slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»

Του Γιώργου  Βακόνδιου
Την κυρία Κουντουρά την συμπαθούσα.

Από τη φύση της η δουλειά μας είχε ανάγκη από επαγγελματίες μοντέλα, χωρίς πολλές ιδιοτροπίες, που να διαθέτουν την ικανότητα ανάδειξης ενός προϊόντος.

Κατόπιν ασχολήθηκε με το χώρο των εκδόσεων, όπου η οικογενειακή προσπάθεια δεν στέφτηκε με επιτυχία, αλλά μου είναι απολύτως κατανοητό ότι οι σοβαρές δουλειές δεν είναι για όλους.

Παρέμβαση Έπαρχου Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη για την συνέχιση της Λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς


    Mε μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε, από έγγραφο της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιγαίου, την αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς Νάξου.
   Η Τοπική Κοινότητα της Ποταμιάς μπορεί να είναι χιλιομετρικά κοντά στην πόλη της Νάξου αλλά δεν παύει να είναι απομονωμένη, λόγω έλλειψης τακτικής συγκοινωνίας. Η λειτουργία του σχολείου είναι ένα κίνητρο παραμονής κάποιων οικογενειών. Επίσης είναι πηγή  ζωής για ολόκληρο το χωριό με την κινητικότητα μαθητών και γονιών και τις δράσεις (εκδηλώσεις, κ.λ.π.) του σχολείου, τις οποίες παρακολουθούν όλοι οι κάτοικοι.

8,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συμπλήρωση και αναβάθμιση των υποδομών α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου



Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σταθερά προσανατολισμένη στην στήριξη και την βελτίωση των συνθηκών που αφορούν στην εκπαίδευση, στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,  συνεχίζει την προσπάθεια συμπλήρωσης και αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αξιοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει δύο προσκλήσεις για την υποβολή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»,  προτάσεων για έργα συμπλήρωσης των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 8,5 εκατ. ευρώ.
Οι δράσεις  των δύο προσκλήσεων που θα χρηματοδοτηθούν ,αφορούν στη συμπλήρωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με βάση τις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα:

Ανοιχτή πρόσκληση προς τον λαό της Πάρου και της Αντιπάρου για συμμετοχή τους στα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου με συμμετοχή του πρωθυπουργού




Αγαπητοί φίλοι/φίλες, συμπατριώτες,

Την Παρασκευή 29/7/2016 εγκαινιάζεται στην Πάρο το νέο αεροδρόμιο με συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το αεροδρόμιο αυτό αποτελεί μεγάλη κατάκτηση του Παριανού και Αντιπαριώτικου λαού, που χρόνια τώρα πάλεψε για να γίνει πράξη ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής. Οφείλουμε ταυτόχρονα να εξάρουμε και τη στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης διαχρονικά, που συνέβαλε αποφασιστικά στο ξεκίνημα αλλά και στην ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου.

Σε αντίθεση με τη σημασία και τον πανηγυρικό χαρακτήρα

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου η αιμοδοσία του Απεραθίτικου Συλλόγου

ΔΩΣΕ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ
Αγαπητοί φίλοι και μέλη του Απεραθίτικου Συλλόγου και του Α.Π.Σ. Τα Φανάρια,
σας καλούμε την Τετάρτη 10 Αυγούστου να δώσετε το παρόν στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώνουν οι Σύλλογοί μας και θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας 5 - 9 το απόγευμα.
Τη χρονιά που μας πέρασε εξαντλήθηκαν τα αποθέματα της Τράπεζας Αίματος, με αποτέλεσμα, ενώ χρειάστηκε, να μην είναι εφικτό να καλυφθούν οι ανάγκες των συγχωριανών μας.
Η ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας!
Σας περιμένουμε!!!!

Ανοιχτοί για το κοινό δυο ναοί εξαιρετικού ενδιαφέροντος στο Χαλκί

 
Δύο πολύ αξιόλογα μνημεία της Νάξου, δύο ναοί εξαιρετικού ενδιαφέροντος φέτος θα είναι ανοιχτοί για το κοινό κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, μετά από ενέργειες του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας και σε συνεργασία με τον Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.

Πρόκειται για τον Βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου Διασορίτη στο Χαλκί (επισκέψιμος καθημερινά από τις 11:00 μέχρι τις 13:30) και για τον Παλαιοχριστιανικό - Βυζαντινό ναό της Παναγίας Πρωτοθρόνου στο Χαλκί (ανοιχτός κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 13:00).

Πως η Olympic Air «έσωσε» το αεροδρόμιο της Πάρου


Mετά από έγκριση του υπουργείου Μεταφορών, η Aegean Airlines και η Olympic Air συνέβαλαν στην κατασκευή της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών, όσο και στα έργα υποδομής του νέου αερολιμένα Πάρου.
Η χρηματοδότηση και κατασκευή του τερματικού σταθμού έγιναν με την υποστήριξη των δυο αεροπορικών εταιρειών, σε διάστημα λίγων μηνών, προκειμένου να επιτραπεί η λειτουργία του νέου αεροδρομίου, αναβαθμίζοντας την προσβασιμότητα της Πάρου,χωρίς να χαθεί άλλη μία

Στην πρώτη πτήση προς το νέο αεροδρόμιο Πάρου ο Γ. Χατζημάρκος

 
Στην πρώτη επίσημη πτήση που προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο νέο Αεροδρόμιο της Πάρου, επέβαινε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, για να βρεθεί κοντά στους κατοίκους του νησιού σε μια πολύ σημαντική για εκείνους ημέρα.
Ο κ. Χατζημάρκος έφτασε νωρίς το πρωί στο νησί, με την πτήση OA 60, με το 78θέσιο αεροσκάφος Dash 8 Q400, της Olympic Air, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου.
Η έναρξη λειτουργίας του, αποτελεί την αφετηρία μιας νέας εποχής για την Πάρο, την Αντίπαρο και

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αποστολικού Νούντσιου Σεβασμιότατου κ. Edward-Joseph Adams

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη πραγματοποίησε σήμερα ο Αποστολικός Νούντσιος, Σεβασμιότατος κ. Edward-Joseph Adams, συνοδευόμενος από τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, Σεβασμιότατο κ.κ. Νικόλαο και τον Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού των Καθολικών στη Νάξο, π. Γεώργιο Παλαμάρη. Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε στο γραφείο του, ενώ ο Σεβασμιότατος κ. Edward-Joseph Adams μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αδελφικές σχέσεις και την αρμονική συνύπαρξη των πιστών των δύο Εκκλησιών.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση αναφορικά με τη συνεργασία των δύο πλευρών σε διαφόρους τομείς, ενώ ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Τοτόμης Πρωτονοτάριος, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση, παρουσίασαν τα σχέδια για τις παρεμβάσεις ανάπλασης του Κάστρου της Χώρας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
Μεταξύ των δύο πλευρών ανταλλάχτηκαν συμβολικά δώρα, επισφραγίζοντας το αδελφικό κλίμα, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.