slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης είναι διπλός πράκτορας;


ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Aποκάλυψη ΣΟΚ: Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι σύμβουλος σε εταιρεία Bitcoin της Σιγκαπούρης!

Ως σύμβουλος μιας εξαιρετικά αμφιλεγόμενης σιγκαπουριανής εταιρείας που λανσάρει τα περίφημα Βitcoins εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. 

Αυτό καταδεικνύει e-mail που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», στο οποίο διοικητικό στέλεχος της εταιρείας, με την επωνυμία Tembusu Systems, δηλώνει πως ο κ. Βαρουφάκης διατηρούσε τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την υπουργοποίησή του, ρόλο συμβούλου στην Tembusu. 

Νέο αντάρτικο από υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το λιμάνι του Πειραιά


Στο λιμάνι αγωνιούν υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Έντονος αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος καθώς υπουργοί και στελέχη του, διαφωνούν με τις ιδιωτικοποιήσεις και ιδίως για το λιμάνι του Πειραιά .
Κομματικά στελέχη, απ όλο τον Πειραιά, υπουργοί και βουλευτές, επεσήμαναν την πλήρη αντίθεσή τους στην πώληση του πρώτου λιμανιού της χώρας και σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο : «Δημόσιο λιμάνι ο δρόμος για την ανάπτυξη» όλοι οι ομιλητές, εξέφρασαν τη πλήρη διαφωνία τους προς την κυβέρνηση. 
Παρόντες στην κομματική εκδήλωση θέλοντας προφανώς να δείξουν την αντίθεσή τους ως προς την επιλογή της κυβέρνησης, ήταν οι υπουργοί Θοδωρής Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Φίλης οι βουλευτές Στ. Λεουτσάκος και Ευ. Καρακώστα καθώς και 37 φορείς της πόλης, δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά αλλά και πολλοί εργαζόμενοι στο λιμάνι.

Ενόχληση του πρωθυπουργού βλέπει ο Μανώλης Γλεζος με τις ανοησίες Καμμένου για νατοϊκή βάση σε ελληνικό νησί


- Αντί να ζητάει την κατάργηση της βάσης της Σούδας, προτείνει την ενίσχυσή της!
- Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες το νησί που προτείνεται για "σημαντική αεροπορική βάση" είναι η Λέρος.
- Ενόχληση του πρωθυπουργού, βλέπει το ρεπορτάζ.

Απάντηση Αντιδημάρχου Μ. Πολυκρέτη σε δημοσίευμα στην εφημερίδα Μάσκα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΤΗΣ ΕΦ. «ΜΑΣΚΑ»,
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΑΡ. 377, ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 24.4.1015
 Ο Γ. Καμβύσης και ο στύλος της ΔΕΗ που… φύτρωσε ξαφνικά στην Παραλία, για να έχει να λέει η «ΜΑΣΚΑ»!!!
 ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ, Γιώργο Καμβύση,
Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι με δημοσιεύματα που κάνουν το άσπρο, μαύρο (όπως λέει ο λαός μας). Δημοσιεύματα όπως αυτό (για την καθαριότητα στον κεντρικό παραλιακό δρόμο), που προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του αναγνώστη-Δημότη και υπονομεύουν την εικόνα του νησιού μας.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία (την επισυνάπτω) και το περιεχόμενο της λεζάντας που την.....

Κοινή δήλωση των εκπροσώπων φορέων της Δωδεκανήσου για τα κυοφορούμενα δημοσιονομικά μέτρα, ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην μάχη επιβίωσης που δίνει η χώρα, αλλά και με πλήρη συναίσθηση των ζητημάτων που κληρονομήσαμε στον τόπο μας και οφείλουμε να υπερασπιστούμε, οι  εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων που συμμετείχαμε στην σύσκεψη την οποία συγκάλεσε, σήμερα στην Ρόδο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρόντων των βουλευτών Δωδεκανήσου κ.κ. Δημήτρη Γάκη και Μάνου Κόνσολα, με θέμα τα υπό συζήτηση φορολογικά μέτρα στα νησιά του Αιγαίου, καταλήξαμε στα εξής:

Την Κυριακή 17 Μάη το μνημόσυνο για τον Αξώτη αγωνιστή και πατριώτη Μιχάλη Γρατσία



Το μνημόσυνο είναι 17 Μάη μετά την θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αγ.Βασιλείου στο Μουσείο.
(Μπουμπουλίνας και Μετσόβου κατά τις 10 π.μ).
Ο καφές θα δοθεί στον κήπο του Μουσείου.
Ευχαριστώ
Μ.Χατζηπέτρος

Βενιζέλος: Ποιο ηθικό πλεονέκτημα έχει μια κυβέρνηση που ενθαρρύνει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΥΠΑ:

Στους τέσσερις σχεδόν μήνες που πέρασαν από τις εκλογές  έως σήμερα έχουν συντελεστεί σημαντικές ανατροπές στα οικονομικά μεγέθη και τις προοπτικές της χώρας.
Η Ελλάδα φαίνεται να παραπαίει χωρίς στρατηγικό πλαίσιο. Η κυβέρνηση στέλνει συνεχώς αντιφατικά μηνύματα. Μέσα στην ίδια ημέρα το κλίμα μεταβάλλεται μεταξύ ρήξης και «έντιμου συμβιβασμού».
  • Στο μεταξύ η ρευστότητα στέγνωσε.
  • Η στάση εσωτερικών πληρωμών επιβλήθηκε πλήρως.
  • Το πρωτογενές πλεόνασμα μετατράπηκε δυστυχώς ξανά σε έλλειμμα.
  • Ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης έγινε ξανά ύφεση.

Ο χρόνος τελειώνει. Το σημαντικότερο όμως που έχει συμβεί την περίοδο αυτή, είναι η απόλυτη  διάψευση του περιβόητου ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιο ηθικό πλεονέκτημα έχει η τερατογένεση της ετερόκλητης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ που υπονομεύει την δημόσια αισθητική με κοινές εθνικολαϊκίστικες πρακτικές;

Ανακοίνωση του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Φανάρια»για το θέμα των μουσείων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες Πέμπτη 14 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Απεράθου πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Φανάρια». Το πρώτο θέμα ήταν η συζήτηση για τις εξελίξεις στο ζήτημα των μουσείων. Στο συμβούλιο παρευρέθηκαν  τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Απεράθου και πολίτες. Διαπιστώθηκε η πολυπλοκότητα του θέματος και παρά την ενημέρωση από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, υπήρχαν αναπάντητα ερωτήματα. Για το λόγο αυτό προτάθηκε μια ανοιχτή συζήτηση για να ενημερωθούν σχετικά οι πολίτες του χωριού. Η πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. – μέλος του τοπικού συμβουλίου – ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.
Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 15 Μαΐου, ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου.
«Ε! αν τσι ’δετε  εσείς, τσι ’δαμε και εμείς».
Μετά από αναμονή 45 λεπτών, πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε συνάντηση στο σπίτι της προέδρου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. παρουσία των Δημάρχου, προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, κάποιων μελών της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και των ιδρυτών του μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
Κρίνουμε απαξιωτική αυτή τη στάση του Δημάρχου, του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και της προέδρου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. προς το σύλλογο, αλλά κυρίως προς τους συγχωριανούς μας που ήθελαν να ενημερωθούν.
Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. «Τα Φανάρια» καθώς και οι συγχωριανοί που προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους και εναντιώνονται σε τέτοιες τακτικές.

Υ.Γ. Τουλάχιστον, ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι στο εξής ερώτημα: τη Δευτέρα 18 Μαΐου, που είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, ποιο μουσείο θα επισκεφθούν τα παιδιά μας;;;

Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. «Τα Φανάρια»

Οικογενειακά επιδόματα: Άνοιξε η εφαρμογή για τις αιτήσεις


Διαθέσιμη είναι από σήμερα η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων.Παρακάτω μπορείτε να δείτε που ακριβώς θα τη βρείτε:

ΠΑΣΟΚ: Η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κάνει μεγάλο άλμα προς τα πίσω - και ας ελπίσουμε όχι προς την καταστροφή



Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ομιλία του κ. Τσίπρα στο συνέδριο του Economist, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στη χθεσινή του ομιλία ο κ. Τσίπρας έδωσε εξετάσεις στους σκληρούς του κόμματός του, τους οπαδούς της ρήξης και της χρεοκοπίας, επιλέγοντας για αυτή του την εμφάνιση την λεβέντικη ρητορική. Ούτως ή άλλως με τους μέσα διαπραγματεύεται και στο εσωτερικό ακροατήριο απευθύνεται.
Στο πλαίσιο αυτό προσπάθησε  να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα ως απολογισμό του πρώτου τετραμήνου  της κυβέρνησης  της "πρώτης φοράς αριστερά ".
Υπάρχει όμως και ο άλλος, ο πραγματικός απολογισμός. Ας υπενθυμίσουμε, τελείως ενδεικτικά, 10 σημαντικά σημεία του:

H Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «βάζει χέρι» και στα ομόλογα των Ταμείων


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα ομόλογα των ταμείων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
¨Μετά το αποθεματικό του ΑΚΑΓΕ η Κυβέρνηση «βάζει χέρι» και στα ομόλογα των Ταμείων.
Η καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, δυστυχώς δεν έχει τελειωμό. Μετά την αφαίρεση πόρων από τον ΑΚΑΓΕ, υποχρεώνει τα Ταμεία να ρευστοποιήσουν ομόλογα  πριν τη λήξη τους. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες, στην περιουσία των ταμείων, αφού η ρευστοποίηση σήμερα γίνεται στο 75% της αξίας των ομολόγων. Η αρχή γίνεται από το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο των Μισθωτών (ΕΤΕΑ) το οποίο για να εξασφαλίσει 100 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων του Ιουνίου και μόνο, θα διαγράψει 130 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Εάν λοιπόν κατάφεραν μέσα σε 100 ημέρες, το έλλειμμα του ΕΤΕΑ από τα 25 εκατ. το μήνα να φθάσει τα 100 εκατ., αυτό σημαίνει ότι σε λίγους μήνες που θα εξαντληθούν τα ομόλογα, ακολουθώντας την ίδια πολιτική οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν κατά 35%.
Και μη βιαστούν να πουν τα επίμονα και ωμά ψέμματά τους για το PSI του 2012. Τότε το ποσοστό κατά το οποίο κουρεύτηκαν τα ομόλογα που κατείχαν τα Ταμεία μεταφέρθηκε στο κράτος που χρηματοδοτεί και στηρίζει τα Ταμεία. Δεν πήγε στην αγορά κοψοχρονιά όπως τώρα.

"Βόμβα" για "κούρεμα" στα... "κουρεμένα" ομόλογα! ΕΤΕΑ: Εισήγηση ρευστοποίησης 100 εκατ. ευρώ για πληρωμή επικουρικών συντάξεων Ιουνίου


Διαβάστε στον "ΕΤ": ΕΤΕΑ: Εισήγηση ρευστοποίησης 100 εκατ. ευρώ για πληρωμή επικουρικών συντάξεων Ιουνίου
Αποκλειστικό: «Βόμβα» για κούρεμα…

Απαντήσεις σχετικά με τη μετακόμιση των μουσείων της Απειράνθου, δίνει ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης..."Αφού διαθέτουμε ιδιόκτητο χώρο, γιατί θα πρέπει να μισθώνουμε άλλα κτίρια για τα μουσεία";

 ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης
Όπως εξήγησε στο naxostimes.gr ο κ. Τσολάκης "η μετακόμιση των μουσείων είναι ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και εντάσσεται σε ένα συνολικότερο "νοικοκύρεμα" της "περιουσίας" του Νομικού προσώπου".

Ο κ. Τσολάκης επιδεικνύοντας σχετικά ΦΕΚ (188 φ. 21/3/1996) σημείωσε ότι τα μουσεία, Γεωλογικό και Λαογραφικό, καθώς και η βιβλιοθήκη Νίκου Νικολάου Γλέζου, ανήκαν στο Νομικό πρόσωπο "Πολιτιστικό Κέντρο Απειράνθου", που συστάθηκε το 1991 και θα στεγάζονταν στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου. Σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" (ΦΕΚ φ. 1300 16/6/2011) καταργήθηκαν όλα τα νομικά πρόσωπα των συνενωμένων δήμων και συγχωνεύτηκαν σε ένα, στη συγκεκριμένη περίπτωση στο

Το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Απειράνθου Λογοθέτης Εμμανουήλ Ελευθερίου για το θέμα των μουσείων


Τον τελευταίο καιρό και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες διάφορες διαβουλεύσεις και συζητήσεις πραγματοποιούνται εντός του χωριού μας με θέμα τα μουσεία. Τοπικοί φορείς, Δημοτικές αρχές και λοιποί υπεύθυνοι με συλλογικούς και μη τρόπους εκφράζουν και «επιβάλλουν» τις απόψεις τους.
Ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Φανάρια» την Πέμπτη 14 Μάη πραγματοποίησε τακτικό συμβούλιο με ένα εκ των θεμάτων τα μουσεία. Μαζί με το άλλο μέλος της Τοπικής Κοινότητας παραβρεθήκαμε στο συμβούλιο και πρότεινα ανοιχτή συζήτηση- ενημέρωση, η οποία έγινε δεκτή, με στόχο να συζητηθεί το θέμα των μουσείων με όλους τους απαραίτητους φορείς και

Η γιορτή αρχίζει… το 10ο Πανκυκλαδικό έρχεται


Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης
Πέρυσι στην λήξη του πιο επιτυχημένου Πανκυκλαδικού Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου είχαμε γράψει ότι η οργανωτική επιτροπή αυτού του τουρνουά δεν σταματά να δουλεύει ποτέ… έτσι και έγινε, καθώς μετά από αδιάκοπη δουλειά η μεγάλη αυτή διοργάνωση είναι προ των πυλών. Οι συναντήσεις και οι προετοιμασίες από την Ακαδημία Σύρος 2002 είναι αδιάκοπες και φτάνουμε περίπου έναν μήνα πριν τον σφύριγμα της έναρξης των αγώνων, όπου με περηφάνια η επιτροπή διοργάνωσης μα απέστειλε το ακόλουθο δελτίο τύπου παρουσιάζοντας τις αφίσες του Πανκυκλαδικού.
Αναλυτικά η Ε.Δ. αναφέρει:

HMEΡIΔΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΑ.



Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων
ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΑ»
IAPYMA EYTENIA0Y – ZABBATO 16 MAIOY 2015
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων στην οποία εκπροσωπούνται 22 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από 18 νησιά των Κυκλάδων οργανώνει το Σάββατο 16 Μαίου ημερίδα με θέμα Ανάπτυξη Πρωτογενή Τομέα στα μικρά Κυκλαδονήσια.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ενώ όλη.....

Στις 6 Ιουνίου οι εκλογές της ΕΠΣ Κυκλάδων


Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης
Η ώρα για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της ΕΠΣ Κυκλάδων μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες έφτασε.
Η ΕΠΣ Κυκλάδων με έγγραφο της ενημέρωσε τα σωματεία της δύναμης της ότι στις 6 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει την διενέργεια της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
Ήδη οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει για τα καλά

Η συνέλευση του ΑΜΣ Φιλωτίου [vid]

Το απερχόμενο Δ.Σ. ου ΑΜΣ Φιλωτίου
Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή η Γενική Συνέλευση του ΑΜΣ Φιλωτίου.
Η διοίκηση έκανε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της και αφού έπραξε αυτά που ορίζει το καταστατικό προχώρησε στην εξαγγελία εκλογών που προγραμματίστηκαν για την Κυριακή 31 Μάιου.
Ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης έκαναν τον απολογισμό του έργου τους που θα πρέπει να

Συνεδρίαση Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου


Ο πρόεδρος του Δημοτικού λιμενικού
Ταμείου Νάξου, Νίκος Σέργης 
Την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λιμεναρχείου Νάξου θα συνεδριάσει  το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα ημερήσια διάταξης:

Ως πότε η κοροϊδία με το γήπεδο στο Φιλώτι;


Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης
Προβληματισμός επικρατεί σε έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους των Κυκλάδων όπως είναι αυτός του ΑΜΣ Φιλωτίου, καθώς ο ορεινός σύλλογος της Νάξου έχει πέσει θύμα της αδιαφορίας του Δήμου, πράγμα που τον αναγκάζει τα τρία τελευταία χρόνια να είναι "ο άστεγος σύλλογος των Κυκλάδων" και μάλιστα μέσα στο ίδιο του το νησί να περιπλανιέται σαν....