slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

H Επιτροπή Νέας Γενιάς της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.)


προσκαλεί τους Ναξιώτες που αισθάνονται νέοι στο party που διοργανώνει στο Rock Entry Cafe Bar (Αγ. Γλυκερίας 20, Γαλάτσι), το Σάββατο 15 Μαΐου και ώρα 10μ.μ.

Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και χαρακτήρα συνάντησης γνωριμίας και ανάληψης πρωτοβουλιών από τους νέους που κατάγονται και αγαπούν την Νάξο.


ΚΑΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ

Και ο υποψήφιος περιφερειάρχης του Καρατζαφέρη, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου πρώην υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Τατούλης ( αυτά ήταν τα λάθη του Καραμανλή ) εμφανίζεται επικριτικός με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει την Ντόρα Μπακογιάννη. Τι μας λες βρε Πέτρο

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Θεαματική στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε στην πολιτική της η ηγεσία της Ευρωζώνης υπό το κράτος των απειλούμενων κερδοσκοπικών επιθέσεων εναντίον των χωρών-μελών της, που αναμφισβήτητα θα έθεταν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση του ευρώ.

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Κατ’ εντολήν των ηγετών, οι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν κυριολεκτικά εν μια νυκτί όλα εκείνα τα μέτρα που θα έπρεπε να είχε ήδη ζητήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά δεν είχε το πολιτικό θάρρος ούτε καν να τα προτείνει, καθώς ήταν αυτοπαγιδευμένη στη λανθασμένη εκτίμησή της ότι δήθεν ήταν απολύτως αδύνατον να γίνουν δεκτά!

.
Να όμως που η ζωή απέδειξε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες τα αποφάσισαν μόνοι τους και μάλιστα λίγοι μόνο ημέρες αφότου ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τους εφιαλτικούς όρους που του επέβαλε το ΔΝΤ, προκαλώντας ρήξη στις σχέσεις της κυβέρνησής του με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και οδηγώντας την ελληνική κοινωνία στα πρόθυρα της έκρηξης, μετά τις σφαγιαστικές περικοπές μισθών και συντάξεων. Μήνες ολόκληρους παρουσιάζουμε αδιαμφισβήτητα επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το δημόσιο χρέος καλπάζει σε όλη την Ευρώπη, όπως και στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, επιμένοντας ότι αποτελεί καθολικό πρόβλημα του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος σήμερα, άρα θα αντιμετωπιστεί με συνολικά μέτρα, στα οποία θα έπρεπε να ενταχθεί και η ελληνική περίπτωση.
Πραγματικά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες υποχρεώθηκαν να δώσουν εντολή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κάνει το αυτονόητο, το οποίο κάνουν όλες οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου και το οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου θεωρούσε «αδύνατο»: να αγοράζει η ΕΚΤ κρατικά ομόλογα απευθείας από τις χώρες της Ευρωζώνης! Αυτή είναι η μοναδική πραγματική και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα του χρέους, η οποία κόβει την όρεξη κάθε κερδοσκόπου, όπως άλλωστε φάνηκε και από τις αντιδράσεις τους χθες. Επιπροσθέτως, η ΕΚΤ συνέστησε στις χώρες της Ευρωζώνης να προχωρούν στην έκδοση «λαϊκών ομολόγων», όποτε το κρίνουν αναγκαίο. Και αυτό είχε προταθεί μετ’ επιτάσεως στην κυβέρνηση Παπανδρέου από πολλές πλευρές, αλλά παρόλο που δεν απαγορευόταν από καμιά συνθήκη ή οδηγία της ΕΕ, η κυβέρνηση δεν το είχε αποτολμήσει ούτε καν στις φάσεις παροξυσμού των κερδοσκοπικών επιθέσεων εναντίον της χώρας μας. Τώρα αποδεικνύεται επίσης πόσο έωλες ήταν οι ιδιοτελείς φήμες που είχαν θέσει σε κυκλοφορία κυβερνητικοί κύκλοι αμφιλεγόμενων διασυνδέσεων, ισχυριζόμενοι ότι θα... κατέρρεε δήθεν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αν η κυβέρνηση εξέδιδε κρατικά ομόλογα απευθυνόμενα στον κάθε καταθέτη! Σιγά μην κατέρρεαν οι τράπεζες, αν 5 ή 10 ή και 15 δισεκατομμύρια ευρώ από τα περίπου 250 δισεκατομμύρια των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες κατευθύνονταν σε κρατικά ομόλογα προκειμένου να βοηθηθεί η χώρα να αποκρούσει μια οξεία κερδοσκοπική επίθεση! Είναι καλύτερα τώρα που 25 με 30 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη φύγει στο εξωτερικό εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής που αντικειμενικά ενθάρρυνε τις κερδοσκοπικές επιθέσεις; Πέρα όμως από το λογικότατο επιχείρημα, υπάρχει άνθρωπος στην Ευρώπη ολόκληρη που νομίζει ότι η ΕΚΤ, συνιστώντας την κατά περίπτωση έκδοση «λαϊκών ομολόγων», αποσκοπεί στην... κατάρρευση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος; Προφανώς, κανένας. Το τελικό συμπέρασμα από όλα αυτά όμως είναι ότι πέρα από την πολιτική ανεπάρκεια και έλλειψη διορατικότητας της κυβέρνησης, η ουσία είναι πως κακώς, κάκιστα πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου τις αποφάσεις περικοπής των μισθών και των συντάξεων μισθωτών του Δημοσίου και συνταξιούχων πάσης φύσεως ως δήθεν αναγκαίων μέτρων για να μπορέσει να δανειστεί η χώρα και να μη χρεοκοπήσει. Αυτό δεν ισχύει, οι συνθήκες άλλαξαν. Πρέπει να αλλάξει επομένως και η κυβερνητική πολιτική στο θέμα αυτό. Αμέσως, έστω και τώρα.

Αποδοχές Να ακυρωθούν οι περικοπές
Αναθεώρηση των κυβερνητικών μέτρων απαιτείται εδώ και τώρα, μετά τις αποφάσεις της Ευρωζώνης και της ΕΚΤ. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει αμέσως πίσω όλα τα μέτρα περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις που θα κάνουν τους ανθρώπους να δυστυχήσουν και θα στραγγαλίσουν την πραγματική οικονομία, βυθίζοντας την Ελλάδα σε ύφεση για μία δεκαετία σχεδόν. Να συνεχίσει το ηράκλειο έργο της δραστικής μείωσης του υπερδιογκωμένου από πολιτικά ρουσφέτια δημόσιου τομέα, της πάταξης της τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής κ.λπ., στόχους στους οποίους έχει την απόλυτη στήριξη του κόσμου. Να εγκαταλείψει αμέσως όμως την πολιτική λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων, η οποία υπηρετεί άλλους, σκοτεινούς στόχους.

Ασφαλιστικό

Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων
φίλε μου, είμαστε όλοι ίσοι-αλλά μερικοί
είμαστε λίγο πιο πολύ ίσοι από εσένα…

Γιατί δεν καταργούν τους συνταξιούχους ;…

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Γράφει ο Μαγια

Ανευ προηγουμένου ανατροπές φέρνει σε εργαζομένους και συνταξιούχους η απειλή της... κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος

«Μη παρέμβαση ισοδυναμεί με μη σύνταξη», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσιάζοντας το νέο νόμο για το Ασφαλιστικό. Ωστόσο απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά στις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την επί δεκαετίες άγρια καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και από το ίδιο το κράτος -δέσμευση με επιτόκια πολύ κάτω του πληθωρισμού, Χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα κλπ -που οδήγησε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας στην κατάρρευση. Και η λύση που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι η χειρότερη καθώς οδηγεί στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους, ενώ αυξάνει και τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, με άμεση συνέπεια την καθιέρωση της διά βίου εργασίας, οπότε θα περιοριστεί ο αριθμός τους....

Αυτή τη λύση της κοινωνικής αναλγησίας ο.........
ίδιος ο Α. Λοβέρδος, χαρακτήρισε «φτωχό, αλλά δίκαιο σύστημα». Παρότι, η φτώχεια με τη δικαιοσύνη είναι δύο έννοιες που δεν συμβιβάζονται. Πώς μπορείς να πεις σε έναν συνταξιούχο ότι είναι δίκαιη η καταδίκη του σε φτώχεια;…

Πάντως, ο Μαζούχ Κλάους, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχει γνωματεύσει ότι: «Με 720 ευρώ τον μήνα ο συνταξιούχος δεν περνάει άσχημα στην Ελλάδα»!...

Είχαν αποφασίσει από τον Οκτώβριο την προσφυγή στο ΔΝΤ

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Στο άρθρο του Γιώργου Δελάστικ στο σημερινό Έθνος "Θα επιβιώσει άραγε το ευρώ;" στην τελευταία παράγραφο αποκαλύπτεται από τον κ. Φ. Σαχινίδη οτι η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ είχε αποφασιστεί από τον Οκτώβριο!!!!! Μας κορόιδευαν λοιπόν τόσους μήνες.
"......Πραγματική πολιτική βόμβα! "Οταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", είπε και χαρακτήρισε το ΔΝΤ ως "πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά"! Αυτό που καταλαβαίνει ο κοινός νους από τις υφυπουργικές δηλώσεις είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, αμέσως μόλις ανέλαβε, διαμόρφωσε την άποψη ότι πρέπει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ και ότι απλώς επειδή τα χρήματα του ΔΝΤ δεν επαρκούσαν, προσπάθησε να βάλει και την ΕΕ να "τσοντάρει". Πικρές αλήθειες..."

Άπιαστο όνειρο η αξιοπρεπή και επαρκή σύνταξη

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι περίμεναν μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δίκαιη για τους πολλούς, που να εγγυάται το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και τη βιωσιμότητα του συστήματος, θα απογοητευθούν.

Ουσιαστικά επανεισαγάγεται ένας νέος μηχανισμός -όπως αυτός που είδαμε, πριν μια εβδομάδα- μείωσης των συντάξεων, μέσω του ΛΑΦΚΑ, αλλά και μέσα από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Ειδικά οι νέοι βλέπουν την ελπίδα να χάνεται και το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή και επαρκή σύνταξη να γίνεται άπιαστο όνειρο».

Eνδιαφέρουσα ανοιχτή επιστολή που συγκλονίζει του ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλου, στους Έλληνες τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές κι αρχοντοδε


.«Κυρίες και Κύριοι, αδελφοί Συνέλληνες. Τώρα που πέσανε πια όλες οι μάσκες, τώρα που η χώρα αυτή, για άλλους Πατρίδα, για άλλους χώρος επιχειρήσεων και για άλλους κερδοσκοπικός παράδεισος, κινδυνεύει όχι πλέον να πτωχεύσει αλλά να σβηστεί απ τον παγκόσμιο χάρτη κυριολεκτικά, σε ελάχιστα μονάχα χρόνια, τώρα λοιπόν που οι κατεργάρηδες μέσα κι έξω απ τον τόπο, είναι τόσοι πολλοί ώστε να μην υπάρχουν πάγκοι για να καθίσουν, ας κοιταχτούμε στα μάτια, στα ίσα, κι ας κουβεντιάσουμε σταράτα και κάθετα.

Γνωριζόμαστε όλοι σ' αυτό τον τόπο. Εννοώ κι εσάς τους 10.000 -δεν είσαστε περισσότεροι- κι εμάς που παροικούμε την Ιερουσαλήμ της Ενημέρωσης ως ένοικοι του Δημόσιου Βήματος αυτής εδώ της τραυματισμένης Δημοκρατίας.

