slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βορίδης: Ψηφιοποιούνται τα δημοτολόγια

Εκσυγχρονίζεται η λειτουργία των ληξιαρχείων
Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) που αφορά σε τροποποιήσεις του Κώδικα Διαταγμάτων για τα Δημοτολόγια και προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών που σχετίζονται με την κατάρτιση, τήρηση και επικαιροποίηση των Δημοτολογίων.
Συγκεκριμένα, με το νέο ΠΔ καταργούνται τα βοηθητικά βιβλία Δημοτολογίου που μέχρι πρότινος ήταν υποχρεωμένος να τηρεί, σε έντυπη μορφή, ο εκάστοτε Δήμος και καθιερώνεται η ψηφιοποίηση του Δημοτολογίου, το οποίο εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δήλωση για τις Εθνικές Εκλογές της 21 Μαΐου της υποψήφιας Βουλευτού Κυκλάδων Ν.Δ. Ανθής Χαλκιά

Anthi Chalkia 
Φίλες και φίλοι, ήρθε η στιγμή που οφείλουμε να υπερασπιστούμε το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Ήρθε η στιγμή που οφείλουμε να διαφυλάξουμε ότι με κόπους και θυσίες κερδίσαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Με την Νέα δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα σε δύσκολες συνθήκες η Ελλάδα προχώρησε μπροστά με πορεία συνέπειας , σταθερότητας και συνέχειας.

Πόσες ημέρες εκλογικής άδειας δικαιούνται οι ετεροδημότες

Οι εθνικές εκλογές ανακοινώθηκαν για την 21η Μαΐου και αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι ψηφοφόροι που ως ετεροδημότες θα μεταβούν σε εκλογικό κέντρο, που βρίσκεται μακριά από την πόλη όπου διαμένουν μόνιμα και εργάζονται, κι έτσι θα τους χορηγηθεί εκλογική άδεια.

Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και την επιστροφή από αυτόν, καθορίζεται ως εξής:

Εξαρθρώθηκε δίκτυο ξένων τρομοκρατών- Ετοίμαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο

Δίκτυο τρομοκρατών με με καθοδήγηση από το εξωτερικό εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν 2 Πακιστανοί, ηλικίας 27 και 29 ετών, μέλη τρομοκρατικού δικτύου που είχαν δρομολογήσει χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο - συναγωγή στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο Πακιστανοί φέρονταν να λάμβαναν εντολές από επίσης Πακιστανό που βρισκόταν εκτός Ελλάδας  και δρούσε ως «εγκέφαλος» του δικτύου. Πρόκειται για άνδρα που φέρεται να ζούσε στο Ιράν και είναι καταζητούμενος για δολοφονίες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συλληφθέντες εκτός από το χτύπημα στο εστιατόριο σχεδίαζαν και δολοφονίες, για τις οποίες θα ελάμβαναν αμοιβή.

Αναστασιάδης: Διαψεύδει τον ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟ Κοττάκη της «Εστίας» για δημοσίευμα που αφορά τις «δήθεν» παρεμβάσεις Μητσοτάκη


Απάντηση στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εστίας» με αναφορά στο όνομά του και εκείνο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει μέσω δήλωσής του ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.


Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη:

Γ. Βλασερός- Περιοδεία στα χωριά της Νάξου

Ο προεκλογικός  μου αγώνας συνεχίστηκε και χθες στον Κυνίδαρο και στην Μονή  της Νάξου όπου αεισέπραξα αγάπη και εν πολλοίς συναίνεση στις πολιτικές μου θέσεις.Μεγάλη ανάγκη η επαφή με με τον λαό οποίος πρέπει να εισακουστεί.













Συγκέντρωση με συμπολίτες στην Κωμιακή της

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου σε Σύρο, Τήνο, Μύκονο- Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία των αρχαιολόγων για να σταματήσει η αυθαιρεσία στη ΜύκονοMar.28,2023

Σε 5νθήμερη περιοδεία του ο Νίκος Συρμαλένιος, βρέθηκε διαδοχικά στη Σύρο, στην Τήνο και στη Μύκονο.

Στη Σύρο παρέστη στις θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Συμμετείχε στη δοξολογία στον Άγιο Νικόλαο Ερμούπολης και μετά στην κατάθεση στεφάνων και στην παρέλαση, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων.