slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποινή φυλάκισης στον Συριζαιο Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση στο Χ.Μαρκογιαννάκη

Με ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής Χανίων και υπουργός της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης ενημερώνει για την καταδίκη με 1 έτος ποινής φυλάκισης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του.
Όπως σημειώνεται επιβλήθηκε "Ποινή φυλάκισης ενός

Εχουμε τη πρώτη νικήτρια ομάδα...

 
«Η Απόδραση από το Τυροκομείο», το παιχνίδι που έχει στηθεί από την ΕΑΣ – ΑΕΣ ΑΕ Νάξου στα πρότυπα του κορυφαίου game trends αυτή τη στιγμή στο κόσμο, του Escape Room άνοιξε χθες τις πύλες του… Πρώτη ημέρα λειτουργίας (1η Μαρτίου), και στις 14:00 (οι πόρτες κλείνουν στις 22:00) είχαμε την πρώτη επίσκεψη ομάδας… οι συμμετοχές ήταν τέσσερις αλλά νικήτρια ομάδα με βάση το χρόνο αφού αυτός είναι ο μεγάλος αντίπαλος ήταν η "K huncks" και πλέον περιμένει την ομάδα που θα φέρει καλύτερο χρόνο, να λύσει τους επτά γρίφους σε λιγότερο από 40 λεπτά παραμονής στο δωμάτιο με στόχο την ανεύρεση της μυστικής συνταγής για την γραβιέρα…

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΡΥΜΑΛΙΑ Σχετικά με το Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (CLLD)

  ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΡΥΜΑΛΙΑ
Σχετικά με το Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (CLLD)

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε την 19η Φεβρουαρίου 2016 στον χώρο της Κίνησης σχετικά με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD)», συμμετείχαν πρόεδροι και μέλη τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων, και πολίτες από πολλές κοινότητες του νησιού και πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος

Συγχαρητήρια επιστολή συνδυασμού Καφτηράνη στον Πανθηραϊκό Α.Ο.


 


Ο επικεφαλής μας Χρήστος Γ. Καφτηράνης και τα μέλη του συνδυασμού μας «Ώρα Ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο» θέλουμε να σας συγχαρούμε για την πολύ σημαντική και ιστορική κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κυκλάδων για τη σεζόν 2015-2016.
Η μεθοδική προσπάθεια και εργατικότητα εκ μέρους σας ως διοίκηση αλλά και του τεχνικού σας επιτελείου και των ποδοσφαιριστών σας, αλλά και οι γενναίες μεταγραφικές σας κινήσεις οι οποίες όχι μόνο ανέβασαν τον πήχη της ποιότητας της ομάδας σας αλλά και γενικότερα του ποδοσφαίρου μας

Απαγόρευση εισόδου στα ΜΜΕ σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Ενώ περισσότεροι από 25.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στην χώρα μας, το ΥΠΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, χωρίς να δίνει καμία απολύτως εξήγηση, λέει πως βάζει «μπλόκο» στον Τύπο στα hotspots και στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Σάλος με άρθρο του σερβιτόρου που διορίστηκε στο επιτελείο Τσίπρα -«Εργο τέχνης» η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου


«ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ»
«Έργο τέχνης – καταστροφής και αλλαγής του εικαστικού τοπίου στο Μανχάταν» χαρακτηρίζει σε άρθρο του στην προσωπική του σελίδα την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ο Νίκος Καρανίκας.
Ο 47χρονος φίλος του Αλέξη Τσίπρα διορίστηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού προκαλώντας έτσι νέο κύμα αντιδράσεων.
Τις τελευταίες ώρες μάλιστα κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα το παρακάτω κείμενο με τις

Μέχρι τις 16 Μαρτίου συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι και τις 16 Μαρτίου αποφάσισαν οι δικηγόροι όλης της χώρας.

Παραμένουν διαμαρτυρόμενοι για το προσχέδιο του ασφαλιστικού της κυβέρνησης σημειώνοντας μετά τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης που συντάχθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, ότι το σχέδιο νόμου προκαλεί αναλογιστική ανισορροπία στο ταμείου ασφάλισης νομικών και πολλαπλασιάζει το πρόβλημα στο μέλλον.