Δεν ωφελεί κανέναν μας πια, η Οπισθοδακτυλοκρυψία, το Συναξάρισμα, η Επαγγελματική Υποκρισία και το Αλληλοπαραμύθιασμα. Η Ελλάδα έγινε Μπατεσκυλαλεσταρία. Απευθύνομαι σ' εσάς, -με ξέρετε όλοι, περνάτε καλά μαζί μου όταν «τα χώνω» από τηλεοράσεως, έχετε διασκεδάσει με τα τραγούδια μου, κοντά μισόν αιώνα τώρα, και σε κάποιες εξαιρέσεις σας μάλιστα, έχετε επικοινωνήσει και με τον καθαρό ποιητικό μου λόγο, κλπ.

Απευθύνομαι σ εσάς, διότι εσείς κυβερνάτε εδώ και πολλά χρόνια τον τόπο. Αγοράζετε και εξαγοράζετε επίορκους, ανίκανους και φτωχομπινέδες πολιτικούς, -οι εξαιρέσεις, πασίγνωστες και φωτεινές δεν αρκούν να τουμπάρουν τη..........
ζυγαριά- φτιάχνετε νόμους και καθιερώνετε διατάξεις σύμφωνα με τα κλειστά δικά σας συμφέροντα, γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια το λαό αυτής της χώρας. Τον οποίο συχνά πυκνά φωνάζετε να σκύψει κι άλλο και να βγάλει απ τη μύγα το ξύγκι να το καταθέσει στις ατέλειωτες τεράστιες δεξαμενές χρημάτων που είτε κληρονομικά, είτε με τη δικιά σας μαεστρία και ικανότητα, έχετε αποθηκεύσει για πολλές-πολλές γενιές των οικογενειών σας.

Απευθύνομαι σ' εσάς γιατί δεν είσαστε όλοι παλιοτόμαρα, η συντριπτική σας πλειοψηφία έχει σπουδάσει, συνήθως στο εξωτερικό, έχετε λάβει και ελληνική παιδεία, ξέρετε γλώσσες αλλά μιλάτε και την ελληνική πολύ καλά.

Έχετε διαβάσει ιστορία και μετέχετε των παραδόσεων στο βαθμό που οι τελετές τους σας εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ ψυχικής ευφορίας.

Πολλοί από σας είσαστε και αληθινά φιλοπάτριδες. Και βοηθάτε μακριά από τη δημοσιότητα με συγκεκριμένο φιλανθρωπικό έργο.

Κανείς δεν δικαιούται να σας βάλει σ' ένα καζάνι όλους μαζί, έτσι απλουστευτικά και αφελώς.
Απευθύνομαι λοιπόν σ εσάς, γιατί ετούτες τις μέρες η Ιστορία μας η Ελληνική, μας χτυπάει τα τζάμια των παραθύρων, έρχεται τη νύχτα στον ύπνο μας, κυκλοφορεί αμεταμφίεστη πλέον στους δρόμους μας, τη βλέπετε βουρκωμένη να κρεμιέται σαν την πρώτη τυχούσα πουτάνα στα περίπτερα...

Κατ αρχήν, εσείς οι τραπεζίτες μας. Όπως η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας ομολογεί, το ενεργητικό σας είναι 580 δισεκατομμύρια Ευρώ. Τα τελευταία χρόνια μονάχα, κερδίσατε 350 δις!

Κι εσείς οι επιχειρηματίες μας. Τα «Νέα» γράφανε το Μάη του 09, αυτό που αποκαλύπτει το παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, ότι έχετε 10.000 οφ- σορ εταιρίες δικές σας και κάνετε κάθε χρόνο τζίρο, 500 δις!
6.000 από σας χρωστάτε 15 δις ευρώ στο κράτος! Αλλά τα ρέπος σας, γίνανε τα τελευταία χρόνια 277 δις ευρώ! Και οι προθεσμιακές σας καταθέσεις στις τράπεζες είναι άλλα 136 δις!

Και το επίσημο Ενεργητικό των επιχειρήσεών σας, (τα λέει η ICAP αυτά) έχει φτάσει στα 700 δις! Την ίδια ώρα αυτή η κυβέρνηση, έχει κιόλας ανακοινώσει τη χρηματοδότησή σας με 10 δις ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, με άλλα 7,2 δις ευρώ μέσω του Επενδυτικού Νόμου, με άλλα 6 δις μέσω των «Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», ενώ άλλα 4 δις ευρώ σας τα χαρίζει για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλετε!

Τι άλλο θέλετε πια; ΄Ελεος!

Εσείς οι εφοπλιστές μας, πάλι, το έλλειμμα των 30 δις ευρώ για το οποίο πάμε να βουλιάξουμε έναν ολόκληρο λαό στη μιζέρια, ισοδυναμεί, («Καθημερινή» (8/9/2009)), με μια και μόνο παραγγελία σας για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων σας εντός του 2009!

Όσο για σας αρχοντοδεσπότες, με την αμύθητη περιουσία που δεν μπορεί να μετρηθεί καν, τι να πει κανείς, οι αριθμοί χλομιάζουν! Δισεκατομμύρια ευρώ, τεράστια φιλέτα της χώρας, χιλιάδες ακίνητα, κτήρια, μέγαρα, καταθέσεις, μετοχές, ΜΚΟ μαϊμούδες, λιβάδια, κοπάδια...

Λοιπόν; Τι θα κάνουμε Κύριοι; Βλέπετε ένα λαό στη συντριπτική του πλειοψηφία ολιγογράμματο, μαστουρωμένο απ τον μπανιστηρτζίδικο λαϊκισμό, και πανικόβλητο. Έχετε κι εσείς, -ξέρετε ποιοι- ευθύνη γι αυτή την κατάντια.

Βλέπετε αναρίθμητους προβοκάτορες να καταστρέφουν τα πάντα, να καίνε τη χώρα βάσει σχεδίου, να βομβαρδίζουν την όποια εναπομείνασα εθνική φυσιογνωμία, να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.

Βλέπετε μια νεολαία ζαλισμένη, και με το δίκιο της. Βλέπετε την ξευτίλα, την υποτέλεια, την υποταγή, η Ελλάδα κινδυνεύει για πρώτη φορά μετά από την ΄Αλωση της Πόλης με μια καινούργια Άλωση.

Θα το επιτρέψετε; Τι σόι αίμα κυλάει στις φλέβες σας; Πόσο νομίζετε ότι θα ζήσετε; Μια μπριζόλα χωράει η κοιλιά σας κι αυτή μετά από άδεια του γιατρού. Για τους απογόνους σας φροντίσατε δεν κινδυνεύουν για πολλές γενιές, τα είπαμε.

Δεν υπάρχει ανάμεσα σας ένας Έλληνας μωρέ, μια αληθινή Ελληνίδα, να βουρκώσει επιτέλους, γαμώ τα λεφτά σας, γαμώ; Η πατρίδα κυλιέται σαν τσούλα στα πεζοδρόμια, οι κωλοσύμμαχοι βγάζουνε όλα τους τα κόμπλεξ, οι ανθέλληνες περιμένουν σαν κοράκια να μοιράσουν τις σάρκες μας, κι εσείς μετράτε τι ακόμα θα κερδίστε απ' αυτό το σαρακοφαγωμένο «νεοελληνικό» κρανίο, που πάνε να του αφαιρέσουν εντελώς τη φαιά ουσία απ την κρανιακή κάψα;

Τα παιδιά μας μισογραμματιζούμενα, οι γέροι μας πανικόβλητοι, οι ψυχές μας πεταγμένες στα πεζοδρόμια, τα όνειρά μας σκέτοι εφιάλτες, ηγέτες δεν έχουμε, πολιτικούς δεν έχουμε, πνευματικούς ανθρώπους δεν έχουμε, μαλάκες οι περισσότεροι, τελεία ο τόπος και πάμε για την παύλα.

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ:
Ε, όχι λοιπόν, όχι! Εσείς κυβερνάτε! Κάντε κάτι. Τη σκόνη μονάχα να δώσετε, σώθηκε η πατρίδα. ΄Εχετε και τον τρόπο και τη δύναμη. Κρατείστε την Ελλάδα, γιατί φεύγει! Και δεν το θέλετε ούτε εσείς, που διαβάζετε την ιστορία, να σας σκατοψυχάνε οι μεταγενέστεροι! Δώσετε στην Ελλάδα τη σκόνη από τα αμύθητα πλούτη σας, για να μην διαλυθεί η σκόνη της μνήμης σας κάποτε, στους πέντε ανέμους. Κάντε αυτό που πρέπει. Τώρα. Εσείς, και αμέσως!

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Κύριοι Σοσιαλιστές, απαντήστε Εσείς στο γιό μου, που σας ψήφισε

Γράφει ο Χρυσόστομος

Νομίζει ότι η ψήφος του πήγε στα σκουπίδια !

Ρε πατέρα, τι έλεγε ο Παπανδρέου πριν να τον ψηφίσουμε ;

Μού φαίνεται ότι άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Και μάλιστα τελείως αντίθετα.

Μήπως κάνω λάθος. Γιατί αν δεν κάνω, μου έκλεψε τη ψήφο μου !

  1. Κανένα φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Με τα νέα μέτρα το βάρος πέφτει στα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Οι ίδιοι ομολογούν ότι οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι.

Καλούνται να πληρώσουν οι λιγότερο προνομιούχοι και οι λιγότερο ένοχοι.

  1. Όχι πάγωμα των μισθών, αλλά αυξήσεις λίγο πάνω από τον πληθωρισμό, γιατί αν παγώσουμε τους μισθούς, θα ……..........

.μειωθεί η αγοραστική δύναμη και θα παγώσει η αγορά. Όσοι πιστεύουν στο πάγωμα των μισθών , κάνουν μεγάλο λάθος.

Προχώρησαν πολύ πέρα από το πάγωμα και έκαναν άδικες μειώσεις

  1. Λεφτά υπάρχουν.

Τότε Γιατί τριγυρίζει την Ευρώπη, με το χέρι τεντωμένο, ζητώντας δανεικά ;

Γιατί μας παραδώσανε στη τοκογλυφία του μηχανισμού διάσωσης ;

  1. Θα διαπραγματευτούμε σκληρά

Γιατί τώρα ομολογούν ότι βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση και μας επέβαλαν τους δικούς τους όρους .

  1. Καμία αύξηση στο ΦΠΑ

Μέσα σε ένα μήνα έχουν κάνει δύο φορές αυξήσεις και βλέπουμε.

  1. Μιλούσε για κοινωνική δικαιοσύνη

Οι λίγοι συνεχίζουν να πλουτίζουν. Οι διορισμοί από τα παράθυρα, για τα

δικά μας παιδιά, συνεχίζονται

Γιατί δεν τιμωρούνται αυτοί που κακοδιαχειρίστηκαν, κατασπατάλησαν ή

έκλεψαν τον εθνικό πλούτο ;

  1. Μιλούσε για φαινόμενα παρακμής και διαφθοράς.

Έχουν μειωθεί τώρα τα φαινόμενα παρακμής, διαφθοράς, διαπλοκής, κλεψιάς ;

Η πραγματικότητα είναι πως όχι. Οι κλέφτες είναι ανάμεσα μας και το

φαγοπότι και οι σπατάλες συνεχίζεται.

  1. Μιλούσε για πράσινη χώρα

Και τώρα είναι όλα μαύρα και σκοτεινά.

Πώς γίνεται, ρε πατέρα, οι αριστεροί Σοσιαλιστές να μας βγαίνουν τώρα από τα άκρα δεξιά ;

ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010


http://www.antinews.gr/

Από την χθεσινή ειδησεογραφία:

- Ηχηρή παρέμβαση Παπούλια για μηδενική ανοχή στη διαφθορά

- Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως το αίσθημα δικαιοσύνης είναι πάρα πολύ σημαντικό για να χτυπηθεί η ατιμωρησία, κάτι που αφορά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ προωθούν με αλλαγές και ανατροπές τις μεγάλες αλλαγές, αλλά με σταθερό δημοκρατικό τρόπο που εμπεδώνει το αίσθημα δικαίου και όχι την εύκολη κριτική.

- Μιλώντας στο Αλτερ Εμπροσθοφυλακή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης άφησε ορθάνοικτη την πόρτα του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Πάρε το κανό και τρέχα

Ποιος θα κεφαλαιοποιήσει τη λαϊκή οργή;

Σίγουρα όχι οι επεξεργαστές ηλεκτρονικών βιογραφικών κι ο κωπηλάτης φίλος του Πακιστανού.

Σίγουρα όχι η φίλη του Χριστοφοράκου και το δελαπατρίδικο γκρουπούσκουλο που ονειρεύεται να χτίσει.

Σίγουρα όχι το τσίρκο του ζογκλέρ, μπόντυ μπίλντερ, μοντελοβοσκού, ορθόδοξου, αντισιωνιστή κι εξπρεσιονιστή αρκουδιάρη.

Σίγουρα όχι η Αριστερά, που με την νοοτροπία της έριξε κι αυτή λίγα μπετά στα θεμέλια της μεταπολιτευτικής παράγκας.

Ποιος θα συγκεντρώσει τη λαϊκή οργή, ποιος θα την κάνει σάρωθρο και θα σκουπίσει την Πατρίδα από τα σκύβαλα;

Μόνος αυτός που δεν σιτίστηκε στο Πρυτανείο των γιγαντιαίων παράσιτων.

Μόνο αυτός που δεν ήταν ποτέ μέλος της αυλής τους.

Μιλάει ο Γιώργος για κάθαρση; Έξι μήνες τώρα παίζει με το κομπιούτερ, όλο συσκέπτεται με τον εαυτό του και διαφωνεί. Ας άρχιζε από τα του οίκου του. Ας σβερκώσει τους άκηδες και τους γιάννους, ας τολμήσει ν’ αγγίξει την «σημιτέϊκη» μαφία που ‘κανε τρία στρέμματα κώλο στο χρηματιστήριο, τους συνδικαλιστές που γίνανε από δημόσιοι υπάλληλοι υπουργοί και τώρα έχουν σαλόνι όσο όλο μου το σπίτι. Ας ξεκίναγε από κει. Αλλά δεν μπορεί. Δεν του ‘πανε ότι είναι Πρωθυπουργός κι όχι αντιπρόεδρος στο Παρατηρητήριο του Δημητρά.

Δεκαεπτά χρόνια ο Αντώνης ήταν απέναντι σε όλους αυτούς και από αυτά, πολλά ήταν εκτός πολιτικής. Τίμημα βαρύ κι εθελούσιο για την δύσκαμπτη μέση του.

Ο Λαός ξέρει από πού κρατά η σκούφια του καθενός. Ποιος ανατράφηκε με το γάλα της Ρωμιοσύνης και ποιος μας θεωρεί κάφρους, αμπέλι για τρύγημα.

Όταν θα μαζεύουν τα λαπ τοπ και θα τρέχουν στην πίσω πόρτα,

όταν θα κρύβουν ψυγεία, πλυντήρια και μίξερ, όλα τα δωράκια, μην μπουκάρει μέσα ο Κυρίαρχος Ζοχαδιακός Λαός,

Όταν θα κλείνουν οι φυλλάδες τους,

Όταν οι χρυσοπληρωμένοι μισθοφόροι της ενημέρωσης θα χρειάζονται ομπρέλα για τις ροχάλες,

Τότε, μόνο αυτός που δεν κρέμασε ποτέ την βρώμικη φούντα τους στο σπαθί του, θα κάνει το λαϊκό ποτάμι δύναμη κάθαρσης και αναγέννησης.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Ο δήθεν μονόδρομος...

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Ο δήθεν μονόδρομος...

TO ΨΕΜΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
Για οσους δεν το διαβασαν ο νομπελιστας Κρουγκμαν υποστηριζει τον διακανονισμο αλλα λεει οτι χρειαζεται και η δραχμη ξανα! και ξεφτιλιζει τον δηθεν μονοδρομο της Ελληνικης κυβερνησης...και τους εντεταλμενους κονδυλοφορους αλλα και τα ξεπουλημενα ΜΜΕ
Greek End Game - Paul Krugman Blog - NYTimes.com
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΗ ΑΝΑΛΟΓΩΣ
Ομαδα δημοκρατικων πολιτων

Σαμαράς: χειρότερο το φάρμακο από τον αρρώστια

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου καταλογίζοντάς του την ευθύνη για τις επιθετικές κινήσεις των κερδοσκόπων.

«Η νέα κυβέρνηση άρχισε να μιλάει για “Τιτανικό”, να δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι η οικονομία βουλιάζει, ότι “δεν υπάρχει σάλιο”. Και τότε δεχθήκαμε την επίθεση των κερδοσκόπων, από την οποία δεν συνήλθαμε ποτέ» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ συμπιέζει μέχρις ασφυξίας το βιοτικό επίπεδο. Είναι το ίδιο ΠΑΣΟΚ που ως αντιπολίτευση, πριν από λίγους μήνες κραύγαζε ότι “λεφτά υπάρχουν” και έταζε στους πάντες τα πάντα».

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιέξοδες πολιτικές «ακατάσχετο λαϊκισμό και κραυγαλέα αναξιοπιστία» που επιβάλλουν στην αντιπολίτευση «να μην ταυτιστεί μαζί της και να μην παρασυρθεί από τη φθορά της».

«Χρεοκόπησε ένα πολιτικό σύστημα που επί δεκαετίες αναδιένειμε δανεικά και όχι κοινωνικό πλεόνασμα, χρεοκόπησε ένα σύστημα που επί δεκαετίες επεξέτεινε το κράτος συνεχώς και συμπίεσε τον ιδιωτικό τομέα, ένα σύστημα που ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα και επέβαλε τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία παντού».

Σημείωσε ακόμα πως στην Ελλάδα διαλύθηκαν τα πάντα το τελευταίο τρίμηνο και πως «γίναμε μόνοι μας ο αδύναμος κρίκος». Έκτακτα μέτρα δεν πάρθηκαν, συνέχισε, και «άρχισε ο αυτοδιασυρμός της χώρας με τις αψυχολόγητες δηλώσεις και ενέργειες κυβερνητικών παραγόντων και από τα τέλη του Δεκεμβρίου άρχισε η εκτόξευση των spreads».

Εξηγώντας την άρνηση της ΝΔ να υπερψηφίσει τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης, επισήμανε πως το μίγμα που ακολουθούμε επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης. «Δόθηκε στην Ελλάδα φάρμακο πιο επικίνδυνο από την αρρώστια που προσπαθεί να θεραπεύσει» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης την ανάγκη να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το μηχανισμό στήριξης προκειμένου να προχωρήσουμε σε καθαρά αναπτυξιακή στρατηγική με προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα.

«Θέλω να βγούμε μια ώρα αρχύτερα για να μπορέσουμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές, γιατί ανάπτυξη δεν πρόκειται να γίνει με τέτοιους φορολογικούς συντελεστές» κατέληξε.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στο περιεχόμενο του νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέχρι τώρα, “επιτυχίες” του Υπουργού Εργασίας και της κυβέρνησης ήταν οι διαρροές και οι αντιφατικές δηλώσεις για νέα μέτρα, που γέμισαν ανησυχία και αβεβαιότητα τους ασφαλισμένους και τους οδήγησαν στην πρόωρη έξοδο από την εργασία, κάτω από το φόβο για τα χειρότερα.

Επίσης, “επιτυχία” ήταν η μείωση όλων των συντάξεων, ακόμη και των πολύ χαμηλών.

Σήμερα, οι δήθεν νέες “επιτυχίες”:

  • Περιέχουν δομικές αλλαγές, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση.
  • Αλλοιώνουν ουσιαστικά το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.
  • Μειώνουν περαιτέρω τις συντάξεις, με την επαναφορά ενός νέου τύπου Λ.Α.Φ.Κ.Α.
  • Αυξάνουν τα χρόνια εργασίας και μειώνουν κι άλλο τις συντάξεις, μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους.
  • Βαπτίζουν ως οργανωτική ανασυγκρότηση τη μετατροπή των 5 Ταμείων κύριας ασφάλισης σε 3.

Η βαθειά οικονομική κρίση και οι συνακόλουθες προκλήσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, απαιτούν:

  • Εξορθολογισμό των δαπανών, κυρίως των κλάδων Υγείας.
  • Αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Φ.Κ.Α., με ασφάλεια, ρευστότητα, διαφάνεια και αποδοτικότητα.
  • Ολοκλήρωση της οργανωτικής θωράκισης όλων των Ταμείων που λειτουργούν σήμερα, με εξορθολογισμό του συστήματος, νοικοκύρεμα και εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.
  • Έλεγχο της εισφοροδιαφυγής.
  • Δομικές αλλαγές, που θα πρέπει να είναι δίκαιες (και όχι να προβλέπουν θυσίες μονομερώς από την πλευρά των εργαζομένων). Κυρίως, όμως, να συνοδεύονται από αναλογιστικές μελέτες και τεκμηρίωση.

Όσοι περίμεναν μια μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό, δίκαιη για τους πολλούς, αποτελεσματική για τη βιωσιμότητα του συστήματος και συνεπή προς τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, απογοητεύονται.

Απουσιάζει η εμπιστοσύνη για τα προτεινόμενα μέτρα.

Λείπει η ελπίδα για τους νέους, που βλέπουν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη να κινδυνεύει να μετατραπεί σε “άπιαστο όνειρο”».

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Aπάντηση του υπ. Εσωτερικών στον Αντ. Σαμαρά...

...ο οποίος ζήτησε να αποσυρθεί ο "Καλλικράτης"

"Ο κύριος Σαμαράς που καταψήφισε το νόμο για την αξιοκρατία στις προσλήψεις με την υπαγωγή όλων ανεξαιρέτως στο ΑΣΕΠ και που υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τις ρουσφετολογικές συμβάσεις και τις προσχηματικές συμβάσεις μαθητείας που είχαν συναφθεί με τον πιο απαράδεκτο πελατειακό τρόπο,
o κύριος Σαμαράς που οδήγησε τους βουλευτές του στην... αποχώρηση από τη Βουλή για να μην ψηφίσουν τον πρώτο, από συστάσεως ελληνικού κράτους, νόμο για την απόλυτα αξιοκρατική επιλογή των προϊσταμένων – διευθυντών σε όλο το δημόσιο τομέα,

o κύριος Σαμαράς έρχεται τώρα να εναντιωθεί στον Καλλικράτη, στη μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή της δομής του κράτους και της διοίκησης που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη συγχώνευση χιλιάδων οργανισμών και ΝΠΔΔ και την εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και την εγκαθίδρυση διαφάνειας και αποτελεσματικού ελέγχου στα οικονομικά των ΟΤΑ.
Δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Είναι πλέον προφανές ότι αποτελεί τον πιο γνήσιο εκπρόσωπο του πελατειακού και παλαιοκομματικού κράτους, που είναι η αιτία της μεγαλύτερης δημοσιονομικής κρίσης που έχει προκληθεί στη χώρα μας.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες προχωρούν μπροστά, αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους όλες τις πρακτικές και τις αντιλήψεις αλλά και τους εκπροσώπους αυτών που μας οδήγησαν ως εδώ।" ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΚΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΝΑ ΒΓΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ। ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΕ

ΠΕΡΙ Δ Ν Τ

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Το ΔΝΤ ζητά να «γνωρίσει» δημοσιογράφους…


Γράφει ο Καφενόβιος

Θα έχετε παρατηρήσει ότι, το τελευταίο διάστημα έχουν σταματήσει οι αναφορές στα έργα και τις ημέρες του ΔΝΤ. Όλα τα συμβατικά Μέσα (τύπος, tv κ.λπ.), εθνικής εμβέλειας, αλλά και blogs αίφνης σιώπησαν, δεν γράφουν αράδα, δεν λένε κουβέντα για το ιερατείο της οικονομικής τρομοκρατίας, που σε όποια χώρα κι αν έχει «χτυπήσει» προκάλεσε φτώχεια και εξαθλίωση. Ο λόγος;

Όπως αποκαλύπτει το «Εθνος», ελληνική εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων «ανέλαβε έναντι αδράς αμοιβής, την γνωριμία των ανθρώπων του Δ.Ν.Τ. με έλληνες δημοσιογράφους για την αποδαιμονοποίηση του ΔΝΤ, ενώπιον της κοινής γνώμης.....Και επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πάρει και μεγάλη μερίδα..........
κρατικών αναθέσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση, γεννάται το ερώτημα: Με ποιο κριτήριο την επέλεξε το ΔΝΤ; Η σημερινή κυβέρνηση τι λέει επ΄αυτού;…».

Τι νομίζετε, όλα εξηγούνται!

Μην έχετε ουδεμία αμφιβολία, των δημοσιογράφων η φάρα δεν διαφέρει από τη φάρα των πολιτικών… Υπενθυμίζουμε ότι, ο συσσωρευμένος θυμός των πολιτών, η ταπείνωση και η απελπισία τους συνιστούν, πλέον, εκρηκτικό υλικό. Σε λίγο δεν θα τολμούν να κυκλοφορήσουν δημοσίως οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, ανεξαρτήτως προσωπικών ευθυνών.
ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΡΑΠΤΑΚΗ ΤΟΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΙΜΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΑΠΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ,ΕΞΥΜΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ,ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΑΤΗ ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΕΡΑ

ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΙΓΡΗΣ ΗΤΑΝ ΓΑΤΟΥΛΑ

Το πολιτικό τέλος της Ντόρας (και των φίλων της) σε ζωντανή μετάδοση


Ήταν πραγματική απόλαυση να βλέπει κανείς σήμερα στην εκπομπή του Χατζηνικολάου στο Alter το ανελέητο σφυροκόπημα της Ντόρας από μια παρέα δημοσιογράφων του συστήματος που τόσο χρόνια την στήριζαν με διάφορους τρόπους.

Δύο είναι τα συμπεράσματα:

Πρώτον, η Ντόρα τελείωσε πολιτικά και καλά θα κάνει να σταματήσει τον κατήφορο εδώ. Να μην περιφέρει άλλο την πολιτική δυστυχία της στα κανάλια γιατί άνθρωποι είμαστε κι εμείς και στενοχωριόμαστε

Δεύτερον, η γνωστή παρέα των δημοσιογράφων που παραμύθιαζε τόσα χρόνια τον κοσμάκη αντιλαμβάνεται ότι μαζί με το τέλος του πολιτικού συστήματος που εκπροσωπούν, πλησιάζει και το τέλος τα δικής τους αξιοπιστίας. Και βρήκαν σήμερα τον «εύκολο στόχο» για να μας δείξουν ότι είναι αξιόπιστοι.

Φυσικά περί Ζήμενς ούτε μια ερώτηση

e-Επιλογές (10-5-2010)















Είναι γνωστό εμείς οι Έλληνες έχουμε κοντή μνήμη....

(Tο παρακάτω κείμενο γράφτηκε σε σχόλιο από τον " Μαύρο Ιάκωβο" στην ανάρτηση "Ετοιμάζεται να μιλήσει ο Καραμανλής" στο antinews.gr)

