slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

Μετά τον επικείμενο θρίαμβο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναλάβει πρώτος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Αριστεράς είναι μάλλον το πλέον πιθανό ενδεχόμενο. Κατανοώντας τον προβληματισμό του Αλέξη για την επιλογή των κατάλληλων προσώπων, topolitikon προτείνει και παρουσιάζει ένα πιθανό κυβερνητικό σχήμα που θα αφήσει εποχή.

Πρωθυπουργός: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Έχοντας σαφή ατζέντα και στόχους, ακολουθώντας τα χνάρια του προτύπου του, Ανδρέα Παπανδρέου, αναρριχιέται στην εξουσία με το ρητό "Λαφαζάνη δώσ'τα όλα". Με δεδομένο ότι πρόκειται για "θαυμαστή της διαχρονικής σκέψης του Μάο", ο ελληνικός λαός έχει κάθε δικαίωμα να εναποθέτει τις ελπίδες του στο νεαρό και ταλαντούχο Αλέξη.

Υπουργός Εσωτερικών: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ
Ο πρώτος τη τάξει Υπουργός θα πρέπει να εγγυάται τη σταθερότητα και να εμπνέει τη σιγουριά στον ελληνικό λαό. Σας έρχεται κανένας άλλος στο μυαλό πλην του Δημήτρη Στρατούλη; Η δήλωση του για δήμευση των καταθέσεων, τον έβαλε βαθιά στην καρδιά κάθε Έλληνα πολίτη. Πολιτικός με ωραίο, μεστό λόγο και επιχειρήματα, σίγουρα ο καταλληλότερος για να βάλει σε τάξη το χάος που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας.

Υπουργός Εξωτερικών: ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ
Συμπαθέστατη και δυναμική, έχει όλα τα φόντα να χειριστεί με μαεστρία τα εθνικά θέματα. Μπορεί η άποψη της περί μη καταγγελίας του μνημονίου να μην πέρασε τελικά, ωστόσο η εμπειρία που αποκόμισε από τις σπουδές στην Τουρκία, αλλά και οι πρωτοποριακές της θέσεις σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις με τους γείτονες, την καθιστούν το κατάλληλο πρόσωπο για να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως η φιλία, η συνεργασία και αλληλεγγύη με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

* Εδώ θα κάνουμε μια εξαίρεση και θα προτείνουμε και τον αναπληρωτή: Κατάλληλος για αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (η Ρένα θα τρέχει για 1000 ζητήματα, δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της) είναι αδιαμφισβήτητα ο κ. Μανώλης Γλέζος, ο οποίος επί σειρά ετών έχει κάνει τα πάντα για να συσφίξει τις σχέσεις της Ελλάδος με όλα τα κομμουνιστικά-ολοκληρωτικά καθεστώτα της ανατολικής Ευρώπης. Για να καταλάβετε για τι θυσίες μιλάμε (για το καλό της πατρίδας), μέχρι και στην κηδεία του σφαγέα των Ελλήνων, Εμβέρ Χότζα, πήγε.

Υπουργός Οικονομικών: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
Ο Αλέξης έκανε την επιλογή του και θα καταγγείλει το μνημόνιο. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν πάντα πιστός στρατιώτης του κόμματος και δε δίστασε να συγκρουστεί εσωκομματικά με τους συντηρητικούς Δραγασάκηδες που κινδυνολογούσαν ασύστολα και φόβιζαν τον ελληνικό λαό, μιλώντας για τις δυσάρεστες συνέπειες μιας πιθανής καταγγελίας. Ήταν πάντα υπέρ της δραχμής και το δήλωσε ανοιχτά. Ήρθε η ώρα να κάνει τις δεσμεύσεις του πράξη.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Ένα όχι και τόσο προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα όμως ο ιδανικότερος Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Αλέξης μπορεί να τον είχε στο μυαλό του και προηγουμένως, ωστόσο η δήλωση του ότι "πρέπει να περικοπούν οι εξοπλιστικές δαπάνες" και ότι "με την Τουρκία θα το ρισκάρουμε" τον κατέστησε αυτόματα τον πλέον ιδανικό Έλληνα πολιτικό, ώστε ΚΑΙ να διασώσουμε χρήμα (μέσω των περικοπών), ΚΑΙ να έρθουμε... πιο κοντά με τους καλούς μας γείτονες. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια που λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Υπουργός Εθνικής Παιδείας: ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ
Ο Φώτης Κουβέλης οφείλει συμμετέχοντας στην κυβέρνηση να δώσει στον Αλέξη τα καλύτερα στελέχη του. Ένα από αυτά είναι και η Μαρία Ρεπούση, γνωστή για τη συγγραφή του καταπληκτικού βιβλίου ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού που πληροφορεί τα παιδιά μας για το συνωστισμό των Ελλήνων στα παράλια της Μικράς Ασίας. Με διαφορά η καλύτερη επιλογή για το Υπουργείο Παιδείας.

Υπουργός Θρησκευμάτων: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ
Η δεδομένη επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον τομέα θρησκείας, μας ωθεί στην πρόταση της διάσπασης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ιδανικός νέος Υπουργός Θρησκευμάτων είναι ο -δανεικός από τη ΔΗΜ.ΑΡ.- Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά τις απόψεις του περί θρησκείας. Έχει τη βούληση να καταργήσει τις προσευχές σε σχολεία και στράτευμα, αλλά και αυτό το αστείο έθιμο με τη χριστιανική διδαχή στα σχολεία, σε μια χώρα με επίσημη θρησκεία την ορθοδοξία και μόνο 97% Χριστιανούς Ορθόδοξους.

Υπουργός Πολιτισμού: ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αξιόλογος και πεπειραμένος συγγραφέας με μεγάλη εμπειρία, έχει τις απαραίτητες γνώσεις στα ζητήματα των τεχνών και του πολιτισμού. Συστήθηκε στο ευρύ κοινό με την πετυχημένη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ "1821", όπου μας πληροφορούσε μεταξύ άλλων και για τις αγαστές σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων κατά την τουρκοκρατία. Τον τελευταίο καιρό που έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στην τηλεόραση, όταν ακούμε τη λέξη "πολιτισμός", στο μυαλό μας έρχεται ο Πέτρος. Κάνει πολιτισμένες συζητήσεις με τους πολιτικούς του αντιπάλους, αποδεικνύοντας επανειλημμένα πως πρόκειται για έναν άνθρωπο συγκρατημένο και συγκροτημένο.

Υπουργός Δικαιοσύνης: ΒΕΝΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο καθηγητής του ΕΜΠ και μάρτυρας υπεράσπισης τρομοκρατών έχει την απαιτούμενη εμπειρία, αλλά και τις ορθές απόψεις, ώστε να ηγηθεί του Υπουργείου Δικαιοσύνης. "Δεν έχω μετανιώσει που υπερασπίστηκα τη 17Ν" μας είπε πρόσφατα ο κύριος καθηγητής, ο οποίος όμως χαρακτήρισε αποτυχημένη τη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, γιατί... δε βρήκε μιμητές!


Υπουργός Ανάπτυξης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ

Η φήμη του απογειώθηκε με τη συμμετοχή του στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές" της περασμένης εβδομάδας, όπου μας πληροφόρησε ότι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όλα θα είναι διαφορετικά, ότι θα κρατικοποιηθούν τα πάντα, ότι θα δανειστούμε από το Ντουμπάι και βέβαια ότι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας πρέπει να είναι αυτό της Βενεζουέλας και της Βολιβίας. Με μια λέξη, καταπληκτικός.

Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Υπό την ηγεσία του συστάθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις διαφορές με ορισμένους εκ των συντρόφων, δεν είναι σωστό να μείνει εκτός. Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως του ταιριάζει "γάντι", με δεδομένη και την εκπεφρασμένη συμπάθεια του προς τους αντιεξουσιαστές, με τους οποίους θέλει ενότητα, αφού "μεγάλα κομμάτια της πιο ευαίσθητης, πρωτοποριακής, αντισυστημικής, συγκρουσιακής νεολαίας βρίσκονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο".

Υπουργός Εργασίας: ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Επίσημα δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αν πιστέψομε τα δημοσιεύματα του Τύπου, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Κουμουνδούρου και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ποιος ξέρει καλύτερα τα προβλήματα των εργαζομένων από το συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο; Ούτως ή άλλως, η κυβέρνηση της αριστεράς είναι μια καλή ευκαιρία, ώστε όσοι εξέφραζαν τα αιτήματα του απλού βιοπαλαιστή, να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους.

Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
Με... φόρα από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και μετά την επίσημη δήλωση στήριξης της στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναθέσει το συγκεκριμένο Υπουργείο στη Λούκα. Έχει την εμπειρία και τις γνώσεις για να συνεχίσει το έργο της. Προηγουμένως ήταν έργο σε πράσινο φόντο, τώρα σε ροζ. Σιγά τη διαφορά.


Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ: ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
Διέψευσε πρόσφατα το δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία που τον ήθελαν να στηρίζει τον Αλέξη, τονίζοντας παράλληλα πως έχει ισχυρούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ. Εμείς για συναισθηματικούς λόγους τον θέλουμε στο Υπουργείο ΤΟΥ. Ο Κώστας είναι γεννημένος για να κάνει εγκαίνια και να κόβει κορδέλες. Αυτή είναι η θέση που του αρμόζει και ελπίζουμε ο πρωθυπουργός Αλέξης να ικανοποιήσει την επιθυμία του ελληνικού λαού.

Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ
Απ' όταν έφυγε ο Κουβέλης και ο Ψαριανός από το κόμμα, ο σύντροφος Δημήτρης είχε στο τσεπάκι την πρώτη θέση στη Β' Αθήνας. Ξαφνικά πήγαν και του έβαλαν τη Σακοράφα και τον Κουρουμπλή στο ψηφοδέλτιο, με συνέπεια να βγει τρίτος, πίσω από τους πρώην ΠΑΣΟΚους. Οπότε σαν μεγάλος ηγέτης, στην προσπάθεια του να κρατήσει τις ισορροπίες, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετεί σαν No.2 το Δημήτρη Παπαδημούλη. Κυβέρνηση γίναμε, μην έχουμε και γκρίνιες από τους δικούς μας.

Υπουργός Επικρατείας & Εκπρόσωπος Τύπου: ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
Ο νυν εκπρόσωπος του κόμματος έχει το χάρισμα της επικοινωνίας αλλά και νέο πολιτικό ήθος. Το απέδειξε και πρόσφατα σε συζήτηση του με τον Δημήτρη Λιντζέρη στο MEGA. Όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον συμβούλεψε να "αφιππεύσει την κάλαμο",  ο Πάνος Σκουρλέτης του απάντησε αυτολεξεί: "προσέξτε μην καθίσετε πάνω του"...


http://topolitikon.blogspot.gr/2012/06/topolitikon.html

ΣΥΡΙΖΑ , ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ.

Η συνέντευξη του ΣΑΜΑΡΑ στον Αυτιά

Νίκος Νικολόπουλος «Η παρακαταθήκη του Εθνάρχη θα φέρει και πάλι τη νίκη!»

Στη Μύκονο βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, που ως απεσταλμένος του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, μίλησε σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης και συναντήθηκε με στελέχη και μέλη της ΝΔ από το νησί.

Ο κ. Νικολόπουλος δεν έκρυψε τη συγκίνηση και την χαρά του που βρέθηκε στην Τοπική Οργάνωση της οποίας πρόεδρος είναι ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, ο αχώριστος συνεργάτης του αείμνηστου Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή και μάλιστα, κατά την τοποθέτησή του τόνισε πως η ΝΔ περνάει σε νέα....

οι e-Επιλογές της 02/06/2012


Συνέντευξη του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ στο Γιώργο Αυτιά

Α. Σαμαράς: Δεν είναι ελπίδα να οδηγήσεις την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, είναι εθνική καταστροφή

«Ελπίδα είναι η συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας» είπε  ο κ. Σαμαράς
«Ελπίδα είναι η συστράτευση όλων των δημιουργικών
δυνάμεων της κοινωνίας» είπε ο κ. Σαμαράς
 
«Δεν είναι ελπίδα να αυξάνεις τους φόρους, να διώχνεις επενδύσεις, να τα βάζεις με τους εθνικούς σου πρωταθλητές, τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, και με τις εξαγγελίες σου, να κατεβάζεις την ελληνική σημαία από εκατοντάδες πλοία. Παρακμή είναι! Ελπίδα είναι να δημιουργείς καινούργιες θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του τόπου» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τη Ρόδο.
Συνέχισε λέγοντας «δεν είναι ελπίδα να προσκαλείς ανοιχτά στη χώρα σου όλου του κόσμου τους λαθρομετανάστες για να τους....