slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ :Ο κυριος Γλεζος μιλησε την γλωσσα της αληθειας.

Σε αυτες τις δυσκολες ωρες η χωρα χρειαζεται πολιτικεσ σταθεροτητας  με ουσιαστικο σχεδιο ωστε να απομακρυνθει η οικονομικη υφεση που πλητει την χωρα μας, και τησ υπολοιπες χωρες του Ευρωπαικου νοτου.
Ο Κυριος Γλεζος συντευξη του σε ραδιοφωνικο σταθμο στη Ναξο παρεδεχτηκε ουσιαστικα πως δεν υπαρχει εναλλακτικο σχεδιο οικονομικησ ανατασης της χωρας μας , Αυτο που το Πασοκ φροντοφωναζε μεσα απο το...

Μανώλη, μήπως έπρεπε αν είχες πάει εσύ στο σπίτι σου


"Ας πάει σπίτι του ο Λιανός!"
Ξαφνιάστηκε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης όταν διάβασε στην "Κ" την δήλωση του ομολόγου του για το Κυκλοφοριακό κ. Λιανού σύμφωνα με την οποία, " εάν αποτύχουμε, θα πάμε στα σπίτια μας".
Ο Μανώλης Πολυκρέτης δηλώνει "Εγώ δεν πάω πουθενά για το ...κυκλοφοριακό. Ας πάει ο Λιανός".....

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Στου Πουθενά Τη Μέθη»στ'Απεράθου

Tην Τρίτη 13 Αυγούστου στο Πολιτισικό κέντρο στ'Απεράθου θα γίνει η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του συγχωριανού μας δημοσιογράφου 
Δημήτρη Νανούρη
Την ποιητική συλλογή του Δημήτρη Νανούρη «Στου Πουθενά Τη Μέθη» παρουσιάζουν ο Σύλλογος ΑΠΑΣ Τα Φανάρια την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 19:30 στο Πολιτιστικό κέντρο τ'Απεράθου. Παρουσιάζουν: Κατερίνα Μπουγιούκα φιλόλογος, Δημήτρης Κώτσος φιλόλογος και Αντώνης Φραγκίσκος εκπαιδευτικός. Συντονίζει:Γιάννης Πρωτονοτάριος καθηγητής Ε.Μ.Π.  Θα υπάρξουν Απαγγελείες ποιημάτων. 

Eμπιστοσύνη σε Σέργη

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στον Σύλλογο Αγγιδιωτών Νάξου και ο Νίκος Σέργης του Αντωνίου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς βγήκε πρώτος όσον αφορά τις ψήφους των συγχωριανών του και απέκτησε το δικαίωμα σύγκλησης άμεσα του ΔΣ για την ανάδειξη του νέου προεδρείου. Στην κάλπη του Συλλόγου προσήλθαν 181 μέλη (πλήρως οικονομικά τακτοποιημένα) και μάλιστα είχαμε ισάριθμα έγκυρα ψηφοδέλτια, κάτι που σπάνια συναντάμε σε εκλογές. Υποψήφιοι για το Δ.Σ. ήταν 12 μέλη, εκ των οποίων εκλέχτηκαν οι επτά πρώτοι. Όπως αναφέραμε ο Νίκος Σέργης ήταν ο μεγάλος νικητής λαμβάνοντας.....

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ «Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ
«Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»

Μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Κ. Π. Καβάφη με τη μορφή θεατροποιημένου αναλογίου.
Μέσα από την πορεία των σημαντικότερων γεγονότων της ζωής του, τα ταξίδια και τις γνωριμίες του, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά του για την εποχή και το περιβάλλον του, επιχειρείται ένα πορτραίτο του ποιητή.
Με την ανάγνωση της γνωστής και λιγότερο γνωστής ποίησής του, των σκέψεων και των αφηγήσεών του αποκαλύπτεται η προσωπικότητα του μεγάλου Αλεξανδρινού με τη διεθνή αναγνώριση, που έχει ανοίξει δρόμους στη σύγχρονη ελληνική ποίηση.
Διαβάζουν: Δημήτρης Βασαλάκης, Μαρία Γλύμπη, Λευτέρης Ελευθερίου, Βίβιαν Κοντομάρη, Νατάσα Μαρματάκη, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βασίλης Πριόβολος, Σταύρος Τσουμάνης......

Υπομονη αδερφια και μπορει να την παρουμε τη στροφη: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δις και ελλειμμα ΜΟΝΟ 1%!


Πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους 2,6 δισ. ευρώ (απο ελλειμμα 3,1 δις περσι), περίπου, εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου, όπως είπε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που τονισε οτι το ελλειμμα του προυπολογισμου (με ΟΤΑ, τοκοχρεολυσια κ.λπ) απο το 6,8% (13,2 δις) περσι εχει περιοριστει σε μολις 1,9 δις και 1%!!!

Ο στόχος για το επτάμηνο ήταν...

Οι ΓΑΠικοι Σαμου αντεπιτιθονται: "Η παρουσια του ΓΑΠ διαφημιζει το νησι μας"... ναι αμε! Σας μουτζωνουν ολοι...


Στη Σάμο περνάει τις διακοπές του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ωστόσο ανάμεσα στα μπάνια στη θάλασσα και στα ωραία γεύματα στις ταβέρνες του νησιού είχε και μία δυσάρεστη συνάντηση με ομάδα πολιτών που τον προσέγγισε για να αξιώσει την αποχώρησή του από το νησί.
Εκείνος όμως, όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά όπως αναφέρουν και ΤΑ ΝΕΑ παρέμεινε πράος.
Μάλιστα, είχε τη στήριξη της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του ΠΑΣΟΚ, η οποία ανέφερε:

Το ΚΚΕ αποκαλύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να διαλύσει και στη συνέχεια να “αρπάξει” τον 902…

Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ, επίσημα και δημόσια, πριν ένα χρόνο είχε ενημερώσει για τις οικονομικές δυσκολίες του σταθμού λόγω της κρίσης, το πιθανό κλείσιμο του «902» και πρόσφατα για την πώληση με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.Τι σκοπούς άραγε επιδιώκει να εξυπηρετήσει ο κουρνιαχτός που σηκώνουν Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον «902»;
Από την πρώτη στιγμή, έχει ξεκαθαριστεί πως όλοι οι νόμοι τηρήθηκαν. Η Γενική ....

Ο 902, η διαπλοκή και η υποκρισία

Με θράσος χιλίων πιθήκων οι εκφραστές της διαπλοκής και οι ιδιοκτήτες των χρεωκοπημένων καναλιών επιτίθενται λυσσαλέα κατά του ΚΚΕ γιατί μεταβίβασε τις μετοχές του 902 και πολύ σύντομα θα εκπέμψει ένας νέος τηλεοπτικός σταθμός άκρως ανταγωνιστικός, που θα συμβάλλει στην πολυφωνία αφού θα βρίσκεται εκτός των καρτέλ που έχουν διαμορφώσει στην τηλεοπτική αγορά, αυτοί που άρπαξαν τις άδειες με έναν αριθμό πρωτοκόλλου και χωρίς να δώσουν δεκάρα τσακιστή.

ΣΥΡΙΖΑ Νάξου: Χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των σμυριδωρυκτών Λυώνα


Η Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Νάξου χαιρετίζει τη γενική συνέλευση των σμυριδωρυκτών Όρμου Λυώνα και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα τους.
Είναι γνωστό ότι το περασμένο Δεκέμβριο μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, των σωματείων, των τοπικών Κοινοτήτων-Δήμου, αποσύρθηκε το άρθρο 12 που έκλεινε τα σμυριδωρυχεία το 2014. Καθοριστική ήταν η συμβολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του Μανόλη Γλέζου. Όσο όμως μας....

Παραδοσιακοί χοροί Αιγαίου σήμερα το βράδυ στις Μέλανες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας», σε συνεργασία με τον Χορευτικό Όμιλο Φοιτητών, σας προσκαλούν τη 
Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013 
και ώρα 21:00, στην πλατεία των Μελάνων, για την παρουσίαση παραδοσιακών χορών του Αιγαίου. 
Είσοδος ελεύθερη.

Ελύμνια 2013 | Χορευτικό Συν+Αξίας


Αγαπητοί  συν+Αξιοι
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η χορευτική ομάδα της συναξιας μετά την συμμετοχή της στο 36ο φεστιβάλ ΤΑ ΕΛΥΜΝΙΑ 2013.
Ο γλυκός ήχος των οργάνων από το Βασίλη και Στέλιο Κλουβάτο, οι οποίοι συνόδεψαν το χορευτικό, σε συνδυασμό με το ζωντανό χορό των παϊδιών μάγεψαν τους θεατές και τους ξεσήκωσαν κυριολεκτικά!!! 
Στην παράσταση έλαβαν επίσης μέρος τα χορευτικά από την Κύπρο, το Ναύπλιο και το Ριζοχώρι Νάουσας με τους εξίσου δυνατούς και πυρρίχιους χορούς τους!
Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για πρώτη φορά η εθελοντική ομάδα της ΣΥΝΑΞΙΑΣ να εκπροσωπήσει το νησί μας σε.....

Εισήγηση Νίκου Συρμαλένιου στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μήλου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού11 Αυγούστου 2013

Εκδήλωση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στο νησί της Μήλου πραγματοποίησε στις 9 Αυγούστου στη Μήλο ο ΣΥΡΙΖΑ Μήλου. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη και Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος. Στην ομιλία του ο Νίκος Συρμαλένιος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«…Μετά τα άκρως αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα που μας εισηγήθηκε η βουλευτής μας της Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, θα αναφερθώ συνοπτικά στο ιστορικό της απόπειρας εξόρυξης στη Μήλο.

Το βιβλίο “Η Γοργόνα της Νάξου" στο περιοδικό free copy PELAGOS της HELLENIC SEAWAYS.


Το βιβλίο “Η Γοργόνα της Νάξου" το οποίο έγραψαν και ζωγράφισαν οι μαθητές της α΄ και β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου και το οποίο εξέδωσε η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Σ.Φ.Ν. κοσμεί σε 4 σελίδες το περιοδικό free copy PELAGOS της HELLENIC SEAWAYS.
Έτσι ο κόπος των  δασκάλων και διδασκαλισσών του  Σχολείου και η συγγραφική και  ζωγραφική δεινότητα των παιδιών  του Φιλωτίου, βρίσκουν μία σπουδαία αναγνώριση και μάλιστα από περιοδικό  ευρύτατης κυκλοφορίας.
Όπως έγινε  γνωστό από το Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου, κατά τις πρόσφατες εκδηλώσεις της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” για τον Κωνσταντίνο Καβάφη, συζητήθηκε το θέμα της...... 

H Πάρος τιμά τον ήρωα Δημήτρη Μίχα

Το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα μια σεμνή τελετή μνήμης και απόδοσης τιμής στον ήρωα συμπολίτη μας Δημήτρη Μίχα, ο οποίος ακριβώς ένα χρόνο και μια μέρα πριν, το πρωινό της 10ης Αυγούστου, έπεσε νεκρός από τα πυρά θρασύτατων ληστών όταν προσπάθησε να εμποδίσει την διαφυγή τους http://www.parianostypos.gr/

Τρία τα βασικά αιτήματα των Σμυριδορυκτών

φώτο :oanemomylos

Το βράδυ της Κυριακής έγινε η Γ.Σ. του Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα στο Οικομουσείο Κορώνου.

Τη συνέλευση, παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Κορώνου, Στέλλα Μανδηλαρά, ο πρώην πρόεδρος της Κορώνου, Νίκος Χουζούρης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Λάζαρος Θεόφιλος, ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΟΝΑΣ, Νίκος Μαιτός και Κώστας Βερνίκος, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ.ΝΑΞΟΥ Δημήτρης Καπουνης
Αποφασίστηκε να αποσταλεί υπόμνημα προς όλους τους αρμόδιους, στο οποίο θα περιλαμβάνει τρία βασικά αιτήματα:

Χτυπημα κατα του κυκλοφοριακου ....οταν ο συγκεκριμενος αποφασισε να αλλαξει δρομο...

Sent from Huawei
Sent from Huawei MobileMobile