slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΣΟΚ: Τεράστιας σημασίας η διαφύλαξη της ενότητας του δημοκρατικού τόξου - Ανακοίνωση για την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου


Η μαύρη επέτειος της 21ης Απριλίου επιβάλλει να σκεφτούμε ξανά τη σημασία της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού, του κράτους δικαίου. Τη σημασία κάθε πράξης αντίστασης κατά της χούντας.
Φέτος η επέτειος συμπίπτει με την έναρξη της δικής της Χρυσής Αυγής, δηλαδή με την θεσμική και ιστορική ανάγκη προάσπισης των βάσεων του δημοκρατικού και δικαιοκρατικού πολιτισμού καθώς τίποτα δεν

«Συνέπεια» λόγων και έργων των ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ

Του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη
«Δε θα γίνονται δεκτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή η Βουλή θα εφαρμόσει τις αρχές της καλής νομοθέτησης».
Ζωή Κωνσταντοπούλου,
στην πρώτη της ομιλία ως Πρόεδρος της Βουλής (06.02.2015)
«Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».
δήλωση Αλέξη Τσίπρα (11.06.2013)
«Προχωρούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και σε κατάσταση πολιορκίας».
συνέντευξη τύπου Αλέξη Τσίπρα (19.11.2012)
«Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη

Μοναδική ευκαιρία το επιτόκιο 2,5%

Του Γιώργου Βακόνδιου
Η δέσμευση των διαθεσίμων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και άλλων οργανισμών της Γενικής Κυβέρνησης είναι η πλέον τρανή απόδειξη του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα.
Πάντα υποστήριζα ότι το Οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας οφειλόταν σε ένα διαχρονικό πρόβλημα ελλείμματος ικανότητας της πολιτικής ελίτ.
Η Ελλάδα ήταν για δεκαετίες έρμαιο ενός αδηφάγου, αντιπαραγωγικού και πελατειακού δημοσίου τομέα, δημιούργημα κατ’ αναλογία όλων των πολιτικών παρατάξεων και με την αμέριστη διαχρονικά συμβολή του κρατικοδίκαιου συνδικαλισμού.
Αυτές ήταν οι πραγματικές αιτίες που μας έφθασαν στην κρίση της τελευταίας εξαετίας.
Η κατάσταση άρχισε να σταθεροποιείται το 2014 και υπήρχαν βάσιμες ελπίδες ότι θα ξεφεύγαμε από...

Οι πέντε (εναπομείναντες) “φρουροί” του Σαμαρά

Προσθήκη λεζάντας
Στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη βαριά και ιστορική ήττα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, είναι εμφανής και αποτελεί κοινό μυστικό η πολιτική απομόνωση του Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο μεγάλος χαμένος εκείνης της αναμέτρησης, καθώς είδε τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται κυβέρνηση και να αγγίζει την αυτοδυναμία, παρά τις εγγενείς αδυναμίες και την αναξιοπιστία του, και τη Χρυσή Αυγή να αντέχει σε υψηλά ποσοστά.
Παρά το γεγονός δηλαδή ότι ο Αντώνης Σαμαράς επικέντρωσε την πολεμική του στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, ακολουθώντας τη σχετική… έμπνευση του Χρύσανθου Λαζαρίδη για τη στρατηγική των “δυο άκρων”, τα δυο....

Κατοχύρωση θαλασσίων συνόρων των χωρών-μελών της Ε.Ε. ως ευρωπαϊκά σύνορα

Νίκος Συρμαλένιος
«Το θέμα της ασφάλειας στη θάλασσα είναι κρίσιμο, καθώς μέσω της θάλασσας κινείται το νόμιμο και παράνομο εμπόριο, αλλά και τα μεγάλα ρεύματα των προσφύγων και μεταναστών, με αποτέλεσμα να θρηνούμε εκατοντάδες χαμένες ψυχές, παρά την καθημερινή μάχη που δίνει το λιμενικό και οι άλλες υπηρεσίες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν», τόνισε στην ομιλία του στην χθεσινή εκδήλωση του Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων, με θέμα ««Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ασφάλεια στην Θάλασσα: Η Ελληνική Οπτική», ο βουλευτής Κυκλάδων και Υπεύθυνος ΕΠΕΚΕ Ναυτιλίας Νίκος Συρμαλένιος.
Ο Ν. Συρμαλένιος ανέφερε επίσης:

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία της Χώρας Νάξου

 το λιμάνι της  Νάξου
Tις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη χερσαία ζώνη λιμένα Νάξου υπενθυμίζει το Λιμεναρχείο του νησιού ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου που ξεκινάει.

Με έγγραφο του προς το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την Ένωση Ξενοδόχων και το Σωματείο Ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων, ο λιμενάρχης Νάξου Αλέξιος Αποστολόπουλος υπογραμμίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προς αποφυγή επιβολής κυρώσεων...
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του λιμεναρχείου:

Συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ στο περιθώριο της έκτατης Συνόδου Κορυφής


Συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο θα έχει αυτή την Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Οπως ανακοινώθηκε, ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ” ιδίαν συνομιλίες με την Αγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που θα

ΠΑΣΟΚ: Δύο φορές αντισυνταγματική η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)!!!


Πυρ κατά βούληση από το ΠΑΣΟΚ για την ΠΝΠ - Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου, Φ. Γεννηματά & Οδ. Κωνσταντινόπουλου 

«Ποια είναι η επείγουσα και απρόβλεπτη;»

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί αντισυνταγματική την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την υποχρεωτική μεταφορά των αποθεματικών των φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος η ενέργεια της κυβέρνησης έχει δύο πρόσθετες αντισυνταγματικότητες:
Την αναδρομική ισχύ από 17 Μαρτίου. «Η ΠΝΠ έπρεπε να βγει τότε», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι μόνο ο νόμος μπορεί να προσδώσει τέτοια αναδρομική ισχύ. Και θέτει το ερώτημα: «Η "επείγουσα και απρόβλεπτη" ανάγκη ποια είναι τριάντα τρεις ημέρες μετά;»
Επίσης, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η ΠΝΠ παραπέμπει στο μητρώο φορέων γενικής κυβέρνησης της ΕΛΣΤΑΤ που δεν φαίνεται να είναι δημοσιευμένο στο ΦΕΚ. «Τα πρόσεξε αυτά ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Δεν λυπάται η κυβέρνηση την κα Πρόεδρο της Βουλής και τις παρακαταθήκες της;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

ΜΠΡΑΒΟ !!!! Μετά από τρεις μήνες ο Ευριπίδη ο ΔΕΛΦΙΝΟΣ θυμήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Κυβέρνηση


Επίθεση Στυλιανίδη στο ΣΥΡΙΖΑ
"Τι θα έλεγαν αν εμείς παίρναμε τα αποθεματικά των δήμων"
Διαδικτυακή επίθεση εξαπέλυσε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης ασκώντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στην πολιτική τακτική της. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο και έχει χάσει τον βηματισμό της στις διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα η ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας απέναντι στις υποχρεώσεις του δημοσίου, να αναγκάζει την γενική κυβέρνηση να δεσμεύει τα αποθεματικά Ταμείων και Δήμων. Η διαδικασία αυτή καθώς και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που

Η Δημοτική Κοινότητα ευχαριστεί την Αερολέσχη Νάξου

 
Ευχαριστεί και συγχαίρει την Αερολέσχη Νάξου και τον πρόεδρο της Νίκο Κουτελιέρη, η δημοτική κοινότητα Νάξου, για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στο νησί το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαυρογιάννης -πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νάξου- ήταν στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη και την παραλαβή του Αγίου Φωτός.
Η ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου:

Απεργιακή συγκέντρωση της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά



Απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ με σύνθημα «Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή. Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!»

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της 1ης Μαΐου στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην Παραλία, ενώ η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, με την οποία καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν, στέλνοντας μήνυμα ταξικής ενότητας, εργατικής αλληλεγγύης και συνεχούς αγώνα διεκδίκησης.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Να διατηρούν την πόλη καθαρή προτρέπει τους πολίτες η Δημοτική Κοινότητα Νάξου

Να διατηρούν την πόλη της Νάξου καθαρή, προτρέπει τους δημότες η δημοτική κοινότητα Νάξου σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. Όπως επισημαίνει, "η καθαριότητα και η αισθητική της πόλης μας είναι υπόθεση όλων μας" και γι αυτό το λόγο θα πρέπει οι πολίτες να προσέχουν να διατηρούν καθαρή την πόλη και να προστατεύουν το περιβάλλον.
Αυτό που επίσης υπογραμμίζει με νόημα η δημοτική κοινότητα είναι ότι "η ρύπανση των στοιχείων του αστικού εξοπλισμού της πόλεως, αποτελεί παράβαση και επισύρει κάθε φορά πρόστιμο, υποβολή μήνυσης και καταλογισμό για τις δαπάνες αποκατάστασης στους παραβάτες, όπως αυτές προκύπτουν κάθε φορά".

Για κάθε νεογέννητο ...φυτεύει 5 δέντρα ο πρόεδρος της Απειράνθου

Γιώργος Μπάκαλος
Το 'πε και το ΄κανε ο πρόεδρος της Απειράνθου Γιώργος Μπάκαλος και για κάθε νεογέννητο Απεραθιτάκι θα φυτεύονται πέντε δέντρα!

Πρόσκληση για εθελοντικό καθαρισμό του κοιμητηρίου Κορωνοχωρίου - Μύλων Νάξου

Το κοιμητηρίου
 Κορωνοχωρίου - Μύλων 
  Για τον καθαρισμό του κοιμητηρίου Κορωνοχωρίου - Μύλων καλεί τους κατοίκους των χωριών η Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα "Παναγία Φλεριότισσα". Ο εθελοντικός καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 26 Απριλίου στις 11:00 το πρωί.

Η ανακοίνωση της Πολιτιστικής Χορευτικής Ομάδας Κορωνοχωρίου - Μύλων Νάξου «Παναγία η Φλεριότισσα»: