slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπουργείο Υγείας: Απαντά με βίντεο στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ - «4 μύθοι και 1 αλήθεια»

Με το βίντεο που τιτλοφορείται 4 μύθοι και 1 αλήθεια το υπ. Υγείας παραθέτει με αριθμούς τα πεπραγμένα της κυβέρνησης από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα, σε ό,τι αφορά στην στελέχωση των νοσοκομείων και με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικά
Φωτογραφία αρχείου/Πηγή: APimages
Ανάγνωση: 2'

Διακοπεί η κυκλοφορία


Στο πλαίσιο αποκατάστασης βλάβης στο δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή «Έλλης», θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Μιχ .Μαρκοπολίτη και συγκεκριμένα από τη θέση του καταστήματος Παιχνιδούπολη - jumbo έως τη γωνία της παιδικής χαράς Έλλης. Οι βασικές εργασίες εκσκαφών για την αποκατάσταση του δικτύου στο τμήμα αυτό θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9/2/2022 και Πέμπτη 10/2/2022, οπότε και θα διακοπεί η κυκλοφορία στο ανωτέρω τμήμα. Ζητούμε την κατανόηση των κατοίκων και των οδηγών και τη συμβολή όλων στην ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκινάει πρόγραμμα εκμάθησης  παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, για παιδιά ηλικίας 6-18 ετών. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θα διαμορφωθούν αναλόγως του αριθμού των συμμετεχόντων και των ηλικιών και θα παρέχονται δωρεάν. Για την εγγραφή των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικού  εντύπου εγγραφής εκ  μέρους του γονέα/κηδεμόνα και η αποστολή του

Πεπραγμένα ΠΝΑΙ: Τα ρέστα της έδωσε η Περιφερειακή Αρχή για τα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών

SYSPEIRWSH.jpg
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

 «Με ιδιαίτερο ζήλο η περιφερειακή αρχή έτρεξε όλο το προηγούμενο διάστημα για να βελτιωθούν οι όροι και οι συνθήκες στην πραγμάτωση  των σχεδιασμών μεγάλων εταιρειών σ' όλους τους τομείς.

Τα αντανακλαστικά της στα καλέσματα των επιχειρηματικών ομίλων ίσως ξεπερνούν και τις προσδοκίες των ίδιων των ομίλων.

Μεγιστοποιήσατε την επιχειρηματική λειτουργία της περιφέρειας σε αντίθεση με τις αποδεκατισμένες υπηρεσίες που στέλλουν ένα απελπισμένο μήνυμα και μέσα από το κείμενο των πεπραγμένων της περιφέρειας για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Καλλιεργείτε το μύθο της «ανάπτυξης για όλους», όταν η ίδια η πραγματικότητα που βιώνουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες και αγρότες διαψεύδει τους ισχυρισμούς σας.

Ας δούμε μερικούς κρίσιμους τομείς για τη ζωή του λαού των νησιών.

Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση αξιοποιεί τη μεγάλη και ανεκτίμητη εθνική προσφορά του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ και προχωρά στην ανέγερση του υπερσύγχρονου νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη»

Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων
Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Κύρωση της από
29.7.2021 Επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς - Έργο ΙΙ, Παράρτημα 11 της από 6.9.2018
κύριας Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος "Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ.
Νιάρχος" και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των
υποδομών στον τομέα της Υγείας».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Οι επισκέψεις των καναλαρχών στο Μαξίμου … και οι διαφοροποιήσεις

Συχνές είναι οι επισκέψεις ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών στο Μαξίμου. Και παρά το γεγονός ότι έχουν στηριχθεί μέσα στην πανδημία με σημαντικά διαφημιστικά κονδύλια… Δεν σταματούν να έχουν απαιτήσεις από την κυβέρνηση! 
Εσχάτως – σύμφωνα με πληροφορίες, την πόρτα του κυβερνητικού στρατηγείου πέρασαν δυο ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές… Ωστόσο το ενδιαφέρον και σε αντίθεση με το πώς ο αντιπολιτευτικός Τύπος παρουσιάζει τις σχέσεις των καναλαρχών με την κυβέρνηση, η

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση - Ακρίβεια & Νησιωτική Πραγματικότητα - Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου - 6:30μμ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί «ανέμελη» την ακρίβεια να καλπάζει, αδιαφορεί για τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και οδηγεί (εξαιτίας είτε της αδιαφορίας, είτε της ανικανότητάς της να χειριστεί κρίσιμες καταστάσεις) σε αδιέξοδο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

 

Τα νησιά των Κυκλάδων και μαζί με αυτά και η Άνδρος δεν μένουν προφανώς στο απυρόβλητο. Αντίθετα, η ανεξέλεγκτη άνοδος στα καύσιμα, έχει πολλαπλάσια αρνητικά αποτελέσματα για την τσέπη όλων μας και στα πρατήρια καυσίμων και στα ράφια των εμπορικών καταστημάτων, κάνοντας ακόμη δυσκολότερη τη ζωή στο νησί! Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι η ακρίβεια θα επηρεάσει αρνητικά και το τουριστικό προϊόν του νησιού, καθώς αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα συγκράτησης των τιμών, οι επιχειρηματίες δεν θα μπορούν να απορροφήσουν τις ανεξέλεγκτα αυξανόμενες τιμές.

Την πρόσληψη του Φιλώτιτη Επικουρικού Παιδιάτρου στο Γ.Ν.-Κ.Υ Νάξου» ανακοίνωσε η αν. Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, Καλλίτσα Φραγκίσκου,


Η αν. Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, Καλλίτσα Φραγκίσκου, ενημερώνει, ότι από την Τρίτη 08/02/2022, η δύναμη του ιατρικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου- Κ.Υ. Νάξου, ενισχύθηκε με τον επικουρικό Παιδίατρο κ. Γεώργιο Παπαγιάννη, με τριετή σύμβαση εργασίας. Η κ. Φραγκίσκου καλωσορίζει τον κ. Παπαγιάννη, τον ευχαριστεί για την επιλογή του να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τόπο καταγωγής του και του εύχεται καλή δύναμη στο έργο του. .Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 08/02/2022, η δύναμη του ιατρικού προσωπικού του  Γενικού Νοσοκομείου –Κ.Υ. Νάξου, ενισχύθηκε με τον επικουρικό Παιδίατρο κ. Γεώργιο Παπαγιάννη με τριετή σύμβαση εργασίας.

«Κληρώνει» την Τετάρτη για τα καρναβάλια – Χωρίς τις μεγάλες εκδηλώσεις για φέτος


Βασίλης Βενιζέλος
Τρόπους για να μην αναζωπυρωθεί η επιδημία θα αναζητήσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων
Σε ένα διττό μήνυμα, το οποίο θα αποτελείται από μία ισχυρή έκκληση και μία επίσης ισχυρή σύσταση φαίνεται ότι είναι η πλέον πιθανή από τις εναλλακτικές, την οποία αναμένεται να εισηγηθεί αύριο, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προς την κυβέρνηση, σχετικά με το θέμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.
Η ισχυρή έκκληση εκ μέρους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και της