slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Φίμωση και πογκρόμ κατά δημοσιογράφων με εντολή Μητσοτάκη για τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης»

 Η λογοκρισία της Έλενας Ακρίτα από τα Νέα γιατί τόλμησε να γράψει επικριτικό άρθρο κατά του κ. Μητσοτάκη αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. 

Η Δήμητρα Κρουστάλλη, δημοσιογράφος επί 30 χρόνια στο Βήμα, που μόνο φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το ρεπορτάζ της για το μπάχαλο με τη διπλή καταγραφή κρουσμάτων.

Η ΕΡΤ του κ. Ζούλα, πρώην διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζει το πογκρόμ κατά δημοσιογράφων, σταματώντας αυτή τη φορά την εκπομπή του Πάνου Χαρίτου

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Ευρωπαϊκή αντιμετώπιση για την εξάλειψη του κοινωνικού προβλήματος των αστέγων που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό»

 


 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει αναφορά και ζητά λύσεις για το μείζον κοινωνικό πρόβλημα των αστέγων, ένα κοινωνικό φαινόμενο που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια έντονες αυξητικές τάσεις καθώς χιλιάδες συνάνθρωποί μας παραμένουν άστεγοι την Ευρώπη χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ζώντας σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Συναντήσεις εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Μπιζά, στη Σύρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας - Κοινωνικής Μέριμνας & Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων, Κώστας Μπιζάς είχε σειρά συναντήσεων  εργασίας για θέματα της αρμοδιότητας του, στην Ερμούπολη της Σύρου.     Ειδικότερα, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Διευθυντές της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων για θέματα όπως οι υγειονομικοί έλεγχοι καταστημάτων και Προνοιακών Ιδρυμάτων, η πορεία υλοποίησης των προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους για τις κουνουποκτονίες, η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ, η λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων της Π.Ε. Κυκλάδων, η υποστήριξη Προνοιακών Ιδρυμάτων κ.α.     

Βίτσας: Από το θα το ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ «Μπορούμε να συμβιβαστούμε με την Τουρκία στα χωρικά ύδατα, όπως με την Ιταλία»Τι δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά
Υπέρ ενός συμβιβασμού με την Τουρκία για τα χωρικά ύδατα - στα πρότυπα της συμφωνίας με την Ιταλία για τις θαλάσσιες ζώνες - τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Βίτσας, ο οποίος έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Διευκρίνισε ότι δεν μιλά για ζητήματα κυριαρχίας, ενώ τάχθηκε ξεκάθαρα εναντίον της απαίτησης της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Αυξήσεις και αναδρομικά για συνταξιούχους με εργασία από 30 έτη και άνω

  Αναδρομικά : Ο επανυπολογισμός συντάξεων με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του ασφαλιστικού Nόμου 4670/2020 φέρνει αυξήσεις με αναδρομικά 16 μηνών σε συνταξιούχους με 30 έτη και άνω.

Τα νέα ποσά θα πληρωθούν Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2021 και το συνολικό κέρδος θα φτάσει ως και τις 2.800 ευρώ για συνταξιούχους που βγήκαν με 40 έτη και η αρχική τους σύνταξη υπολογίστηκε με υψηλό μισθό.

Για την εφαρμογή του νόμου εκδόθηκε χθες η πρώτη εκ των δύο αποφάσεων που αφορά στον επανυπολογισμό των συντάξεων όσων αποχώρησαν με 30 και άνω έτη ασφάλισης από 13/5/2016 ως και 30/9/2019, και στον υπολογισμό των νέων συντάξεων που αφορά όσους υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησης από 1ης/10/2019 και μετά, όπως αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Θα ακολουθήσει μια δεύτερη εγκύκλιος για τον επανυπολογισμό των παλαιών συνταξιούχων, όσων δηλαδή είχαν βγει στη σύνταξη πριν από τις 13/5/2016.

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ικανοποίηση για τη ρύθμιση των ενοικίων

 «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει το μέτρο της μείωσης των ενοικίων κατά 80% για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, για τα καταστήματα που θα παραμείνουν μετά τις 16 Δεκεμβρίου κλειστά με κρατική εντολή, με παράλληλη επιδότηση των ιδιοκτητών καθώς και τη διατήρηση του επιτυχημένου χρηματοδοτικού εργαλείου της επιστρεπτέας προκαταβολής». Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Βρούτσης: Στο τέλος του 2021 θα έχουμε τελειώσει με τις εκκρεμείς συντάξεις

Στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,8 και τους δημοσιογράφους Κώστα Τσιτούνα και Βίκυ Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, εκκρεμούν αυτήν τη στιγμή 160.000 κύριες συντάξεις που όπως τόνισε «θα τις αντιμετωπίσουμε και σας το λέω με τη σιγουριά του 99% επειδή κάποιοι υπάλληλοι δεν εργάζονται λόγω κορωνοϊού».

Πώς προτίθεται η κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της χώρας προκειμένου αυτοί να μπορούν να ανταποκριθούν κατ' ελάχιστο στα πάγια και ανελαστικά τους έξοδα και να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο;

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μια ερώτηση με θέμα τη στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων της χώρα, που συνιστούν φάρους πολιτισμού και δημιουργίας, συνεισφέροντας στην διάσωση και αξιοποίηση της πολιτιστικής και λαογραφικής παράδοσης του κάθε τόπου.


Οι πολιτιστικοί σύλλογοι απετέλεσαν διαχρονικά στην χώρα μας κοιτίδες πολιτιστικής δημιουργίας και προσφοράς, ειδικά στην επαρχία, καθώς επέτρεψαν την διάσωση και την διάδοση λαογραφικών εθίμων και παραδόσεων, ενώ παράλληλα συνέβαλαν στην δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου χιλιάδων συμπολιτών μας και ειδικά της νεολαίας.

Στοχευμένες δράσεις του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για την προσέγγιση πλήθους τουριστικών αγορών.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την προσέγγιση αγορών ενδιαφέροντος του εξωτερικού. Με την προσδοκία μίας καλύτερης τουριστικής χρονιάς για τη σεζόν του 2021, ο Δήμος συμμετείχε διαδοχικά σε δύο στοχευμένες ψηφιακές δράσεις χωρίς κόστος ,ως συνεκθέτης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στο διάστημα 27 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου, που έλαβε χώρα η έκθεση Virtual Athens International Tourism Expo, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βαγγέλης Κατσαράς αξιοποίησε το ψηφιακό περίπτερο του Δήμου, εντός του εικονικού stand της Περιφέρειας και συμμετείχε σε προγραμματισμένες συναντήσεις με τουριστικά γραφεία και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις αγορές της.....

ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ😱😱Δημοσκόπηση Kαπα Reserch: Δείτε τι ψηφίζουν οι αρνητές του εμβολίου

Στην δημοσκόπηση της Kαπα Reserch αναφορικά με το τι πιστεύουν οι πολίτες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊοϋ δείχνουν πως υπάρχει αισιοδοξία στο 42% των Ελλήνων.
Στη συνέχεια μετρήθηκε από ποιους πολιτικούς χώρους οι πολίτες θα κάνουν το εμβόλιο και από ποιους όχι. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία στην πρόθεση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, «θετικό» δηλώνει το 43% των Ελλήνων, «πιο

Λιβάνιος: Έρχεται νέα έκτακτη χρηματοδότηση στους Δήμους μέχρι την Πρωτοχρονιά


15/12/2020
 ), προχώρησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής την 13η/12/2020 στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2021.  Στην ανακοίνωση ότι μέχρι τα τέλη του 2020 θα δοθεί νέα έκτακτη χρηματοδότηση στους Δήμους λόγω της πανδημίας (μπορείτε να θυμηθείτε την προηγούμενη εδώ 

Συγκεκριμένα, ο Θ.Λιβάνιος δήλωσε το εξής:

Χυδαία επίθεση της αγράμματης Σουλτάνας: Ο «επιδειξίας» Μητσοτάκης, ο εκλιπών «κύριος» Σβώλος και τα άλλα «μαργαριτάρια» της...


Δεν ανακάλεσε για τον χαρακτηρισμό που απέδωσε στον πρωθυπουργό - Συνεχή τα... γλωσσικά ολισθήματα και οι «γκάφες» από τη βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ - Τα «τιτιβίσματα» που αναγκάστηκε να σβήσει και τα λάθη από τα οποία δεν έμαθε...

Μητσοτάκης: Μειώνεται το ενοίκιο Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για κλειστές επιχειρήσεις κατά 80%

 Του Δημήτρη Γκάτσιου

 Επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει στην... άκρη 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, για να στηρίξει την κοινωνία, τους χαμηλόμισθους, τους ανέργους, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής, "κούρεμα" ενοικίου κατά 80% για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Ειδικότερα, το ενοίκιο επαγγελματικής εγκατάστασης που θα καταβάλουν για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα είναι μειωμένο κατά 80% αντί για 40% που ισχύει για τον Δεκέμβριο.

Πώς κατασκευάζεται ένα fake news

Του Μανόλη Καψή

Η είδηση έκανε πάταγο στην αγαπημένη μου πρωινή εφημερίδα. "Η Αυγή” είχε τίτλο που δεν άφηνε περιθώρια για παρεξηγήσεις. Ήταν, για να το πω στην πολακική, κόλαφος για τους Αρίστους. "Αγιος Σάββας: Πειθαρχικός έλεγχος σε 3 γιατρούς που νόσησαν από κορονοϊό! Όλα τα έγγραφα”. Αν αυτό δεν αποδεικνύει το αποκρουστικό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού, τότε τι; Ακόμα και τα έγγραφα που παρουσίαζε η Αυγή (όλα τα έγγραφα μάλιστα) ήταν περιττά. Οχι μόνο νόσησαν οι άνθρωποι, αλλά τους στέλνουν και στο πειθαρχικό. Αν είναι δυνατόν...

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 158 «ΝΑΙ» ο προϋπολογισμός για το 2021

 Υπερψηφίστηκε από 158 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021 ενώ καταψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα 251 βουλευτές ψήφισαν με επιστολική ψήφο και 49 ψήφισαν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Έτσι

Ποιοι κερδίζουν την έκπτωση 80% στα ενοίκια - Τι ισχύει για ιδιοκτήτες και εργαζόμενους

Του Προκόπη Χατζηνικολάου
Μειωμένο ενοίκιο κατά 80% θα καταβάλλουν όλες οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές την εορταστική περίοδο, τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποζημιωθούν κατά 60% από το κράτος επί του μηνιαίου μισθώματος και όχι επί των απωλειών όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ το ποσό που θα τους πιστωθεί στον λογαριασμό θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Ρεαλιστικός και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης»

 
Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, πραγματοποίησε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού.

Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας για τα κοχλιακά εμφυτεύματα
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Άνθρωποι παραμένουν κωφοί γιατί οι λίστες για τα κοχλιακά εμφυτεύματα που μπορούν να τους δώσουν ακοή είναι τεράστιες, πολύχρονες ενώ στον Ιδιωτικό τομέα δεν μπορούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά.

Με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας σήμερα, με το κοχλιακό εμφύτευμα δε «νοείται» να υπάρχει πλέον κωφός άνθρωπος. Θεωρείται ένα από τα απόλυτα "θαύματα'' της ιατρικής.

Όμως, η μετατροπή της Υγείας σε εμπόρευμα με την υποβάθμιση του Δημόσιου τομέα, με το κλείσιμο δημόσιων κέντρων όπως του Αγία Σοφία για κοχλιακά εμφυτεύματα, σε συνδυασμό με τη μείωση των χειρουργείων λόγω του κορονοϊού έχουν δημιουργήσει ατέλειωτες λίστες αναμονής, στα ελάχιστα κέντρα που έχουν απομείνει στο Δημόσιο. 

Οι άνθρωποι που γεννιούνται και που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής μπορεί να περιμένουν έως και δύο χρόνια για να μπορέσουν να βάλουν το πρώτο τους κοχλιακό εμφύτευμα στα δημόσια νοσοκομεία. Ενώ στις ιδιωτικές κλινικές τα χρηματικά ποσά (από 10.000 έως 15.000€, εκτός από τα νοσήλια που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ), που απαιτούνται είναι υπέρογκα, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του κόσμου να μην μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά. 

Οι λίστες σε συνδυασμό με το κόστος έχουν ως αποτέλεσμα μόνο ένα μικρό μέρος των κωφών να μπορούν να κάνουν επέμβαση και από αυτούς τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι να τοποθετούν ένα κοχλιακό εμφύτευμα αποκαθιστώντας ουσιαστικά την ακοή μόνο από το ένα αυτί. Ενώ η επιστήμη σήμερα επιτρέπει και επιβάλλει την αμφοτερόπλευρη επέμβαση για την τοποθέτηση κοχλιακών εμφυτευμάτων. Επέμβαση που μεγιστοποιεί τα θετικά αποτελέσματα για τον πάσχοντα. 

Η ανάπτυξη δημόσιων κέντρων, πρώτα απ όλα στα παιδιατρικά νοσοκομεία, είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να την αναλάβει όπως και τη γενικότερη αναβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας, πράγμα που αναδείχθηκε με δραματικό τρόπο στην πανδημία του κορονοϊού. Βεβαίως το κράτος οφείλει να αναλάβει όλο το κόστος για την αποκατάσταση της ακοής των κωφών παιδιών και ενηλίκων στον ιδιωτικό τομέα μέχρι οι ανάγκες να μπορούν να καλυφθούν από το Δημόσιο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει έτσι ώστε άμεσα να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κωφοί της χώρας μας και οι οικογένειες τους. Πιο συγκεκριμένα: 

  • Να επαναλειτουργήσει άμεσα με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις μονίμου, επιστημονικού και άλλου προσωπικού το Δημόσιο κέντρο για κοχλιακά εμφυτεύματα στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αλλά και να δοθούν όλες οι αναγκαίες πιστώσεις για να αναπτυχθούν τα υπάρχοντα και να δημιουργηθούν όσα επιπλέον δημόσια κέντρα χρειάζονται με βάση τις ανάγκες σε όλη τη χώρα που να εξασφαλίζουν δωρεάν την επέμβαση για όσους κωφούς τη χρειάζονται για την αμφοτερόπλευρη εμφύτευση κοχλιακών εμφυτευμάτων. 

  • Μέχρις ότου αναπτυχθούν τα ανάλογα δημόσια κέντρα για κοχλιακά εμφυτεύματα να καλύπτεται από πλευράς του κράτους όλο το κόστος για αμφοτερόπλευρη εμφύτευση κοχλιακών εμφυτευμάτων στο 100% από το κρατικό προϋπολογισμό στον Ιδιωτικό Τομέα.

Οι βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Κανέλλη Λιάνα

Λαμπρούλης Γιώργος