slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“Η Δια Βίου Μάθηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ΕΣΠΑ”

Γράφει ο  Ιωάννης  Γλαρός 
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ Ρόδου
Ως γνωστόν, η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί και εθνική δέσμευση, η οποία έχει αναληφθεί από όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Ιούνιος 2000), την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πραγμάτωση μιας Ευρωπαικής περιοχής Δια βίου Μάθησης (COM (2001) 678 final), το Ψήφισμα του Συμβουλίου (C 163 of 9.7.2002) για καθιέρωση της Δια βίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ως μία από τις κατευθυντήριες αρχές στους εν......

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντεννα η γραβιέρα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

ΕΛΑΣ σε ΓΑΠ: Μην κάνεις μαλακ@@ς γιατί δεν μπορούμε να σε προστατεύσουμε

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη χθες για να συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδριο για τα Βαλκάνια, ωστόσο για λόγους ασφαλείας δεν μπόρεσε να χαρεί την συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατία» η αστυνομία τον κράτησε στο ξενοδοχείο όπου διεξήχθη το φόρουμ και ο κ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να ακυρώσει γεύμα με φίλους που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Βυζαντινό Μουσείο.

Πάντως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία να εξυμνήσει το δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας «η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον -ως ηγέτιδα πόλη στον τουρισμό, στην τεχνολογία, στον πολιτισμό και στο εμπόριο- και η παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη είναι εγγύηση γι αυτήν την πορεία».

Βρυξέλλες: Τουλάχιστον 14 δισ. στην Ελλάδα

Συνεχίζεται η μαραθώνια συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής, ωστόσο υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι από τον κοινοτικό προϋπολογισμό φαίνεται να "κλειδώνουν" 14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Μένει να ξεκαθαριστεί, όπως μετέδωσε ο Antenna, αν σ΄αυτό το ποσό περιλαμβάνονται τα έξι δισ. που δίνονται για την ανεργία στην Ισπανία και την Ελλάδα ή αν θα διατεθεί ως έξτρα ποσό.

Καραγκιοζιλίκια βουλευτών με το αν θα παραλάβουν ή όχι τη λίστα Λαγκάρντ

[Φυσικά και δεν είναι δουλειά των βουλευτών της προανακριτικής να ψαχουλεύουν ποσά και να ανιχνεύουν φοροδιαφυγή από όσους είναι στη λίστα Λαγκάρντ! Αυτή είναι δουλειά τους ΣΔΟΕ και δική τους είναι να διαπιστώσουν γιατί δεν ερευνήθηκε και χάθηκε η λίστα και ποιος φταίει. Άντε και πήρε η ανέραστη Κωνσταντοπούλου τη λίστα και βλέπει ότι ο τάδε έστελνε κάθε χρόνο στην Ελβετία 1 μύριο... ε, και;
Που ξέρει αν ήταν φορολογημένο ή όχι; Θα επιβάλει και πρόστιμο ή θα διατάξει και κατάσχεση; Κάνουν ότι θέλουν οι κομμουνιστές στην επιτροπή και οι υπόλοιποι τρέχουν από πίσω τους.... όσο για το "αν διαρρεύσει θα επιβληθούν αστικές διώξεις"(και είναι σίγουρο ότι θα διαρρεύσει), γελάει και το παρδαλό κατσίκι! Που θα ξέρετε ρε φωστήρες ποιος τη διέρρευσε όταν την έχουν σπίτι του 10 άτομα; Σε ποιον απ' όλους θα ασκήσετε διώξη; Σε αυτόν που θα δημοσιεύσει φωτογραφίζοντας τι ποσό έχει ο Α ή ο Β; Σοβαρευτείτε!]

Ποιοι θα πάρουν το αρχείο τελικά και γιατί απειλούνται με αυστηρές διώξεις οι κάτοχοι της λίστας

Στα χέρια των βουλευτών-μελών της Προανακριτικής Επιτροπής φτάνει σήμερα η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου τα μέλη να έχουν πλήρη εικόνα για το τι περιέχει η λίστα. Όπως προέκυψε κατά την κατάθεση του κ. Αγγελόπουλου κι έπειτα από πιεστικές ερωτήσεις του Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Αγγελόπουλος – αν και έπειτα το πήρε πίσω – περιέγραψε μια εντελώς διαφορετική λίστα από εκείνη που έλαβε τη δεύτερη φορά η ελληνική κυβέρνηση μετά από αίτημά της.
Ωστόσο, φωτιές άναψε στην παραπάνω εξέλιξη, η δήλωση του κ. Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ανέφερε ότι δεν θέλει να παραλάβει τη λίστα, επειδή διάφοροι επιχειρηματίες κι όχι μόνο τον έχουν πλησιάσει και του ζητούν τη λίστα.

Πολλοί πάντως είναι οι βουλευτές -από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- που δεν επιθυμούν να παραλάβουν τη λίστα Λαγκάρντ και έχουν δηλώσει την αντίθεση τους με την απόφαση να μοιραστούν τα έγγραφα στα μέλη της επιτροπής. Ωστόσο οι βουλευτές Γιώργος Καλαντζής (ΝΔ), Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) και όλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έχουν ζητήσει να τους δοθεί η περίφημη «λίστα».

Τονίζεται πάντως πως στην περίπτωση που υπάρξει διαρροή των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ θα ασκηθούν αστικές διώξεις. Έτσι για όσους αποφάσισαν να μην την παραλάβουν θα υπάρχει στην αίθουσα υπολογιστής και από εκεί θα μπορούν να διαβάζουν τα στοιχεία που θέλουν.

Συνελήφθη ο διάδοχος της αυτοκρατορίας Carouzos

Ο Μανώλης Καρούζος, γιος του ιδρυτή της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης, Αντώνη Καρούζου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους...
7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Μανώλης Καρούζος συνελήφθη στο σπίτι του στο Ψυχικό, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, μη απόδοση Φ.Π.Α., μη απόδοση Φ.Μ.Υ. (Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών) και μη απόδοση εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 7.051.939,41 ευρώ.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σύντομα αναμένεται να περάσει και το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή.

Η ιστορία της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Carouzos μετρά τέσσερις δεκαετίες και πολλούς επώνυμους πελάτες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso».

Ονόματα της καλής κοινωνίας, πολιτικοί, καλλιτέχνες, τραπεζίτες και επιχειρηματίες διάβαιναν το κατώφλι του χώρου, που είχε μετατραπεί σε τόπο συνάντησης των κοσμικών.

Το κατάστημα, το οποίο βρισκόταν επί της Κηφισίας στο Ψυχικό, έζησε μεγάλες δόξες...

Ανάμεσα στους πλέον τακτικούς πελάτες ήταν και ο προφυλακισμένος Άκης Τσοχατζόπουλος, γνωστός άλλωστε για την αδυναμία του στα κομψά και ακριβά ρούχα, αλλά και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. 

Ποιοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό;

Περισσότεροι από 30 βουλευτές, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με κοινή ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών του ζητούν να δημοσιοποιήσει τα ονόματα όλων όσοι έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό.

Όλων. Δηλαδή, πολιτικών, γενικών γραμματέων υπουργείων, προέδρων και διοικητών οργανισμών, δημάρχων, νομαρχών...

Εξαιρούνται όσοι έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό για λόγους υγείας ή για λόγους εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Πηγή: Βηματοδότης


ΚΕΔΕ σε δήμους: Κάντε τους προϋπολογισμούς, μπλοκάρουν τα προνοιακά

kedeΕπιστολή προς τους δημάρχους της χώρας απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ζητώντας τους να καταρτίσουν άμεσα τους προϋπολογισμούς των δήμων, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί στις 31/1/2013. Όπως χαρακτηριστικά λέει, «αναγνωρίζω τις μεγάλες δυσκολίες που παρουσιάζει ο νέος τρόπος κατάρτισης των προϋπολογισμών, όμως υπάρχουν πλέον σημαντικές καθυστερήσεις στην ψήφιση και έγκρισή τους». Και πέραν αυτού, όπως σημειώνει, «οι καθυστερήσεις αυτές δημιουργούν με τη σειρά τους αξεπέραστα προβλήματα την εύρυθμη λειτουργία των δήμων και ιδιαίτερα στην έγκαιρη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων».

Λ.Κατσέλη: Συνομιλώ με Τσίπρα και τον έπεισα κι αυτόν ότι "λεφτά υπάρχουν"

Για τις συνομιλίες της με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ενδεχόμενο επιστροφής της στο ΠΑΣΟΚ, μιλά η πρώην υπουργός, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Όπως αποκαλύπτει, το ΠΑΣΟΚ διερεύνησε την επιστροφή της, αλλά η ίδια αρνήθηκε.

Για το ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κατσέλη αναφέρει πως συνομιλεί με το ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο προέδρου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, η κ. Κατσέλη προβλέπει πτώση της κυβέρνησης μέχρι το φθινόπωρο ενώ προτείνει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης από ευρύτερη συμπαράταξη προοδευτικών δυνάμεων.

Αναφορικά με τα όσα ακούγονται περί σχεδίου να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ μέσω τεχνητής διόγκωσης του χρέους, η Λούκα Κατσέλη σημειώνει: «Κανένας σώφρων πολιτικός δεν θέλει να δει τη χώρα του σε καθεστώς επιτήρησης ή σε πρόγραμμα του ΔΝΤ. Αυτά είναι αστεία.

Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Επειδή ο κ. Σαμαράς δεν είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και ο κ. Βενιζέλος θέλει να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες, το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ, έχουν κάθε κίνητρο και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης να επικεντρώνουν τη συζήτηση στη συμμετοχή η μη του ΔΝΤ στο Μηχανισμό Στήριξης, στο πρώτο μνημόνιο, και όποτε δίνεται η ευκαιρία στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2009!».

Για την ίδια το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί η συγκυβέρνηση αποδέχθηκε χωρίς καμία αντίρρηση ακόμα πιο σκληρά και αδιέξοδα μέτρα στο δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο.

Σιγά θα ξοδιαστείτε: Εθελοντική οικονομική συμβολή από εφοπλιστές στα... ταμεία

Την πρόθεσή τους να "βάλουν πλάτη" για την ελληνική οικονομία στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, τη στιγμή που η χώρα προσπαθεί να σταθεί με αξιώσεις στα πόδια της, εξέφρασαν οι Έλληνες εφοπλιστές δια του προέδρου τους Θεόδωρου Βενιάμη, στη χθεσινή γενική συνέλευση της Ένωσης.

"Έχουμε ήδη ανακοινώσει στον πρωθυπουργό ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε περαιτέρω στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για αύξηση των φορολογικών εσόδων της.

Είμαστε σε ανοικτό, ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση, προκειμένου το σύνολο του ελληνικού εφοπλισμού να προβεί σε εθελοντική οικονομική συμβολή στο προσεχές τριετές κρίσιμο διάστημα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας", αποκάλυψε ο Θεόδωρος Βενιάμης.

ysterografa.gr

Ρήγας: Επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι μου ζητάνε αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ -Εγώ δεν θα την παραλάβω

 
Ρήγας (ΠΑΣΟΚ): Επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι μου ζητάνε αντίγραφο της λίστας

Σοβαρότατη καταγγελία έκανε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας ο οποίος μετέχει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ.

«Με έχουν πλησιάσει, είπε χαρακτηριστικά, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι και μου ζητάνε να τους δώσω αντίγραφα. Εγώ δεν συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι».

Μάλιστα ο βουλευτής Κυκλάδων δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραλάβει το αντίγραφο της λίστας το οποίο θα μοιραστεί πιθανότατα και σήμερα σε όλα τα μέλη της επιτροπής γιατί όπως είπε δεν θέλει να μπλέξει.

