασία της αξιοπιστίας των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Την κυρίαρχη πολιτική κουλτούρα και δεοντολογία που ελλείπει.

Εκείνα τα ΜΜΕ που επέβαλαν την καθιέρωση της προπαγάνδας με τις δημοσκοπήσεις θα πρέπει επιτέλους να το σκεφτούν σοβαρά. Αυτά έγραφε στη Καθημερινή το 2006!

Την Κυριακή λοιπόν δημοσιεύθηκε με την ανάλογη προβολή σε τέτοιες περιπτώσεις ( αναδημοσίευση δηλαδή από όλα τα ΜΜΕ τα οποία τυχαία (?) έχουν «φορτωθεί» στην κρατική και ημικρατική διαφήμιση) το ….Βαρόμετρο (?) Ιουλίου της Public Issue για λογαριασμό του κ. Αλαφούζου , συγνώμη , της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την καυτή πρώτη....

εβδομάδα του Ιουλίου (1-5/7) όταν λόγω του ασφαλιστικού η κοινωνία ήταν σε αναβρασμό , το κομματικό ΠΑΣΟΚ σε ανοικτή θέση μάχης με την κυβέρνηση και η τελευταία επιστράτευε τον εκβιασμό της λίστας για να θέσει φραγμούς στις φωνές των ίδιων των βουλευτών της στο κοινοβούλιο που απειλούσαν να την «ρίξουν» σε λίγες ημέρες που θα ερχόταν το νομοσχέδιο στην ολομέλεια..

Η έρευνα λοιπόν που διενεργήθηκε (κατά την Public Ιssue ) σε ένα πανελλαδικό δείγμα 1.006 ατόμων στην ερώτηση «Ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για την χώρα» δίνει 25% στο ΠΑΣΟΚ και …. 4% στη ΝΔ (…….), παράσταση νίκης 50% στο ΠΑΣοΚ και …. 9% στη ΝΔ (……) και διάφορα άλλα δημοσκοπικά- προπαγανδιστικά ( όπως τα εννοούσε το 2006 ο κ. Μαυρής) ευτράπελα.

Προφανώς κατά μια διαβολική σύμπτωση , οι 36 ερευνητές και οι 3 επόπτες που ασχολήθηκαν στην έρευνα , «έπεσαν» επάνω στον ειδικό (δημοσκοπικό) τηλεφωνικό κατάλογο με τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαθέτει η Ιπποκράτους και η Μαρία Καρακλιούμη.

Κάθε άλλη εξήγηση θα πρέπει να θεωρηθεί όχι προσβολή αλλά βιασμός της νοημοσύνης μας।
Bookmark It

Στη ζούλα και παράνομα πέρασε το Μνημόνιο - Ιδού η απόδειξη


Στα πράσα πιάστηκε (ξανά) ο πρωθυπουργός να λέει ευθέως ψέματα στο λαό και βαριά σιγή καλύπτει (ξανά) την αποκάλυψη! Είπε (στις 25/6/2010) στη Βουλή ότι το μνημόνιο πέρασε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Ο Σαμαράς την Παρασκευή 9 Ιουλίου αποκάλυψε με αδιάσειστα στοιχεία ότι για το Μνημόνιο ουδέποτε γνωμοδότησε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους! Σε άλλη χώρα η κυβέρνηση θα είχε φύγει τρέχοντας και εδώ δεν κουνιέται φύλλο!!! Για το κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί τη χώρα, σιωπή!!!
Adiavroxoi

Β.Παπαγεωργόπουλος: ο πρόεδρος της ΔΕΘ είναι Έλλην Μακεδόνας; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Δήλωση με περιεχόμενο...

Β.Παπαγεωργόπουλος: ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης(ΔΕΘ), κ. Κωνσταντίνου, πρέπει να κάνει δήλωση ότι αισθάνεται, ότι είναι Έλλην Μακεδόνας…
Ειδάλλως πρέπει να απομακρυνθεί...
Δείτε το video

Πηγή: taxalia

Σοσιαλιστές εν κρίση

Από το πρωτοσέλιδο του Βήματος, δίνει το παράδειγμα ο αρχισοσιαληστής εν μέσω της χειρότερης κρίσης της χώρας. Κουράστηκε το "παιντί" τα global ταξίδια της σοσιαλιστικής διεθνούς και τρέχει να ξεκουραστεί στα in στέκια του Αιγαίου.

Εν τω μεταξύ συνθλίβει μισθούς και συντάξεις και εκτοξεύει την φορολογία στέλνοντας σε "διακοπές διαρκείας" χιλιάδες μικρομεσαίους. Μόνο που γι'αυτούς το in στέκι διακοπών για φέτος θα είναι το ταμείο ανεργίας.

Άξιος!!

Μετά το “Marianne” και το έγκριτο “Χανουμ Μπουρέκ” αποκαλύπτει τον σκοτεινό ρόλο Καραμανλή.

http://www.marianne2.fr/docs/une/DIP.jpg?2010071120

Συγκλονίζουν το Μπανγκλαντές οι αποκαλύψεις του έγκριτου “Χανούμ Μπουρέκ” για τον ύποπτο ρόλο Καραμανλή στην κατάρρευση της Ελλάδας. Το δημοσίευμα αυτό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες αφιερώματα διεθνώς αναγνωρισμένων και έγκριτων μέσων, όπως το γαλλικό “Μαριάννε”, το πρόσωπο με πρόσωπο του Νίκου Χατζηνικολάου, το κεντρικό δελτίο του ταϊβανέζικου “Μουτσουκλάν Τιβι”, της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα με το αζημίωτο” κλπ.

Αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις από τον “κόσμο του κοπρολάγνου”, τα “νέα γελάδια” όπως και δημοσίευση άλλων 45 συνεντεύξεων στο έγκριτο “Βήμα”, όπου η κυρία Μαντέλη θα αποκαλύπτει ότι ο μοναχός Αρσένιος έπαιρνε μπροστά της τηλέφωνο το 11880 για να τον συνδέσουν με το ψιλικατζίδικο που αγόραζε λιβάνια ο κύριος Αγγέλου। Δύσκολα τα πράγματα για τον τ. Πρωθυπουργό.

Δημοσιεύθηκε από olympiada

Τόσο ΧΑΛΙΑ τα "πήγε" η Ν.Δ !!!!

Επειδή πολλοί φίλοι αναγνώστες σχολίασαν προηγούμενο άρθρο σχετικά με το τι παρέδωσε η Ν.Δ και την εξέλιξη των επιτοκίων των έντοκων γραμματίων, επανερχόμαστε με ένα αναλυτικό γράφημα.
Τα στοιχεία του γραφήματος που ακολουθεί τα πήραμε από το Υπουργείο Οικονομικών http://www.minfin.gr/portal/el/resource/section/interest_rates

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(1997-2010)

Κοιτάξτε που ήταν τα επιτόκια το 1998 (13,9%), το 2000 (8,5 %), τόσο "ΚΑΛΑ" !!!
Η Ν.Δ παρέλαβε με επιτόκιο 2,34 % και παρέδωσε με 1,2 %, τόσο "ΧΑΛΙΑ" !!
Οι πανεπιστήμονες του ΠΑΣΟΚ μέσα σε 10 μήνες από 1,2 % τα έφτασαν στο 4,85 %, ακόμα "ΚΑΛΥΤΕΡΑ".
Τα συμπεράσματα δικά σας


Υ.Γ
Έντοκα Γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου
Είναι ένας τρόπος να δανειστεί χρήματα το κράτος για ένα μικρό χρονικό διάστημα από ένα τρίμηνο μέχρι ένα έτος. Έντοκα γραμμάτια μπορούν να αγοράσουν και μικροεπενδυτές.
Έχουν τον ίδιο κίνδυνο με τα ομόλογα, καθώς αν χρεοκοπήσει το κράτος δεν θα τα εξοφλήσει πλήρως και μπορεί μεταχρονολογημένα.
Το γραμμάτιο κανονικά εξοφλείται στην λήξη του, αλλά σε ανάγκη υπάρχει η δυνατότητα να πωληθεί στη δευτερογενή αγορά στην τρέχουσα τιμή και χάνοντας το όποιο αφορολόγητο.
Όταν αγοράζουμε ένα γραμμάτιο π.χ. 10.000 ευρώ δίνουμε λιγότερα χρήματα καθώς στο τέλος θα εισπράξουμε 10.000 ευρώ στα οποία εμπεριέχεται ο τόκος μας.
Αν η διάρκεια είναι ετήσια και το επιτόκιο 4,85% τότε η τρέχουσα αξία του γραμματίου είναι 9.537,44.

exomatiakaivlepo

2η Μουσική Συνάντηση στο Φιλώτι Νάξου

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δρυμαλίας Νάξου μας προσκαλεί στην 2η Μουσική Συνάντηση των καλλιτεχνών του νησιού…


Σε αυτή τη 2η Μουσική Συνάντηση οι οργανοπαίχτες παίζουν τσαμπούνα, τουμπάκι και σουβλιάρι.
Η Μουσική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου 2010 και ώρα 20:00, στο Φιλώτι (Λαχαναριό).
Η συμμετοχή όλων μας θα δώσει μεγάλη χαρά στους διοργανωτές αυτής της θαυμάσιας πρωτοβουλίας.

Κάνε τον ήλιο φίλο σου μέσα από το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία»

www.parianostypos.gr
Με οδηγό τον ήλιο και προορισμό τους κατοίκους μικρών και απομακρυσμένων νησιών της χώρας μας η Blue Star Ferries, μέλος της ATTICA GROUP, άνοιξε πλώρη…Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Κάνε τον ήλιο φίλο σου μέσα από το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία»


Με οδηγό τον ήλιο και προορισμό τους κατοίκους μικρών και απομακρυσμένων νησιών της χώρας μας η
Blue Star Ferries, μέλος της ATTICA GROUP, άνοιξε πλώρη προς Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Ηρακλειά για την υλοποίηση του προγράμματος «Ηλιοπροστασία», με στόχο την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τον κίνδυνο από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Η
Blue Star Ferries, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος «Μελάμπους» και με τους αγροτικούς γιατρούς των νησιών, διοργάνωσε δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες, με στόχο να πληροφορήσει τους νησιώτες που απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο σχετικά με την επικινδυνότητά της παρατεταμένης έκθεσης σε αυτόν και τους τρόπους πρόληψης. Οι επισκέψεις στα νησιά πραγματοποιήθηκαν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2010.Συνολικά εξετάστηκαν 170 άτομα ενήλικες και παιδιά, ενώ πολλά περισσότερα παρακολούθησαν τις ενημερωτικές ομιλίες, στις οποίες ο πληθυσμός έμαθε για τους ενδεδειγμένους τρόπους προφύλαξης, που οδηγούν στην ευεργετική πρόσληψη της ηλιακής ακτινοβολίας κι εξαλείφουν τους κινδύνους για την υγεία.

Για το σκοπό αυτό η
Blue Star Ferries διένειμε στους κατοίκους των νησιών ενημερωτικά έντυπα για την ηλιοπροστασία, με αναφορά και στους ενδεδειγμένους τρόπους αυτοεξέτασης. Τα έντυπα διανέμονται επίσης στα κεντρικά και λιμενικά πρακτορεία της εταιρείας και στα πλοία γραμμών εσωτερικού της Attica Group καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία» αποτελεί συνέχεια της δράσης που η Blue Star Ferries υλοποίησε το 2008 στα νησιά Αμοργό, Τήλο, Νίσυρο και Αστυπάλαια και εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Attica Group που τιτλοφορείται «Με προορισμό εσάς».

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2010»