slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Οι Δήμοι χρειάζονται ενίσχυση για να στηρίξουν τους κατοίκους των Κυκλάδων»:Τηλε-συσκέψεις με τους Δημάρχους μικρών νησιών




Τρεις τηλε-συσκέψεις με τους Δημάρχους μικρών νησιών: Αμοργός-Αντίπαρος-Ίος-Κίμωλος-Μήλος-Σέριφος-Σίφνος
Εξαιρετικά γόνιμος διάλογος μέσω τριών διαδοχικών διαδικτυακών συναντήσεων με

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ THNOY ΑΠΟ 4 ΜΑΪΟΥ



Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 για τα καταστήματα που επιτρέπεται να είναι ανοικτά, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ισχύουν τα κάτωθι :

1.   Ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων 10:00 – 21:00 και
2.   Ωράριο κομμωτηρίων 07:00 – 22:00


Το άνοιγμα από τις 10:00 το πρωί και το κλείσιμο μέχρι και τις 21:00 το βράδυ για τα εμπορικά καταστήματα και από τις 07:00 το πρωί και το κλείσιμο μέχρι και τις 22:00 για τα κομμωτήρια είναι υποχρεωτικό και η μη.........

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΩΣΜΩΣΗΣ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΩΣΜΩΣΗΣ ΣΤΟ ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ
Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση σε θάλαμο νοσηλείας του ΓΝ-ΚΥ Νάξου νέας μονάδας αντίστροφης ώσμωσης, που προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Νεφρολόγου του ΓΝ-ΚΥ Νάξου κ. Μιχαήλ Τζανακάκη και κατόπιν οδηγιών της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας. Ο θάλαμος αυτός θα φιλοξενεί ασθενείς που έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης και εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (ύποπτα κρούσματα COVID 19), ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος διασποράς του ιού στους λοιπούς ασθενείς της αίθουσας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) του Νοσοκομείου.
Ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις που με δωρεές υλικών και παροχής υπηρεσιών συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της εγκατάστασης της εν λόγω μονάδας. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους κάτωθι:

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας



Το σημερινό θέμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας των νησιών μας γεννάει το ερώτημα:
Αυτή η επανεκκίνηση αφορά την προστασία της υγείας, και του εισοδήματος των εργαζόμενων, των αγροτών των κτηνοτρόφων των αλιέων, αλλά και  του αυτοαπασχολούμενου, του μικρού επιχειρηματία στον τουρισμό - επισιτισμό ή μήπως αυτή η επανεκκίνηση της οικονομίας αφορά την στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα νησιά;
Η πρόσφατη πανδημία στην Ελλάδα ανέδειξε, παρά τα όποια μέτρα πάρθηκαν, τις.......

Γ. Στεφάνου: Σε δεινή θέση οι ακτοπλοϊκές εταιρείες (audio)


«Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες βρίσκονται σε δεινή θέση, ίσως σύντομα χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες άνθρωποι, δεν μπορεί ένα πλοίο να ταξιδεύει με 100 ή 200 επιβάτες, το κόστος είναι τεράστιο, όταν μόνο για ένα δρομολόγιο απαιτούνται 28.000 ευρώ», δήλωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην εκπομπή GPS και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο, ο πλοιοκτήτης και ιδιοκτήτης της .....

Ποιος, ποιος, ποιος; Ο Τσίπρας ο γιατρός!


Του Γιώργου Κουβαρά
Από όλα όσα ειπώθηκαν σήμερα στη Βουλή, σε μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που κράτησε εξήμισι ώρες, το πιο ενδιαφέρον ήταν το… ιατρικό κομμάτι. Ακόμη κι αυτά που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ολοκληρωτισμού και Ορμπανισμού , όσο κι αν είναι ακραία και υπερβολικά δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν ήταν αναμενόμενα. Η έκπληξη ήρθε από αλλού και συγκεκριμένα από την αμφισβήτηση εκ μέρους του κ. Τσίπρα των επιστημονικών δεδομένων βάσει των οποίων λαμβάνονται οι κυβερνητικές αποφάσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

«Το παλληκάρι δεν μπορεί»


Τραγική έως … κωμωδίας η εμφάνιση Τσίπρα στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των στελεχών του και τις ασφαλέστερες απόψεις των σοφών του κόμματος.
«Το παλληκάρι δεν μπορεί», ειδικά όταν δεν έχει μαζί του ένα κύμα πολιτικής και κοινωνικής αμφισβήτησης για να το καβαλήσει και να τον μετατρέψει σε υπαρκτή πολιτική προσωπικότητα.
Σε συνθήκες πολιτικής και ιδεολογικής υπεροχής της... φιλελεύθερης οικονομικής πρότασης ο Αλέξης χάνεται σε πελαγοδρομήσεις μεταξύ των αρχαίων τσιτάτων του μαρξικού τρόπου ανάλυσης της κοινωνίας και των αριστερίστικων φαντασιώσεων των διάφορων γκρουπούσκουλων με τα οποία είναι υποχρεωμένος να συνομιλεί καθημερινά.