slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση Prorata «Εφ.Συν»: Ακόμα και οι ΣΥΡΙΖΑίοι δίνουν 7% προβάδισμα στη ΝΔ-ΚΑΡΤΕΣ


Στη δημοσιότητα δόθηκε η δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό της «Εφ.Συν».η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-14 Μαρτίου 2022 σε δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 17 ετών.

Το νούμερο ένα πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια. Στην έρευνα της Prorata για την «Εφ.Συν» η ακρίβεια μαζί με τους χαμηλούς μισθούς – κακές συνθήκες εργασίας και τα εθνικά θέματα θεωρούνται ως τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σε 1.101.441 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, αναζητούντων εργασία, για τον Φεβρουάριο του 2022


 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΟΑΕΔ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας ΟΑΕΔ

Φεβρουάριος 2022

Α.  ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

1. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Φεβρουάριο 2022, ανήλθε σε 1.101.441 άτομα. Από αυτά 567.626 (ποσοστό 51,53%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 533.815 (ποσοστό 48,47%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 399.401  (ποσοστό 36,26%) και οι  γυναίκες ανέρχονται σε 702.040  (ποσοστό 63,74%).

Κτηματολόγιο: Παράταση συλλογής δηλώσεων στις Κυκλάδες μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022

Με την Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. 9903 ΕΞ 2022 - ΦΕΚ 1221/Β/16-3-2022) του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για το Κτηματολόγιο, Θεόδωρου Λιβάνιου, παρατείνεται μέχρι την 30η Ιουνίου 2022 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Κυκλάδες.
Όσες και όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr
Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.
Οι περιοχές στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

Στη δεξαμενή των ναυπηγείων Σπανόπουλου, το ταχύτερο μεγάλο ταχύπλοο – Εντυπωσιακό βίντεο Για τον ετήσιο δεξαμενισμό του το Worldchampion Je





Στην πλωτή δεξαμενή Ιγνάτιος των νέων ελληνικών ναυπηγείων του ομίλου Σπανόπουλου, που βρίσκονται στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, εισήλθε σήμερα το catamaran ταχύπλοο Ε/Γ-Ο/Γ World Champion Jet, για την εκτέλεση του ετήσιου δεξαμενισμού.

Το μεγάλο ταχύπλοο της Seajets θα παραμείνει στη δεξαμενή 6 ημέρες περίπου. Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής σύστημα κρατήσεων της εταιρείας, το Worldchampion Jet αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια στις Κυκλάδες από τις 2 Μαΐου, από Πειραιά για Σύρο, Μύκονο, Νάξο, Σαντορίνη και Ίο.

Οι φακοί του Arxipelagos.gr κατέγραψαν ένα εντυπωσιακό βίντεο από την είσοδο του ταχυπλόου στη δεξαμενή και την ανάδυση της πλωτής δεξαμενής των ναυπηγείων Σπανόπουλου:

Εκλογές: Πόλεμος και ακρίβεια στήνουν κάλπες το 2023

Γράφει ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Εκλογές: Τέλος στην εκλογολογία βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μηνύματα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, που την καλλιεργεί, όσο και σε κυβερνητικούς κύκλους και «παρακύκλους», που τη συντηρούν. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού άκουσε εισηγήσεις, έχει πάρει τις αποφάσεις του: Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, προκειμένου η χώρα μέσα σε αυτές τις ρευστές συνθήκες να έχει σταθερότητα και η κυβέρνηση να μπορέσει να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της, ελπίζοντας στο τέλος του πολέμου και στη σταδιακή εξομάλυνση της ενεργειακής κρίσης.

Γιάννης Κωνσταντάκης : Ενημέρωση για τον Δασικό Χάρτη προς oλους τους πολίτες της Κοινότητας Κορώνου και Δήμαρχο Νάξου& Μικρών Κυκλάδων.

Ανάρτηση στην Ιστοσελίδα της Κοινότητας μας.       

Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες της Κοινότητας Κορώνου Νάξου (και σε όσους διαβάζουν την ιστοσελίδα μας), σας γνωρίζω ότι πήρα απάντηση στα ερωτήματα που είχα θέση εγγράφως στην Διεύθυνση Δασών Νομού Κυκλάδων και σας θέτω υπόψη σας τα παρακάτω:                       Α) Η προθεσμία της  υποβολής αντίρρησης για τον Δασικό Χάρτη λήγει 17 Απριλίου 2022.

Η Αυτοδιοίκηση είναι «έρωτας»!

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Είναι και «στήριγμα» της κοινωνίας, σε έναν κόσμο που αλλάζει. Αρκεί να είναι και ισχυροί οι Δήμοι. Αυτός ήταν ο τίτλος της έκτακτης Συνάντησης των Δημάρχων, που πραγματοποιήθηκε από την κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, γνωστή και ως Κ.Ε.Δ.Ε.

Στην λαίλαπα των πολλαπλών κρίσεων που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν την χώρα μας όπως τα τρία μνημόνια, η πανδημία και ο πόλεμος, οι πολίτες ψάχνουν στήριγμα και οι Δήμοι αποδείχθηκαν το «αποκούμπι»τους, το ασφαλές λιμάνι. Μπορεί όμως μια Αυτοδιοίκηση, με κουτσουρεμένη χρηματοδότηση  και αποδυναμωμένη από ανθρώπινο δυναμικό, να αποτελέσει στήριγμα;Σίγουρα "κουτσό"!

Μπορούν οι Δήμοι, ο πιο κοντινός για τον πολίτη φορέας διοίκησης, να παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση της γενικότερης ποιότητας ζωής των πολιτών και στη διαχείριση της κοινής καθημερινότητας τους;Στα χαρτιά όχι στην πραγματική ζωή!

Είναι αλήθεια ότι για να υπηρετήσεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τα σημερινά της οικονομικά, γραφειοκρατικά και οργανωτικά προβλήματα, χρειάζεται να είναι «καύσιμη ύλη», ο έρωτας, σύμφωνα με δήλωση γνωστού Δημάρχου.Έρωτας χωρίς ανταπόκριση!

Αυτά είναι τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα καταλύματα το 2022 | Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ | ΚΕΙΜΕΝΟ


Δημοσιεύθηκαν σήμερα στο ΦΕΚ τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις και το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, εξασφάλισε το ΦΕΚ και το δημοσιεύει αυτούσιο για την πλήρη ενημέρωση του κόσμου του Τουρισμού.
Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού, τροποποιείται η υπ’ αρ. 6632/16.04.2021 κοινή υπουργική απόφαση με τίτλο «Αντικατάσταση
της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης με τίτλο “Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της
λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19” (Β’ 1632) και τη διόρθωση σφάλματος που δημοσιεύθηκε στο τ.Β’ 1996/2021».
Η απόφαση αυτή ισχύει από σήμερα, έως και τις 31.05.2023».

“Έφυγε” ο Πατριάρχης της Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Πέτρος Λινάρδος

Ο ελληνικός αθλητισμός είναι από σήμερα ορφανός. Λίγο νωρίτερα έφυγε από κοντά μας ο πατριάρχης της Αθλητικής Δημοσιογραφίας και διατελέσας επί 16 χρόνια πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), Πέτρος Λινάρδος, σε ηλικία 97 ετών. Όμως παρά την ηλικία του, αρθρογραφούσε στο ΒΗΜΑ έως την τελευταία στιγμή. Και πάντα με θετική σκέψη και μεγάλη αγάπη για τους αθλητές, τους επιστήμονες του αθλητισμού και τα αθλητικά σωματεία.