slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στην άτυπη έκτακτη Σύνοδο η Ελλάδα πήρε επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής των 110 δισεκατομμυρίων και μείωση επιτοκίου.
-- Το πρώτο, της είχε ήδη δοθεί από την απόφαση της Συνόδου του Eurogroup της 28ης Νοεμβρίου.
-- Το δεύτερο, είχε ήδη προεξοφληθεί εδώ και μέρες από δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρέν και άλλων αξιωματούχων.
Η Νέα Δημοκρατία προώθησε και τα δύο συστηματικά, εδώ και καιρό, σε επαφές της με ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ως προς τη διαχείριση του χρέους: Αυτές οι αποφάσεις συνιστούν, πράγματι, ανακούφιση χωρίς, βεβαίως, να μειώνουν το σημερινό απόλυτο μέγεθος του χρέους.
Αληθινή ελάφρυνση θα ήταν το τρίτο αίτημα που προώθησε η Ν.Δ., το δικαίωμα επαναγοράς χρέους σε μειωμένη τιμή, πράγμα που δεν έχει γίνει αποδεκτό. Και μόνιμη λύση βιωσιμότητας θα ήταν το ευρωομόλογο για το οποίο δεν έγινε καν συζήτηση.
Από την άλλη πλευρά, η χθεσινή απόφαση αναφέρει ότι η Κυβέρνηση δεσμεύεται και μάλιστα ισχυρά “να εφαρμόσει πλήρως (fully) και ταχύτατα (speedily) το πρόγραμμα 50 δισεκατομμυρίων από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που έχει ανακοινώσει”. Αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα:
Πότε έχει “ανακοινώσει” η κυβέρνηση τέτοιο πρόγραμμα; Μήπως πρόκειται για την ανακοίνωση της Τρόικας την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, που... κατήγγειλε η Κυβέρνηση τα ξημερώματα της επομένης; Μήπως πρόκειται για τη συζήτηση περί πώλησης ακίνητης περιουσίας, για την οποία ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα βγάλει νόμο να την... απαγορεύει;
Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εξηγήσει τι και πώς πρόκειται να κάνει.
Ως προς την οικονομική πολιτική: Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ασφυξία που επιβάλλει το Μνημόνιο. Και λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η αλλαγή των όρων του Μνημονίου.
Το επιβεβαιώνουν πλέον η χθεσινή ανακοίνωση της Κυβέρνησης, όπου αποκαλύπτεται η πρωτοφανής κατάρρευση των κρατικών εσόδων λόγω της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.
Η κυβέρνηση δεν βλέπει την πραγματικότητα κι όλα δείχνουν ότι, δυστυχώς, βιάζεται να πανηγυρίσει για τα αυτονόητα.
Η χθεσινή εξέλιξη φανερώνει, άλλωστε, ότι υπήρχαν από πέρσι περιθώρια διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης που η κυβέρνηση τότε δεν έκανε.
Όμως, ούτε η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί, ούτε η κοινωνία θα ανασάνει, ούτε και οι χθεσινές αποφάσεις θα αρκέσουν για την αντιμετώπιση του χρέους, αν δεν αλλάξουν δραστικά οι όροι του Μνημονίου».
Εικονες απο την μεγαλη κοινητοποιηση των κατοικων της Γαληνης και τωνΕγγαρων που αντιδρουν δικαια κατα την γνωμη μου στην κατασκευη ΧΥΤΑ στην περιοχη τους


Τεράστια νίκη Γιώργου. Νέα υποδούλωση της χώρας στο διηνεκές.

ρχΤεΑναρτήθηκε από ParosPress
Απίστευτο. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το οποίο ακριβώς είχαμε προβλέψει. Εξάλλου η προπαγάνδα τους έχει γίνει πολύ προβλέψιμη. Από μέρες λοιπόν τώρα, παρατηρούσαμε ότι η κυβέρνηση και όλος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του καθεστώτος, παρουσίαζαν την όλη κατάσταση πολύ τραγική και τον πρωθυπουργό να δίνει τις «μάχες» του. Άλλωστε και ο ίδιος σε όλες τις δηλώσεις του, επαναλάμβανε συνεχώς τη φράση «θα δώσουμε τη μάχη». Το λέγαμε ότι αυτό μας βάζει σε υποψίες πως στο τέλος θα παρουσιάσουν την καταστροφή ως τεράστια νίκη.
Από το πρωί λοιπόν σήμερα, ξεκίνησαν τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ να παρουσιάζουν ως τεράστια νίκη του κ. Παπανδρέου, αυτά που συμφωνήθηκαν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα σήμερα στις Βρυξέλλες.

Τι συμφωνήθηκαν:
  1. Να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ΕΥΡΩ.
  2. Να μειωθεί το επιτόκιο από 5,8% σε 4,8% και
  3. Να δανείζεται η χώρα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να επαναγοράζει τα ομόλογα που λήγουν. Δηλαδή νέο χρέος με μεγαλύτερο επιτόκιο για εξόφληση του παλιού.
Υπάρχει και μια τέταρτη συμφωνία την οποία κάνουν γαργάρα. Την πώληση δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις ΕΥΡΩ, ως αντάλλαγμα για τα πιο πάνω..

Ποιες είναι οι συνέπειες:
  1. Κερδίζουμε χρόνο, αλλά να τον κάνουμε τι;;
  2. Διασώζεται προς το παρόν τα σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο θα συνεχίσει να μας κυβερνά κανονικότατα, χωρίς να αλλάζει τίποτα.
  3. Το χρέος των 110 δις μεγαλώνει. Απλά πολλαπλασιάστε τα χρόνια της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους, επί 4,8% επί το κεφάλαιο, για κάθε χρόνο για να δείτε πόσο ακόμα μεγαλώνει το χρέος.
  4. Το χειρότερο. Με τον δανεισμό από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετατρέπεται το ιδιωτικό χρέος προς τους διεθνείς τοκογλύφους, το οποίο θα μπορούσαμε άνετα να «κουρεψουμε» σε ενυπόθηκο χρέος προς τα κράτη της ΕΕ, όπως ακριβώς και τα 110 δις, το οποίο δεν θα μπορούμε πλέον να αγγίξουμε. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!
  5. Θα εκποιηθεί δημόσια περιουσία και επικερδείς ΔΕΚΟ αξίας 50 δις ΕΥΡΩ σε ιδιώτες.
  6. Θα περάσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας που θέλει η Γερμανία στο εσωτερικό μας Δίκαιο.
  7. Διαρκής λιτότητα και διεθνή υποδούλωσή μας στο διηνεκές.

Πως θα καταντήσουμε;

Στο τέλος, έπειτα από μερικά χρόνια, αφενός θα έχουμε χάσει τελείως την επικερδή δημόσια περιουσία μας, αφετέρου θα βρισκόμαστε με ένα τεράστιο ενυπόθηκο πλέον δημόσιο χρέος, προς τα κράτη της ΕΕ, το οποίο θα απειλήσει άμεσα τις ατομικές μας περιουσίες. Στο μεταξύ τα δύσκολα μέτρα θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται.

Ιδού η τεράστια νίκη του κ. Παπανδρέου.

Αυτή τη φορά περιμένουμε από τον άλλο σημαντικό πόλο του πολιτικού συστήματος, δηλαδή την Νέα Δημοκρατία να αντιδράσει.
Δεν θέλουμε τίποτε άλλο. Θέλουμε μόνο ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με το ερώτημα «Ναι τη νέα συμφωνία ή πτώχευση;».
Αν δεν το πράξει και τώρα η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή, αν δεν αξιώσει να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός γι’ αυτή τη μακροχρόνια σκλαβιά που μας βάζουν, τότε θα έχει διαπράξει ολέθριο ιστορικό λάθος για την ίδια και τον τόπο.

Codex Alimentarius: Ο έλεγχος του πληθυσμού μέσω της διατροφής έρχεται και στην Ελλάδα ...

· Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!

· Θα συνοδεύεται από την απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών!

· Θα τρώμε αυτά που θα μας ετοιμάζουν, χωρίς να γνωρίζουμε τι περιέχουν

Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Στείλτε παντού το παρόν άρθρο, όσο είναι νωρίς. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!

Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ' τον περίφημο διατροφικό κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ' τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε..

Εκλογές στη Σχοινούσα: Η ερώτηση, η απάντηση και το σχόλιο

Στην ερώτηση των δυο βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θεόδωρου Δρίτσα και Βασίλειου Μουλόπουλου προς τoν Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου 2011, με θέμα «Παραλείψεις στις εκλογικές ρυθμίσεις του Καλλικράτη οδηγούν σε αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Νάξου», απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γεώργιος Ντόλιος. Μια απάντηση που σχολιάστηκε εγγράφως από τον κ. Ισίδωρο Νερούτσο υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Ακολουθούν κατά σειρά:
1. Η ερώτηση των δυο βουλευτών
2. Η απάντηση του υφυπουργού και
3. Το σχόλιο του κ. Ισίδωρου Νερούτσου… 1. Η ερώτηση των δυο βουλευτών

Πρωτοφανές λάθος του Πρωτοδικείου Νάξου οδήγησε στην ανάρτηση πίνακα αποτελεσμάτων, στον οποίο εμφανίζεται ψευδώς μηδενικός αριθμός σταυρών σε όλους τους υποψηφίους για την Δημοτική Κοινότητα Σχοινούσας, παραποιώντας ολοσχερώς τα πρακτικά εκλογής της εφορευτικής επιτροπής του εκλογικού τμήματος Σχοινούσας. Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων, όπως ορίζεται στο άρθρο 43 του Ν.3852/7-6-2010, έγινε στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Νάξου, όπως προβλέπεται στο άρθρο 42 παρ.2, για «τους δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα από πέντε εκλογικά τμήματα».
Ο σχετικός πίνακας δεν κοινοποιήθηκε στο Κοινοτικό κατάστημα της Σχοινούσας, που απέχει 2 ώρες περίπου από τη Νάξο, με αποτέλεσμα, οι υποψήφιοι της Σχοινούσας να αγνοούν την ανάρτηση εσφαλμένου πίνακα αποτελεσμάτων και να στερηθούν στην πράξη της δυνατότητας να ασκήσουν εμπρόθεσμα ένσταση. Το Πρωτοδικείο Νάξου δεν προχώρησε αυτοδίκαια σε διόρθωση του πασίδηλου σφάλματος, αλλά εφάρμοσε το άρθρο 44 παρ. γ, ανακηρύσσοντας τους υποψήφιους με αλφαβητική σειρά, αλλοιώνοντας έτσι ολοσχερώς το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επειδή ο νόμος 3852/2010 (πρόγραμμα Καλλικράτης) δεν έλαβε υπόψη του την συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα και την ιδιομορφία των καλλικράτειων νησιωτικών δήμων στους οποίους ενδέχεται, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, να μην υφίσταται εδαφική συνοχή,

Επειδή η στενή εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου οδήγησε σε βάναυση παραχάραξη του εκλογικού αποτελέσματος από το Πρωτοδικείο Νάξου, χωρίς κατ’ουσία να υφίσταται νομικός τρόπος θεραπείας, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η πεμπτουσία του θεσμού των εκλογών «ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας»,

Επειδή η δυνατότητα πολιτικής εκπροσώπησης των κατοίκων όλων των οικισμών της χώρας και ιδιαίτερα των νησιωτικών και πιο απομακρυσμένων οφείλει να αποτελεί βασική μέριμνα του νομοθέτη, σύμφωνα με τις βασικές δημοκρατικές αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Προτίθεται να ρυθμίσει νομοθετικά το ζήτημα ώστε σε περιπτώσεις νησιωτικών δήμων χωρίς εδαφική συνοχή να υπάρχει υποχρέωση ανάρτησης των αποτελεσμάτων και στα καταστήματα των δημοτικών κοινοτήτων;
- Θα δοθεί έστω και αναδρομικά στους πολίτες της Σχοινούσας η δικονομική δυνατότητα να προσβάλλουν τον παντελώς ψευδή πίνακα αποτελεσμάτων, ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική εκπροσώπηση στον δήμο Νάξου;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Θεόδωρος Δρίτσας
Βασίλειος Μουλόπουλος


2. Η απάντηση του υφυπουργού





3. Το σχόλιο του κ. Ισίδωρου Νερούτσου

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

Ο υφυπουργός εσωτερικών Κύριος Γεώργιος Ντόλιος απάντησε στο ερώτημα που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κύριος Θεόδωρος Δρίτσας και Βασίλειος Μουλόπουλος, με το τυπικό νομικίστικο στυλ, που το περιεχόμενο του είναι γνωστό τοις πάσι, ως προς την βαριά νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος στην Δημοτική Κοινότητα Σχοινούσας. Θα έλεγα και με «ελαφρά τη καρδία». Δεν εκδήλωσαν λέει οι ενδιαφερόμενοι το ιδιαίτερο εύλογο αυξημένο ενδιαφέρον για να πληροφορηθούν εγκαίρως το περιεχόμενο του αναρτηθέντος πίνακα αποτελεσμάτων στο πρωτοδικείο Νάξου.
Πρωτεύει λοιπόν το ενδιαφέρον και όχι η ουσία. Αν κατά σατανικό λάθος ανεγράφετο στην ανάρτηση του πίνακα του Πρωτοδικείου Αθηνών όχι το όνομα του Δήμαρχου Κυρίου Καμίνη, αλλά το όνομα Ισίδωρος Νερούτσος και πάλι κατά σατανική σύμπτωση κανείς δεν το είχε προσέξει, θα ανακηρυσσόμουν εγώ Δήμαρχος;
Πέστε μου σε ποια περίπτωση ο νόμος δεν παρέχει προστασία στους πολίτες, για να διεκδικήσουν το δίκιο τους σε δεύτερο και τρίτο βαθμό. Μήπως ο νόμος που καθιστά την παρέλευση της επταήμερης προθεσμίας, ως αμάχητο τεκμήριο της αλήθειας των αναρτηθέντων πινάκων, είναι ισχυρότερος του άρθρου 1 του Συντάγματος; Μήπως η εφαρμογή από το δικαστήριο του άρθρου 44 παρ. γ’ είναι νόμιμη, όταν δεν στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά, όπως εν προκειμένω ο ανύπαρκτος μηδενικός αριθμός σταυρών σε όλους τους υποψήφιους για την δημοτική Κοινότητα Σχοινούσας; Και είναι νόμιμη η αδυναμία των πολιτών να ασκήσουν ένδικα μέσα και να απολαύσουν την προστασία που τους παρέχει (φαίνεται όμως μόνο στα χαρτιά) το άρθρο 20 του συντάγματος;
Η απάντηση του Κυρίου Υφυπουργού δεν δίνει απάντηση γιατί οι κάτοικοι των μικρών νησιών, όχι μόνο των Μικρών Κυκλάδων αλλά και άλλων πολυνησιακών δήμων, που στο κάτω κάτω τους έβαλαν σε ένα Δήμο, παρά την θέλησή τους, θα πρέπει καθημερινώς να κάνουν πολύωρα θαλάσσια ταξίδια 2-4 ωρών και άλλων τόσων στην επιστροφή τους, με αντίξοες καιρικές συνθήκες, δηλαδή να φεύγουν το πρωί και να επιστρέφουν το βράδυ, μόνο και μόνο για να μη χάσουν τις προθεσμίες;
Με ποιο δικαίωμα ο οποιοσδήποτε νόμος και κατά παράβαση του άρθρου 1 του συντάγματος, φορτώνει ένα λαό, έστω και με μικρό πληθυσμό, με εκπροσώπους που οπωσδήποτε δεν επιθυμεί να έχει;
Ο κύριος υφυπουργός δεν έκανε την κίνηση, για να διαπιστώσει τι είδους λάθος είναι αυτό που έγινε και καταδίκασε ένα μικρό λαό. Εάν υπάρχουν ή όχι ευθύνες κάποιων εκ δόλου ή εξ αμελείας ή οτιδήποτε άλλο. Είναι δυνατόν ποτέ οι υποψήφιοι να μην ψήφισαν τον εαυτό τους; Αν κανείς πει ναι, εγώ δεν θα τον πιστέψω. Οι μόνιμοι κάτοικοι της Σχοινούσας στην πλειοψηφία τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Σχοινουσιωτών της Αθήνας, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία όλων των πολιτών, όπως διαμορφώνεται η εικόνα από ευρύτατες συζητήσεις και ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, απαιτούν να εφαρμοσθούν οι διατάξεις του Συντάγματος. Διαφορετικά ο λαός δικαιούται να εφαρμόσει το άρθρο 120 του Συντάγματος. Δηλαδή πολιτική ανυπακοή, μη αναγνώριση των μη λαοπρόβλητων αντιπροσώπων, μη αναγνώριση των εκτελεστών Διοικητικών πράξεων.
Η λύση είναι πανεύκολη με συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, που έχουμε ήδη καταθέσει και η οποία είναι αποδεκτή, από όσα κόμματα έχουμε συζητήσει. Πρέπει όμως να γίνει και από το υπουργείο σας δεκτή.
Η ρύθμιση δεν θα ευνοήσει μόνο το νησί μας και γι’ αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί χαριστική. Θα θωρακίσει πολιτικά και όλα τα άλλα απομακρυσμένα νησιά ή απομονωμένους τόπους, που μόνο τυχαία ίσως δεν πλήρωσαν το πάθημα της Σχοινούσας.
Χρειάζεται μόνο η απλή πολιτική βούληση. Μόνο έτσι και με άλλες μικροδιορθώσεις του Νόμου του Καλλικράτη, μπορεί να προχωρήσει η τοπική αυτοδιοίκηση και ευχόμαστε να προχωρήσει, για το καλό όλων των πολιτών της Ελλάδας.

4-3-2011

Με εκτίμηση
Ισίδωρος Νερούτσος


Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων



Δήμος Νάξου
Με  13 θέματα για την συζήτηση στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό  Συμβούλιο  Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαρτίου  και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
Μεταξύ των θεμάτων είναι και ο Καθορισμός ανώτατου ύψους προϋπολογισμού εξόδων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Η η έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου:« «Αποκατάσταση καταθλιπτικού αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων ΒΙΟ.ΚΑ Δήμου Νάξου». Οι εγκρίσεις κανονισμού λειτουργίας Επιτροπών, Οικονομικής και  Ποιότητας Ζωής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Και εγκρίσεις οικονομικού απολογισμού σχολικών επιτροπών για το 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 16 Μαρτίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα: 19.00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Καθορισμός ανώτατου ύψους προϋπολογισμού εξόδων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
2. Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
3. Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
4. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2010 σχολικής επιτροπής Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων των Δ.Δ. Μελάνων, Γαλήνης, Εγγαρών , Κυνιδάρου, Ειδικού Σχολείου.
5. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2010 σχολικής επιτροπής Γυμνασίου Βίβλου των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των Δ.Δ. Βίβλου, Σαγκρίου, Ποταμιάς.
6. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2009 και 2010 σχολικής επιτροπής «Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης¨
7. Θεώρηση πιστοποιητικών εμπειρίας έργων των εταιρειών: α) Η. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., β) Μαργαρίτης Εμμανουήλ ΕΔΕ
8. Έγκριση παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Αποκατάσταση καταθλιπτικού αγωγού επεξεργασμένων λυμάτων ΒΙΟ.ΚΑ Δήμου Νάξου»
9. Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου για την εκμίσθωση μηχανών άνω των 50cc των : α) Σουσούνη Νικόλαου και β) Φλεριανού Ιωάννη \
10. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Αντικατάσταση κουφωμάτων στα σχολεία του Δήμου Νάξου»
11. Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου ΔΛΤΝάξου.
12. Αντικατάσταση υπευθύνου συντονισμού του προγράμματος ¨Εξοικονομώ¨.
13. Αιτήσεις - Τρέχοντα.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου

Με  18 θέματα για την συζήτηση στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό  Συμβούλιο  Δήμου Πάρου την ερχόμενη Πέμπτη  17 Μαρτίου και ώρα 18.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάρος 10/3/2011

Αριθμός Πρωτ.: 2647

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 και ώρα 18.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑ 1ο: Απόφαση για ονομασία δημοτικού χώρου προς τιμήν Ιωάννη Γκίκα.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση κανονισμού διαβούλευσης, της Δημοτικής επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Πάρου.

ΘΕΜΑ 3ο: Αίτημα…. Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Πάρου για παραχώρηση δημοτικού χώρου.
ΘΕΜΑ 4ο: Απόφαση για διαμόρφωση – βελτίωση παλαιού αγροτικού δρόμου στην περιοχή Αγ. Αρσενίου – Λαγκάδας.
ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης σε εκτέλεση αυτής με αριθμό 384/2010, που αφορά την διερεύνηση ορίων της ιδιοκτησίας του κ. Δελ. Αλιπράντη στον συνοικισμό Παροικίας κατόπιν αιτήσεως του κ. Π. Αγγουρά.
ΘΕΜΑ 6ο: Απόφαση για τροποποίηση Ρ/Σ στη θέση Ξηροπόταμος Νάουσας Πάρου.
ΘΕΜΑ 7ο: Αίτημα Παντελαίου Θωμά για μεταφορά του περιπτέρου του κ. Σαμαλτάνη Ιωάννη.
ΘΕΜΑ 8ο: Αίτημα Σαμαλτάνη Ιωάννη για τοποθέτηση τέντας στο περίπτερο στη πλατεία Νάουσας.
ΘΕΜΑ 9ο: Ορισμός εκπροσώπων Δήμου Πάρου στην Α΄/θμια και στην Β΄/θμια επιτροπή Σταβλισμού και Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Ζωϊκών προϊόντων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
ΘΕΜΑ 10ο: Απόφαση σε αίτημα κ. Θέμελη Ιωάννη για λειτουργία γραφείου ενοικίασης δικύκλων μοτοσικλετών άνω των 50cc.
ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση προϋπολογισμού Δ.Ε.Υ.Α.Π οικονομικού έτους 2011.
ΘΕΜΑ 12ο: Αίτημα κ. Λάβδα Βασιλείου για κατασκευή πέργκολας έμπροσθεν του καταστήματός του.
ΘΕΜΑ 13ο: Αίτημα κ. Κονταράτου Γεωργίου για κατασκευή πέργκολας έμπροσθεν του καταστήματός του.
ΘΕΜΑ 14ο: Αίτημα κ. Γιαννούλη Νικολάου για επέκταση υφιστάμενης πέργκολας έμπροσθεν του καταστήματός του.

ΘΕΜΑ 15ο: Απόφαση επί αιτήματος κ. Βαζουράκη – Λιαράκου Μαρίας για κοπή δένδρων.
ΘΕΜΑ 16ο: Απόφαση επί αιτήματος του κ. Ρούσσου Βατίστα και της κ. Ρούσσου Σμαράγδας για κοπή δένδρων.
ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση δαπανών εορτασμού 25ης Μαρτίου και εκδήλωσης στη μνήμη Νικολάου Στέλλα.
ΘΕΜΑ 18ο: Αντικατάσταση μέλους της δημοτικής επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου.