slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διαγαλαξιακό ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Το μονοετές ελληνικό ομόλογο, απ' το 0,9% επί Καραμανλή, τερμάτισε το κοντέρ!!!!!!!!!

Απόδοση ελληνικών ομολόγων:
15ετούς 18,03%
10ετούς 20,55%
6ετούς 22,47%
5ετούς 25,62%
3ετούς 40,97%
2ετές 56,97%

και αν νομίζετε ότι δεν πάει παραπάνω... χάσατε!
Κρατηθείτε και δείτε την απόδοση του 1ετούς ελληνικού ομολόγου:

Ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας αποφάσισε το υπουργικό!

Έκτη έκτακτη εισφορά για την κατοικία!

Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση για τα νέα έκτακτα μέτρα που ξαφνικά πήρε η κατοχική κυβέρνηση για να καλύψει για ακόμη μία φορά την μεγαλειώδη αποτυχία της. Για ακόμη μία φορά την λυπητερή την πληρώνουν ανεξαιρέτως όλοι οι ιδιοκτήτες …κτισμένης επιφάνειας!!! Από σπίτι εως καλύβα δηλαδή, σταυρώνοντας για όλη μια φορά τον απλό πολίτη, τον Έλληνα που δούλευε αποταμιεύοντας ότι μπορούσε επί δεκαετίες, για να πάρει ένα δικό του σπίτι. Σαν να μην έφταναν όλες οι άλλες εισφορές και για την κατοικία, που έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους Έλληνες.....

Τα μέτρα τα ανακοίνωσε ο αποδεδειγμένα πλέον ψεύτης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατοχής και ξεπουλήματος της χώρας, Ε. Βενιζέλος, αυτός που πριν λίγες μέρες πουλούσε νταηλίκι στην τρόικα, μετά μας είπε ότι η τρόικα έφυγε κατόπιν συνεννόησης μαζί του και τέλος αποδείχτηκε πανηγυρικά πως ότι είπε ήταν για εσωτερική κατανάλωση και οι τροϊκανοί φύγανε επειδή δεν θέλουν να μιλάνε σε αποτυχημένους…

Μήνυμα του Βουλευτή Κυκλάδων Γ. Παπαμανώλη για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς.

Μήνυμα του Βουλευτή Κυκλάδων Γ. Παπαμανώλη για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς.
Αγαπητοί μαθητές, Σήμερα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης, προκειμένου να αποκτήσετε στέρεες βάσεις και να διεκδικήσετε αυτό που σας αξίζει από τη ζωή, είναι μπροστά σας.
Σε αυτόν τον αγώνα, γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών θα είμαι συνοδοιπόρος, προσπαθώντας από την πλευρά μου, να διεκδικήσω τις συνθήκες εκείνες, ώστε τίποτα να μην εμποδίσει την εκπαιδευτική κοινότητα των Κυκλάδων μας, και ιδιαίτερα τους μαθητές μας στο δικαίωμά τους να κοιτούν το μέλλον με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αισιοδοξία.

Ιδού ο Νέος Δάσκαλος...

Μετά τη νέα επαναστατική πρωτοβουλία της Άννας, για τα ηλεκτρονικά βιβλία σε CD..
Σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα το Νέο δάσκαλο....   
Όπως ΤΟΝ οραματίζετε ο περιφερειακός Διευθυντής  Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Ράπτης με δήλωση του στην νέα εβδομαδιαία ( ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ) εφημερίδα Ναξιοτυπία

Μήνυμα Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Π. Ρήγα, για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα του Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Παναγιώτη Ρήγα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2011 - 12: «Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Φίλοι εκπαιδευτικοί και γονείς. Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί αφετηρία μιας νέας πορείας για τη σχολική κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Φέτος, το ξεκίνημα αυτό γίνεται σε συνθήκες πρωτόγνωρης και πολύμορφης κρίσης που επηρεάζει όλους του τομείς της κοινωνικής ζωής στην πατρίδα μας επομένως και τον χώρο της εκπαίδευσης.

Απέναντι σε αυτή την νέα πραγματικότητα οφείλουμε να αναπροσαρμόσουμε τις συλλογικές και ατομικές μας συμπεριφορές, να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα του προβλήματος και να γίνουμε μέρος της λύσης του. Η πολιτεία οφείλει να ολοκληρώσει χωρίς ολιγωρία και παλινωδίες τις θεσμικές...

Γ Σ. της Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου, για εκλογή Διοικητικού & Εποπτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων στην Κ.Ε.Δ.Ε.

Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, για την εκλογή Διοικητικού, Εποπτικού Συμβουλίου αυτής και εκπροσώπων στην Κ.Ε.Δ.Ε. Ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, ως Δήμαρχος της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προσκαλεί τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους των ΟΤΑ στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου αυτής, καθώς και για την εκλογή εκπροσώπων της, στη Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για την τρέχουσα δημοτική περίοδο 2011 - 2014, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 10 και 11 του Π.Δ. 75/2011 (ΦΕΚ 182/22-8-2011) «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας». 

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Philipp Roesler δεν αποκλείει ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας...

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Philipp Roesler, δεν αποκλείει πλέον το ενδεχόμενο μία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας προκειμένου να «σωθεί» το ευρώ, με άρθρο του που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

«Με στόχο να σταθεροποιηθεί το ευρώ, δεν μπορούν να υπάρχουν απαγορευμένες σκέψεις βραχυπρόθεσμα και....

Η σημερινή κυβέρνηση είναι το πρόβλημα και όχι η λύση στα προβλήματα των Ελλήνων».


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Παρακολουθήσαμε, χθες, μια ομιλία του Πρωθυπουργού, που έδειχνε να αγνοεί όσα συνέβαιναν και όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν.
Παρακολουθήσαμε, σήμερα, ένα έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο για την οικονομία, που θα μπορούσε να είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες.
Παρακολουθήσαμε μια συνέντευξη του κ. Βενιζέλου για νέα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία, τα οποία - για άγνωστο λόγο - “ξέχασε”, χθες, ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του.
Παρακολουθήσαμε τον Αντιπρόεδρο να απλώνει το χέρι προς τον εφοπλιστικό κόσμο, προς τον οποίο, ωστόσο, αρνείται την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Παρακολουθήσαμε και μια κοινή συνέντευξη Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου, από την οποία προέκυψαν μόνο θλιβερά συμπεράσματα:

Ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν γνώριζε τι είναι τα CDS !!!

Και όμως ο πρωθυπουργός μας,ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τις τύχες της οικονομίας μας, σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου CDS, δεν γνώριζα τι είναι τα CDS....

Βενιζέλος: Εκτός απ' τον Καραμανλή φταίει κι η Μέρκελ που με αναγκάζει να πάρω νέα μέτρα

Στον δρόμο των εύκολων φοροεισπρακτικών μέτρων επέστρεψε, ύστερα από μικρό διάστημα αποχής, η κυβέρνηση εξαγγέλλοντας την επιβολή ειδικού τέλους στην ακίνητη περιουσία μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Παράλληλα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε επιτάχυνση της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2012 και την περικοπή ενός μισθού για τους αιρετούς και μετακλητούς υπαλλήλους του Δημοσίου.

Μιχελάκης για τα νέα μέτρα

«Δεν ανακόπτεται η ύφεση με νέα μέτρα ύφεσης, όπως αυτά που εξήγγειλε, προ ολίγου, ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης υπογραμμίζοντας πως «σήμερα, η αξιοπιστία της κυβέρνησης εξανεμίστηκε απολύτως».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Αυτή η σχολική χρονιά δεν είναι σαν τις άλλες. Η λαϊκή οικογένεια χτυπιέται από παντού. Το εισόδημα μειώνεται ραγδαία, σε κάθε σπίτι υπάρχει και άνεργος. Η πλουτοκρατία φορτώνει την κρίση στις πλάτες μας. Σε αυτές τις συνθήκες το ΠΑΜΕ απευθύνεται στο λαό που μπροστά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς έρχεται αντιμέτωπος με νέα εμπόδια και ταξικούς φραγμούς, που ορθώνει η κυβέρνηση, στον αγώνα να μορφώσει τα παιδιά του.
Σε καλούμε να σκεφτείς, να αναρωτηθείς: Σήμερα που ο πλούτος και η γνώση αυξάνονται ραγδαία, πως είναι δυνατόν η αρχή της σχολικής χρονιάς να συνοδεύεται από άγχος για το αν «θα τα βγάλεις πέρα»;
Απάντηση υπάρχει: Αυτό που στερεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού είναι η επιδίωξη της πλουτοκρατίας για περισσότερα κέρδη, για.......