slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Fwd: ΔΤ - Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Μηδενική η απορρόφηση κονδυλίων για τους Έλληνες κτηνοτρόφους. (Κανονισμός 1612/2016).»


«Μηδενική η απορρόφηση κονδυλίων για τους Έλληνες κτηνοτρόφους. (Κανονισμός 1612/2016).»

 

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή και τη νέα απώλεια πόρων για την Ελληνική κτηνοτροφία λόγω αδιαφορίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από εγκεκριμένα κοινοτικά προγράμματα κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

 

«Με βάση πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχεδόν 44.000 κτηνοτρόφοι από τα 27 Κράτη Μέλη,  υπέβαλαν αίτηση και θα λάβουν στήριξη από την ΕΕ, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1612/2016. 

Ο κανονισμός αυτός, αποτελεί ένα από τα εμβληματικά μέτρα που αποφάσισε η Ε.Ε τον Ιούλιο του 2016, για να αντιμετωπίσει την κρίση στο γαλακτοκομικό τομέα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αφορά παροχή ενίσχυσης συνολικού ύψους 150 εκ. ευρώ.

Μέχρι τώρα τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δείχνουν ότι το πρόγραμμα αυτό συνέβαλε θετικά στην εξισορρόπηση των αγορών.

 

Δυστυχώς σύμφωνα με τους πίνακες της Επιτροπής της 5ης Απριλίου 2017, κανένας Έλληνας γαλακτοπαραγωγός/αγελαδοτρόφος, δεν θα επωφεληθεί από την ενίσχυση 14 λεπτών/ανά κιλό, όπως οι αντίστοιχοι συνάδελφοί τους όλων των υπολοίπων Κρατών Μελών.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Άλλη μία "χαμένη ευκαιρία" λοιπόν για τους Έλληνες αγελαδοτρόφους που στερούνται δυνατοτήτων χρηματοδότησης από τους κοινοτικούς μηχανισμούς.

Άλλη μία "χαμένη ευκαιρία" για τον κτηνοτροφικό κόσμο που δοκιμάζεται από τις υφεσιακές πολιτικές της κυβέρνησης.Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος μηδενικής έως σήμερα απορρόφησης εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης πόρων του προγράμματος;

- Το γεγονός αυτό συνιστά κίνδυνο απώλειας κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα;

- Σε τι βαθμό θα επηρεαστούν ενδεχόμενες μελλοντικές κατανομές πόρων, δεδομένου ότι ήδη η κατανομή για την Ελλάδα, είναι χαμηλή συγκριτικά με άλλα κράτη μέλη;»

 Γιάννης Βρούτσης : Είμαστε περήφανοι για τις ομάδες μας, ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάντα ψηλά!»

Δήλωση του Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννη Βρούτση, για την ιστορική πρόκριση του Πανναξιακού και την καταπληκτική πορεία του ΑΟ Θήρας
«Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα βόλεϊ γυναικών, στον προπονητή, καθώς και σε όλους τους συντελεστές της ομάδας για την ιστορική πρόκριση του Πανναξιακού στον τελικό.
Μια εξέλιξη, που αποκτά διαστάσεις θριάμβου, αν

Συγχαρητήρια δημάρχου στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού

ΦΩΤΟ : naxospress.gr
Μετά την ιστορική πρόκριση της ομάδας της καρδιάς μας στους τελικούς του πρωταθλήματος, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Πανναξιακό. Για μια ακόμα φορά, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ μας έκανε υπερήφανους, συνεχίζοντας την λαμπρή πορεία της στο δρόμο των επιτυχιών που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια.
Συγχαρητήρια στις αθλήτριες της ομάδας που

Γ. Φραγκίσκος «Ο άνθρωπος που …χρεοκόπησε το Απόλλων Express”Εξομολογήσεις που σοκάρουν... Ενα αθώο πρόσωπο μπορεί να κρύβει εγκληματικές πράξεις. Και ο Ναξιώτης ηθοποιός Γιάννης Φραγκίσκος στην παιδική του ηλικία είχε τις ...επιτυχίες του. Και τις εξομολογήθηκε στον ...συμπατριώτη του Γρηγόρη Αρναούτογλου σε μία ανατρεπτική συνέντευξη...

ΕΑΣ Νάξου: Μία τεράστια παιδική αγκαλιά προς "Κιβωτό του Κόσμου"

Τα παιδιά της Νάξου έδειξαν την ευαισθησία τους και έκαναν μία τεράστια αγκαλιά τα φιλοξενούμενα παιδιά της "Κιβωτού του Κόσμου"
Το ταξίδι αγάπης έγινε πραγματικότητα… Και τα παιδιά των αγροτικών οικογενειών της Νάξου και δη μελών της ΕΑΣ Νάξου βρέθηκαν σήμερα στον Κολωνό, στην έδρα της «Κιβωτού του Κόσμου» όπου σε μία σεμνή τελετή πρόσφεραν δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στην μεγάλη

Συγχαρητήριο μήνυμα Νίκου Συρμαλένιου στον Πανναξιακό ΑΟΝ

Στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο Νίκος Συρμαλένιος, αναφέρει:

Συγχαρητήρια προέδρου ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ στον Πανναξιακό ΑΟΝ

Ο Γιάννης Τσολάκης (Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Ολόκληρη η ανακοίνωση του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, Γιάννη Τσολάκη, έχει ως εξής:

Ψήφισμα της Έκτακτης Γ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για τις δηλώσεις του βουλευτή Κυκλάδων του Σύριζα κ. Ν. Συρμαλένιου στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής. Η Γ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της  Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Αιγαίου που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 07 Απριλίου κατέληξε ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα :

   «Αναφορικά με τις δηλώσεις του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Συρμαλένιου στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής, για την αναγκαιότητα κατάργησης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, εφόσον αυτές αποδίδονται σωστά από τον τύπο και το διαδίκτυο, ο Σύλλογος των Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου σημειώνει  τα εξής:

Πανναξιακός ΑΟΝ: Ονειρο ζούμε ... μην μας ξυπνάτε...


Ηδονή; Απόλαυση; Ονείρωξη; Τα βλέπω όλα μπλε; Κάτι μαγικό; Ότι κι εάν αναρωτηθεί κανείς είναι λίγο… Όσοι βρέθηκαν στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου απόψε (και δυστυχώς δεν ήταν πάρα πολλοί) θα έχουν να θυμούνται για πολλά χρόνια αυτό που συνέβη το Σάββατο του Λαζάρου εν έτη 2017. Και όσοι έφυγαν νωρίς, σίγουρα θα σκέφτονται ότι έκαναν λάθος επιλογή. Εκτός κι εάν το έκαναν από γούρι. Όπως κι εάν έχει αυτό που ζήσαμε απλά δεν έχει προηγούμενο…

11 «ΟΧΙ» ΚΑΙ 12 «ΛΕΥΚΑ» ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Πέρασε από τον ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία για τα μέτρα -Εκλογές ζητούν Φίλης και 53


Με ισχυρές ενστάσεις υπερψηφίστηκε από τη πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup της Μάλτας.
Στην ψηφοφορία σημειώθηκαν 11 «όχι» και 12 «λευκά». Οι ψήφοι αυτές προέρχονται από μέλη της της κίνησης των 53 και τον Νίκο Φίλη οι οποίοι νωρίτερα κατέθεσαν κείμενο όπου καταγράφουν διαφωνίες και ενστάσεις, τόσο ως προς την εφαρμογή των αντίμετρων όσο και ως προς συγκεκριμένους υπουργούς.
Το κείμενο αυτό τελικώς δεν κατετέθη προς ψηφοφορία από τα 11 στελέχη. Οπως εξηγούσαν δεν

Λουτρό αίματος με 45 νεκρούς σε χριστιανικές εκκλησίες στην Αίγυπτο


Στους 45 νεκρούς ανεβαίνει ο φόρος αίματος από τις σημερινές δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου, των οποίων την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος.

Στην πόλη Τάντα, κοντά στο Δέλτα του Νείλου μια βόμβα εξερράγη μέσα στην εκκλησία των Κοπτών, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 27 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:00 μέσα στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα.