slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάρος: Συνεχίζονται οι διακομιδές από την ΕΟΔ – Αφημένοι στην τύχη τους οι νησιώτες…

 Συνεχίζονται σε καθημερινή σχεδόν βάση, καλύπτοντας ολόκληρη την επικράτεια της Πάρου, οι διακομιδές ασθενών από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Κυκλάδων), λόγω έλλειψης βάρδιας του ΕΚΑΒ. Και αυτό ενόψει μάλιστα του καλοκαιριού, που το νησί οκταπλασιάζει ή και για μερικές ημέρες δεκαπλασιάζει τον πληθυσμό του, με το δυσάρεστο αποτέλεσμα οι ανάγκες των διακομιδών να αυξάνονται δραματικά. Δυστυχώς, από ότι διαφαίνεται το νησί είναι κυριολεκτικά αφημένο στην τύχη του όχι μόνο λόγω της έλλειψης παροχής δημόσιας υγείας και περίθαλψης αλλά και εξαιτίας της έλλειψης διασωστών αλλά και οδηγών του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα την μη κάλυψη των επειγουσών αναγκών σε όλες τις βάρδιες της ημέρας.
Το κενό αυτό έρχονται να καλύψουν εθελοντικά τα μέλη της

Την « Βιομηχανία σύγκλισης έκτακτων δημοτικών συμβουλίων» καταγγέλλει με κοινή δήλωση η Μειοψηφία δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΚΟΙΝΗ    ΔΗΛΩΣΗ   ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ  ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
‘’ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΕΙΑ’’    ‘’ΠΟΛΙΤΕΣ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΝΗΣΙΑ  ΜΑΣ’’   ‘’ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ’’


     Καταγγέλλουμε  την  βιομηχανία  σύγκλισης  Εκτάκτων  Δημοτικών  Συμβουλίων  αλλά  και  τη.....

Σοβαρά προβλήματα υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας τουριστών αντιμετωπίζουν οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί της χώρας

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί της χώρας, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, όσον αφορά τις υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας τουριστών (αεροδρόμια, λιμάνια, κέντρα υγείας), αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους προορισμούς αυτούς, επεσήμανε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, στην οποία ήταν προσκεκλημένη η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας Γ. Ζαχαράτος.Ειδικότερα, ο Νίκος Συρμαλένιος έκανε λόγο για την

Επιτέλους ο δήμος μαζεύει τα σκουπίδια από την Αλυκή Νάξου (video+φώτος)

(φώτο: Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου)
http://www.naxostimes.gr/ 
Στο μάζεμα των απορριμμάτων, μπάζων και σκουπιδιών που ανελλιπώς μέχρι σήμερα ρίχνουν επιτήδειοι στις όχθες του υδροβιότοπου της Αλυκής Νάξου, προχώρησε την Τετάρτη ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου Μανώλη Πολυκρέτη.

Το Νότιο Αιγαίο πήγε ...Golden Hall (φώτος)




Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Golden Hall, οργανώνουν τετράμηνη προβολή των 50 νησιών της περιοχής Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, δίνοντας στον επισκέπτη του εμπορικού κέντρου τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τον πολιτισμό και την ιστορία τους.

Είστε ερασιτέχνες, είστε επικίνδυνοι!

Θανάσης Μαυρίδης

Ο Γιάνης είναι λέει τρομοκρατημένος με την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας. Κι εμείς Γιάνη μου είμαστε τρομοκρατημένοι. Από εσένα και τους συναδέλφους σου. Είστε ερασιτέχνες, είστε ανίκανοι, είστε επικίνδυνοι. Η μόνη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε στην Ελλάδα είναι να σηκωθείτε να φύγετε. Η παραμονή σας στην εξουσία απειλεί σοβαρά το έθνος.

Έχουμε βαρεθεί τον Γιάνη να δίνει συνεντεύξεις σαν να πρόκειται για σταρ του σινεμά. Έχουμε βαρεθεί τους ερασιτέχνες μάγους να ξεδιπλώνουν κάθε μέρα την αλαζονεία τους στο παζάρι των παραισθήσεων. Εκείνοι που άρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού με ψέματα, μας λένε τώρα ότι τρομάζουν με την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας. Μάλιστα! Και ποιος τα έκανε έτσι Γιάνη; Όσοι συμμετέχουν στον θίασο των ερασιτεχνών είναι υπεύθυνοι για τα όσα έχουν συμβεί και για τα όσα πρόκειται να συμβούν. Καθαρά και ξάστερα.
Το καθημερινό show του Γιάνη, της Ζωής και των υπόλοιπων σταρ αυτού του...

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Απίστευτος καβγάς Ρ. Μακρή με Ανεξάρτητους ΕλληνεςΕίσαι «Εβραία και άθεη»-«Προσοχή στα κουνούπια»


Ξεφεύγει πλέον η κατάσταση με τη σύγκρουση της Ραχήλ Μακρή με τους άλλοτε συναδέλφους της στους Ανεξάρτητους Ελληνες. Η αφορμή για το νέο επεισόδιο ήταν μια εκδήλωση στο Πέραμα για τον ΟΛΠ.
Πιο συγκεκριμένα οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ενοχλημένοι από τη συμπεριφορά της κ. Μακρή σχετικά με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, την αποκάλεσαν «Εβραία και άθεη».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε με

ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το Προϊστορικό Παυλοπέτρι της Ελαφονήσου και η τροπική Πούντα.
Πλοίο αγκυροβολεί πάνω ακριβώς από το θαλάσσιο χώρο που κείται η αρχαιότερη βυθισμένη  πόλη  στον  κόσμο (παλαιότερη φωτογραφία αρκετά προβεβλημένη στα ΜΜΕ). Ασύγγνωστη πολιτιστική και οικολογική καταστροφή για πάνω από  δέκα χρόνια, χωρίς....