slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΔΑΚΕ έκανε αυτό που δεν τόλμησε η Νέα Δημοκρατία

Προσθήκη λεζάντας
Με αφορμή την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθεί το πως η Πατρίδα μας μπήκε στα Μνημόνια και να αποδοθούν οι αντίστοιχες πολιτικές ευθύνες, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Νίκος Κιουτσούκης, “ο -υπό προθεσμία- Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξαναχτύπησε… Ο κ. Βενιζέλος, κατά την προσφιλή του τακτική, εξαπέλυσε μια ακόμη προκλητικά αήθη και τραγικά αυθαίρετη επίθεση ενάντια στη διακυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2004-2009 και στον Κ. Καραμανλή.
Βεβαίως “ξέχασε” να συμπεριλάβει στους συνειρμούς του την

Σαν σήμερα το βέτο Καραμανλή στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια (VIDEO)


Ξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο να δεχθεί την παραμικρή κουβέντα
2008: Η Ελλάδα ασκεί βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κατά την Εαρινή Σύνοδο της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι.
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν συμφωνούν… την ένταξη της Γεωργίας και της Ουκρανίας.
Το ημερολόγιο έγραφε 3 Απριλίου 2008 όταν ο κ. Κώστας Καραμανλήςξεκαθάρισε ότι δεν επρόκειτο να δεχθεί την παραμικρή κουβέντα για το θέμα των Σκοπίων σ” εκείνη τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.
Πέντε χρόνια μετά, όλοι παραδέχονται ότι με το «όχι» άρχισε η βελούδινη ανατροπή μιας κυβέρνησης που δεν δέχθηκε ταπεινώσεις και διασυρμούς, όπως η κυβέρνηση Σημίτη στα Ίμια και

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ Κυβέρνηση ΠΟΥ βγάζει στην σέντρα τους καναλάρχες – Πόσα χρωστάνε (πίνακες, ποσά)

Προσθήκη λεζάντας
Νέο μέτωπο με τους ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης αναμένεται να προκαλέσει η αιφνιδιαστική δημοσιοποίηση από την πλευρά της Κυβέρνησης της λίστας οφειλών τους, λόγω του 2% επί του κύκλου εργασιών στις εταιρείες τηλεοπτικών δικτύων.
Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ, κυριολεκτικά σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με τις πολύ μεγάλες ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας.
Αλλά και σε σχέση με τα κολοσσιαία ανοίγματα των εγχώριων ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων σε ότι έχει κάνει με τον

ΚΚΕ: Επικοινωνιακό τέχνασμα η ΕΡΤ για την κυβέρνηση


Βολές κατά του κυβερνητικού προγράμματος που αφορά στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη δημιουργίας μιας κρατικής ραδιοτηλεόρασης που θα υπηρετεί πραγματικά την ενημέρωση και ψυχαγωγία του λαού, αλλά αντίθετα διατηρεί τη λειτουργία μιας απόλυτα ελεγχόμενης απ” την εκάστοτε κυβέρνηση ραδιοτηλεόρασης, ενώ την ίδια στιγμή περιέχει σοβαρά εσκεμμένα κενά και ελλείψεις στο ζήτημα της αποκατάστασης των....

Κατάθεση αναφορών Γιάννη Βρούτση για Κίμωλο, Αμοργό, Μήλο, Σίφνο

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορές για ζητήματα που απασχολούν τα νησιά Κίμωλος, Αμοργός, Μήλος, Σίφνος του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:

Νέα ήθη από την “πρώτη φορά Αριστερά”: Συμβία υπουργού διορίστηκε σε υψηλή κρατική θέση

Η κυρία Υπουργού 
Συμβία εν ενεργεία υπουργού διορίστηκε με απόφαση του (περιβόητου πλέον) αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, σε υψηλόβαθμη κρατική θέση.
Τοποθετήθηκε επικεφαλής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).
Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και αν. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ, συνάδελφος δηλαδή του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος είναι επίσης συνταγματολόγος, με έδρα καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.Πρόκειται για την Ιφιγένεια Καμτσίδου, συμβία του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου…

Ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καιρικές συνθήκες, στον Απόλλωνα δρομολογεί ο δήμος

Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 11ης και 12ης Φεβρουαρίου 2015, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Σέργη, επισκέφθηκαν την πληγείσα περιοχή. Μετά την αυτοψία και την καταγραφή των ζημιών και επιδεικνύοντας τα αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής, ο Μανόλης Μαργαρίτης εισήγαγε την επόμενη ημέρα το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να αιτηθεί ο Δήμος την κήρυξη της περιοχής σε.....

Νέο non paper με οικονομικά “μαγειρέματα”: Στο… βρόντο το αφορολόγητο των 12.000

Προσθήκη λεζάντας
Πιστό στη συνταγή των non paper που ακολουθεί από διμήνου (η υπόσχεση περί καθημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, πήγε στο… βρόντο), το μέγαρο Μαξίμου, εξέδωσε ένα ακόμα, με το οποίο χαρακτηρίζει την 26σέλιδη λίστα Βαρουφάκη ως «κείμενο εργασίας». Και συμπληρώνει ότι «η διαρροή που δεν έγινε από την ελληνική πλευρά διαβάζεται επιλεκτικά με αποτέλεσμα να

ΠΑΣ Νάξου - ΑΠ Σύρου την Παρασκευή 3/4 με φόντο τον τελικό του πρωταθλήματος παίδων

Χ. Κόκκινος για το ΦΠΑ: «Λογική του “διαίρει και βασίλευε”


Προσθήκη λεζάντας

Για τη μεθόδευση αύξησης των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ σε Ρόδο, Κω, Σύρο, Μύκονο και Σαντορίνη που - σύμφωνα με διαρροές - προωθείται από την κυβέρνηση μίλησε ο κ. Κόκκινος στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Ρόδο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου έκανε λόγο για λογική του «διαίρει και βασίλευε», τη στιγμή που θα έπρεπε να εφαρμοστούν περισσότερες νησιωτικές πολιτικές σε μια περιοχή με μεγάλη συνεισφορά στο ΑΕΠ της Ελλάδας.
«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος, ο οποίος κατέληξε, λέγοντας: «Οφείλουμε με πολιτικό πολιτισμό να στείλουμε μήνυμα ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσουμε τον εμπαιγμό, την υποβάθμιση της νοημοσύνης μας και της ποιότητας της ζωής μας».
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κόκκινου:

ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων για το ΦΠΑ: «Η κυβέρνηση “αγνοεί” το σύνολο των προβλημάτων των νησιών»


Ανακοίνωση σχετικά με την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά εξέδωσε η ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων.
Περιγράφοντας αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στα λεγόμενα «πλούσια» νησιά, αλλά και στα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια, η ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η δομή αυτών των τοπικών κοινωνιών βρίσκεται πάντα σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε σχέση με τις άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από αυτές».
Γι’ αυτό και δηλώνει ότι κάθε ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα βρει τους εκπαιδευτικούς απέναντι, «ενωμένους σε πλήρη σύμπνοια» με τους νησιώτες.
Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Βιβλιο για τη Νάξο θα συγγράψουν μαθητές του 3ου Λυκείου της Καλλιθέας

Οι μαθητές του 3ου
Λυκείου Καλλιθέας
Οι κ.κ. Αντώνης Τζιώτης,
Ειρήνη Μουστάκη,
Χάϊδω Μουστάκη
 και Μαρίνα Φακίνου)
Από σήμερα μέχρι και τις 5 Απριλίου θα βρίσκονται στη Νάξο μαθητές του 3ου Λυκείου Καλλιθέας.
Η επίσκεψή τους στο νησί πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου και τη «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη».
Οι μαθητές (που θα συνοδεύονται από τους καθηγητές τους) έχουν ήδη ενδελεχή επαφή με τη....

Δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές (photos)

 Γιώργος Χατζημάρκος, 
Την κατηγορηματική διαβεβαίωση από τους παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ψηφίσουν σε καμία περίπτωση ρύθμιση που θα προβλέπει την αύξηση του ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη, απέσπασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στην Αθήνα (πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα), παρουσία πλήθους βουλευτών (δεν παρέστη λόγω υποχρεώσεων ο κ. Κρεμαστινός που όμως έστειλε επιστολή συμπαράστασης), δημάρχων και

«Εισβολή» στη Βουλή

Προσθήκη λεζάντας
Της… βουλής έγινε σήμερα στην Ελληνική Βουλή καθότι το πρωί είχαμε ειρηνική κατάληψη από πολίτες που διαμαρτύρονταν για τις φυλακές τύπου Γ και για τους απεργούς πείνας. Μάλιστα, το γεγονός ότι έφτασαν έως την πόρτα εισόδου του Κοινοβουλίου χωρίς κανείς να τους εμποδίσει λίγο έλλειψε (εάν δεν έχει ήδη) να δημιουργήσει ενδοκυβερνητική κόντρα με την Πρόεδρο της Βουλής ουσιαστικά να μιλάει για «εικονική» εισβολή κάτω από τις διαμαρτυρίες βουλευτές που δήλωσαν εγκλωβισμένοι και …

Επίθεση Κακλαμάνη στην ηγεσία της ΝΔ: Γιατί σιωπά η παράταξη για την επίθεση Βενιζέλου στον Καραμανλή?

Την έκπληξή του για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή εξέφρασε με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε: