slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η πρώτη επίσκεψη του Περιφερειακού Συμβούλου Μιχάλη Καπίρη στις υπηρεσίες του Επαρχείου της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου



-

Δελτίο τύπου 
Ναξος, 7/2/2024 
Ξεκινώντας την προεκλογική μου εκστρατεία την Παρασκευή 22/9/2023, επισκέφτηκα τις υπηρεσίες του Επαρχείου της Περιφερειακής μας Ενότητας. Η πρώτη μου επίσκεψη σαν υποψήφιος, ήταν συμβολική και έδινε το στίγμα της δίκης μου πορείας ως άνθρωπος και ως πολίτης που αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά. 
Ο συμβολισμός ήταν σαφής και σήμερα πιο επίκαιρος απο ποτέ. Για εμένα οι άνθρωποι που στελεχώνουν το Επαρχείο Ναξου και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο σύνολο της, αποτελούν την κινητήριο δύναμη της επίτευξης των στόχων που τίθενται απο την εκάστοτε διοίκηση, αλλά και γενικότερα απο το περιφερειακό συμβουλίο. 
Οι εργαζόμενοι αυτοί, είναι άνθρωποι που δίδουν προστιθέμενη αξία, επιδιώκουν το καλό του τόπου μας και περιφρουρούν την δημόσια περιουσία. Σε εποχές μάλιστα που το Επαρχείο Ναξου, έχει μείνει με μόλις 30 εργαζόμενους απο τους 45 που είχε το 2014. 
Σήμερα, για ακόμα μια φορά είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους εργαζόμενους και συγκεκριμένα με τον
ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  (ΣΥΝΑΝΚ), αυτοί μου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά αυτό που είχαμε διαπιστώσει προεκλογικά, ότι το βασικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή του επαρχείου και γενικότερα της περιφέρειας μας, αποτελεί η υποστελέχωση. 
Άμεσα ,λοιπόν, εγω θα ζητήσω στοιχεία τα οποία θα θέσω υπόψιν του επικεφαλής της παράταξης μας, Νικηφόρου Παπανικόλα, και του συνόλου των Συναδέλφων Περιφερειακών Συμβούλων. Ζητώντας τους να τεθεί ως θέμα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, απαιτώντας ταυτόχρονα απο την διοίκηση να λάβει μέτρα και να ενισχύσει άμεσα τις υπηρεσίες, όπως οφείλει άλλωστε. 
Πρόθεση μου λοιπόν, είναι στις 20/2, να συζητήσουμε το πρώτο θέμα που είχα θέση ως περιφερειακός σύμβουλος στην πρώτη μου δημόσια επίσκεψη, στο πρώτο περιφερειακό συμβούλιο που τα θέματα θέτει η αντιπολίτευση. 
Δυστυχώς, αφορμή της συζήτησης αυτής στο περιφερειακό συμβούλιο θα αποτελέσει ένα περιστατικό το οποίο έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του επαρχείου μας μεγάλη αναταραχή, ανησυχία και δυσαρέσκεια. 
Το επίμαχο περιστατικό είναι η μετακίνηση της επι χρόνια προϊσταμένης του τμήματος τεχνικών έργων- εκτελεσης έργων του επαρχείου Ναξου, απο την θέση αυτή στην θέση της προϊσταμένης της υπηρεσίας Βιομηχανίας και Ανάπτυξης. Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε και την σχετική διαμαρτυρία των υπαλλήλων της ΠΕ ΝΑΞΟΥ. Η περιφερειακή αρχή Χατζημάρκου παρά τις δεσμεύσεις της, δεν έχει κάνει ούτε το ελάχιστο για την άρτια στελέχωση των υπηρεσιών της περιφέρειας, αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη βάζει εμπόδια στους ελάχιστους εναπομείναντες υπαλλήλους που θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 
Εμείς πιστοί στο καθήκον μας, πιστοί στις δεσμεύσεις μας για τη βελτίωση ζωής των νησιωτών θα σταθούμε αρωγοί σε όλους τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων που με πολυ κόπο προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το βαρύ φορτίο των υποστελεχωμένων υπηρεσιών και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την άρτια στελέχωση τους. Εγώ απο πλευράς μου δηλώνω παρών και έτοιμος να στηρίξω κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων.


Μιχαήλ Νεκτάριος Καπίρης
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Νάξου
Μέλος Περιφεριακής Επιτροπής










Έτσι θα γίνει η επιστροφή στα γήπεδα – Αναλυτικά η διαδικασία ταυτοποίησης εισιτηρίου μέσω Gov.gr wallet, τι ισχύει για τα παιδιά

Τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται οι φίλαθλοι στα γήπεδα, ώστε να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα βίας, που μαστίζουν τον χώρο, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η ψηφιακή τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία καταπολέμησης της βίας και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε με ακρίβεια και εισέρχεται η μέθοδος του κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο με απλό τρόπο θα μπορεί ο φίλαθλος να το περνάει στο κινητό του, μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet, ώστε να εισέλθει στο γήπεδο.