Όλοι εσείς που βρίζετε και στάζετε χολή για τον Καραμανλή, αποδεικνύετε για ακόμη μια φορά το τρισάθλιο επίπεδο αυτού του λαού (ευτυχώς όχι όλων).Εσείς γουστάρετε να ακούτε ψέμματα,να σας χαιδεύουν τα αυτάκια και να σας πουλάνε χάντρες και καθρεφτάκια,να σας λένε λεφτά υπάρχουν την ώρα που κάποιοι κερδοσκοπούν εις βάρος σας. Δεν θα γίνω υπερασπιστής του Καραμανλή,γιατί δεν το έχει ανάγκη έτσι κι αλλιώς δεν σας άξιζε να έχετε έναν τέτοιο ηγέτη. Καφενειακές κουβέντες αμόρφωτων και πιθηκιζόντων συμπολιτών μου, του στυλ ”παίζει πλευστέισον και τρώει σουβλάκια” είναι για γέλια. Φαίνεται οτι ο θέμος Αναστασιαδής με το εμετικό του ύφος έπιασαν τόπο,συγχαρητήρια….. Δεν σας άξιζε ρε Έλληνες ο Καραμανλής γιατί προτιμούσατε το αμερικανάκι,μπράβο σας φάτε τώρα τις περικοπές μισθών,την αύξηση του Φ.Π.Α και τους διεθνείς τραπεζίτες να ορίζουν τις τύχες σας. Ο ΚΚ είχε τους αδένες να πεί όχι στους Αμερικανούς στο Βουκουρέστι και να ορθώσει ανάστημα,την ώρα που άλλοι έδιναν και δίνουν κ…. Ξεχνάτε οτι έλεγε απο το καλοκαίρι για τα χάλια της οικονομίας και πρότεινε λύσεις που θα έβγαζαν το καράβι απο τη θαλασσοταραχή, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν φτηνό λαικισμό, αφήνοντας τη χώρα στα νύχια του κάθε Σόρος (αλήθεια για την επίσκεψη του κερδοσκόπου αυτού στην Ελλάδα 10 μέρες μετά τη νίκη του Πασόκ πριν εκτοξευτούν τα spreads, θα μας πεί κανείς τίποτα;). Δηλαδή η Ελλάδα που παρέλαβε ο Καραμανλής ήταν πριγκηπάτο του Μονακό και Ελβετία,ενώ ξαφνικά σε 5 χρόνια έγινε Σουαζιλάνδη ε; Αλλάξτε κανάλι το Μέγκα σας έχει αποβλακώσει,βγείτε απο την εικονική πραγματικότητα και ελάτε πίσω στον κόσμο μας….Έκανε λάθη ναι,όπως όλοι κάνουμε το κυριότερο κατά τη γνώμη μου είναι οτι δεν έλιωσε τους πράκτορες που αλώνιζαν και αιματοκύλισαν τη χώρα, κρυμμένοι πίσω απο τη ρομφαία του αναρχισμού. Ανέχτηκε τον Πολ Ποτ Αλαβάνο και το κόμμα του, οι οποίοι είχαν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της νομιμότητας, με το κόμμα αυτό να επιδεικνύει όλο και πιο έντονη αντιδημοκρατική και φασιστική συμπεριφορά… Ο πρώην πρωθυπουργός είχε να αντιμετωπίσει απο την αρχή της θητείας του ωμούς εκβιασμούς και απειλές, υποκλοπές, φωτιές που μπήκαν όλως τυχαίως ένα μήνα πριν τις εκλογές, χυδαίες προσωπικές επιθέσεις κατά της οικογενείας και των παιδιών του ενώ τον Δεκέμβριο του 2008 πραξικοπηματικά κάποιοι ”γνωστοί” άγνωστοι” προσπάθησαν να καταλάβουν ή μάλλον καλύτερα να ρίξουν απο την εξουσία την κυβέρνησή του, έχοντας την ανοχή άν όχι την υποστήριξη κάποιων κοινοβουλευτικών κομμάτων που μιλούσαν για επανάσταση των νέων, χαρακτηρίζοντας έτσι το πλιάτσικο και τους βανδαλισμούς… Αυτά αγαπητοί συμπολίτες τα ξεχάσατε; Είναι γνωστό εμείς οι Έλληνες έχουμε κοντή μνήμη. Να σας τη φρεσκάρω λίγο ακόμα λοιπόν: Ο ΚΚ αντιμετώπισε ένα πρωτοφανές κατά τη γνώμη μου κύμα λασπολογίας απο το 95% του Τύπου,επειδή τόλμησε να στείλει υποθέσεις διαπλεκόμενων επιχειρηματιών στον Εισαγγελέα και να μην τα κάνει γαργάρα όπως επί Σημίτη (βλέπε υπόθεση Κυριακού, Κοντομηνά, προσπάθεια να περάσει το Βασικό μέτοχο (εκεί απέτυχε οικτρά δυστυχώς). Η απάντηση των νταβατζήδων; Η δημοσίευση τάχα σκανδάλων που αμφιβάλλω αν το 5% απο εσάς γνωρίζει και έχει καταλάβει π.χ την υπόθεση Βατοπεδίου το οποίο έχει ξεχαστεί εντελώς,ενώ τα παπαγαλάκια που 2 χρόνια πριν λαλούσαν τώρα δεν αναφέρουν καν την αθώωση της μονής απο τα δικαστήρια! Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τη σαπίλα της δημοσιογραφίας, των πληρωμένων πενών, των υποτακτικών των αφεντικών τους εγχώριων και αλλοδαπών… Τέλος να θυμίσω οτι αυτός ο άνθρωπος κυβέρνησε 2 χρόνια με 152 βουλευτές, ενώ είχε να αντιμετωπίσει και εσωτερικούς εχθούς με το ντοράκι να συνωμοτεί φανερά εις βάρος του, πριονίζοντας την καρέκλα και εκβιάζοντας.Ο λόγος που έφυγε δεν είναι επειδή δεν είχε λύσεις, ούτε επειδή κουράστηκε απλά δεν ήθελε να διχάσει τους Έλληνες, βλέποντας που πηγαίνει το πράγμα. Μπορείτε να τον κατηγορήσετε για πολλά, πείτε τον ανίκανο, άβουλο,λίγο οτι θέλετε δικαίωμα σας είναι, φόρο δεν θα πληρώσετε για τα πιστεύω σας (αν και με τον Παπακωνσταντίνου τίποτα δεν είναι δεδομένο), το σίγουρο είναι οτι ο Καραμανλής αν και κατακρεουργήθηκε, συκοφαντήθηκε, διασύρθηκε, τόλμησε να σηκώσει το κεφάλι,όχι για το δικό του συμφέρον αλλά για τον αχάριστο ελληνικό λαό…Μόνος μου και όλοι σας αυτός ήταν ο Καραμανλής, με τα λάθη του, τις ελλείψεις, τις ανασφάλειες αλλά σίγουρα με πατριωτικό αίσθημα ανώτερο αυτών που ΕΣΕΙΣ διαλέξατε σήμερα να είναι κυβέρνησή σας και μας οδηγούν στο γκρεμό…..