 

Δυσβάσταχτο το ποσό απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Νάξου

Στα 5,5 εκ ευρώ θα ανέλθει το κόστος για τις απαλλοτριώσεις των κτημάτων στην κορφή Ξύδη, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Το Πρωτοδικείου Νάξου, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης τον περασμένο Οκτώβρη, όρισε την τιμή μονάδας των απαλλοτριωθέντων κτημάτων στην περιοχή Ξύδη, η οποία ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 26 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο που όρισε το Πρωτοδικείο ξεπερνά κατά πολύ την τιμή της αντικειμενικής αξίας στην περιοχή, η οποία ανέρχεται στα 7,5¤ ανά τ.μ.. Η συνολική έκταση που απαλλοτριώνεται είναι περίπου 170 στρέμματα.
Αν και το συνολικό ποσό των 5,5 εκ. ευρώ είναι υπέρογκο και δυσβάσταχτο για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της υπόθεσης. «Είναι πολύ νωρίς για να προδικάζουμε
τις εξελίξεις. Ο Δήμος θα ασκήσει έφεση και αναμένουμε να μειωθεί το συνολικό ποσό για τις απαλλοτριώσεις» τόνισε μεταξύ άλλων και κατέληξε «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου του Χ.Υ.Τ.Α. με οποιοδήποτε κόστος. Εξάλλου, μέσω της Εγνατίας θα καλυφθεί ένα μέρος των απαλλοτριώσεων, περίπου στο 10%».
Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Πρωτοδικείου έπαιξε η αγορά του οικοπέδου από το Δήμο το 2010 στην περιοχή του νέου Νεκροταφείου, η οποία έγινε έναντι 35.000¤ ανά στρέμμα.
http://naxiotypia.blogspot.gr/

Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο «Παναγία Φλεριώτισσα»

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Πολιτιστικής, Χορευτικής Ομάδας Κορωνοχωρίου-Μύλων Νάξου, «Παναγία Φλεριώτισσα», στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου-Μουσείο στο Κορωνοχώρι.

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, ενημέρωσε για τα πεπραγμένα του 2012 και η ελεγκτική επιτροπή διάβασε την έκθεσή της, ακούστηκαν  οι προτάσεις του συμβουλίου, αλλά και των μελών του συλλόγου και έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος. Επίσης στην ίδια συνέλευση έγινε και η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας , από τον εφημέριο της ενορίας μας πατέρα Αντώνιο. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε μία γραβιέρα, προσφορά από το τυροκομείο Πιτταρά.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 από τις 11:00 π.μ. και μέχρι τις 17:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο-Μουσείο στο Κορωνοχώρι θα πραγματοποιηθούν οι  αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Οι αιτήσεις για την υποβολή υποψηφιότητας, θα υποβάλλονται μέχρι την παραμονή εκλογών στα παρακάτω μέλη της εφορευτικής επιτροπής:

Φλεριανός Μιχαήλ του Ζαφειρίου

Ξαγοράρη Λουκία του Αντωνίου

Τουλούπη Ελένη του Αντωνίου

Αναπληρωματικοί

Τζίφα-Βασιλάκη Μαρία

Βασιλάκη- Κονδύλη Νεκταρία του Γρηγορίου

ή στο τηλέφωνο 6985811322

Δικαίωμα ψήφου, βάσει του καταστατικού , έχουν τα μέλη του συλλόγου που είναι εγγεγραμμένα μέχρι  την Γενική Συνέλευση, που έγινε στις 03 Φεβρουαρίου 2013.

Η Νάξιακη και η Ελληνική γαστρονομία και προϊόντα στη διεθνή αγοράΑπόσπασμα από το κεντρικό δελτίο του STAR της 6-2-2013. Εκδήλωση παρουσίασης των Ελληνικών Συνεταιρισμών με θέμα "Ελληνική γαστρονομία και προϊόντα στη διεθνή αγορά".
Ομιλητές: Γιώργος Μάλλιαρης, Σταμάτης Μαλέλης, Γιώργος Καραμέρος.
Χορηγοί Επικοινωνίας: STAR CHANNEL, Greekfood

Νέες δράσεις στο ΚΔΑΠ

  Στο πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. Νάξου) μπαίνουν και καινούργιες δραστηριότητες, όπως: μαθήματα ζωγραφικής, παραδοσιακών χορών, σκάκι και άλλα.
    Τα μαθήματα ζωγραφικής  θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, 5 μ.μ., τα μαθήματα  σκάκι  την Τρίτη, 5 μ.μ. και  των......