slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άδωνι! Χέσ@ μας τώρα που ο Κουρής δεν ήξερε τι γίνονταν στο ALTER!!


[Έλεος! Μην τα λες αυτά γιατί γελάει ο κόσμος... και χάνεις ότι αγώνα κάνεις για τη ΝΔ... Τι σχέση έχουμε εμείς να υπερασπιζόμαστε τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ; Και που 'σαι: Σαν απλός πολίτης σου λέω ότι δεν χρειάζεται να έχεις άποψη για όλα... ]

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ : 5η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου

Στην 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 26/3/2013 με τηλεδιάσκεψη, οι απόψεις-τοποθετήσεις της παράταξης μας στα θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως διατυπώθηκαν από τους περιφερειακούς μας συμβούλους Παύλο Χρυσαφίδη και Νεκτάριο Σαντορινιό, ήταν οι ακόλουθες:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-Πλοίο "δένει" με 9 μποφόρ στην Κίμωλο


Ένα απίστευτο βίντεο φανερώνει τις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία σε πολλά από τα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων...
Δείτε πως το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής επιχειρεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2013, ενώ στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ. Τα τεράστια κύματα, όχι απλά «λούζουν» τη μικρή προβλήματα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή μετατρέποντας σε ποτάμι τον παραλιακό δρόμο.....


Δυο λόγια για την επίσημη πρώτη του Ιάκωβου.

παλιές καλές εποχές 
Παρθενική ραδιοφωνική εμφάνιση χτες  για τον Ιάκωβο Γιακουμή, ο οποίος κάθε Πέμπτη θα σχολιάζει τη γενική αλλά και τη τοπική επικαιρότητα από την εκπομπή της Πόπης Αλιμπέρτη στην Ραδιοφωνία Κυκλάδων. Του ευχόμαστε ολόψυχα και εμείς καλή επιτυχία στη νέα του δραστηριότητα και να είναι χρήσιμος για την ενημέρωση μας.
Όμως δεχθήκαμε κάποιες παρατηρήσεις από αναγνώστες μας για τις οποίες ο φίλος Ιάκωβος πρέπει να δώσει μια δημόσια διευκρίνηση :......

Βρούτσης: Τέλος στην «αιμορραγία» 320 εκατ. ευρώ ετησίως από 51.551 «μαϊμού» συντάξεις


Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα, στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τον ακριβή αριθμό των «μαϊμού» συνταξιούχων, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής τους και της διασταύρωσης των στοιχείων που ακολούθησε
.Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, το κράτος έδινε 51.551 συντάξεις σε άτομα τα οποία δεν τις δικαιούνταν, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει κάθε χρόνο 320 εκατ. ευρώ.
Μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί και η απογραφή των συντάξεων λόγω θανάτου, που αφορά 521 000 περιπτώσεις, ενώ, όπως δήλωσε, «θα αναζητηθούν τα χρήματα αυτά και θα δοθούν όλα τα στοιχεια στον Άρειο Πάγο».

ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ .ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΜΑΓΚΕΣ!!!!


Τα... έψαλε στον βουλευτή στον ναό της Παναγίας Τήνου

Απροσδόκητη φραστική επίθεση δέχτηκε εντός του ναού της Παναγίας της Τήνου και κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος. Ανήμερα του Ευαγγελισμού εκατοντάδες πανέλληνες προσκυνητές και Κύπριοι εόρτασαν μαζί με τους Τηνίους τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επαναστάσεως του 1821.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (της οποίας προέστη ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος) τελέσθηκε η Δοξολογία για την εθνική εορτή. Αμέσως μετά ξεκίνησε να μιλά προς το εκκλησίασμα ο μητροπολίτης. Προσφωνώντας τους επισήμους και μόλις είπε «αξιότιμε κύριε βουλευτά...» κάποιος ηλικιωμένος κύριος από το εκκλησίασμα τον διέκοψε φωνάζοντας: «Δεν είναι κανένας βουλευτής εδώ, σεβασμιότατε... Υπάρχει κάποιος;». «Ναι, εγώ!», φώναξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ηλικιωμένος και καλοστεκούμενος κύριος τον πλησίασε, ενώ οι παριστάμενοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι, στάθηκε μπροστά από τον βουλευτή και τον ρώτησε: «Ποιος είσαι και από ποιο κόμμα;». «Είμαι ο Νίκος Συρμαλένιος από τον ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο βουλευτής και τότε... ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε: «Τι γυρεύεις στην εκκλησία; Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ είστε άθεοι! Να φύγεις από την εκκλησία». Κάποιοι από το εκκλησίασμα «συμμάχησαν» με τον ηλικιωμένο και φώναξαν: «Δίκιο έχει... Είναι άθεοι! Δεν έχουν θέση εδώ!» Ο βουλευτής διατήρησε την ψυχραιμία του, ενώ προς το μέρος του διαμαρτυρόμενου κινήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής αλλά και ο αρχιερατικός επίτροπος, με την παρέμβαση του οποίου αποφεύχθησαν τα χειρότερα. Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε εκτός ναού και η Δοξολογία συνεχίστηκε.
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Δήλωση Καραμανλή για τον Νάκο

Kostas-Karamanlis

Ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Αθανάσιου Νάκου:

"Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον Θανάση Νάκο, θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Χάνουμε έναν φίλο, έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγωνιστή της ζωής.

Έναν μετριοπαθή πολιτικό, με όραμα και ευαισθησίες, που είχε ως σταθερό γνώμονα των δράσεών του το συμφέρον και την πρόοδο του τόπου.

Στην οικογένειά του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου".

ΒΟΜΒΕΣ Βγενόπουλου στο skai

Κάλεσμα σε ανοιχτή συγκέντρωση ενημέρωσης και συζήτησης για την διοικητική αυτονομία του Νοσοκομείου και την ανάπτυξή του


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Νάξος, 28/3/2013
Κάλεσμα σε ανοιχτή συγκέντρωση ενημέρωσης και συζήτησης
για την διοικητική αυτονομία του Νοσοκομείου και την ανάπτυξή του
Φιλώτι, Σάββατο 7 μμ, στον Πλάτανο.
Μετά και την πρόσφατη επίσκεψη της Επιτροπής στον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο
και την αρνητική στάση του στο θέμα της ανάπτυξης αυτοτελούς Νοσοκομειακής μονάδας
στην Νάξο, καθώς και για το επείγον ζήτημα των.......

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για το αποχετευτικό δίκτυο των παραλιακών οικισμών στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, η εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου "ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ" από το Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής εταιρίας «Μ.Τ. ΑΤΕ», Στάθη Μανδηλαρά.

Το έργο, συνολικής δαπάνης 3.553.923 ευρώ, έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" στον Άξονα Προτεραιότητας "02 - Προστασία και...........

Νομοσχέδιο παραχωρήσεων στα εφοπλιστικά συμφέροντα Κύρια θύματα του νομοσχεδίου οι ναυτεργάτες και τα νησιά


Σειρά διευκολύνσεων και παραχωρήσεων στα εφοπλιστικά συμφέροντα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, τόνισε ό βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, στην εισήγησή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Όπως τόνισε, το παρόν νομοσχέδιο έχει δύο βασικούς στόχους:

Για δεύτερη φορά εμπρηστικός μηχανισμός, εξερράγη έξω από το σπίτι του αδελφού του Σ. Κεδίκογλου

 Οι δράστες τοποθέτησαν το γκαζάκι στην εξωτερική είσοδο του σπιτιού και από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.