slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ. Υπουργούς -Τουρισμού - Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Θέμα: Ολέθριες οι επιπτώσεις από τις διαδικασίες πρόσληψης και τις συνθήκες απασχόλησης στα ξενοδοχεία

Ο σοβαρός τραυματισμός του εντεκάχρονου αγοριού που παραθέριζε με την οικογένεια του στη Χερσόνησο από 20χρονο Ολλανδό «εργαζόμενο» στο ξενοδοχείο, γίνεται αποτρόπαια αφορμή για να αναδειχθούν στην επιφάνεια αρκετά από τα χρόνια ζητήματα που καθιστούν τον ελληνικό τουρισμό ένα αντικοινωνικό και παρωχημένο μοντέλο ανάπτυξης. Οι όροι πρόσληψης και απασχόλησης του Ολλανδού «ανιματέρ» είναι χαρακτηριστικά ενδεικτικοί των δεδομένων για την εργασία στον τουρισμό στην Ελλάδα: όργιο αδήλωτης, «μαύρης» εργασίας, παράλυση των ελεγκτικών μηχανισμών, διαρκείς μισθολογικές μειώσεις, απολύσεις έμπειρων, καταρτισμένων εργαζόμενων και αντικατάσταση τους με «φτηνό» εργατικό δυναμικό και «μαθητευόμενους» και τουλάχιστον αμφιλεγόμενες διαδικασίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης.

«Χρειαζόμαστε συνολικές λύσεις για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της νησιωτικής χώρας»

Νάξος-Τοποθέτηση Νίκου Συρμαλένιου σε ημερίδα για το ακτοπλοϊκό
 Τα νέα μέτρα για την ακτοπλοΐα μετά την πρόσφατη ψήφισης του νόμου για τη Ναυτιλία χειροτερεύουν δραματικά τη δυνατότητα κάλυψης των επιδοτούμενων γραμμών και οδηγούν σε περισσότερες περικοπές δρομολογίων και στην απομόνωση πολλών νησιών, δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια ημερίδας για το ακτοπλοϊκό που έγινε στο νησί της Νάξου, την Πέμπτη 16 Μαΐου.  Ειδικότερα, ο Ν. Σ. δήλωσε: 

Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Νησιωτική Ανάπτυξη 15 - 28 Ιουλίου, 2013 Νάξος.


Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στοΘερινό Σχολείο Νάξου 2013 "Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία, Νησιωτικότητα & Τοπική Ανάπτυξη", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15-28 Ιουλίου 2013 στην Χώρα Νάξου, με την....

Τροποποίηση αύριο Σάββατο του δρομολογίου του Blue Star Ιθάκη.

Τροποποίηση αύριο Σάββατο του δρομολογίου του Blue Star Ιθάκη.
Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από αίτημα του Δήμου Τήνου, το πλοίο Blue Star Ιθάκη το Σάββατο 18/5/2013, θα αναχωρήσει από τη Σύρο για το λιμάνι της Τήνου με μισάωρη καθυστέρηση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές από το νησί της Τήνου, οι οποίοι έχουν μεταβεί στη Σύρο για να συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης ξένων γλωσσών.
Ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά την Blue Star Ferries για την άμεση και θετική ανταπόκριση & εύχεται στους μαθητές καλή επιτυχία.

Διημερίδα Μήλος: «Όταν το παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες στη μάθηση» Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαΐου 2013.

Διημερίδα Μήλος: «Όταν το παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες στη μάθηση» Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαΐου 2013.
Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ. σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Δυτικών Κυκλάδων της ΕΠΑΨΥ και τονΔήμο Μήλου πρόκειται να υλοποιήσουν διημερίδα με τίτλο «Όταν το παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες στη μάθηση», στο πλαίσιο του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας Φωκίδας, Φθιώτιδας και Κυκλάδων (ΕΣΠΑ 2007-13).
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμου Μήλου στην Πλάκα. H ώρα προσέλευσης είναι 11:00 το πρωί.

Με τη διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης  με την
  διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου
Συνάντηση με τη Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν θέματα που απασχολούν την Ένωση όπως:

ΑΝΑΦΟΡΑ προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την «Στελέχωση των αεροδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Οι Βουλευτές Κυκλάδων, Νικόλαος Συρμαλένιος, και Δωδεκανήσου, Δημήτριος Γάκης καταθέτουν αναφορά την επιστολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Ιωάννη Μαχαιρίδη,  με θέμα τα προβλήματα στελέχωσης των αεροδρομίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επισυνάπτεται η επιστολή

Εντολή στο ΣΔΟΕ να "αγριέψουν" οι έλεγχοι στα νησιά.

Την αδήλωτη εργασία και κρούσματα εκτεταμένης φοροδιαφυγής, κυρίως στα νησιά, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, θέτουν στο στόχαστρό τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Με έγγραφη παραγγελία τους προς τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ όλης της Ελλάδας, οι εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης ζητούν τη διενέργεια «πυκνών και συντονισμένων ελέγχων», σε όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό. Στόχος της....

ΦΩΤΟ: Τι ειπε ο Δραγασακης στον φρουραρχο;

«Οχι τους αριστερους εχθρους του κοινοβουλευτισμου Φρουραρχε. Αυτους απο την αλλη μερια διωξε...»:

Έγιναν τα εγκαίνια του 1ου Παιδικού Σταθμού


Τα εγκαίνια του πρώτου Παιδικού Σταθμού έγιναν σήμερα το πρωί 17 Μαΐου στο νησί της Νάξου από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη παρουσία του Δήμαρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλη Μαργαρίτη και του Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαου
Μαράκη. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. .....

ΝΔ: Ο Τσίπρας ακολούθησε το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στη Βουλή με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και την επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλ. Τσίπρα εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Είναι αποκρουστική και απολύτως καταδικαστέα η προσπάθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να μετατρέψουν σε καταγώγιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, χρησιμοποιώντας ακραία προσβλητικές, υβριστικές και αγοραίες εκφράσεις.

Θα πρέπει να αντιληφθούν, επιτέλους, όσοι δεν το κατανοούν ή αρνούνται επιμόνως να το συνειδητοποιήσουν, ότι η Βουλή έχει κανόνες τους οποίους θα πρέπει να σέβονται όλοι, χωρίς εξαιρέσεις.
Η Βουλή είναι ο Ναός της Δημοκρατίας και, είναι φυσικό, όσοι δεν ασπάζονται τις αρχές της, να μην αντέχουν και τους κανόνες του Κοινοβουλευτισμού.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών, καταφέρθηκε με ακραίες εκφράσεις εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με άψογη κοινοβουλευτική συμπεριφορά. Προτιμά να ξεχνά ο κ. Τσίπρας τους βουλευτές του κόμματός του που έχουν φθάσει στο σημείο να απειλούν με λυντσάρισμα πολιτικούς και μάλιστα από το βήμα της Βουλής.
Ας είναι βέβαιοι όλοι ότι δεν θα αφήσουμε την υπόθεση της Δημοκρατίας να γίνει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στα δυο άκρα του πολιτικού φάσματος». 

1 ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΙΣΤΑΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ για τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για τα «Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Μήλου, Σίφνου, Σερίφου και Κιμώλου»

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την κοινή επιστολή των Δήμαρχων Μήλου, Σίφνου, Σερίφου και Κιμώλου, κ.κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη, Ανδρέα Μπαμπούνη, Αντώνιου Αντωνάκη και Θεόδωρου-Γεράσιμου Μαγκανιώτη, με θέμα τα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών τους. Επισυνάπτεται η επιστολή....

Ν. Μαϊτος: Δεν δικαιολογείται το κόστος των ακινήτων του Ακη

Η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα Ν. Μαϊτού ηταν αυτη που ξεσκέπασε τον Ακη.
Τις ερωτήσεις του προέδρου, των εισαγγελέων, αλλά και της πολιτικής αγωγής δέχθηκε το μεσημέρι ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη Τσοχατζόπουλου, προϊστάμενος στο ΣΔΟΕ κ. Νικόλαος Μαϊτός.
Βασιζόμενος στο σχετικό πόρισμα της υπηρεσίας του τον Ιούνιο του 2011, αλλά και σε στοιχεία που προέκυψαν μετά τη σύνταξή του, ο κ. Μαϊτός αναφέρθηκε στις αγοραπωλησίες των.....