slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου ΝάξουΣύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 78 του Ν.4555/2018, πρόκειται να συγκροτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.
Κατόπιν τούτου, καλούνται φορείς, συλλόγους και οργανώσεις που υφίστανται και δρουν στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και δημότες, εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου, που επιθυμούν να συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να εκφράσουν εγγράφως τη..........
βούληση συμμετοχής στην Επιτροπή. Οι φορείς, σύλλογοι και οργανισμοί θα πρέπει να ορίσουν εκπρόσωπο και αναπληρωτή αυτού.
Οιαιτήσεις, οι οποίες πρέπει να περιλαμβάνουντα πλήρη στοιχεία του αιτούντα, περιλαμβανομένωναπαραιτήτωςκαι των στοιχείων επικοινωνίας, κατατίθενταιστο Πρωτόκολλο του Δήμου ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση press@naxos.gov.gr ή στο fax 2285029049, με καταληκτική ημερομηνία την 29η Οκτωβρίου 2019.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ -ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940-41 - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΣΟΥΡΛΑΣ

Ο Εκδοτικός Οργανισµός Λιβάνη
σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου
του Γεωργίου Ι. Σούρλα

ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ
ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ
ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940-41

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει
τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, στις 19:00,
στο Αµφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεµικού Μουσείου
(Ριζάρη 2, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι κ.κ.:

Πράσινο για τα νησιά, το οποίο είναι ένα από τα πιο δύσκολα συστήματα για την αποφυγή περιβαλλοντικών επιπτώσεων.


Presentato il Global Index per misurare i progressi delle isole verso un futuro sostenibile
4 ΏΡΕΣ ΠΡΙΝ · ΔΗΜΌΣΙΑ
Greening the Islands mostra i risultati di un test di un nuovo sistema di misurazione della salute ambientale applicato su due isole.
Il Greening the Islands Awards premia i migliori progetti messi in campo a Pantelleria (Italia), Naxos (Grecia), Malta e Helgoland (Germania).

Συρία: Τώρα και Μετά Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*


Σε όλους φαντάζει σαν ένα μπερδεμένο κουβάρι.
Ας τα πούμε με απλά λόγια, να κάνουμε ένα απλό σκίτσο, να τα ξεδιαλύνουμε.

Στην Συρία λοιπόν είναι οι:
-Κούρδοι της Συρίας (YPG). Αντιφρονούντες του Άσαντ, και μέχρι πρότινος σύμμαχοι των ΗΠΑ. Τώρα είναι με τον Άσαντ και την Ρωσία κατά των Τούρκων. Έχουν όπλα πεζικού και αντιαρματικά. Διευκρινίζεται ότι το ΡΚΚ είναι οι Κούρδοι στην Τουρκία.
-Ο Συριακός Δημοκρατικός Στρατός (SDF) ή (DSF), αντικαθεστωτικοί κατά του Άσαντ, σε κάποιες περιπτώσεις εξομοιώνονται πλήρως με τους Κούρδους, αυτοί όμως είναι άραβες (Σύριοι και λοιποί) και άλλων προελεύσεων. Τώρα κατά των Τούρκων, με τον Άσαντ και την Ρωσία. Οπλισμός όπως παραπάνω.

Πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας

Σ
υνάντηση την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ύψους 330 εκατ. ευρώ


Συνάντηση εργασίας θα έχουν αύριο στις 12:00 μ.μ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών. Η συνάντηση αυτή γίνεται με

Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου ο δικός μας Γεώργιος Βακόνδιος


Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ανωνύμου Εταιρίας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ και αφού συγκροτήθηκε σε σώμα εξέλεξε τον οικονομολόγο και έμπειρο manager στη θέση του Εκτελεστικού Διευθύνοντος Συμβούλου.
Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και διαχειρίζεται το ιστορικό λιμάνι του Λαυρίου, όπου υπάρχουν δραστηριότητες ακτοπλοΐας, αλιείας, κρουαζιέρας, τουριστικών σκαφών καθώς και μεταφοράς φορτίων.
Μετά την εκλογή του ο Γιώργος Βακόνδιος δήλωσε:

Νίκος Συρμαλένιος: Μείωση της απορροφητικότητας κοινοτικών προγραμμάτων σε όλες τις περιφέρειες το τελευταίο τρίμηνο

Παρέμβαση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών με θέμα την πορεία του ΕΣΠΑ και των ΠΕΠ
Μείωση της απορροφητικότητας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν τις εκλογές αποκαλύπτουν τα στοιχεία που αφορούν το ΕΣΠΑ και τα ΠΕΠ, όπως ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, στην παρέμβασή του τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών με θέμα την πορεία του ΕΣΠΑ και των ΠΕΠ. Με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία, με ημερομηνία 8.10.2019, είναι εντυπωσιακό ότι σε όλες τις περιφέρειες υπάρχει μείωση της απορροφητικότητας σήμερα, σε σχέση με αυτό που παρουσιαζόταν τον Ιούλιο. Η πτώση κυμαίνεται από 1,5% έως 2% σε κάθε περιφέρεια και συνολικά έχουμε 24,82% έναντι 26,47%.

Με καθαρισμούς φρεατίων και σχαρών αποβολής ομβρίων υδάτων ξεκίνησε τη δουλειά το νέο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου.Καθαρισμούς των φρεατίων του δικτύου και των σχαρών αποβολής ομβρίων υδάτων της  παραλιακής οδού ενόψει των χειμερινών  βροχών και παρελάσεως 28 Οκτωβρίου  πραγματοποιεί  το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου.

Έρευνα: Νεάντερταλ έφθασαν στη Νάξο πριν 200.000 χρόνια περπατώντας ή με πλεούμενο

Ο λόφος της Στελίδας στη Νάξο STELIDA NAXOS ARCHAEOLOGICAL PROJECT
Στο επίκεντρο της αρχαιότερης γνωστής εγκατάστασης και δραστηριότητας στο κεντρικό Αιγαίο, αναδεικνύεται ο λόφος της Στελίδας, στη Νάξο. Τι διαπίστωσαν οι αρχαιολόγοι που κάνουν έρευνες στην

Η Ένωση Γονέων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης καταγγέλει την κατάσταση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Σύρου


Η Ένωσή μας, σε συνέχεια επανειλημμένων καταγγελιών τόσο του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, όσο και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για την απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με την λειτουργία και την στέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Σύρου, τονίζει τα εξής :

Γ. Βρούτσης: Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα - Διπλασιάστηκαν οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας όπως είχαμε υποσχεθεί
Διπλασιάστηκαν οι έλεγχοι των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2019.
Το τρίμηνο Ιούλιος 2019- Σεπτέμβριος 2019 πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 12.987 επιτόπιοι έλεγχοι έναντι 11.628 ελέγχων την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2019. Κατά τη διάρκεια των 12.987 ελέγχων εντοπίστηκαν 1.357 αδήλωτοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 15.600.527 ευρώ.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο και συμμετείχε ο Διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης , ο Γενικός Διευθυντής Ελέγχων, ο Διευθυντής Σχεδιασμού Ελέγχων, η προϊσταμένη του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Αττικής και όλοι οι προϊστάμενοι τμημάτων της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων και του ΠΕΚΑ Αττικής.

Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να συνεχισθούν με τους ίδιους ρυθμούς οι έλεγχοι και κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους και να αυξηθούν περαιτέρω από το 2020 μέσω ενίσχυσης του αριθμού των επιθεωρητών και της ενσωμάτωση νέων τεχνολογικών εργαλείων στην καθημερινή πρακτική των ελέγχων.

Ενδεικτικά:

Συνάντηση εργασίας του Χαράλαμπου Κόκκινου, με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου


«ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΟΤΙΟΥΑΙΓΑΙΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

«Να πραγματοποιηθούν στα νησιά μας, δράσεις ενημέρωσης πολιτών και ασκήσεις, για θέματα πολιτικής προστασίας»

Αντί για «κυβερνησιμότητα», ο Ν.4623/2019 της ΝΔ στερεί από νησιωτικές δημοτικές κοινότητες, όπως η Σχοινούσα, την εκπροσώπηση τους στο Δήμο»: Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος

Την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 στην Κοινότητα Σχοινούσας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναδεικνύει με αναφορά του στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος.

Η αναφορά του αφορά στην από 11/10/2019 επιστολή του κ. Νικολάου Νομικού, Δημοτικού Συμβούλου στην Δημοτική Ενότητα Σχοινούσας, με θέμα «Παρέμβαση για το εδάφιο στ’ του αρ. 5 παρ. 2 του Ν.4623/2019». Σύμφωνα με αυτήν, «Η τροποποίηση του Άρθρου 207 του Ν. 3352/2010 αλλάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στην δημοτική κοινότητα Σχοινούσας. Οι δημότες ψήφισαν συγκεκριμένο υποψήφιο γνωρίζοντας ότι ο πρώτος σε σταυρούς από το νησί θα τους εκπροσωπεί και θα συνεργάζεται με τον εκλεγμένο δήμαρχο, λαμβάνοντας θέση αντιδημάρχου Σχοινούσας. Με τις αλλαγές που προβλέπονται στον Ν. 4623/2019, οι δημότες της Σχοινούσας στερούνται εκπροσώπησης, καθώς τη συγκεκριμένη θέση αντιδημάρχου καταλαμβάνει σύμβουλος προερχόμενος από άλλο νησί».