slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατανοώντας τις μεγάλες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα νησιά μας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υποδομές, έχει συμβάλει τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωσή του.

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο τομέας της Υγείας είναι θεμελιώδες κεφάλαιο σε ένα ευνομούμενο Κράτος.


Τον τομέα, λοιπόν, της Υγείας οφείλουν οι Κυβερνήσεις διαχρονικά να έχουν σε προτεραιότητα.

Το ίδιο και οποιοσδήποτε άλλος κρατικός θεσμός (Περιφέρεια, Δήμος, κλπ.) που μπορεί να συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του, ακόμη και αν δεν έχει αρμοδιότητα σε θέματα υγείας.


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατανοώντας τις μεγάλες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα νησιά μας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υποδομές, έχει συμβάλει τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωσή του.

Χαράλαμπος Γώγος στα Παραπολιτικά: Εκτόνωση του κύματος της πανδημίας έως την Άνοιξη

Βασίλης Βενιζέλος
Ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αναλύει στα «Π» την πορεία της πανδημίαςΤη σταδιακή αποκλιμάκωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς θα οδεύουμε προς την άνοιξη, καθώς και την ανάγκη για την ανασυγκρότηση των συστημάτων Υγείας, μεταξύ των οποίων του ΕΣΥ της χώρας μας, προκειμένου αυτά να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά σε συνθήκες κρίσης, σημειώνει, μεταξύ άλλων, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Κύριε καθηγητά, έχει δίκιο ή υπερβάλλει ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Γκεμπρεγέσους, ο οποίος υποστηρίζει ότι το διεθνές περιβάλλον είναι ιδανικό, αυτήν τη στιγμή, για την ανάπτυξη ακόμα πιο επιθετικών μεταλλάξεων του νέου κοροναϊού;

Όπως έχει τονιστεί, η εμφάνιση μεταλλάξεων σχετίζεται με τη συνεχή παρουσία του ιού, το αυξημένο ιικό φορτίο και την αυξημένη διασπορά στον πληθυσμό, όπως συμβαίνει αυτήν τη στιγμή με το στέλεχος «Ο», και φυσικά αυτό μπορεί κατεξοχήν να συμβεί σε περιοχές με ελαττωμένη εμβολιαστική κάλυψη. Έτσι, ενώ σε Ευρώπη, Αμερική και Ωκεανία τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πάνω από 50%, περιοχές όπως η Αφρική έχουν ποσοστά κάτω του 10% και σε πολλές περιπτώσεις μονοψήφια ποσοστά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση νέων μεταλλάξεων. Στόχος, επομένως, πρέπει να είναι η γενικευμένη εμβολιαστική κάλυψη, όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης, αλλά και για τον τελικό έλεγχο της πανδημίας.

Τι έχετε παρατηρήσει κλινικώς σχετικά με το στέλεχος «Ο» του νέου κοροναϊού; Ποια είναι η κλινική εικόνα την οποία εμφανίζουν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με νόσο COVID-19; Καταλήγουν σε βρογχίτιδα, αντί για αμφοτερόπλευρη πνευμονία, ή αυτό είναι ένας αστικός μύθος;

Φαίνεται από τις περισσότερες μελέτες ότι το στέλεχος «Ο» προκαλεί ηπιότερη νόσο, κυρίως του ανωτέρου αναπνευστικού, το οποίο προσβάλλει συχνότερα το στέλεχος αυτό σε σχέση με το «Δ», το οποίο προκαλεί συχνότερα πνευμονία. Οδηγεί σε σοβαρή νόσο και νοσηλεία κατά 70%-80% λιγότερο από το «Δ», αυτό όμως συμβαίνει κυρίως σε πλήρως εμβολιασμένους, ενώ σε ανεμβολίαστους, ιδιαίτερα ηλικιωμένους και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα μπορεί να προκαλέσει και σοβαρή νόσο, ακόμα και να οδηγήσει σε ΜΕΘ. Αυτό δείχνει για άλλη μία φορά τη χρησιμότητα της πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης και για το στέλεχος αυτό. Σε σχέση με τα παιδιά, η λοίμωξη κυρίως του ανώτερου αναπνευστικού είναι ο λόγος για τον οποίον το στέλεχος «Ο» εμφανίζει πολύ περισσότερα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους, εν αντιθέσει με το στέλεχος «Δ», το οποίο δρα στο κατώτερο αναπνευστικό και πλήττει συχνότερα ενήλικους.

Η εταιρεία Moderna έχει ανακοινώσει ότι θα έχει διαθέσιμο το 2023 ένα πολυδύναμο εμβόλιο, το οποίο θα μας προφυλάσσει ταυτόχρονα από τη γρίπη και τον νέο κορονοϊό. Τελικά, κύριε καθηγητά, όλη αυτή η πλανητική ταλαιπωρία μας από την πανδημία θα καταλήξει σε μια τόσο απλή απάντηση - λύση έναντι του νέου κορονοϊού; Είστε αισιόδοξος σχετικά;

Είναι γεγονός ότι η προσπάθεια για πολυδύναμα εμβόλια δεν είναι νέα και ήδη κυκλοφορούν τέτοια εμβόλια, όπως το MMR (για ιλαρά, ερυθρά και παρωτίτιδα) ή το DTaP (για διφθερίτιδα, τέτανο και κοκκύτη). Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει για τους δύο αναπνευστικούς ιούς, τον ιό της γρίπης και τον ιό SARS-CoV-2, ίσως αργότερα και για τον RSV (αναπνευστικό - συγκυτιακό ιό), εφόσον, βέβαια, περάσουμε στο στάδιο της μετάπτωσης της COVID-19 σε μορφή ενδημική και επιλυθούν θέματα σχετικά με τη διάρκεια της ανοσίας που προκαλείται από το εμβόλιο για τον κοροναϊό. Η τεχνολογία mRNA θα βοηθήσει, εξάλλου, στην ετήσια προσαρμογή του εμβολίου στις νέες μεταλλάξεις που εμφανίζονται. Φυσικά, θα χρειαστούν οι απαραίτητες κλινικές δοκιμές και ήδη δοκιμάζονται mRNA εμβόλια, προσαρμοσμένα στα χαρακτηριστικά του στελέχους «Ο».


Η ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα βοηθήσει πολύ στην επίλυση των προβλημάτων του ΕΣΥ

Γιατί, κατά τη γνώμη σας, οικτίρουν ορισμένοι το ΕΣΥ της χώρας μας, όταν τα προβλήματα των συστημάτων Υγείας με την COVID-19 είναι οφθαλμοφανώς παγκόσμια;

Είναι γνωστό ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας έχει χρονίζοντα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν με οργανωμένη προσέγγιση, αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια. Φυσικά, είναι αναγκαίο να υπάρξουν καταγραφή δεδομένων, δείκτες ποιότητας, δέσμες ενεργειών που θα αναδείξουν τα προβλήματα συνολικά, αλλά και κατά τόπους, και δομές. Έχει ήδη γίνει συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στα μικρότερα νοσοκομεία της περιφέρειας, σε επίπεδο υποδομών, εξοπλισμού και, κυρίως, στελέχωσης. Νομίζω ότι η ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα βοηθήσει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Στις πανδημίες, βέβαια, οι υπάρχοντες προγραμματισμοί ξεπερνιούνται και συχνά αποδιοργανώνονται, όπως συνέβη σε πολλές υγειονομικά προηγμένες χώρες στον δυτικό κόσμο, κάτι που περιγράφει και το παράδειγμα που αναφέρατε. Η πίεση στο σύστημα, φυσικά, έχει συνέπειες και στην ανταπόκρισή του στις υπάρχουσες ανάγκες, για αυτό ανάμεσα στις προτεραιότητες πρέπει να είναι και η οργάνωση σε περίπτωση κρίσης. Θα μου επιτρέψετε, πάντως, να τονίσω εδώ την υψηλή ποιότητα και την αυταπάρνηση του υγειονομικού προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που συνέβαλε στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας στα ελληνικά νοσοκομεία, παρά τα υπάρχοντα προβλήματα.


Στόχος πρέπει να είναι η γενικευμένη εμβολιαστική κάλυψη, όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης, αλλά και για τον τελικό έλεγχο της πανδημίας

Τελικά, κύριε καθηγητά, έχουν δίκιο εκείνοι οι οποίοι εκτιμούν ότι θα κάνουμε φέτος ένα «καλό Πάσχα στο χωριό» ή να καιροφυλακτούμε για τυχόν αρνητικές εκπλήξεις;

Εξαρχής έχω τονίσει τις δυσκολίες που υπάρχουν σε προβλέψεις και εκτιμήσεις για την πανδημία, με δεδομένη τη συνύπαρξη πολλών παραγόντων που τις επηρεάζουν, όπως η εμβολιαστική κάλυψη, η τήρηση των μέτρων, η διαθεσιμότητα των τεστ, η ανάδυση νέων στελεχών του ιού κ.ά. Με δεδομένη, όμως, την αύξηση των εμβολιασμών, τη μεγάλη κυκλοφορία του ιού, τη νόσηση και τη φυσική ανοσία που προκλήθηκε, ελπίζω και τη σχετικά μικρότερη νοσηρότητα που προκαλεί το επικρατούν στέλεχος «Ο», σε συνδυασμό και με την παρουσία νέων θεραπευτικών «όπλων», όπως τα αντιικά από το στόμα, θα οδηγηθούμε σε μια εκτόνωση του πανδημικού κύματος, σε αποσυμπίεση του συστήματος Υγείας μέχρι την άνοιξη και σε αυτό που αναφέρατε ως ένα «καλό Πάσχα».

Ευτελίζουν και τη Βουλή με Πολάκη, εκβιάζουν πόλωση – Προβληματίζει η στάση του ΚΙΝΑΛ

Πριν αλέκτωρα φωνήσαι ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνεται στη μάχη της πόλωσης και της τοξικότητας.
Μετά τον Τσίπρα σειρά πήρε ο στενότερος συνεργάτης του ο Παύλος Πολάκης που ευτέλισε το κοινοβούλιο, μέλος του οποίου είναι με την πλήρη στήριξη του κόμματος του.
Προβληματίζει όμως και η στάση του ΚΙΝΑΛ που μίλησε για χουλικανισμό αποδίδοντας ευθύνες και σε Ν.Δ. και σε ΣΥΡΙΖΑ.
Δίνοντας δείγματα για το πως εννοεί ο ίδιος τη δεύτερη φορά που θα είναι αλλιώς ο Παύλος Πολάκης πήρε τη σκυτάλη από τον... Αλέξη Τσίπρα και από το βήμα της Βουλής επιχείρησε να επιτεθεί στον Άδωνι Γεωργιάδη παραβιάζοντας, σύμφωνα με τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου, τον κανονισμό της Βουλής.
Οι προειδοποιήσεις από τον προεδρεύοντα δεν συνέργησαν στο να αλλάξει στάση ο αψύς, κατά Τσίπρα, Κρητικός, ο οποίος αδιαφόρησε πλήρως για τις συστάσεις του προεδρείου αλλά και για το γεγονός πως από ένα σημείο και μετά έκλεισε το μικρόφωνο και διεκόπη η συνεδρίαση. 
Επί ώρα παρέμεινε μόνος του στο βήμα της Ολομέλειας αγορεύοντας φωνάζοντας και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης :«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τόσο των Αλβανών πολιτών όσο και των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία» «Η Επιτροπή καλεί την Αλβανία να προσηλωθεί στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, να προάγει τις σχέσεις καλής γειτονίας και να προωθήσει ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης»

 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας τόσο των Αλβανών πολιτών όσο και των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία»

«Η Επιτροπή καλεί την Αλβανία να προσηλωθεί στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, να προάγει τις σχέσεις καλής γειτονίας και να προωθήσει ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης»

 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα με δύο ερωτήσεις του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αναφερθεί σε δύο μείζονα ζητήματα αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Κατερίνας Μονογυιού ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων με 60 αστυνομικούς

 
Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Κατερίνας Μονογυιού ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων με 60 αστυνομικούς

Με 60 αστυνομικούς θα ενισχυθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων ύστερα απο παρέμβαση της βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού. Πρόκειται για μια θέση Υπαστυνόμου, τέσσερις θέσεις Ανθυπαστυνόμων και 55 θέσεις Υπαρχιφυλάκων και Αστυφυλάκων.
Η κ. Μονογυιού σε δηλώσεις της τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τόσο καίρια παρέμβαση για την αστυνόμευση στις Κυκλάδες.

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου Σύρου, ύψους 1,76 εκατ. ευρώ


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει και στη νέα χρονιά να υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών της, που στόχο έχει  την βελτίωση της λειτουργίας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου. 

Ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου, υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΝΑΙ νήσου Σύρου,  ύψους 1.764.684,04 ευρώ. 


Το έργο "Τριετής συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ν.ΑΙ., νήσου Σύρου",  αφορά στη συνεχή επιθεώρηση του οδικού δικτύου, συντήρηση, ασφαλτόστρωση τμημάτων επαρχιακού δικτύου - εργασίες αποκατάστασης στηθαίων, εργασίες αποκατάστασης τεχνικών οδών, εργασίες σήμανσης  και ασφάλειας και  εργασίες πρασίνου,  με σκοπό την υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για την συντήρηση αλλά και λειτουργία, επί χρονικού διαστήματος τριών ετών του οδικού δικτύου Νήσου   Σύρου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Με μικρό βαν δύο φορές την εβδομάδα τα ΕΛΤΑ στην Αντίπαρο»: Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή

 



Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την ανοιχτή επιστολή μόνιμου κάτοικου της Αντιπάρου προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία ενημερώνει και διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το κλείσιμο των γραφείων των ΕΛΤΑ στο νησί της Αντιπάρου.

Κατερίνα Μονογυιού: 26 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε τους ήρωες των Ιμίων

 


Κατερίνα Μονογυιού: 26 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε τους ήρωες των Ιμίων


Η θυσία των τριών Ελλήνων αξιωματικών του Π.Ν  Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού εκείνο το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 1996 στα Ίμια, θα είναι στην σκέψη όλων των Ελλήνων για πάντα.

26 χρόνια μετά δεν θα ξεχάσουμε αυτούς τους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα τους και τα ιδανικά τους.

Εμείς σαν Έλληνες είμαστε περήφανοι.





Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr





Χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς με λοίμωξη COVID-19

  

Τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας για την χορήγηση της πρώτης από του στόματος θεραπείας κατά της νόσου COVID-19. Η υποβολή της αίτησης θα γίνεται από τους θεράποντες ιατρούς μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και, εφόσον η αίτηση εγκριθεί, οι ασθενείς θα παραλαμβάνουν τη θεραπεία με παράδοση κατ' οίκον από τον ΕΟΠΥΥ.

Κατερίνα Μονογυιού για την πρόταση δυσπιστίας: Προχωράμε με αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος

Κατερίνα Μονογυιού για την πρόταση δυσπιστίας: Προχωράμε με αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος
   Καταψηφίστηκε χθες από τη Βουλή των Ελλήνων με 156 ψήφους κατά και 142 υπέρ η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
 Κατά τη διάρκεια της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, υπουργοί και βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας παρουσίασαν τα πεπραγμένα τους θέτοντας τους στόχους της επόμενης ημέρας. 


Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, : «Επισκευή γηπέδων καλαθοσφαίρισης - πετοσφαίρισης περιοχής «Λάκκας» Χώρας Μυκόνου».

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 31-01-2022, προέβη στην ανάδειξη οριστικού αναδόχου του έργου: «Επισκευή γηπέδων καλαθοσφαίρισης - πετοσφαίρισης περιοχής «Λάκκας» Χώρας Μυκόνου».

Οριστικός ανάδοχος αναδείχθηκε ο οικονομικός φορέας «ΣΤΑΘΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ και ΣΙΑ Ε.Ε.».
Το έργο αφορά στην πλήρη επισκευή και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στη θέση Λάκκα της Χώρας Μυκόνου.

Φίλιππος Φόρτωμας: Αυξάνονται οι θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων

Τις θερμές του ευχαριστίες εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την αύξηση των θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, γεγονός που θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά.

Λύση στο θέμα του άστεγου συμπολίτη μας στην περιοχή Λιβάδια Παροικιάς


Δόθηκε λύση από τον Δήμο Πάρου στο πρόβλημα του συμπολίτη μας που διαβίωνε σε κατάσταση αστεγίας και είχε εγκατασταθεί σε σκηνή στα Λιβάδια Παροικιάς.

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Πάρου, με υπομονή, επαγγελματισμό και ψυχικό σθένος,  εξασφάλισαν τη κατάλληλη φροντίδα για τον άστεγο συνάνθρωπό μας κύριο N.S. που πλέον έχει μεταφερθεί στο Σπίτι της Λογοτεχνίας στις Λεύκες, σε έναν ασφαλή χώρο φιλοξενίας άψογα προετοιμασμένο, καθαρό, με τα απαραίτητα κλινοσκεπάσματα, ζεστό νερό και θέρμανση.

Ειδικότερα, η ομάδα δράσης που συγκροτήθηκε για τη μεταφορά του ανάπηρου άστεγου, προσέγγισε τον συμπολίτη μας, συνέλεξε τα υπάρχοντα του (σκηνή, ρουχισμό, λοιπά αντικείμενα), προμηθεύτηκε τα απαραίτητα υγειονομικά προϊόντα (self test, απολυμαντικό χεριών), εξασφάλισε τη μεταφορά του σε κατάλληλο χώρο φιλοξενίας, και προγραμμάτισε ακόμη όλες τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Κατά την όλη ε

πιχείρηση τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ενεργώντας με σεβασμό, ευαισθησία και αλληλεγγύη, καταφέραμε να πείσουμε τον κύριο N.S., ότι έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και σε μία καλύτερη ζωή.


Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφών στις νέες εκπαιδευτικές δράσεις του Περιφερειακού ΚΕΚ Γ.Γεννηματάς Με δωρεάν σεμινάρια σε μία πληθώρα θεματικών κατηγοριών


Πρόσκληση απευθύνει το Περιφερειακό ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς σε όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στις νέες δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις, κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου,  στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. Με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με σοβαρή προετοιμασία σε μία σειρά από θεματικές κατηγορίες, οι ενδιαφέρονται καλούνται, από σήμερα 31/01/2022 να δηλώσουν έγκαιρα την επιλογή τους πραγματοποιώντας την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ  www.kek-gennimatas.gr, όπου αναρτώνται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή των σεμιναρίων.

Οι θεματικές κατηγορίες των προγραμμάτων είναι πολλές και στοχεύουν στις σύγχρονες απαιτήσεις όλων των κατοίκων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: