slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρουσίαση του νέου τόμου "ΝΑΞΙΑΚΑ (2015)" από την Ο.ΝΑ.Σ

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου τόμου της επιστημονικής επετηρίδας ΝΑΞΙΑΚΑ (2015).
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 24-08-16 στις 20:00 στην αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Οι θεματικές ερευνητικές ενότητες και αυτού του τόμου είναι ευρείες και ενδιαφέρουσες.
Για την επετηρίδα θα μιλήσουν:
Η Χάιδω Μουστάκη, καθηγήτρια-φιλόλογος, τέως γυμνασιάρχης.

Το Σάββατο 27/8 ξεκινά η περίοδος προετοιμασίας του Πανναξιακού


Προς ενημέρωση των αθλητών και των φιλάθλων του σωματείου μας θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τα εξής:
Η έναρξη της προετοιμασίας του αντρικού τμήματος ποδοσφαίρου για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 θα ξεκινήσει το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 και ώρα 16:30. Καλούνται όλοι αι ποδοσφαιριστές να προσέλθουν στα γραφεία του συλλόγου μισή ώρα νωρίτερα από την έναρξη της πρώτης προπόνησης.
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η

Προβολή της ταινίας "Ο ΔΡΑΚΟΣ" του Ιάκωβου Καμπανέλλη


Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδωνσυνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.
Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία Ο ΔΡΑΚΟΣσε σενάριο του ΙάκωβουΚαμπανέλλη και σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου.Η ταινία προβλήθηκε πρώτη φορά το 1956 και πρωταγωνιστούν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Θανάσης Βέγγος, Γιάννης Αργύρης, Μαρίκα Λεκάκη, Στέφανος Στρατηγός και .....

Νάξος: Ο Καραγκιόζης σε Εγγαρές και Μονή

Οι παραστάσεις Καραγκιόζη εντάσσονται στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) Παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών Χατζηαναγνώστου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι την Τρίτη 23 Αυγούστου στις 20:00 στις Εγγαρές και την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 20:00 στη Μονή..

Μεγαλώνει η αλυσίδα ανθρωπιάς ΛΕ.ΜΟ.Ν – BE MY HERO στη Νάξο




Το καλοκαίρι του 2016 στο νησί μας πραγματοποιήθηκε μία ακόμα αιμοδοσία με την συμμετοχή της ΛΕ.ΜΟ.Ν – BE MY HERO ( Γίνε ο Ήρωας μου ! ). Το Γλινάδο, η Χώρα, οι Τρίποδες, οι Μέλανες ,ο Δαμαριώνας, η Απείρανθος και το Φιλότι έδωσαν και πάλι το πολύτιμο αίμα τους αλλά αυτή τη φορά έδωσαν και ελπίδα ζωής. 95 ακόμα κάτοικοι του νησιού μας έγιναν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, προστέθηκαν στους 721 Ήρωες της Νάξου και έκαναν ακόμα πιο δυνατή την μεγαλύτερη αλυσίδα ανθρωπιάς. Ζητάμε συγνώμη στους κατοίκους των Μελάνων και

Μια υπέροχη, εκρηκτική εμφάνιση των «Μπλε» στη Νάουσα Πάρου! (Βίντεο)



Μια υπέροχη συναυλία από τους «Μπλε», ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 29/7 στο θέατρο του Πάρκου Πάρου στη Νάουσα.
Το ιδιαίτερο μουσικό ιδίωμα του γκρούπ που έχει χαρίσει από τη δεκαετία του ΄90 μοναδικές και διαχρονικές επιτυχίες, αναμειγνύοντας στοιχεία ποπ, ροκ, αλλά

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας 2016-2017 του Πανναξιακού ΑΟ


Η καινούργια αθλητική χρόνια για την ομάδα της καρδιάς μας ξεκινάει.
Με όραμα με ελπίδα με κοινωνική προσφορά με τα δικά μας παιδιά.
Γίνε και εσύ μέλος της παρέας μας!
Ελα στο Δακ Νάξου να καρδιοχτυπήσουμε και φέτος με τις επιτυχίες του Πανναξιακού μας.
Καρτα Διαρκείας 2016-17
Το σύνθημα που μας ενώνει είναι ένα....

Εκδήλωση γιά το Νοσοκομείο της Νάξου


Ο Ναξιακός Οργανισμός Βιοϊατρικών Επιστημών (ΝΟΒΕ) σε συνεργασία με την
Ένωση Φίλων του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου και του Ιδρύματος Στήριξης Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:
"Το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου της Νάξου".
Ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι φορέων του νησιού ενώ θα ακολουθήσει ευρεία συζήτηση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" στο Δημαρχείο Νάξου.
Καλούνται οι κάτοικοι του νησιού να δώσουν βροντερό παρών στην εκδήλωση.
Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα χρήσιμη για ένα τόσο οξύ θέμα όπως είναι η

Εκδήλωση για τα 120 χρόνια ζωής της ποτοποιίας Βαλληνδρά στο Χαλκί


Εκδήλωση για τα 120 χρόνια διαρκούς παρουσίας και παραγωγής της ποτοποιίας Βαλληνδρά στο Χαλκί πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 το βράδυ στο Χαλκί της Μάξου. Η επιχείρηση ξεκίνησε το 1896 με επικεφαλής τον Μάρκο Γρηγ. Βαλληνδρά, συνεχίστηκε με τον Γιάννη Σακελλιάδη και συνεχίζεται και σήμερα με επιτυχία με την κ. Ερήνη Σακελλιάδου-Φραγκουδάκη.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο φιλόλογος καθηγητής κ. Αντώνης Τζιώτης που αναφέρθηκε στο ιστορικό και τις προσωπικότητες της επιχείρησης της ποτοποιίας Βαλληνδρά, της πολυβραβευμένης και με

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΟΓΟ ...Σε εκδήλωση για το Κέντρο Υγείας και τα... άκουσε στην Κοζάνη - ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΔΙΟΛΌΓΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;



Σε συναυλία για να βγάλει πολιτικό λόγο πήγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Μίμης Δημητρίαδης, όμως, κατέληξε να τα... ακούει από τους παρευρισκομένους.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στο Τσοτύλι του δήμου Βοΐου σε συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας. Σε κάποια στιγμή, ζητήθηκε από τον βουλευτή να απευθύνει ένα μικρό χαιρετισμό, κάτι που εν τέλει συνέβη.