slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το εφαλτήριο της προσπάθειας για μια ισχυρή κεντροαριστερά.


Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής και στη δημοσιογράφο Φώφη Γιωτάκη

Η ενοποίηση του κεντροαριστερού πόλου έχει ήδη ξεκινήσει και έχει ξεκινήσει από κάτω προς τα πάνω. Δεν είναι απλά θέμα ηγεσιών, όπως σας είπα. Ο ίδιος ο κόσμος μας, οι Έλληνες σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, οι κεντροαριστεροί πολίτες μας ζητούν να πορευτούμε μαζί. Οι άνθρωποι αυτοί σκόρπισαν μετά τις διπλές εκλογές του 2012. Οι περισσότεροι στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι πήγαν σε μικρότερα κόμματα και κάποιοι ακόμα και στη ΝΔ γιατί έτσι έκριναν ότι θα εμποδίσουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Τώρα βλέπουμε πολλούς από αυτούς να επιστρέφουν σπίτι τους. Και αυτό είναι ευχάριστο.
Θα ήταν λάθος να “διαβάσετε” τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως πάντρεμα δύο κομμάτων και κάποιον κινήσεων με στόχο να αθροίσουν τα ποσοστά τους. Υπάρχει διαφορετική δυναμική στον χώρο μας. Η κεντροαριστερά απλώνεται πολύ ευρύτερα από ένα απλό άθροισμα ποσοστών. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το εφαλτήριο της προσπάθειας για μια ισχυρή κεντροαριστερά.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ:

Η συμβουλή του Καραμανλή στον Μεϊμαράκη


Όχι μόνο διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, αλλά είναι σχεδόν σε… ανοιχτή γραμμή, ο Κώστας Καραμανλής με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμβούλεψε τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να μην υποσχεθεί τίποτε στους ψηφοφόρους, παρά μόνο «αίμα, μόχθο, δάκρυα και ιδρώτα», θυμίζοντας του τη φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Οι δύο πολιτικοί άνδρες βλέπουν πως, πλέον, είναι η νίκη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου κάθε άλλο παρά άπιαστο όνειρο είναι για τη «γαλάζια» παράταξη, με τον κ. Μεϊμαράκη να του λέει σε τηλεφωνική τους συνομιλίας πως «πρόεδρε, έτσι όπως πάει το πράγμα, στο τέλος θα κερδίσουμε τις εκλογές».

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:Η γραφική κοκορομαχία Τσίπρα-Μειμαράκη δεν μπορεί να κρύψει τη γύμνια των προτάσεών τους.


ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

1. Ο κ. Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Μεϊμαράκης με τη ΝΔ., σκιαμαχούν για να αναβιώσουν ένα δικομματικό κακέκτυπο χωρίς αρχές, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς δεσμεύσεις.
«Αυτοφοράκιας» ο ένας, «δεν σφάξανε» ο άλλος, προσφέρουν θέαμα και γέλιο.
Όμως η γραφική κοκορομαχία τους δεν μπορεί να κρύψει τη γύμνια των προτάσεών τους.
Ο στείρος και άγονος ανταγωνισμός τους δεν έχει πραγματικό περιεχόμενο, είναι μια καρικατούρα. Βρίσκεται έξω και πέρα από τα προβλήματα και τις απαιτήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνίδων και τον Ελλήνων.
2.Οι συνταγές των κοκορομαχιών έχουν δοκιμασθεί, έχουν ξεπερασθεί, έχουν καταδικασθεί στην συνείδηση του λαού.
Οι ηγέτες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να στήσουντο ίδιο σκηνικό με τις διπλές εκλογές του 2012 και τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Θα αποτύχουν. Οι πολίτες τους πήραν είδηση. Δενεγκλωβίζονται και δεν παραπλανούνται.
3.Το ΜΗΝΥΜΑ του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απευθύνεται στα αισθήματα και τη λογική, στα βιώματα και την θέληση των Ελλήνων πολιτών.

ΠΑΣΟΚ: Σχετικά με την ανακοίνωση του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας για τον αποκλεισμό 46.000 παιδιών από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς


Από τον Τομέα Εργασίας & Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την από 04/09/15 ανακοίνωση του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας για τον αποκλεισμό 46.000 παιδιών από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά τη γενική κατακραυγή για τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», εξαιτίας της ανεπάρκειας των πολιτικών υπευθύνων στη διαχείριση του προγράμματος, ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση.
Ουσιαστικά με την ανακοίνωση αυτή πανηγυρίζειπου πάνω από 46.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα θα μείνουν εκτός των δομών καιγια τον κίνδυνο 19.000 εργαζομένων οι που θα βιώσουν τηνεργασιακή ανασφάλεια και δεν θα πληρωθούν μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου.
Με ανακοινώσεις δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων και της ανεπάρκειας των πρώην Υπουργών Οικονομίας και Εργασίας το πρόβλημα δεν λύνεται.
Ο ειδικός γραμματέας αντί να απολογείται για λογαριασμό των πρώην Υπουργών ας συνεννοηθεί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς Υπουργούς που έδειξαν ότι παίρνουν πρωτοβουλίες.
Ως ΠΑΣΟΚ προτείνουμε και απαιτούμε από την υπηρεσιακή Κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα και να δεχθεί τις προτάσεις μας που είναι και ομόφωνες αποφάσεις της ΚΕΔΕ: