slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολιτιστική συνάντηση-ξενάγηση στο ναό της Δήμητρας στο Σαγκρί.

Η Πολιτιστική-Κοινωνική Δράση "ΝΙΚΑΝΔΡΗ" συνεχίζοντας και το εφετινό καλοκαίρι τις ανάλογες δραστηριότητές της, διοργανώνει πολιτιστική επίσκεψη-ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο του ναού της Δήμητρας στον Γύρουλα στο Σαγκρί (με επίσκεψη και στο εκεί Μουσείο) την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015 και ώρα 11.00 το πρωί. Μετά από ευγενική αποδοχή σχετικής παράκλησής μας, τους επισκέπτες θα ξεναγήσει ο Καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ανασκαφέας του χώρου κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Η διάρκεια της ξενάγησης υπολογίζεται σε 75 λεπτά.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να φτάσουν στον Αρχαιολογικό χώρο με

Κοντά στην διάσπαση ΝΔ εάν ο Μειμαράκης επιμείνει στην ψήφιση του Μνημονίου Τσίπρα- Καμμένου


Πληθαίνει η γκρίνια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, για την «πλαδαρή» πολιτικά στάση του, προσωρινού, αρχηγού της Βαγγέλη Μειμαράκη σε σχέση με το εφιαλτικό Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου.
Δεκάδες βουλευτές αλλά κορυφαία στελέχη του κόμματος θεωρούν εσφαλμένη αλλά και πολιτικά καταστροφική για το κόμμα, την στάση της ακατανόητης «μετριοπάθειας»που δείχνει η σημερινή του ηγεσία απέναντι σε πολιτικούς γκάγκστερ όπως είναι ο

ΝΔ: Ποιες οι διαφορές του e-mail Χαρδούβελη με το Τρίτο Μνημόνιο Τσίπρα (πίνακες)


Η Νέα Δημοκρατία σε άτυπη ενημέρωσή της προσπαθεί με ένα δεύτερο κατά σειρά non paper να αποδομήσει τα μέτρα του τρίτου μνημονίου χαρακτηρίζοντας μάλιστα «παιδική χαρά» το e-mail Χαρδούβελη σε σχέση με αυτά που καλείται να ψηφίσει τώρα η Βουλή.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά, εξαφάνισε τα «δίδυμα ελλείμματα» (δημοσιονομικό και ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών) που αποτέλεσαν τις αιτίες της κρίσης και επανέφερε την οικονομία από τη βαθιά ύφεση του -8,9% το 2011, στην ανάπτυξη του 0,8% το 2014.

Στα μόλις δυόμιση έτη της θητείας της επέτυχε να θέσει τις βάσεις για βιώσιμα δημόσια οικονομικά και για στέρεα, αυτοτροφοδοτούμενη, εξωστρεφή οικονομική ανάπτυξη.

κ. δήμαρχε τι κρύβετε πίσω από τις επιλογές σας ;



Μετά τους Πολίτες για τα νησιά μας, και η παράταξη του Νίκου Μαϊτού εξαπολύει δριμεία επίθεση στη δημοτική αρχή με αφορμή την τοποθέτηση προϊσταμένων στις υπηρεσίες του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η "Νησιωτική Πολιτεία" σημειώνει ότι η δημοτική πλειοψηφία "Αποφασίζει και διατάσσει" παρακάμπτοντας τη νομοθεσία αφού δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου για την τοποθέτηση προϊσταμένων στις δημοτικές υπηρεσίες, τοποθετώντας "συγκεκριμένους υπαλλήλους δικής τους επιλογής". Το θέμα το έθεσε ο κ. Μαϊτός και στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς όπως σημειώνει, να πάρει πειστικές απαντήσεις. Μάλιστα η δημοτική παράταξη προειδοποιεί ότι θα

Axia Festival 2015 στο Χαλκί




Στο ιστορικό χωριό του Χαλκείου και των Ακαδήμων φιλοξενείται σήμερα και στις 13 Αυγούστου το Axia Festival.

Το όνομα του φεστιβάλ μας μεταφέρει στην παλαιά Νάξο, ενώ την ίδια στιγμή το φεστιβάλ φιλοξενεί διεθνείς μουσικούς υψηλής καλλιτεχνικής αξίας. Το θέμα του φεστιβάλ είναι «Η Θάλασσα», γιορτάζοντας έτσι το λίκνο της ίδιας της ζωής και την πηγή της δημιουργικής δύναμης, έννοιες που βρίσκονται και στην καρδιά του Αxia Festival.

Το Χαλκί ιστορικά αποτελεί ένα από τα πιο δημιουργικά κέντρα της Νάξου και των Κυκλάδων. Αυτή η δημιουργικότητα έρχεται να εμπλουτίσει τη γαλήνια αίσθηση του χώρου γύρω και μέσα από το χωριό. Από την πλακόστρωτη κεντρική πλατεία του χωριού μέχρι τον Πύργο του Μαρκοπολίτη (Παπαδάκη), από τα λεπτά στενάκια που περνούν από τις όμορφες προσόψεις των νεοκλασικών κτηρίων μέχρι τους ελαιώνες με τα διάσπαρτα Βυζαντινά ξωκλήσια η αίσθηση της γαλήνης απλώνεται και καλύπτει τα πάντα.

Γενική Συνέλευση και εκλογές στο Σύλλογο Αγγιδιωτών Νάξου





Την Κυριακή 16 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου Αγγιδιωτών Νάξου στην ταβέρνα χωριού.

Στη συνέλευση θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

Και η Αποστολίδου …νησιώτισσα



Ο Πανναξιακός ΑΟΝ έχει ολοκληρώσει το ρόστερ του όσον αφορά το γυναικείο τμήμα βόλεϊ και προχωρεί στην ανακοίνωση των αθλητριών για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το νέο πρόσωπο που αναμένεται να ανακοινωθεί δεν είναι άλλο από μία πρωταθλήτρια. Την 24χρονη ακραία Αναστασία (Σίσσυ) Αποστολίδου, η οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην άνοδο του Αρη στην Α1 κατηγορία. Ο Άρης επέστρεψε στην κορυφή μετά από πέντε χρόνια απουσίας και αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι κέρδισε την άνοδο κόντρα στον Αίαντα Εύοσμου, όπου είχε αγωνιστεί τη περίοδο 2013 – 14 η Αποστολίδου. Και το ακόμη πιο εντυπωσιακό; Και οι δύο ομάδες μετά την αποχώρηση του Ανατόλια θα αγωνίζονται στην Α1 κατηγορία. Όμως, η Αποστολίδου που

Την παραίτηση του Χαράλαμπου Κόκκινου ζητούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Δωδεκανήσου


Την παραίτηση του Χαράλαμπου Κόκκινου από την θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, ζητούν με κοινή επιστολή – δήλωση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.

Όπως σημειώνουν με αυτό τον τρόπο "να τεθεί τέλος σε καταστάσεις που εσκεμμένα διαμορφώνουν μια εικόνα εσωστρέφειας της περιφερειακής αρχής, η οποία με κανένα τρόπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το έργο που παράγεται καθημερινά".

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αναφέρουν ότι εμπιστεύθηκαν στον Χαράλαμπο Κόκκινο την θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, αλλά εκείνος, όλο αυτό το διάστημα, δημιούργησε προβλήματα που δοκίμασαν την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους. Ζητούν από τον Χαρ. Κόκκινο να εγκαταλείψει την συστηματική τακτική της διαρκούς παρακώλυσης του έργου τους και τον καλούν σε παραίτηση από τη θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.

Η επιστολή – δήλωση:

Απομακρύνθηκε η προϊσταμένη του τμήματος Κτηνιατρικής Νάξου

Τα σφαγεία της Νάξου
Την άδικη και χωρίς την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών "τιμωρία" της κτηνιάτρου Κατερίνας Πρωτονοταρίου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας στη Νάξο καταγγέλλει ο Σύλλογος υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
Όπως σημειώνει σε έγγραφο που απέστειλε με αποδέκτες τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγάιου Γιώργο Χατζημάρκο, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, τον αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζανετίδη
 και τον εκτελεστικό γραμματέα Δ. Σκιαδά, η κ. Πρωτονοταρίου, παύθηκε από τη θέση του προϊσταμένου του τμήματος Κτηνιατρικής Νάξου χωρίς καν να της δοθεί η δυνατότητα βάσει του νόμου, να εξηγήσει τη στάση της για τις ενέργειες που έκανε, σχετικά με το θέμα του κλεισίματος του Σφαγείου της Χώρας Νάξου. Στην υπόθεση εκτός από την περιφέρεια εμπλέκονται ο δήμος Νάξου και Μκρών Κυκλάδων, καθώς και ο Σύλλογος Κρεοπωλών που μισθώνει το σφαγείο. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Κυκλάδων της Περιφέρειας, ζητά "την άμεση και δίκαιη αποκατάσταση της συναδέλφου ηθική και οικονομική, λαμβάνοντας υπόψη ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος καταγγέλθηκε αδίκως κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που αφορούσε την προάσπιση της δημόσιας υγείας" και ανακοινώνει ότι θα προκηρύξει στάση εργασίας όλων των υπαλλήλων της ΠΕ Κυκλάδων, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για έμπρακτη συμπαράσταση στην κ. Πρωτονοταρίου.

Διαβάστε αναλυτικά το ιστορικό του θέματος όπως περιγράφεται στο έγγραφο (αρ.πρ. 253) του Συλλόγου υπαλλήλων:

Ανακοίνωση ΚΚΕ για το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους θεσμούς


Να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις καλεί εργαζόμενους και λαό το ΚΚΕ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το 3ο μνημόνιο, στην οποία τους προτρέπει επίσης να σηκώσουν το ανάστημα τους και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, τα βάρβαρα και επώδυνα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση, «θα κατεδαφίσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα» και θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση του λαού, με το 3ομνημόνιο να αποτελεί τη συνέχιση όλων των προηγούμενων μνημονίων.

Το ΚΚΕ στρέφεται εναντίον όλων των υπόλοιπων κομμάτων, αλλά και κατά της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας πως τόσο οι ενέργειες τους, όσο και οι προτάσεις τους οδηγούν στη λαϊκή χρεοκοπία, την ώρα που κάποια τμήματα του κεφαλαίου βγαίνουν πολλαπλά ωφελημένα και τονίζει ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι «ηστήριξη και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό και σήμερα προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδο: τη συνολική αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, του πλούτου της χώρας με τον ίδιο το λαό στην εξουσία».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής: