slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πώς θα γίνεται η είσοδος στη χώρα από λιμάνια, αεροδρόμια και χερσαία σύνορα

Λεπτομέρειες για την είσοδο στη χώρα και τις «εσωτερικές» μετακινήσεις έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. 
Ειδικότερα, για τις ακτοπλοϊκές ή αεροπορικές μετακινήσεις προς τα νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είναι υποχρεωτική η προσκόμιση είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, είτε self-test 24ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης που θα ισχύει από 2 έως 9 μήνες μετά τη νόσηση. Ο έλεγχος θα διενεργείται από τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες και υπόχρεοι είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες 5 ετών και άνω.
Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για διενέργεια διαγνωστικού τεστ για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αυτοκίνητο σε όλη την επικράτεια από τον γενικό πληθυσμό.

Ποδαρικό στο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού με 32 διεθνείς πτήσεις στο Ν. Αιγαί

Αν και λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων στα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται διεθνείς αφίξεις από τις 13 Μαΐου, επισήμως, στο άνοιγμα του ελληνικού Τουρισμού, σήμερα, Σάββατο 15 Μαΐου, τα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου υποδέχονται 32 διεθνείς πτήσεις. 

 

Συγκεκριμένα, φθάνουν εντός της ημέρας πτήσεις στα διεθνή αεροδρόμια του Νότιου Αιγαίου ως εξής:

Στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού με αφορμή την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

  Στα νησιά που συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία», το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ενταχθεί και το νησί της Μυκόνου, και η βουλευτής των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας, στη Χώρα. Η κ. Μονογυιού είχε να την ευκαιρία να συζητήσει με την Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Μυκόνου Ντίνα Σαμσούνη και να ενημερωθεί για την πορεία του εμβολιασμών στο νησί της.   Η συμμετοχή των κατοίκων της Μυκόνου στο πρόγραμμα εμβολιασμών είναι μεγάλη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Μαΐου, έχουν προγραμματιστεί συνολικά 245 εμβολιασμοί, 160 με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson και 85 με το εμβόλιο της Pfizer. Η κ. Σαμσούνη ενημέρωσε τη βουλευτή ότι θα υπάρχουν δύο εμβολιαστικές γραμμές στο νησί, δηλαδή στην υφιστάμενη γραμμή της Pfizer προστίθεται και η γραμμή της Johnson & Johnson. Η κ. Σαμσούνη αναφέρθηκε και στην τεράστια συμβολή, βοήθεια και αρωγή του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλού, ο

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ και το Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης συνδιοργανώνουν κύκλο δύο εκδηλώσεων με θέμα «Νέες και νέοι επιστήμονες: Εμπόδια και προοπτικές».

  Κύκλος συζητήσεων: «Νέες και νέοι επιστήμονες: Εμπόδια και προοπτικές» | Ινστιτούτο ΕΝΑ, Ινστιτούτο Ν. Πουλαντζάς, Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης


Σε μια περίοδο που πολύ συχνά γίνεται λόγος για τη μετάβαση στην οικονομία της γνώσης και για την ανάγκη η Ελλάδα να αξιοποιήσει το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της σε ένα πλαίσιο μεγάλων διεθνών ανακατατάξεων, οι συνθήκες εκπαίδευσης, έρευνας και εργασίας – αλλά και ευρύτερα οι όροι της ζωής – για τις νέες και τους νέους επιστήμονες παραμένουν ιδιαίτερα δύσκολες, με την επισφάλεια να αποτελεί τον κανόνα.

Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά υψηλού επιπέδου νέες και νέους επιστήμονες που αντιμετωπίζουν πολλαπλά εμπόδια και υφίστανται διακρίσεις – ταξικές, έμφυλες και άλλες, οι οποίες εντείνονται διαρκώς με ευθύνη της Πολιτείας, που υψώνει διαρκώς περισσότερα εμπόδια και διαχωρισμούς.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την έκδοση του νεοναζί Γ. Λαγού στην Ελλάδα

 


 Το γεγονός ότι ο νεοναζί Γιάννης Λαγός οδηγείται στις ελληνικές φυλακές αποτελεί μια σημαντική νίκη της δημοκρατίας. Μια νίκη όσων πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού. Αποτελεί άμεση ανάγκη να μπει ένα τέλος στο φιάσκο διαφυγής του υπαρχηγού των νεοναζί Χρήστου Παππά, που με ευθύνη της κυβέρνησης ζούμε. Η μάχη ενάντια στην λογική του μίσους, του φασισμού και του ρατσισμού συνεχίζεται.