Η ανακοίνωση:

Νέος πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ο Δ. Ασπρογέρακας

Νέος πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εξελέγη ο εισαγγελέας εφετών, Δημήτρης Ασπρογέρακας. Μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 28 Φεβρουαρίου 2016, συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και συγκροτήθηκε σε σώμα.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε το προεδρείο του ως εξής :

Οι Ναξιώτες της Σύρου γλέντησαν με την ψυχή τους



Με την ψυχή τους γλέντησαν οι Ναξιώτες της Σύρου
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Ναξιώτες όταν αρχίσουν να γλεντάτε δύσκολα τους σταματάς…
Κάπως έτσι έγινε και στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ναξίων Σύρου την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο »Κακό Μπελά » στο Φοίνικα της Σύρου. Ξεκίνησαν την Κυριακή μεσημέρι και

Γ. Χατζημάρκος σε Γ. Μουζάλα: ««Όχι άλλες εκπλήξεις και αποφάσεις ερήμην μας»

Συγκεκριμένα ζητήματα που άπτονται της διαχείρισης του προσφυγικού από την Περιφέρεια, έθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στον Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, παρόντος του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σήμερα το πρωί.
Στην διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον

Απονομή κυπέλλου ήθους στον ΠΑΣ Νάξου

 
Η διοίκηση του ΠΑΣ Νάξου, ευχαριστεί δημόσια την Ε.Π.Σ Κυκλάδων για την απονομή του κυπέλλου ήθους της περιόδου 2014-2015 στην ομάδα. Ο ΠΑΣ Νάξου, επιβραβεύεται με αυτήν την τόσο σημαντική διάκριση για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια...

Ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος νέος Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων


Συνεδρίασε προχθές στο αρχηγείο της Αστυνομίας το αρμόδιο συμβούλιο που έκρινε τις προσφυγές 15 αστυνομικών διευθυντών σε βάρος των μεταθέσεων- τοποθετήσεων τους που αποφάσισε το ανώτατο συμβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες τροποποίησε:

«Ξεμπερδεύουμε με το παλιό κερδίζουμε το αύριο»


ΣΥΡΙΖΑ: Άλλος ένας αποτυχών βουλευτής βρήκε δουλειά ως... μετακλητός
Ο Νίκος Τρευλάκης δεν εξελέγη βουλευτής στο Ηράκλειο, «βολεύτηκε» όμως στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα«Ξεμπερδεύουμε με το παλιό κερδίζουμε το αύριο» ήταν το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ που συνόδευε και όλα τα ενημερωτικά φυλλάδια των υποψηφίων. Όπως και του κ. Νίκου Τρευλάκη που αν και δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στο νομό Ηρακλείου, βολεύτηκε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του κ. Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή.

Παραδόθηκε το υλικό εξοπλισμός σε εθελοντικέ Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστική


Γ. Λεονταρίτης: "Γίνε και εσύ κρίκος της ανθρώπινης αλυσίδας - Αγκάλιασε τιε εθελοντικές οργανώσεις"
Στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη να παραδίδει τον ειδικό εξοπλισμό σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του.

Εντυπωσιακή η παρουσία της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Detrop Boutique


Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο “Cheese & Wine” του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών Detrop Boutique 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε 26 με 29 Φεβρουαρίου 2016 στον εκθεσιακό χώρο, συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν 8 παραγωγοί οινικών και τυροκομικών προϊόντων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων οι οποίοι εκπροσώπησαν τα νησιά Ρόδο, Σύρο, Νάξο, Κω και Σαντορίνη.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στις Μέλανες Νάξου με τους Κορδελάδες


Παραδοσιακά δρώμενα κατά τα οποία ομάδα κορδελάδων (μπαϊράκι) από τις Μέλανες, επισκέπτονται τα χωριά, Γαλήνη, Εγγαρές και Κινίδαρο, επισκέπτονται χωριά της περιοχής. Δείτε το πρόγραμμα της Μοσκαράδας τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη ο Μάρτη...

2 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΝΑΞΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ο ΠΛΑΝΑΣ

Ο Αγιος Νικόλαος γεννήθηκε στη Νάξο το 1851 μ.Χ., από τον Ιωάννη και την Αυγουστίνα, το γένος Μελισσουργού. Οι ευσεβείς γονείς του τον ανέθρεψαν με παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Από την παιδική του ηλικία εξέφρασε την έφεση και την αγάπη του προς τα ιερά και τα όσια. Ήταν φιλακόλουθος και διακονούσε πάντοτε στο ιερό τον παππού του ιερέα Γεώργιο Μελισσουργό. Προορισμένος από τον Θεό να γίνει λειτουργός των Αγίων Μυστηρίων Αυτού μετείχε αδιάλειπτα στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας με νηστεία, προσευχή και αγρυπνία.

Άνοιξε σήμερα τις ..πύλες η "απόδραση από το Τυροκομείο"




Είναι πλέον πραγματικότητα….

Δελτίο τύπου (και ΒΙΝΤΕΟ) του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου για την κοπή πίτας 2016





Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στο αμφιθέατρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων , στο Γκάζι με την παρουσία πλήθους κόσμου και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης. Η εκδήλωση, όπως πάντα, συνδυάστηκε και με την βράβευση των επιτυχόντων νέων του χωριού μας σε Α.Ε.Ι. και