«Ερώτηση βουλευτή Μάρκου Καφούρου σχετικά με την επιστροφή αποδοχών εργαζομένων συνταξιούχων»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εργασίας &
Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ.
Καφούρος, σχετικά με τον κίνδυνο επιστροφής αναδρομικών ποσών που έλαβαν ως αποδοχές
συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι συνέχιζαν να εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
και μετά τη συνταξιοδότησή τους.
Όπως περιγράφει ο κ. Καφούρος, το ζήτημα που έχει ανακύψει, σχετίζεται με το κλιμάκιο, βάσει
του οποίου θα πρέπει πληρώνονται από τον Δημόσιο Τομέα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι

Ενημέρωση για τη διημερίδα για τη σχολική βία - εκφοβισμό στο Γυμνάσιο Βίβλου


ΑΦΊΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ - ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ 

Το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου σε συνεργασία με αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσει διήμερη δράση για τη σχολική βία - Εκφοβισμό στο Γυμνάσιο Βίβλου ως εξής:

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Πρότεινε τη δημιουργία νέου Ταμείου στήριξης του εισοδήματος των αγροτών»

«Μετέφερε τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης»

Το βίντεο της παρέμβασης:

Λιμάνι Νάξου: Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Μυρτιδιώτισσα

 

Καιρός δεν ήταν; Από πέρυσι το περιμέναμε. Ομως, κάτι οι εθνικές εκλογές, κάτι η καλοκαιρινή περίοδος και κάτι οι επόμενες εκλογές, έφεραν την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος λίγο πίσω.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο Δημήτρης Λιανός μόλις κέρδισε τις εκλογές, ανέφερε ότι θα είναι το πρώτο πρόβλημα που θα επιλυθεί. Μιλάμε για την υποχώρηση του κρηπιδώματος στην χερσαία ζώνη και στο ύψος της Μυρτιδιώτισσας.  

Κι έφτασε η ώρα του.. Από την Δευτέρα είχαμε δει την πλωτή μπίγα στο λιμάνι. Που συνοδεύτηκε από την σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Νάξου για την αποχώρηση όλων των σκαφών στο αλιευτικό καταφύγιο.

Εντυπωσιακή η παρουσία των παραγωγών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ



---------- Forwarded message ---------




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εντυπωσιακή η παρουσία των παραγωγών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

 

Με 26 παραγωγούς από μικρά και μεγάλα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου η συμμετοχή στην έκθεση

 

Παραγωγοί από την Σύρο, την Ρόδο, την Πάρο, την Κω, την Νάξο, την Αστυπάλαια, την Σίκινο, την Λέρο, την Φολέγανδρο, την Σχοινούσα, την Άνδρο, την Τήνο, την Κέα, είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν, να προβάλουν αλλά και προωθήσουν τους θησαυρούς που παράγουν, στις αγορές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, μέσα από το περίπτερο που εξασφάλισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη μεγάλη έκθεση τροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που πραγματοποιείται για 10η χρονιά φέτος, από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2024.

Προϊόντα μέλισσας, Γαλακτοκομικά, αμπέλου, ελιάς, αποστάγματα, γλυκά κουταλιού και άλλα τρόφιμα εντυπωσίασαν τους επισκέπτες που κατέκλυσαν τα περίπτερα των παραγωγών του Νοτίου Αιγαίου.

 

Οι εκθέτες του Νοτίου Αιγαίου ανέδειξαν τα προϊόντα τους και στο γαστρονομικό δρώμενο της Περιφέρειας, όπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου υπό τον Κώστα Μπουγιούρη μαγείρεψε με τοπικά προϊόντα παραδοσιακά πιάτα που πρόσφερε στους επισκέπτες της έκθεσης.

Την παράσταση έκλεψε ο 12χρονος  Στέλιος Μπαμπούνης, ο οποίος ανέλυσε μαζί με την αδερφή του Ειρήνη τον τρόπο παρασκευής του πιστοποιημένου ΠΟΠ τυριού Αρσενικού της Νάξου από το οικογενειακό τυροκομείο Μπαμπούνη στο Φιλώτι.

Ο Στέλιος δήλωσε ότι θέλει να σπουδάσει τυροκόμος, προκειμένου να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας Μπαμπούνη.


Στο πλαίσιο της παρουσίασης των προϊόντων από τους παραγωγούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε από το περίπτερο της Περιφέρειας στην έκθεση:

«Η Περιφέρεια μας θα συνεχίσει να προβάλει αυτούς τους εξαιρετικούς θησαυρούς που παράγονται, τυποποιούνται και μεταποιούνται στα νησιά μας, αναδεικνύοντας έτσι την παράδοση, τον πολιτισμό αλλά και την κουλτούρα των νησιωτών παραγωγών.

Τα προϊόντα αυτά δείχνουν και το μεράκι, την αγάπη αλλά και τον επαγγελματισμό των παραγωγών στην εργασία τους αλλά και στα νησιά τους.

Το εξέφρασαν άλλωστε με εκδηλωτικό τρόπο  ο 12χρονος Στέλιος και η Ειρήνη Μπαμπούνη, παιδιά παραδοσιακής κτηνοτροφικής οικογένειας από το Φιλώτι Νάξου. Σε αυτά τα παιδιά, και σε πολλά άλλα, θεωρώ υποχρέωση μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τον Περιφερειάρχη, αναδεικνύοντας και πιστοποιώντας τα προϊόντα τους».



Γραφείο Τύπου  Περιφέρειας Νοτίου  Αιγαίου

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100
email:press@pnai.gov.gr

Τηλ.: +30 2241 360662


Κυριακη 11 Φεβρουαριου στις 11 π.μ. η κοπή της πίτας του Ναξιακού Οργανισμού Βιοϊατρικών Επιστημών


ρρρρ

Δημοτική Κοινότητας Φιλωτίου : Να σταματήσει , η απαράδεκτη εικόνα με περιττώματα ζώων εντός της Παιδικής Χαράς του χωριού μας

Μετά από έντονα παράπονα χρηστών της Παιδικής Χαράς του χωριού μας (Γονείς, γιαγιάδες, παππούδες) για την απαράδεκτη εικόνα με περιττώματα ζώων εντός αυτής, πραγματοποιήσαμε επιμελή καθαρισμό.