slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

New York Times: Φρενίτιδα για αγορά σπιτιών στη Νάξο -Ξένοι αναζητούν παραθαλάσσιες κατοικίες [εικόνες]

Η κρίση προσφέρει ευκαιρίες, λένε κάποιοι, αρκεί να έχεις... μετρητά. Η οικονομική ένδεια στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό τοπίο και κλίμα, έχει οδηγήσει πολλούς ξένους να σπεύδουν να επενδύσουν στη χώρα μας, αγοράζοντας πολυτελή σπίτια με θέα το Αιγαίο.
Σε δημοφιλέστατο προορισμό των επίδοξων αγοραστών αναδεικνύεται η Νάξος, όπου σύμφωνα με ρεπορτάζ των...

Ο Νίκος Δένδιας νέος υπουργός Άμυνας και ο Κώστας Σκρέκας, στο Ανάπτυξης


Ο ...Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει καθηκοντα νέου υπουργού Αμυνας -μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Τη θέση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης καταλαμβάνει ο Κώστας Σκρέκας.

Την Πέμπτη 30.10.2014 επισκέφτηκε την Αμοργό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 30.10.2014 επισκέφτηκε την Αμοργό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον Νίκο Μανιό, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και οργανωτικό υπεύθυνο Κυκλάδων, την Κατερίνα Κουτσογιαννάκη, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων και το συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Αμοργού Παναγιώτη Ψυχογιό. Το πρωί έγινε περιοδεία στη Χώρα, όπου τα μέλη του κλιμακίου συνομίλησαν με κατοίκους και τους εργαζόμενους στο Δήμο Αμοργού. Το απογεύμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε στα Κατάπολα συνάντηση με τον

Naxian Freestyle Contest Σαββατοκύριακο 1 - 2 Νοεμβρίου 2014

Στο 3,81% το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου



Γιάννης Βρούτσης: «Κλείνει ένας χρόνος με το Σύστημα “ΑΡΤΕΜΙΣ”, της πιο οργανωμένης προσπάθειας που υπήρξε ποτέ για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, με 4.867 παραβάσεις και 50.525.242 ευρώ πρόστιμα!».

Οι τρεις αδελφές και ο Κομφούκιος


Η ​​κυρία Θεανώ Φωτίου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει πολύ καλά, εκ πείρας και από πρώτο χέρι, τα πανεπιστημιακά πράγματα της χώρας.
Ως γνωστόν, πρωτοδιορίστηκε στο

Μαζί με Λαφαζάνη είδε τον Στουρνάρα ο Τσίπρας


ΤΟ ΣΧΊΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΊΝΗΣΕ 
Συζήτησαν για κόκκινα δάνεια, stress tests και αναπτυξιακή τράπεζα
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε αρχικά προβάλει βέτο για την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, όμως ο Αλέξης Τσίπρας και ο τέως υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν σήμερα, με αντικείμενο την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα «κόκκινα δάνεια», αλλά και τα αποτελέσματα από τα «stress tests» των τραπεζών.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν ακόμη η κατάσταση της οικονομίας και ο τρόπος

Σαλτιμπάγκος! Ξαφνικά η Δούρου μπορεί να προσλάβει τις καθαρίστριες! Έστειλε και γράμμα στην κυβέρνηση...


Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες έλεγε ότι δεν υποσχέθηκε διορισμούς και δεν μπορεί να κάνει διορισμούς γιατί τους θεωρεί "πελατειακές σχέσεις"....
Με επιστολή της η Ρένα Δούρου ζητά την "άδεια"από την κυβέρνηση για να προσλάβει τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών στην περιφέρεια, τονίζοντας πως

Νησιωτική Πολιτεία: πλήρως αναξιόπιστο τεχνικό πρόγραμμα, προϊόν συρραφής ΔΙΚΑΙΩΝ προτάσεων των δημοτικών κοινοτήτων, χωρίς καμιά διαβούλευση και επεξεργασία , προχείρως συνταχθέν και προδήλως ανεφάρμοστο.

Νάξος, 30 Οκτωβρίου 2014 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η σύνταξη και η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, όπως και αυτή του προϋπολογισμού, ενός Δήμου, αποτελούν τις κορυφαίες στιγμές του ετήσιου προγραμματισμού του και το δείγμα γραφής μιας Δημοτικής Αρχής. Γι΄ αυτό αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα τόσο από τις εκάστοτε πλειοψηφίες και τη διοίκηση του θεσμού, όσο και για τις μειοψηφίες που οφείλουν μα συνδράμουν με τη κριτική και τις προτάσεις τους . Και τούτο διότι από την σύνταξη και την ψήφιση τους εξαρτάται η πορεία ενός τόπου, οι άξονες των υποδομών που έχει ανάγκη, η αναπτυξιακή του πορεία και η εξυπηρέτηση των αναγκαιοτητών του.

ΒΙΝΤΕΟ: «Μονομαχία» στο Ελ Πάσο: 65χρονος ψιλικατζής πλακώνει επίδοξο ένοπλο ληστή


Ενα βίντεο που τράβηξαν οι κάμερες ασφαλείας, δείχνει καρέ-καρέ την άγρια πάλη μεταξύ ενός επίδοξου ληστή και ενός ιδιοκτήτη ψιλικών στην Καλλιθέα.
Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ένας 65χρονος ετοιμαζόταν να κλείσει το

ΣΟΚ !!! 5.260 Δημόσιοι Υπάλληλοι έμβασαν στο Εξωτερικό 1,45 δις ?!


Σύμφωνα με στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που δόθηκαν......
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέδωσε, σήμερα, διά του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), Κατερίνα Σαββαΐδου, λίστα, με τους 415 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους, εν μέσω του ελέγχου για υψηλά τραπεζικά εμβάσματα στο

Επιστολή Λεονταρίτη για τα αεροδρόμια Πάρου και Σύρου


Ας πει κάποιος στον κ. Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη ότι και η
Νάξος έχει αεροδρόμιο.
Επιστολή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας την επίσπευση των

ΕΣΠΑ 2014-2020: Μοντέλο περιφερειακής μεταφοράς ευθυνών και πόρων


Ομόφωνα δεκτή από την ΕΝΠΕ η πρόταση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου για την διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Την άμεση έκδοση απόφασης από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος σχετικά με τους κεντρικούς άξονες του νέου νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά την διαχείριση του επόμενου χρηματοδοτικού πλαισίου (ΕΣΠΑ 2014-2020), πρότεινε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, θέση που έγινε ομόφωνα δεκτή από το σύνολο των μελών της

Μεγάλη εκδήλωση ετοιμάζει η ΟΝΝΕΔ

Μεγάλη εκδήλωση ετοιμάζει η ΟΝΝΕΔ, μεγάλο μέρος της οποίας έχει επωμιστεί το «δικό μας» μέλος της ΚΕ ΟΝΝΕΔ και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με αφορμή τα γενέθλια της νεολαίας, που κλείνει 40 χρόνια ζωής, θα γίνει μία ιστορική εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις.  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ


Το Δ.Σ του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου ενημερώνει τα μέλη του ότι η μη πραγματοποιηθείσα Γενική Συνέλευση λόγω μη απαρτίας την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί εκ νέου, όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό , την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία του στου Ψυρρή .

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα κάτωθι: