slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ: ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ


ΠΡΟΣ: 
ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΦΩΤΗ
ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΛΙΑΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
Νάξος: 11-11-2022
ΘΕΜΑ: Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την 
άμεση λειτουργία του καρνάγιου στο Κουφονήσι
Χωρίς καρνάγιο έχει απομείνει το Κουφονήσι, πρόβλημα ιδιαίτερα σοβαρό, 
όχι μόνο για το νησί, που η αλιεία αποτελεί ένα από τα βασικά επαγγέλματα 
των κατοίκων, αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά των Μικρών Κυκλάδων
(Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά), την Αμοργό και τη Νάξο που 
εξυπηρετούνται από αυτό. 

Δημήτρης Γκιολές : ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

 Του Δημήτρη Γκιολέ*
Είναι γεγονός ότι στα νησιά των Κυκλάδων αλλά και στο δικό μας νησί την Σέριφο είναι απαραίτητο ο δημόσιος διάλογος μεταξύ των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης να επικεντρωθεί στην βιωσιμότητα του ισχύοντος μοντέλου του τουρισμού που θέλουμε αλλά και τις εναλλακτικές που προσφέρονται. Στο σημείο αυτό πρέπει να προσθέσουμε τι είδος μοντέλου πρέπει να εφαρμοστεί ώστε να μην αλλοιωθεί το εύθραυστο οικοσύστημα του νησιού γιατί τότε θα προκληθεί επιβάρυνση στους φυσικούς πόρους και στα αποθέματα, προκαλώντας την εξάντληση τους. Ο τουρισμός πρέπει να είναι μια γοητευτική απόλαυση χωρίς βέβαια να δημιουργεί προβλήματα στους συμπατριώτες μας. Ας δούμε τώρα ως βάση ενός διαλόγου ποια είναι τα δυνατά μας σημεία, τα αδύνατα σημεία και οι ευκαιρίες.
Τα δυνατά σημεία του νησιού μας είναι:

Περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις με την υλοποίηση του έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ»


Στην υλοποίηση του έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» που αφορά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όλης της χώρας προχωρά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται έργο που έχει ενταχθεί στο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Με τον τρόπο αυτό, τα ΚΕΠ θα προσφέρουν ακόμα περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες όχι μόνο προς τους πολίτες, αλλά και προς τις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας έμπρακτα την ανάπτυξη της χώρας.  Συγκεκριμένα, πρόσφατα ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του έργου με την υποβολή σύμφωνης γνώμης των Οικονομικών Επιτροπών των δήμων προκειμένου να ενταχθούν στο έργο «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των ΚΕΠ βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών αλλά και την αναβάθμιση – αντικατάσταση του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού. Ειδικότερα, οι δήμοι θα λάβουν χρηματοδότηση για τις εξής ενέργειες:

Κατερίνη: Μητσοτάκης και Μιχαηλίδου εγκαινιάσαν τρία διαμερίσματα για τους πολίτες με αναπηρία

Τρεις στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης εγκαινίασαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Από σήμερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «τέσσερα άτομα με αναπηρία θα μένουν σε κάθε μία από τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, μαζί με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Πρόκειται για μικρά διαμερίσματα, τα οποία προσομοιάζουν σε συνθήκες σπιτιού, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε όσοι διαμένουν εκεί να μην βρίσκονται σε ιδρυματικού τύπου περιβάλλον».