slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

15 Δεκεμβρίου 2010 ... το ποτάμι άρχισε να θεριεύει!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Σήμερα ήμουν και εγώ ένας από τους χιλιάδες εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή των 300 για να διαμαρτυρηθούν για την αντεργατική, αντικοινωνική και γενικά απαράδεκτη πολιτική που εφαρμόζουν οι τοκογλυφο-εισπράκτορες του Δ.Ν.Τ.
Πραγματικά θεωρώ ότι ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων σε όγκο αλλά το κυριότερο σε παλμό.
Φυσικά οι μαγαζάτορες του δημοσιογραφικού κόσμου απέργησαν στερώντας από όλους τους Έλληνες την άμεση πληροφόρηση για τα γεγονότα αλλά και τις προβοκάτσιες που συντελούνται κάθε φορά που το σύστημα νιώθει την ανάσα του εξοργισμένου πλήθους έξω από το κοινοβούλιο!!!
Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α κ. Σόμπολος δεν τήρησε αυτό .... που είχε υποσχεθεί πριν καιρό δηλ. ότι σε μεγάλες απεργίες οι δημοσιογράφοι δεν θα απεργούν αλλά θα ενημερώνουν τον κόσμο για τα τεκταινόμενα άμεσα κάνοντας την απεργία τους σε κάποια άλλη χρονική στιγμή.
Έτσι λοιπόν για άλλη μία φορά μας απέδειξαν ότι είναι το δεκανίκι του συστήματος το οποίο οι περισσότεροι πατρονάρουν έμμεσα ή άμεσα μια και τα αφεντικά τους έχουν πολλά πάρε δώσε με την εκάστοτε εξουσία μέσω των μεγαλοεργολαβιών που αναλαμβάνουν κατά καιρούς σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
Όπως προανέφερα η συμμετοχή και ο παλμός του κόσμου ήταν μεγάλος αλλά αυτό που πραγματικά μου έκανε εντύπωση ήταν η οργή που έβλεπες στα μάτια όλων. Μια οργή που μετέτρεψε σε κόκκινο πανί τον βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Χατζιδάκη ο οποίος λειτουργώντας φαντάζομαι επιπόλαια και απερίσκεπτα εμφανίστηκε και προσπάθησε να περάσει πεζός ανάμεσα στους οργισμένους διαδηλωτές.
Φυσικά δεν επικροτώ την βία αλλά ο προβληματισμός μου είναι πλέον πολύ σοβαρός για τον αν στο παρόν, αλλά και στο εγγύς μέλλον θα μπορούν οι βουλευτάδες του δικομματισμού να κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να κινδυνεύει ακόμα και οι ίδια τους η σωματική ακεραιότητα.
Η οργή του κόσμου μέρα με την μέρα γιγαντώνεται και φάνηκε πλέον καθαρά ότι οι κρατούντες το έχουν αντιληφθεί και για αυτό σήμερα η αστυνομική παρουσία ήταν πολυπληθείς και σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε με τις κατάλληλες προβοκάτσιες από τους γνωστούς άγνωστους κατάφεραν να χωρίσουν στην μέση την διαδήλωση και στο τέλος να την διαλύσουν παίζοντας το γνωστό παιχνίδι των προκλήσεων και των αντεγκλήσεων μεταξύ τους και το οποίο παραδοσιακά κατέληξε στο χώρο του Πολυτεχνείου!!!!
Φίλες/οι ας μην αεροβατούμε ούτε να περιμένουμε θαύματα οι κρατούντες έχουν αναλάβει εδώ και καιρό συγκεκριμένη αποστολή την οποία θα προσπαθήσουν (επιτυχώς μέχρι τώρα) να φέρουν εις πέρας.
Θεωρώ ότι κινδυνεύουμε να πέσουμε σε ένα κύκλο βίας ο οποίος θα φέρει πολλά δεινά σε όλους μας και για αυτό θα πρέπει η συμμετοχή μας σε τέτοια γεγονότα και πορείες να είναι καθολική ξεπερνώντας κάθε φορά την προηγούμενη μέχρι οι υπεύθυνοι (που θέλουν τώρα να μας σώσουν) να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουν ρώτα στέλνοντας τους κλέφτες στην φυλακή αφού πάρουν πίσω τα κλοπιμαία.
Δεν μπορεί να ζητάνε από τους εργαζόμενους να δεχτούν την υποβάθμιση της ζωής τους αλλά και τον τορπιλισμό του μέλλοντος των παιδιών τους ενώ αυτά τα λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθερα έχοντας εξασφαλίσει με τα κλεψιμαίικα τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα τους!!!
Ας αναλογιστούν οι βουλευτές που στηρίζουν όλα αυτά ότι αν συνεχίσουν είναι καταδικασμένοι να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους κρυμμένοι μη μπορώντας να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις αλλά το κυριότερο ότι θα είναι υπόλογοι ακόμα και στα ίδια τους τα παιδιά τα οποία σίγουρα κάποια στιγμή θα νιώσουν στιγματισμένα από τις τωρινές τους επιλογές!!!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΧΩΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-12 στις 20:00

Φωτορεπορτάζ από την σημερινή συγκέντωση διαμαρτυρίας

Απογοητευτική ήταν, για άλλη μια φορά, η εικόνα που παρουσίασε η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη παραλία της Νάξου που διοργάνωσαν από κοινού το Π.Α.ΜΕ, οι " πολίτες για τα νησιά μας" και άλλες οργανώσεις.
Οι κάτοικοι της Νάξου δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, προτίμησαν μάλλον να δεχθούν μοιρολατρικά αυτό που τους συμβαίνει και να μην αντιδράσουν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τα σκληρά μέτρα που υπαγορεύει το μνημόνιο, και τον εργασιακό μεσαίωνα που διέρχεται η χώρα μας. Το τραγικότερο όμως των σημερινών κινητοποιήσεων ήταν ότι οι λιγοστοί άνθρωποι που βρέθηκαν στην παραλία έγιναν ακόμα λιγότεροι καθώς, για άγνωστο λόγο, τα μέλη του Π.Α.ΜΕ πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία από τους υπόλοιπους!!
Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικών, δημοσίων υπαλλήλων και οι δυο κυρίες του νέου δημοτικού συμβουλίου, Ευδοκία Ψαρά και Θέκλα Κίζη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbTrRX7Tk92FiEW8c8OPkuIvKbCjYj-Ebci5ZXKp8PvuDUYh0UTziziGtBKtpAewrW5nNlpA8cFyX1wcuBxu6KmwTAlOtfEhIh4nBO_8b7fjEMrI3lRA0GSQmDdeA-bKgFJfMVz1HNbNzn/s1600/P2200077.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7REq74YIY7iXDqAxc8HPrrBi0OCkzFTvRDCpj3889rhff7LRTjAwn9oMvyCQnCOQpf6ZWJKehzmnU-b4Ei_t_dU8IAp8mgWmv-6ckZ8ooAq8PuogUN8zJMJGOLtrTErGMbMWy1YVPSMpG/s1600/P2200067.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGu9U0XacSFv92OeV4UDz2lmQgQc_JQ7V5UQUVFszi6lfrtZr-tpkPn3v7ggQifXlMlm7ZZGJz-HYbsfw5OTE7ttVSCBKxTvkuMdJhuRCeWb23v2etV1L1Jz89Wrl0NQWkBXy3BM_6NzC4/s1600/P2200072.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjPPe5yd8yVHyj83ucdKYMB4_NGz-EnNCM9DcJzqL5DHunQYyAz8EykjqrKCSBX8477d9P6Y0MPJ_7bIeLOvnI0eNsoH-yg5sVtzFM4s4eEDTqhRnY3_-zN6i6jVWYMQ39CmYb_YdNBEI1/s1600/P2200074.JPG
Naxos Fan

ΕΠIΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ"

5-15 Δεκεμβρίου 1943
67 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΣΤΕ ΑΜΑΧΗΤΙ
Το έστειλε το kepparou.blogspot.com

Η είσοδος στην ΟΝΕ

Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού
Ένα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία είναι η είσοδος της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Κι ενώ βέβαια γίνεται πολύς λόγος γι' αυτήν τη νομισματική ένωση της Ελλάδας με τα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη, κανένας δεν ενημερώνει τον κόσμο για το τι ακριβώς είναι μια νομισματική ένωση. Ζητούνται από τον λαό κάποιες σκληρές θυσίες, αφή­νοντας να εννοηθεί ότι η νομισματική ένωση θα δώσει λύσεις στα πάντα.
Λάθος μέγα.
Τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα θ' αρχίσουν για τους Έλληνες, αφού εισαχθεί η χώρα στην ΟΝΕ. Απλά η εξουσία, έχοντας γνώση της ψυχολογίας του κόσμου, παίζει το γνωστό παιχνίδι των στόχων. Θέτει έναν στόχο δήθεν σημαντικό και δεν εξηγεί τι ακριβώς είναι αυτός ο στόχος. Υπονοείται ότι είναι "καλός". Δεν είναι δυνατόν - με βάση τη λογική - ν' απαιτεί θυσία ένας "κακός" στόχος. Μόνον το "καλό" απαιτεί θυσία. Στο αντίστοιχο "κακό" καταλήγεις, όταν δεν.....
κάνεις τις θυσίες που θα σου προσφέρουν θετικές υπηρεσίες. Η εξουσία "παίζει" αυτό το παιχνίδι, στηριζόμενη στην άγνοια του κόσμου. Πρακτικά οι Έλληνες δεν γνωρίζουν τι σημαίνει "νομισματική ένωση" και γι' αυτό εμπιστεύονται τους δούλους των πολυεθνικών, που σήμερα κυβερνούν την Ελλάδα. Αν όμως υποψιαστούν τι συμβαίνει, θα τους κρεμάσουν στις πλατείες.

Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για ν' αντιληφθούμε τι συμβαίνει. Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνουν αυτές οι οικονομικές θυσίες, που σήμερα κάποιοι ζητούν από τους Έλληνες. …Αυτές οι θυσίες είναι στην πραγματικότητα τα έξοδα αγοράς του "σχοινιού", με το οποίο στη συνέχεια θα κρεμαστούμε. Μ' αυτές τις θυσίες, δηλαδή, ο ελληνικός λαός δεν δημιουργεί κάποιες ευνοϊκές συνθήκες, τις οποίες στη συνέχεια θ' απολαύσει ο ίδιος. Είτε κάνει θυσίες είτε όχι, η εισαγωγή στην ΟΝΕ είναι κάτι το παντελώς άσχετο μ' αυτές. Θα μπορούσαμε δηλαδή να μπούμε στην ΟΝΕ αποκλειστικά με έξοδα αυτών που τους συμφέρει να εντάξουν την Ελλάδα στην ΟΝΕ.
Η σημερινή θυσία είναι το "σχοινί" και η ΟΝΕ η "κρεμάλα". Αυτά τα δύο διαφορετικά πράγματα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Απλά οι αδίστακτοι που μας κυβερνούν - και που είναι οι μόνοι που θα έχουν όφελος από την ενοποίηση - δεν θέλουν να φορτωθούν ούτε τα...διαβάστε την συνέχεια στο
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/12/blog-post_14.html

Έδειραν τον Χατζηδάκη... για να στρέψουν τα φώτα στη ΝΔ

Οι γνωστοί άγνωστοι που εξυπηρετούν πλήρως τα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ έκαναν πάλι την προβοκάτσια τους:
http://www.newsbeast.gr/files/temp/060D1BF9186847E232EC40200C3934C2.jpg
ΕΔΕΙΡΑΝ ΤΟΝ βουλευτή της ΝΔ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, έξω απ' τη Μ. Βρετάνια...  προφανώς επειδή απάλλαξε τους πατεράδες τους που τους τρέφουν, από το να πληρώνουν τα κερατιάτικα του ΠΑΣΟΚ στην Ολυμπιακή της Μιμής

Η σιωπή Γερουλάνου και του opengov τα… 9μερα!


Την ώρα που η Ελλάδα στενάζει και οι πολίτες υποφέρουν και αναγκάζονται σε πρωτόγνωρες θυσίες είναι όχι μόνο ηθικά ανεπίτρεπτο αλλά και πολιτικά επικίνδυνο να βλέπουν τη δημοσιότητα σοβαρότατες καταγγελίες εις βάρος πρωτοκλασάτων υπουργών και του περιβάλλοντος τους, χωρίς καμία απάντηση.

Ο λόγος για τις καταγγελίες που έκανε δημοσίως, με συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο τοποθετηθείς και εν συνεχεία… αποπεμφθείς από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, πρόεδρος του ΟΔΙΕ Δημήτρης Σεφτελής.

Καταγγελίες που στην ουσία εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς καταρρίπτουν πανηγυρικά τις διατυπωμένες θέσεις του περί αξιοκρατίας,… «βιογραφικών» στο opengov και διαφάνειας εκ μέρους της κυβέρνησης.

Διότι φέρνουν στο φως παρα-υπουργικές «παρέες» και «αυλές» που διοικούν οργανισμούς κατά πως νομίζουν, ακριβώς όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Είναι ενδεικτικό ότι στον ΟΔΙΕ, σύμφωνα με τα όσα επωνύμως υποστηρίζει ο κ. Σεφτελής, κουμάντο κάνει μια παρέα ανθρώπων με κεντρικό πρόσωπο τη διευθύντρια του γραφείου του κ. Γερουλάνου, Κατερίνα Χατζοπούλου!

Στα πρόσωπα αυτά πέραν του διευθύνοντος συμβούλου κ. Ζαχαρή, (που σύμφωνα με τον κ. Σεφταλή ήταν προσωπική επιλογή της κ. Χατζοπούλου!) συγκαταλέγεται πάντα κατά τον πρώην πρόεδρο του Οργανισμού, και ο… οδοντίατρος της(!) ο οποίος μάλιστα ήθελε να γίνει (και έγινε) εκτελεστικό μέλος αλλά και εποπτεύων του… κτηνιατρείου του ΟΔΙΕ , με πρώτη του ενέργεια την προώθηση της προκήρυξης διαγωνισμών ύψους 400.000 ευρώ για φαρμακευτικά υλικά.

http://www.euro2day.gr

Κότες …. Λυράτες!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail:
prevejohn@yahoo.gr

Τις τελευταίες μέρες ακούγαμε και διαβάζαμε για υποτιθέμενες διαφωνίες και επικρίσεις από μερίδα των κυβερνητικών βουλευτών στους αρμόδιους υπουργούς για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες στην Βουλή.
Λεονταρισμοί που αποδείχτηκαν κακαρίσματα την κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας. Πάλι έβαλαν την ουρά στα σκέλια και υπερψήφισαν για άλλη μια φορά μέτρα ενάντια στα συμφέροντα και τα κεκτημένα των εργαζομένων.


Οι ΔουΝουΤο-δανειστές μας δήλωσαν ευθαρσώς ότι δεν απαίτησαν μέτρα εις βάρος των ιδιωτικών υπαλλήλων αλλά όπως λέει η γνωστή παροιμία “Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται” και αυτό έκαναν και οι εγχώριοι βιομήχανοι, μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι δηλ. απαίτησαν να επαναφέρουν τον εργασιακό μεσαίωνα για να αυξήσουν τα κέρδη και τις αμύθητες περιουσίες τους. Όλα αυτά βέβαια πίνοντας κυριολεκτικά ακόμα περισσότερο όπως έκαναν όλα τα χρόνια το αίμα των εργαζομένων.
Των εργαζομένων οι οποίοι περίμεναν από την πλειονότητα των εκπροσώπων τους να πούνε όχι στην νέα λαίλαπα και αντ’ αυτού είδαν έναν μόνο βουλευτή τον κ. Παπαχρήστου να αναλογίζεται και να αναλαμβάνει την ύστατη στιγμή την ευθύνη του διαχωρίζοντας την θέση του με ένα μεγαλοπρεπές όχι στο αντεργατικό και πανάθλιο πολυνομοσχέδιο!!! Φυσικά ο μεγάλος δημοκράτης αρχηγός!... που διατυμπανίζει ότι πιστεύει στην ελευθερία απόψεων …. τον έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας!!!
κ. Παπαχρήστου θέλω να σας πω ότι η άρνηση σας αυτή θα καταγραφεί ως κορυφαία πράξη στην μέχρι τώρα πολιτικής σας διαδρομής μια και αφουγκραστήκατε και ανταποκριθήκατε με θάρρος και λεβεντιά στην βούληση και την θέληση της πλειονότητας του Ελληνικού λαού.
Ενός λαού που σε κάθε ευκαιρία και μέχρι να ξεκουμπιστούν δια παντός θα βροντοφωνάζει στους 156 εναπομείναντες κυβερνητικούς βουλευτές “Κότες” …. “Κότες”

Κάλεσμα του Eμπορικού Συλλόγου για συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων

14\12\10 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΡΩΓΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ (ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ) ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΦΑΙΜΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΣΑΙΑ , ΜΙΚΡΗ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ(ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ) ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 11.00 ΕΩΣ 12.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Όλοι στην απεργία!

Οι Πολίτες για τα Νησιά μας δεν μπορεί να παραμένουν αδιάφοροι σε όσα τραγικά συμβαίνουν στη χώρα μας και αμέτοχοι από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Νάξου. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του δήμου μας, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, στους επαγγελματίες που με κάθε τρόπο πλήττονται από την καταιγίδα των νέων μέτρων.
Με τα νέα μέτρα στα πλαίσια του μνημονίου δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο η υλοποίηση των στόχων της Κίνησής μας που είναι η πρόοδος και η βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας. Η κρίση χρέους και το μνημόνιο επιβάλουν την...
εφαρμογή ενός Καλλικρατικού Δήμου, με μειωμένους πόρους και αυξημένες αρμοδιότητες. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τις ήδη αποκλεισμένες ορεινές και μικρονησιωτικές κοινωνίες από τις επιπτώσεις της εφαρμογής του Καλλικράτη.

Τα μέτρα βάλουν άμεσα κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής μας κοινωνίας. Είμαστε αντίθετοι στο επικείμενο, στα πλαίσια του μνημονίου, κλείσιμο των δημοτικών σχολείων της ορεινής Νάξου και των περιφερειακών Γυμνασίων (Σκαδού, Βίβλου). Επίσης δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών και των οικονομικών πόρων, στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας, συγκοινωνίας, στις απολύσεις των εργαζόμενων στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα.

Καλούμε τους πολίτες της Νάξου στις αυριανές τοπικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στη Χώρα για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια.


Νάξος 14/12/2010