slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λεονάρδος Χατζηανδρέου: Χαιρετισμός για την 8η Μαρτίου Ημέρα της Γυναίκας


 


Η Δημοτική Παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Λεονάρδος Χατζηανδρέου,  χαιρετίζουν την 8η του Μάρτη παγκόσμια ημέρα αγώνων των γυναικών για μια ισότιμη και δίκαιη κοινωνία.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, ο πλησιέστερος θεσμός στα προβλήματα των γυναικών και της οικογένειας, μπορεί και οφείλει να συμβάλλει στην ισότιμη θέση των γυναικών και στον συνδυασμό των πολλαπλών τους ρόλων.

Στόχος μας είναι:

Η ιστορία της Ναξιώτικης Λαμπαδηφορίας

Της Αγγελικής Ευσταθίου*
Η ιδέα για την Λαμπαδηφορία, ξεπήδησε στα μέσα της Απόκριας τον χειμώνα του 1995, από μια συντροφιά της Κινηματογραφικής Λέσχης. Θέλαμε να "Μασκαρευτούμε" να γίνουμε αγνώριστοι και να βγούμε στους δρόμους και να είναι νύχτα "κανονική" χωρίς τα φώτα του ηλεκτρισμού, με φως μόνο απ' τη φωτιά των πυρσών και να φοράμε άσπρα με βαμμένα τα πρόσωπα στην απόλυτη αντίθεση άσπρο-μαύρο, με ρυθμούς πρωτογενείς από τύμπανα και κρουστά. Η προετοιμασία της μεταμφίεσης έγινε στο Κάστρο, μέσα στην Παλιά Σχολή Ουρσουλινών κάτω απ' τον ήχο των κρουστών και των τυμπάνων. Αυθόρμητα προστέθηκαν άχυρα και κουδούνια στους λαμπαδηφόρους, ήρθαν και τα τουμπάκια και η πομπή ξεχύθηκε με ορμή μέσα στα στενά σοκάκια του κάστρου, κατηφορίζοντας προς τη .........

Κουδουνάτοι στον Δήμο


Οι Κουδουνάτοι στον Δήμου

Μια αναπάντεχη επίσκεψη είχε σήμερα ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης στο Δημαρχείο. Κουδουνάτοι από την Απείρανθο  «εισέβαλαν» στο γραφείο του Δημάρχου, τιμώντας, όπως οι ίδιοι τόνισαν «τον συμπατριώτη τους Δήμαρχο».
Ζωσμένοι με κουδούνια και κρατώντας στα χέρια τους τη «σόμπα» και υπό τον εκκωφαντικό θόρυβο των κουδουνιών, χάρισαν αποκριάτικη νότα, συμβάλλοντας στη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου.
Ο Δήμαρχος κέρασε τους απρόσμενους επισκέπτες και τους προσέφερε δώρο ένα βιβλίο, ευχόμενος σε όλους καλή Αποκριά!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΑΡΤΕΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟ

Υποψήφια με την παράταξη του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, η Κατερίνα Αρτέμη από την Ίο

Την υποψηφιότητα της  Κατερίνας Αρτέμη στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,  ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο".

Η Κατερίνα Αρτέμη, από την Ίο (Περιφερειακή Ενότητα Θήρας), μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ιητών, στην δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, αναφέρει τα εξής: