slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ολοκλήρωση του έργου εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου ζήτησε ο Χ. Κόκκινος


Ρόδος, 20 Οκτωβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΛΙΝΔΟΥ :
- Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Στα πλαίσια της κοινωνικής διαβούλευσης και της ανάδειξης των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού « ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Παλλά Μανώλη και από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού, συνέχισε τις περιοδείες του σήμερα 20/10/2010 στην Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου, όπου διαπιστώθηκε η στασιμότητα και η αδράνεια που εμποδίζουν την ολοκλήρωση του έργου. Θυμίζουμε ότι οι παρεμβάσεις στην Εθνική Οδό θα έπρεπε να είχαν τελειώσει εδώ και αρκετούς μήνες όμως και παρά τις αλλεπάλληλες παρατάσεις που έχουν δοθεί η καθυστέρηση των εργασιών και η ολοκλήρωση του έργου εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Οι υπεύθυνοι «στρουθοκαμηλίζουν» την ίδια ώρα που οι κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς και συνεπιβάτες είναι μεγάλοι και ήδη έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα.
Καλούμε όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες να ασχοληθούν με σοβαρότητα για την ολοκλήρωση του έργου που θέτει σε κίνδυνο την ζωή μας και που ντροπιάζει τον τουριστικό προορισμό της Ρόδου.
Ας σταματήσουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας με σπασμωδικές και επικοινωνιακού χαρακτήρα ενέργειες που δεν βοηθούν στην ολοκλήρωση του έργου.
Επιτέλους ας σοβαρευτούν …

Πρόγραμμα ομιλιών υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Βλαχογιάννη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010


Ο συνδυασμός μας ανακοινώνει το πρόγραμμα ομιλιών του υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Βλαχογιάννη με τον συνδυασμό «ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».
Την πρώτη του ομιλία ο κ. Βλαχογιάννης θα την πραγματοποιήσει στο σχολείο Καμαρών την Πέμπτη....
28 Οκτωβρίου 2010. Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 ο κ. Βλαχογιάννης θα κλείσει το πρόγραμμα των ομιλιών του με διπλή ομιλία στη Νάουσα και την Παροικιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:




Πρόγραμμα ομιλιών υποψήφιου Δημάρχου
«ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ

• Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010
Ώρα 20.00 Καμάρες: Σχολείο Καμαρών

• Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010
Ώρα 19.00 Άσπρο Χωριό: Αίθουσα Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής
Ώρα 20.00 Δρυός: Εστιατόριο Τριαντάφυλλου (πλατεία)

• Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010
Ώρα 19.00 Πρόδρομος: Καφενείο του Παυλάκη
Ώρα 20.00 Μάρμαρα: Πλατεία Καφενείων

• Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010
Ώρα 20.00 Αλυκή: Εστιατόριο Σκανδάλη

• Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010
Ώρα 19.00 Κώστος: Αίθουσα Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου
Ώρα 20.00 Λεύκες: Κοινοτικό Κατάστημα

• Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010
Ώρα 20.00 Μάρπησσα: Εστιατόριο «ΠΑΡΕΑ»

• Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010
Ώρα 19.30 Νάουσα: Κεντρική πλατεία
Ώρα 20.30 Παροικία: Εκλογικό Κέντρο πλατεία Αλυγαριάς

Το γραφείο Τύπου
του συνδυασμού
«ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ





ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ
ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ

Μια Ναξιώτισσα στην Καλλιθέα

PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Christos Davaris   
Τετάρτη, 20 Οκτώβριος 2010 08:14

Γεννήθηκε στη Νάξο και μένει στην Καλλιθέα. ΄Εχει μια κόρη, την Ελίνα. Τελείωσε το Λύκειο Καλλιθέας και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων καθώς και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

 

 

 

Ο λόγος για την Φιλωτίτισσα Ειρήνη Μουστάκη στενή συνεργάτης παλαιότερα του Γεωργίου Αλεξάνδρου Μαγκάκη και σήμερα του Γιώργου Ανωμερίτη στον ΟΛΠ. Είναι πρόεδρος τουΔημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Ασκούνη στην Καλλιθέα. 

Η ίδια μας λέει:
 «Όταν ζητούσα την ψήφο των πολιτών της Καλλιθέας στις προηγούμενες εκλογές σας διαβεβαίωνα, ότι μέσα από τη συλλογική δουλειά θα βοηθούσα με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση της ζωής στην πόλη μας και γι αυτό προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις. Σαν Καλλιθεάτισσα, εργαζομένη και μητέρα, γνωρίζω ότι πέρα από τα οράματα και τους μακροπρόθεσμους στόχους πρέπει να προσπαθείς να βελτιώνεις αυτά που συνθέτουν την καθημερινή μας ζωή. Και με τη συμμετοχή και συμβολή μου στις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, και των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου πιστεύω ότι βοήθησα σε κύριους τομείς για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας. Σήμερα και πάλι με την πολύχρονη εμπειρία μου στα κοινά, την πίστη στο θεσμό της αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης αλλά και την πρόκληση της μεγάλης μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» για μια ισχυρή αυτοδιοίκηση, ζητάω την ανανέωση της εντολής σας ως υποψήφια της παράταξης «Συνεργασία για την Καλλιθέα» του Δημάρχου μας Κώστα Ασκούνη. Διαβεβαιώνοντάς σας και αυτή τη φορά ότι με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, θα στηρίξω κάθε απόφαση, η οποία προωθεί το κοινό καλό, την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας και όλων των πολιτών της Καλλιθέας»

Νέο Πασοκικο Ρεκόρ : Αυξάνονται οι άστεγοι στις μεγάλες πόλεις

Επιδεινώνεται διαρκώς η εικόνα στην Αθήνα με τον αριθμό των αστέγων να αυξάνεται, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και στους περιφερειακούς δήμους. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, καθώς άστεγοι εμφανίζονται σε πόλεις, στις οποίες το φαινόμενο ήταν άγνωστο.

«Η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Με την οικονομική κρίση, έχουν αλλάξει και η ποιότητα και η ταυτότητα των αστέγων. Εκεί που έως πρότινος βλέπαμε άτομα του περιθωρίου, αλκοολικούς, τοξικομανείς, ή ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα, τώρα οι άστεγοι είναι ηλικιωμένοι, μετανάστες και όσοι για κάποιο λόγο έχασαν τη δουλειά και το σπίτι τους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βασιλική Τζανάκου από την οργάνωση Homeless Support.

Στην Ελλάδα εκτιμήσεις ΜΚΟ και της FEANTSA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Οργανώσεων για τους άστεγους) αναφέρουν ότι οι άστεγοι ανέρχονται σε περίπου 20.000 άτομα, χωρίς να συνυπολογίζονται πρόσφυγες, μετανάστες κ.λπ.

http://www.ana.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=9217214&maindocimg=9217213&service=143

Στην Σαντορίνη σήμεραο Χαρ.Κόκκινος

kokinosint.jpg

Σήμερα  Τετάρτη 20 Οκτωβρίου το απόγευμα , ο Χαράλαμπος  Κόκκινος συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά των Κυκλάδων με πρώτο σταθμό την Σαντορίνη.


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΝΑΣ ΣΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ

«  Ο. ΝΑ. Σ.  »

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΝΑΞΙΑΚΩΝ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Μάρνη   33  Αθήνα  104 32                                                              

Τηλ. – Φαξ : 210 52 34 576                                                           

Κιν. τηλ Προέδρου : 6932 785 211                                                                             

e-mail : onas.naxos@yahoo.gr                                    

 

       Αθήνα   20   Οκτωβρίου   2010

                          

          ΘΕΜΑ :  ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

 

         Η  Ομοσπονδία  Ναξιακών  Συλλόγων, έχοντας υπόψιν το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται  τα  τελευταία  χρόνια  στην ακτοπλοϊκή σύνδεση  του  νησιού μας, λόγω μείωσης  των  τακτικών  δρομολογίων  σύγχρονων  και  αξιόπλοων  πλόίων, με άμεσες  επιπτώσεις  στην  τοπική  οικονομία :

 

         1) Χαιρετίζει την αποψινή σύσκεψη των επεγγελματικών φορέων της  Νάξου  με  θέμα  την ακτοπλοϊκή  σύνδεση  του  νησιού μας.  

         2) Στέκεται  αγωνιστικά  δίπλα  στην  δίκαιη  διεκδίκηση  αύξησης των  δρομολογίων ιδιαίτερα αυτών της θερινής περιόδου με σύγχρονα και  αξιόπλοα μέσα.

         3) Υπενθυμίζει  ότι  με  πρόσφατη απόφαση - ψήφισμα  του  Δ.Σ. της ( Απρίλιος 2010 )  έχει  θέσει  επιτακτικά το ίδιο  θέμα.

         4) Δηλώνει  ότι  θεωρεί  ότι  πρέπει  να  υπάρξει  κοινή, συντονισμένη  και ΑΜΕΣΗ  δράση  όλων  των  φορέων  του  νησιού  για την ανάδειξη του προβλήματος  και  την  διεκδίκηση  ικανοποιητικής λύσης του.

         5) Θέτει τον  εαυτό  της  στην  υπηρεσία επίτευξης  των  παραπάνω  στόχων και στον αγώνα για  τη  λύση  του  ζωτικού  προβλήματος  της  ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας  με  τον Πειραιά, τα  υπόλοιπα  νησιά  του  Αιγαίου, την  Κρήτη  και τη  Βόρεια  Ελλάδα ( Θεσσαλονίκη ).

 

Για  το   Δ.Σ.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΝΙΚΟΣ  ΜΑΪΤΟΣ

Πρόσκληση για Τηλεοπτικό και Ραδιοφωνικό ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ζητά ο Νικόλας Μαράκης.

Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
 ΣΗΜΑ.jpg

Δελτίο Τύπου

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

Νάξος 20 Οκτωβρίου 2010

Πρόσκληση σε ζωντανό δημόσιο διάλογο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νικόλαος Μαράκης, εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, απευθύνει πρόσκληση προς τους επικεφαλείς των συνδυασμών που είναι υποψήφιοι για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε ζωντανό δημόσιο διάλογο, μέσω των συχνοτήτων των ραδιοσταθμών «Μεσόγειος» και «Ραδιοφωνία Κυκλάδων» και του τηλεοπτικού σταθμού «Ζευς».

Η ακριβής ώρα και μέρα των παραπάνω συζητήσεων μπορεί να καθοριστεί κατόπιν συνεννόησης με τους εκπροσώπους  της διαπαραταξιακής επιτροπής εντός των προσεχών ημερών.

Από το Γραφείο Τύπου


Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου «Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»

Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
 ΣΗΜΑ.jpg

Δελτίο Τύπου

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου- Πρόσκληση

 

Καλούμε τους δημότες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων να παρευρεθούν, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 21:30, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων», το οποίο βρίσκεται στην παραλία της Χώρας Νάξου, δίπλα στον Ο.Τ.Ε.

Στη συνέχεια θα υπάρχει δυνατότητα για ανοιχτή συζήτηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νικόλαο Μαράκη και τους υποψηφίους του συνδυασμού.

 

Από το Γραφείο Τύπου


Απόσυρση Κατάρ από τον Αστακό

Απόσυρση Κατάρ από τον Αστακό Η κυβέρνηση κάνει λόγο για ιδιωτική επένδυση και σημειώνει ότι παραμένει ισχυρή η βούληση για συνεργασία με βάση το μνημόνιο των 5 δισ.

Την ώρα που η αισιοδοξία για επενδύσεις είχε αρχίσει να επικρατεί στην αγορά, η κυβέρνηση ήρθε χθες αντιμέτωπη με μία κακή είδηση: την αποχώρηση του Κατάρ από το κονσόρτσιουμ για τον Αστακό.

Ανεπισήμως, κυβερνητικοί κύκλοι προσπαθούσαν να μετριάσουν τις εντυπώσεις, λέγοντας πως «επρόκειτο για μία ιδιωτική επένδυση» και ότι «η βούληση των δύο χωρών για συνεργασία με βάση το μνημόνιο των 5 δισ. ευρώ παραμένει ισχυρή».

Η ουσία, όμως, είναι ότι μία ακόμη μεγάλη επένδυση κόλλησε στις διαφωνίες των εμπλεκόμενων υπουργείων, καθώς είναι γνωστές οι αντιδράσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Τ. Μπιρμπίλη. Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισήμαιναν με νόημα και τους διαγκωνισμούς του υπουργού Επικρατείας, Χ. Παμπούκη, με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σπ. Κουβέλη.

Η εξέλιξη, δεδομένου ότι θα κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των οικονομικών πρακτορείων ειδήσεων, προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση, που έκανε το fast track σημαία για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Ο κίνδυνος να διατηρηθεί σε ισχύ η προηγούμενη εικόνα της χώρας πως είναι δύσκολη για επενδύσεις προκαλεί εσωκυβερνητικές εντάσεις. «Από τη μία οι φόροι, από την άλλη η γραφειοκρατία και στο τέλος το ΣτΕ, είναι αδύνατον να επενδύσει στην Ελλάδα σοβαρός άνθρωπος» υπογράμμισε στο «Εθνος» εις εκ των επιτελών του Γ. Παπανδρέου.

Η διαρροή της είδησης αργά το απόγευμα προκάλεσε συναγερμό στην κυβέρνηση. Παράλληλα με το παιχνίδι ευθυνών που ξεκίνησε, ο ένας υπουργός έδειχνε τον άλλον για το «ναυάγιο» και το επικοινωνιακό επιτελείο ξεκίνησε την προσπάθεια διαχείρισης του «κόστους» και των εντυπώσεων.

Αποτέλεσμα ήταν οι διαπιστευμένοι συντάκτες να λάβουν στις 8.30μ.μ. το εξής sms: «Το Κατάρ με επιστολή του ενημέρωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον του για συμμετοχή του στο κονσόρτσιουμ για τον Αστακό. Η κυβέρνηση έκανε τα πάντα προκειμένου να δημιουργήσει ένα επενδυτικό περιβάλλον, αλλά η επένδυση αυτή είναι ιδιωτική και δεν εμπλέκεται στις ενδοεταιρικές σχέσεις. Πάντως, στην επιστολή αναφέρουν ότι είναι ανοιχτοί σε ενεργειακές συνεργασίες και φυσικά οι σχέσεις μας με το Κατάρ συνεχίζονται για όλα τα υπόλοιπα συμφωνηθέντα (5 δισ.)».

Το πρόβλημα είναι ότι οι όποιες καλές ειδήσεις παραπέμπονται στο μέλλον, ενώ στο παρασκήνιο έχουν ήδη αρχίσει να φθάνουν στα υπουργικά γραφεία και άλλες ανησυχητικές πληροφορίες.

Επισημάνσεις
«Ο αραβικός χρυσός δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος, ενώ δεν αποκλείεται να φύγουν και άλλες επενδύσεις που ήδη τρέχουν στη χώρα μας» επισημαίνουν με νόημα γνώστες της αγοράς και των εξελίξεων.

Για το θέμα ζήτησε αναλυτική ενημέρωση ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν αποκλείεται να κάνει παρέμβαση στους εμπλεκόμενους υπουργούς «να συντονιστούν γιατί η χώρα κινδυνεύει». Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε να κατατεθούν άμεσα ο νέος επενδυτικός νόμος και να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση για απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης νέων επιχειρήσεων. Το θέμα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο σύσκεψης με τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Μ. Χρυσοχοΐδη, καθώς μετά τις εξελίξεις με τις ξένες επενδύσεις, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που λένε πως «πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις».

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΡΟY

 

Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου

 

 

Δεναξάς Ιωάννης  

 

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

& υποψήφιοι σύμβουλοι Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων

 

Βαζαίος Γεράσιμος

Καμπέλη Αντωννέτα

Μαγουλάς Στέλιος

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

Πετράκη Πετρίνα

Τερζή Κωνσταντίνα – Μαργαρίτα

Βαζαίου Ειρήνη

Ζαβουδάκης Παναγιώτης

Καϊλής Νικόλαος

Κουλούρη Ευαγγελία

Μανωλάς Γεώργιος

Δεναξάς Νικόλαος

Δουλάμη Μαγδαληνή  

Μαγουλά Αθηνά

Μαστίχα Χριστίνα

Παλαιολόγος Αλοΐσιος

Τερζής Γιώργος – Πάνος

Χατζαντώνη Φλώρα

Λύρα Καλλιόπη  

Γιώργος ο ειλικρινής....

Συνέντευξη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Ο δρόμος προς την κάλπη» με το δημοσιογράφο Μ. Κοττάκη (26 Σεπτεμβρίου, 2009)

Μ. ΚΟΤΤΑΚΗΣ: Σας ρώτησε ο κ. Στυλιανίδης αν θα κάνετε απογραφή.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Κύριε Στυλιανίδη, εμείς δεν έχουμε συνηθίσει να εκθέτουμε τη χώρα, όπως εσείς.
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Εσείς το λέτε «καταγραφή» υποθέτω.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δεν έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε στην ΕΕ και να λέμε «κοιτάξτε, τι έκαναν οι προηγούμενοι, πόσο χάλια τα κάνανε», για να μπορέσουμε να βρούμε ένα άλλοθι για να αθετήσουμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις.
Εμείς δεν εκθέτουμε την χώρα.... 
Ευτυχώς που δεν αθετήσατε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις..Ευτυχώς !!!
Γεια σου Γιώργο Ειλικρινή...
Τα συμπεράσματα δικά σας. 

 http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/10/blog-post_8069.html

Ας πρόσεχες κύριε Μολυβιάτη






Kύριε Μολυβιάτη  ως έμπειρος διπλωμάτης – πολιτικός έπρεπε να γνωρίζετε ότι η επαφή  με τα σκατά τις πολιτικής εγκυμονεί  κινδύνους. Δεν θα είσαστε σήμερα υποχρεωμένος  να απαντάτε  στις κακοήθειες του γέλιου Τυχοδιώκτη και  εξαπτέριγου της κυβέρνησης του μνημονίου.

  Δήλωση    Πέτρου  Μολυβιάτη:  «Ένα έχω να πω. Ο κ. Καρατζαφέρης κακοποίησε και την αλήθεια και την ευπρέπεια. Πέραν τούτου, ουδέν"



 



Συνάδελφοι προστατέψτε τους πελάτες σας. Το να τοποθετείτε τασάκια τους οδηγείτε στα πρόστιμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ (ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.), σεβόμενος τους σκοπούς του, τα μέλη του, μα πάνω απ' όλα τους καταναλωτές που μας στηρίζουν, μετά από την απόφαση που έλαβαν κάποιοι, προτρέποντας τον κλάδο την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου να βγάλουν τασάκια στα τραπέζια, οφείλει να διαχωρίσει την θέση του, ενημερώνοντας τους συναδέλφους στα εξής:

1)   Ο Νόμος περί ολικής απαγόρευσης καλώς ή κακώς ισχύει (σύμφωνα και με τις επίσημες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργείου) και όποιος τον καταπατά είναι παραβάτης.

2)   Ο Νόμος όμως ισχύει και για τους πελάτες μας. Πρέπει λοιπόν εμείς, για το ίδιον όφελος, να τους κάνουμε συνένοχους;

3)   Σκέφτηκε κανείς τι μπορεί να συμβεί εάν ενώ οι πελάτες καπνίζουν (επειδή βρήκαν τασάκια στα τραπέζια), μπουν ξαφνικά κλιμάκια ελέγχου στο κατάστημά σας; Το να δεχτείτε εσείς το οποιοδήποτε πρόστιμο, είναι επιλογή σας. Το να δεχτεί όμως πρόστιμο ο πελάτης σας, σημαίνει ότι δεν τον προστατεύσατε.

4)   Γνωρίζετε αγαπητοί συνάδελφοι, ότι εάν συλληφθεί πελάτης μας να καπνίζει και δεν κουβαλά μαζί του την Αστυνομική ταυτότητα (όπως πολλές φορές συμβαίνει), διενεργείται αυτόφωρη διαδικασία; Γνωρίζετε πως αν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, ανοίγει αμέσως ο φάκελος Σένγκεν; Τι θα πείτε σε αυτόν τον πελάτη, εάν μπει φυλακή για χρέη που γνώριζε ή δεν γνώριζε, επειδή σας εμπιστεύθηκε και σας τίμησε με την επιλογή του;

5)   Οι Νόμοι αλλάζουν ΝΟΜΙΜΑ κι όχι …παράνομα.

6)    Απέναντι σε αυτόν τον νόμο η αντίδραση πρέπει να είναι κλιμακωτή και αφού εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα, τότε να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Κανένα μαγαζί δεν πρέπει να κλείσει και αυτό θα το διεκδικήσουμε μέχρις εσχάτων.

7)   Ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. προσέφυγε στο ΣτΕ, κατά της Υπουργικής απόφασης περί ολικής απαγόρευσης καπνίσματος και καλεί όσους συναδέλφους επιθυμούν, να τον ακολουθήσουν. Κατάθεση δικαιολογητικών μέχρι 30 Οκτωβρίου. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2310932420, 473, 481 ή www.paskedi.gr



Καταργούν το Ταμείο της Φτώχειας

Όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση πήγαν στην Βουλή με… τρεις γραμμές. Ως κυβέρνηση, έχουν την ευκαιρία να απελευθερωθούν από τον «βραχνά». Και κατέθεσαν σχέδιο νόμου για την κατάργηση του Ταμείου της Φτώχειας.

Πρόκειται για το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (το γνωστό ως Ταμείο για την αντιμετώπιση της Φτώχειας), που ψηφίστηκε το βράδυ της 9ης προς 10η Ιανουαρίου του 2008, με το ΠΑΣΟΚ να κατεβαίνει στην Βουλή με… τρεις τουλάχιστον γραμμές.


«Έγινε της Σταχτοπούτας», έγραψε τότε ο Τύπος, καθώς στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας, είχαν αποφασίσει να μην το καταψηφίσουν και με αυτή την γραμμή πήγαν στην Επιτροπή, όπου μάλιστα είχε επιχειρηματολογήσει ο τότε εισηγητής κ. Κουτμερίδης. Με την ίδια γραμμή έφθασαν ως την συζήτηση στην Ολομέλεια και μέχρι τα μεσάνυχτα όλοι οι ομιλητές του ΠΑΣΟΚ κινούνταν σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Ξαφνικά, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Προκλήθηκε μεταμεσονύχτια σύγχυση, άρχισαν να αναζητούν τον κ. Πάγκαλο, τον οποίο, όμως, δεν έβρισκαν. Αποφασίστηκε πάντως η αλλαγή πλεύσης και το επόμενο πρωί αιτιολόγησαν την παλινωδία με το επιχείρημα ότι στο νομοσχέδιο για το Ταμείο για την Κοινωνική Συνοχή είχε προσαρτηθεί η τροπολογία για τον ΟΤΕ.

Μάλιστα, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης είχε τότε αντιδράσει, λέγοντας πως θα μπορούσαν να είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο κατά της φτώχειας και όχι την τροπολογία.

Τελικά, το Ταμείο της Φτώχειας καταργείται με νόμο που φέρνει το υπουργείο των Εσωτερικών.

Στο γεγονός αντέδρασε έντονα η Ν.Δ. δια του υπευθύνου του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης, βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η Φτώχεια και οι Κοινωνικές Ανισότητες, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας, αποτελούν κεντρικά ζητήματα και απαιτούν λύσεις βιώσιμες και αποτελεσματικές».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «παρά το γεγονός, ότι οι κοινωνικές δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα, είναι σχεδόν ισοδύναμες με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, μόλις το 13% των ατόμων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της Φτώχειας καταφέρνει να υπερβεί τη γραμμή της Φτώχειας μετά τις Κοινωνικές Μεταβιβάσεις (ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 38,5%).
Βασικός λόγος για την αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών, είναι το γεγονός ότι οι δαπάνες αυτές δεν στοχεύουν αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, δημιουργούν αλληλοεπικαλύψεις που εντείνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα και δεν υπάρχει ο αναγκαίος διυπουργικός συντονισμός».

Και συνεχίζει: «Για την άμβλυνση των προβλημάτων αυτών, δημιουργήθηκε το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχή (Ν.3631/2008). Με διυπουργική σύνθεση (Υπουργείο Οικονομίας, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Υγείας).
Στόχος του, η χρηματοδότηση και η προώθηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων στοχευμένης εισοδηματικής ενίσχυσης σε κατηγορίες δικαιούχων, βάσει συγκεκριμένων αντικειμενικών κριτηρίων.

Επειδή, οι λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε το Ταμείο, όχι μόνο δεν εξέλιπαν, αλλά σήμερα έχουν αποκτήσει και επείγοντα χαρακτήρα.

Επειδή, η αποτελεσματικότητα των κοινωνικών μεταβιβάσεων, πρέπει να μπει σε υψηλή προτεραιότητα.

Επειδή, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών καταργεί το ΕΤΑΚΣ, χωρίς να μεταβιβάζει τις κρίσιμες αρμοδιότητες του σε άλλο Φορέα, καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη που αφορά στην κατάργηση του ΕΤΑΚΣ.
Όχι μόνο δεν πρέπει να το καταργήσει, αλλά αντίθετα να το ενεργοποιήσει και να το ενισχύσει».



Αναδημοσίευση από elzoni.gr

Η ΝΔ Πάρου - Αντιπάρου

Nea Dimokratia.gif

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Επίσκεψη Χαράλαμπου Κόκκινου υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στην Πάρο και Αντίπαρο στις 23-24 Οκτωβρίου.

Πρόγραμμα περιοδείας:

23 Οκτωβρίου 12.00àΝάουσα(καφενείο Αλιπράντης)

13.00àΠαροικία(περίπατος αγορά)

15.30àΚώστο(καφενείο)

16.00àΛεύκες(πολιτιστικό κέντρο)

18.00àΑντίπαρος(καφενείο Παρούσσος)

20.00àΠρόδρομος(καφενεία)

20.30àΜάρμαρα(καφενεία)

21.00àΜάρπησσα(ζαχαροπλαστείο Νικήτας)

24 Οκτωβρίου 09.00àΑγκαιρία(Εκκλησιασμός Άγιος Γεώργιος)

10.00àΑλυκή(περίπατος)

Η ΤΟΠΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΟ 20/10/2010-8/11/2010

ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ 10.00-13.00π.μ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 17.30-20.30μ.μ.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:22840-21720

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Επίσκεψη Χαράλαμπου Κόκκινου υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στην Πάρο και Αντίπαρο στις 23-24 Οκτωβρίου.

Πρόγραμμα περιοδείας:

23 Οκτωβρίου 12.00àΝάουσα(καφενείο Αλιπράντης)

13.00àΠαροικία(περίπατος αγορά)

15.30àΚώστο(καφενείο)

16.00àΛεύκες(πολιτιστικό κέντρο)

18.00àΑντίπαρος(καφενείο Παρούσσος)

20.00àΠρόδρομος(καφενεία)

20.30àΜάρμαρα(καφενεία)

21.00àΜάρπησσα(ζαχαροπλαστείο Νικήτας)

24 Οκτωβρίου 09.00àΑγκαιρία(Εκκλησιασμός Άγιος Γεώργιος)

10.00àΑλυκή(περίπατος)

Η ΤΟΠΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΟ 20/10/2010-8/11/2010

ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ 10.00-13.00π.μ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 17.30-20.30μ.μ.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:22840-21720

Η ΝΔ Πάρου - Αντιπάρου

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.Δ.

ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ι. Βρούτσης: Υποσχέσεις, χωρίς να προσδιορίζει το πώς και το πότε, οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την Ανεργία

«Μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου και με καθυστέρηση ενός χρόνου, ο Πρωθυπουργός, έσπευσε - κάτω από το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής - να εξαγγείλει μέτρα για την αντιμετώπιση της Ανεργίας.

Στα θύματα των αδιέξοδων πολιτικών του – μισθωτούς και συνταξιούχους – υποσχέθηκε «κοινωνικό μέρισμα», χωρίς να προσδιορίζει το πώς και το πότε.

Η Ανεργία, ήδη, έχει σκαρφαλώσει στο 12%, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τους 600.000 και η προοπτική για το επόμενο διάστημα προβλέπεται εφιαλτική. Επιπλέον, 300.000 χαμένες θέσεις εργασίας αναμένονται μέχρι το 2012, όπως η ίδια η κυβέρνηση ομολογεί στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2011.

Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής του Μνημονίου, που αγνοεί την Ανάπτυξη και καθυστερεί τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων, που θα τονώσουν την Απασχόληση και θα αναχαιτίσουν την Ανεργία.

Τα μέτρα που εξαγγέλλει σήμερα η κυβέρνηση εσπευσμένα, για την αντιμετώπιση της Ανεργίας είναι:

  • Μέτρα «ξαναζεσταμένα», χρησιμοποιημένα αρκετές φορές στο παρελθόν.
  • Προγράμματα του ΟΑΕΔ, που έχουν εξαγγελθεί επανειλλημένα τον τελευταίο χρόνο.
  • Μέτρα χωρίς αντίκρισμα, χωρίς ελπίδα.

Μοναδική «καινοτομία», η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών. Πρόκειται για ένα μέτρο, που η ευρωπαϊκή του εμπειρία είναι αρνητική, αφού όπου εφαρμόστηκε δεν έφερε αποτελέσματα.

Είναι πολύπλοκο, γραφειοκρατικό και η χρηματοδότησή του, μέσω της διευθέτησης του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ – ΟΑΕΔ, εκπέμπει και καλλιεργεί μια νοοτροπία εισφοροαποφυγής για τις επιχειρήσεις. Επίσης, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη ρευστότητα του ΙΚΑ, που σε συνδυασμό με την κρατική υποχρηματοδότηση, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων.

Όλοι σήμερα γνωρίζουν και συνομολογούν ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ουσιαστική αντιμετώπιση της Ανεργίας:

  • Περνά μέσα από ένα νέο Δυναμικό, Αναπτυξιακό Προσανατολισμό της Οικονομίας μας.
  • Εξασφαλίζεται, μέσα από Στοχευμένες, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια αλλά με ισχυρά κίνητρα, Δράσεις ενίσχυσης της Απασχόλησης.
  • Επιτυγχάνεται μέσα από την αποδοτική ενεργοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, που σήμερα «λιμνάζουν».

Όλα αυτά, όμως, απουσιάζουν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Γι’ αυτό και οι πολίτες απογοητεύονται και δεν προσδοκούν τίποτα, πλέον, από αυτές».

Επιστροφή στην περίληψη...

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι Επαγγελματικοί Φορείς της Νάξου:
* Εμποροεπαγγελματικός
* Ένωση Ξενοδόχων
* Ενοικιαζομένων Δωματίων
* Ενοικιαζομένων Μοτοποδηλάτων & Μοτοσυκλετών
* Ενοικιαζομένων Τροχοφόρων
* ΚΤΕΛ
* Μαζικής Εστίασης
σας προσκαλούν την Τετάρτη και ώρα 19:00 στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου σε σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να σχεδιαστούν άμεσα οι δράσεις που απαιτούνται, για την επίλυσή του τόσο σημαντικού αυτού προβλήματος, του οποίου τις επιπτώσεις είδαμε τόσο έντονα όλοι μας, την καλοκαιρινή περίοδο που μας πέρασε.
Σχόλιο naxosfan
Το ακτοπλοϊκό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια τη Νάξο με αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό. Κάθε χρόνο μειώνονται τα δρομολόγια των πλοίων από και προς το νησί μας με αποκορύφωμα την αποδρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Νήσος Μύκονος" τον περασμένο Μάιο. Όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να ενεργοποιηθούμε έγκαιρα για να προλάβουμε καταστάσεις και να μην χρειαστεί πάλι την τελευταία στιγμή να παρακαλάμε για δρομολόγια
Για να αυξήσουμε λοιπόν τον όγκο του τουρισμού στη Νάξο πρέπει να απαιτήσουμε περισσότερα δρομολόγια, και φυσικά σύνδεση με όλα τα νησιά, τόσο των Κυκλάδων όσο και με νησιά τις ευρύτερης περιφέρειας.

Πάλι καλά που το πήραν (μεγάλε πρόεδρε ) είδηση και έβγαλαν ανακοίνωση σε 5μέρες!!!!!

Η Τοπική Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Πάρου - Αντιπάρου για τονΚαραγιαννιώτη

Συγκλονισμένοι αισθάνονται όλοι για τον αναπάντεχο χαμό του Χρήστου Καραγιαννιώτη ο οποίος σε όλους μας άφησε ένα τεράστιο κενό, μιας και η φωνή του μας συντρόφευε για χρόνια μέσο του ραδιοφώνου του κρατώντας μας πάντα ενήμερους για τα να των νησιών μας, καθώς και μας ψυχαγωγούσε με τον δικό του ιδιαίτερο ξεχωριστό τρόπο.Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και του συγγενείς του Χρήστου!

Καλό σου ταξίδι Χρήστο, θα μας μείνεις αξέχαστος!!