slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Μελών Συλλόγων της ΟΝΑΣ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
      Προσκαλούνται οι αντιπρόσωποι  των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων, στην ετήσια  τακτική  Γενική  Συνέλευση της Ομοσπονδίας  η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου  Κυνιδαριτών ( Δερβενακίων 20 Γαλάτσι )  με θέματα :
1.      Απολογισμός δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2012.
2.      Προγραμματισμός δράσης  του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2013.
3.      Οικονομικός Απολογισμός  του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2012.
4.      Προϋπολογισμός   του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2013.

Heaven's cafe. Η χειμωνιάτικη επιλογή σας


 Καθημερινά από το πρωί 8.30- 15.30 και 19.00- 3.00 με καφέ, μπύρα,

Eγκαινιάστηκε χθές από τον Πούτιν ο αγωγός φυσικού αερίου Southstream (και βέβαια η Ελλάδα είναι απέξω)

ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ EΠΕΤΕΙΑΚΟ : Από τον Southstream στο...Μνημόνιο

 Το 2008 η Ελλάδα διεκδικούσε μια θέση στον παγκόσμιο χάρτη της ενέργειας.
 Το 2010 η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο. Μεσολάβησαν το « σκάνδαλο του Βατοπεδίου» , το « λεφτά υπάρχουν » και (βέβαια) τα μεγάλα λάθη της Νέας Δημοκρατίας.
 Αλλά κάποτε δεν πρέπει να ερευνηθεί ( κυρίως δημοσιογραφικά , γιατί οι εξεταστικές της Βουλής θα είναι σαν αυτήν της SIEMENS ) πως πραγματικά η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο ;
 ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ EXTRA 

ΝΑΞΟΣ : παλιά λεωφορεία



τροχαίο στα Κόκκινα Σπίτια
φωτογραφία Λευτέρη Γ. Ψαρρού

φωτογραφία Δημήτρη Μανωλά
Συνεχ........

το πλοίο ΝΑΞΟΣ


το πλοίο ΝΑΞΟΣ , φωτογραφία από το www.nautilia.gr
το πλοίο ΝΑΞΟΣ , φωτογραφία από το www.nautilia.gr
το πλοίο ΝΑΞΟΣ , φωτογραφία απο το www.ellinikiaktoploia.net
το πλοίο ΝΑΞΟΣ , φωτογραφία από το www.nautilia.gr
έξω από τα γραφεία της Ανωνύμου Ναυτιλιακής Εταιρίας Νάξου ΑΕ στη Νάξο , φωτογραφία Γιώργου Ι. Χουζούρη
το πλοίο ΝΑΞΟΣ στο λιμάνι της Νάξου , φωτογραφία Μανώλη Δ. Μανωλά
το πλοίο ΝΑΞΟΣ στο λιμάνι της Νάξου , φωτογραφία Σμαράγδας Π. Παυλοπούλου
το πλοίο ΝΑΞΟΣ στο λιμάνι της Νάξου , φωτογραφία Αντώνη Εμ. Μανδηλαρά
το πλοίο ΝΑΞΟΣ με τα χρώματα της ARKADIA LINES , φωτογραφία από το www.ellinikiaktoploia.net
το πλοίο ΝΑΞΟΣ στη βάφτιση του ΠΑΡΟΣ στη Πάρο , φωτογραφία Μανώλη Δ. Μανωλά

πλοίο ΝΑΞΟΣ , φωτογραφία από το www.nautilia.gr
το πλοίο ΝΑΞΟΣ , φωτογραφία από το www.nautilia.gr
το πλοίο ΝΑΞΟΣ στο λιμάνι της Σύρας , φωτογραφίες Γιώργου Ι. Χουζούρη

παλιες φωτογραφιες της ναξου


Τους βγαίνει η πίκρα και φαίνεται...


Σφοδρή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επίθεση στον Υπ. Οικ. από την εφημερίδα Δημοκρατία που σε συνεργασία με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ sites & blogs έχουν αναλάβει εργολαβικά να ροκανίζουν την καρέκλα του...

Βλέπετε ο Γ. Στουρνάρας δέν "πείστηκε" (και ο Α. Σαμαράς τον ΣΤΗΡΙΞΕ) να αφήσει στο απυρόβλητο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ κλάδους της οικονομίας που η "Ελίτ" (τρομάρα της για "Ελίτ") της Ελλάδας είχε θεωρήσει ότι θα μένει για πάντα...

Έτσι από τότε που πήραν απόφαση ότι ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ και ότι ΔΕΝ θα ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ πλέον ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ έχουν βαλθεί να αποδημήσουν τους... "Εχθρούς" τους...
Για την ώρα φάνηκε η ΓΥΜΝΙΑ τους αφού μόλις έκλεισε ο κρατικός ΚΡΟΥΝΟΣ εγκατέλειψαν σαν ποντίκια τις "Κοινωνικές" δραστηριότητες τους "κλαίγοντας" στα φιλικά τους ΜΜΕ...
Ακολουθεί η ΣΦΑΛΙΑΡΑ του ΕΛΕΓΧΟΥ και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος Έλληνας φορολογούμενος...

http://antilogos-gr.blogspot.com/2012/12/blog-post_3105.html

Αυτοκαταργήθηκε ή το έκλεισαν;

Ένα πολύ καλό ιστολόγιο, το Crimes On Air, είναι κλειστό από χθες το βράδυ. Άγνωστο γιατί οι διαχειριστές του δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει το λόγο που καταργήθηκε... Τους το έκλεισε η Google όπως...

Η κατσάδα Καραμανλή στον Μπούρα

Εντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μια παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο πρώην πρωθυπουργός κατσάδιασε τον .....

live streaming το φιλικό ΑΟ Θήρας - Πανναξιακός ΑΟN


Ο Φιλικός αγώνας γυναικείου βόλεϊ ΑΟ Θήρας - Πανναξιακός ΑΟΝ που θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου στην γνωστή διεύθυνση
http://www.livestream.com/pannaxiakos?
Το παιχνίδι πραγματοποιείται με σκοπό την οικονομική στήριξη των απόρων οικογενειών της Σαντορίνης υπό την αιγίδα της Ιερας Μητρόπολης Θήρας Αμοργού και νήσων.
Η μετάδοση είναι μια ευγενική χορηγία του computer plus (Δημήτρης Συμεώνογλου)

e-Επιλογές της 07/12/2012



Συνάντηση για τις Εκδηλώσεις των Χριστουγέννων & Συνάντηση Θεατρικής Ομάδας συν+Αξία.

Αγαπητοί  συν+Αξιοι
Συνάντηση για τις Εκδηλώσεις των Χριστουγέννων
Το Σάββατο 08-12-2012 σας περιμένουμε στην Σχολή Ουρσουλινων στις 19:00 το απόγευμα να μιλήσουμε και να οργανώσουμε τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.
Συνάντηση Θεατρικής Ομάδας συν+Αξία.
Συνάντηση γνωριμίας της Θεατρικής Ομάδας της συν+Αξία, την Τετάρτη 5
Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στη Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο.
(περιορισμένες θέσεις)συν+Αξία Ομάδα Εθελοντών Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
http://sinaxia.blogspot.com/

Πέτυχε η επαναγορά των ομολόγων - Ανοιξε ο δρόμος για τα 44 δισ.


Με απόλυτη αισιοδοξία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη διαδικασία επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων που ήταν το σημαντικότερο εμπόδιο για την απόφαση των εταίρων και δανειστών μας προκειμένου να αποφασίσουν τη σταδιακή εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ.

Ηδη, οι ελληνικές τράπεζες δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένες να προσφέρουν το σύνολο των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους και πάντως το ποσό αυτό θα είναι τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, ενώ στα χαρτοφυλάκια τους υπάρχουν ομόλογα αξίας ακόμη 5 δισ. ευρώ που κρατούνται ως backup.

Την ίδια ώρα εξαιρετικά αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και από το εξωτερικό καθώς έως τώρα έχει καταγραφεί προσφορές της τάξεως των 16 δισ. ευρώ τόσο από τα hedge funds όσο και από άλλους.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε σήμερα στις 7 το απόγευμα η προθεσμία υποβολής των προσφορών για τη συμμετοχή στη δημοπρασία των ελληνικών κρατικών ομολόγων και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις εντός των επομένων ωρών, καθώς η διαδικασία καταμέτρησης απαιτεί αρκετές ώρες προκειμένου να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για τα ποσοστά συμμετοχής.

Από πλευράς ελληνικών τραπεζών η συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν καθολική. Με επίσημες ανακοινώσεις οι τράπεζες επιβεβαιώνουν ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελληνικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στις 3 Δεκεμβρίου 2012.

Ολες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, Εθνική, Aplha Bank, Eurobank, Πειραιώς, ΤΤ, καθώς και η Attica Bank ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Επίσης και οι μικρότερες ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς δημιουργώντας αισιοδοξία για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος

Είχαν προηγηθεί οι συνεδριάσεις των ΔΣ των τραπεζών για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων με το 100% των χαρτοφυλακίων που διαθέτουν ενώ οι τραπεζίτες ανέμεναν ως το πέρας της διαδικασίας για να διαπιστωθεί, αναλόγως με τη συμμετοχή των hedge funds, αν θα γίνει αποδεκτή η προσφορά στο σύνολό της ή θα «κρατήσουν» μέρος των τίτλων.

Συνολικά η Ελλάδα προσδοκά όφελος της τάξης των 20 δισ. ευρώ καθώς θα κληθεί να πληρώσει περίπου 10 δισ. εξαγοράζοντας κρατικό χρέος της τάξης των 30 δισ.

Την Κυριακή σε τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group θα γίνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης καθώς η τελική απόφαση για το ποσό της πληρωμής που θα απαιτηθεί θα αποφασιστεί τη Δευτέρα17 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ όμως, στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 13 Δεκεμβρίου θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις των δανειστών και εταίρων μας για την εκταμίευση των 44 δισ. υπέρ της Ελλάδας. Σε πρώτη φάση των 34,7 δισ. και σε τρεις ακόμη δόσεις το 2013 (Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο) των υπολοίπων.

Με την ολοκλήρωση της επαναγοράς των ομολόγων, την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και την συνέχιση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων θεωρείται ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στη χώρα μας. 

Οι Νέες Χειμερινές Προσφορές της Blue Star Ferries για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Σας ενημερώνουμε για τις Νέες Χειμερινές Προσφορές της Blue Star Ferries.

  1. SPECIAL ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ( Έκπτωση 20% στην οικονομική θέση)
Από 23 euro για τις Κυκλάδες- από 30 euro για Δωδεκάνησα.
    • Η προσφορά ισχύει για ......

Α.Σαμαράς: Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τις κατηγορίες κατά των Παπανδρέου


Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Munchener Merkur στη έκδοση που Σαββατοκύριακου ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα ερευνήσει πλήρως τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή σε βάρος της οικογένειας Παπανδρέου, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να προδικάζεται το αποτέλεσμα.

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του στη Βαυαρία και τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγω για μία «νέα αρχή» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. «Έρχομαι σαν φίλος. Είμαστε συνεργάτες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και ιδανικά. Δεν πρέπει να κρύψει τίποτα ο ένας από τον άλλο αλλά πολλά κερδίζονται εάν μιλάμε περισσότερα μεταξύ μας» είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα προκειμένου η χώρα να ανακτήσει την αξιοπιστία της.


Eπιστολή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Δ. Μεταρρύθμισης για την κατάργηση των ΔΟΥ στα νησιά.

Mετά την άκαρπη προσπάθειά μας για συνυπογραφή του παρακάτω υπομνήματος από τους βουλευτές και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, σας κοινοποιούμε το υπόμνημα που υπογράφουν εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνεται προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σας παρακαλούμε να συμπεριλάβετε στο δημοσίευμά σας την προσπάθεια για συνυπογραφή του κειμένου, καθώς αποτελεί πεποίθησή μας ότι το θέμα είναι σημαντικό και απαιτεί υπερκομματικές πρωτοβουλίες. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας Αναλυτικά, στο υπόμνημά τους οι βουλευτές, αναφέρουν:

Αποκάλυψη ΣΟΚ Δελαστίκ!!! Η Μέρκελ αφού έδωσε το μήλο στον Αδάμ θα δώσει και την Κύπρο στην Τουρκία...


Απίστευτο γέλιο βγάζουν οι παπαριές του αναρχοφασίστα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιώργου Δελαστίκ. Απολαυστικό το κλάμα του για το ότι το ίνδαλμά του ο Χριστόφιας, που μέχρι τώρα μας τον .....

Απίστευτο παραλήρημα Τσίπρα κατά των επενδύσεων... Φυσικά έμεινε αναπάντητο από τη ΝΔ...



Σε ένα απίστευτο αντιεπενδυτικό παραλήρημα που δεν έχει προηγούμενο, προχώρησε το πρωί από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. Ξεχνώντας ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και προφανώς πιστεύοντας ότι με την αναβίωση των Σοβιέτ όπου κάθε επενδυτική πρωτοβουλία έπρεπε να περάσει από το γραφείο του Κόμματος προς έγκριση.

Μας έδωσε λοιπόν μια ιδέα για το πώς θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα και πώς θα φέρει ανάπτυξη. Με.....