slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χάρρυ Κλιν, έχεις μήνυμα

Με αφορμή κάποια σχόλια του Χάρρυ Κλιν που είδαν το φως της δημοσιότητας, του απευθύνω αυτό το γράμμα-μήνυμα.

Αγαπητέ Βασίλη....

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ… Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΗΤΑ ΛΥΣΕΙΣ!


 
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
 ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ …ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ!

Στις ιδιαίτερα κρίσιμες και δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, η κοινωνία μας ζητά συνέπεια και αποτελεσματικότητα.
 Επιεικώς απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η συστηματική τακτική της υποβάθμισης του Περιφερειακού Συμβουλίου από την Περιφερειακή Αρχή της Π.Ν.Α.

Συμπλοκή Ελλήνων Ιταλών με σοβαρό τραυματισμό Ιταλού στη Νάουσα!


Φαίνεται ότι η Νάουσα Πάρου δεν θα ησυχάσει από τα κρούσματα βίας. Πριν κλείσουν τρία 24ωρα από την αιματηρή ληστεία στην κεντρική πλατεία είχαμε ένα νέο επεισόδιο σήμερα τα ξημερώματα με πρωταγωνιστές 4 Έλληνες και 12 Ιταλούς που κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό ενός Ιταλού στο ίδιο ακριβώς σημείο που έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Μίχας.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων:

Συμμορία αδίστακτων Αλβανών εκτέλεσε τον 53χρονο στην Πάρο- Είναι ακόμη στο νησί οι φονιάδες πιστεύει η αστυνομία


Υπόνοιες ότι οι αδίστακτοι δράστες που δολοφόνησαν εν ψυχρώ έξω από την Alpha Bank της Πάρου τον 53χρονο Δημήτρη Μίχα βρίσκονται ακόμη στο νησί έχουν οι αρχές.

Το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο σημείο, αλλά και το αυτοκίνητο που έκαψαν και εγκατέλειψαν οι δράστες οδηγούν σε Αλβανική συμμορία που διαπράττει ένοπλες ληστείες στη χώρα από το 2010.


Η συμμορία είχε διαπράξει ληστεία με τρεις τραυματίες στη λ. Βουλιαγμένης στην Αθήνα, τότε ο ένας δράστης είχε συλληφθεί, όμως οι δυο συνεργοί του είχαν διαφύγει.

Σε αυτούς τους δύο εστιάζονται οι έρευνες καθώς το αυτοκίνητο που τότε χρησιμοποίησαν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε και στη ληστεία της Πάρου.

Παράλληλα τα εργαστήρια έχουν πάρει "φωτιά". Το καπέλο και το κινητό που βρέθηκε στο σημείο έχουν "δώσει" το DNA δύο εκ των δραστών.

Παράλληλα ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ βρίσκεται στο νησί ερευνώντας τις τηλεφωνικές κλήσεις σε μια προσπάθεια εντοπισμού των δραστών που εκτιμάται ότι λόγω της μεγάλης κινητοποίησης της αστυνομίας και του λιμενικού μάλλον επέλεξαν να αναζητήσουν καταφύγιο στη Πάρο μη ρισκάροντας των εντοπισμό τους.

Πηγή: newsit.gr

Κατάργηση διπλών συνταξεων, κομμένες οι πρόωρες των ΔΕΚΟ, μείωση συντάξεων πάνω από 1600 ευρώ


Τα πάνω κάτω φέρνει τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στις συντάξεις η πρόταση στην οποία έχουν καταλήξει οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και θα κατατεθεί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή:

Αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης, ελαχιστοποιούνται οι δυνατότητες πρόωρης συνταξιοδότησης και μειώνονται τα ποσά που καταβάλλονται στους ήδη συνταξιούχους.

Ειδικότερα, προβλέπεται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 χρόνια στα 66 για άνδρες και γυναίκες με ελάχιστο χρόνο ασφάλισης 20 χρόνια (6.000 ένσημα) αλλά και η κατάργηση όλων των διατάξεων που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης εξόδου στη σύνταξη σε εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα δύο εναλλακτικά σενάρια, προτείνεται ή να αυξηθεί το γενικό όριο ηλικίας στα 66 τουλάχιστον χρόνια και να ανασταλεί ως το 2015 η απονομή κάθε πρόωρης σύνταξης, ή να καταργηθούν με νόμου -από την 1η Ιανουαρίου 2013- όλες οι εξαιρέσεις και δυνατότητες συνταξιοδότησης κάτω των 65 ετών.

Παράλληλα, οι συντάξεις που θα περικοπούν αφορούν κυρίως στους 600.000 που λαμβάνουν διπλή σύνταξη καθώς σε αυτούς θα κοπεί στο μισό η δεύτερη σύνταξη. Αλλά και όσοι συνταξιούχοι του δημοσίου λαμβάνουν συντάξεις πάνω από 1.600 ευρώ.

Την ίδια ώρα, θα κοπούν πλήρως τα επιδόματα που δίνονταν σε 200.000 ομογενείς που είχαν εγκατασταθεί κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και το ΕΚΑΣ που καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους εφόσον εισπράττουν ενοίκια ή έχουν άλλα εισοδήματα.

Οι προτάσεις δεν θίγουν όλους όσοι είναι ασφαλισμένοι προ του 1983 και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση 35ετίας ή όλους όσοι ασφαλίστηκαν στη συνέχεια μέχρι το 1993 και συμπληρώνουν 37 χρόνια ασφάλισης.

Επίσης δεν αλλάζουν οι διατάξεις για τους εργαζομένους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Οι νέες ρυθμίσεις θίγουν κυρίως τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ για τους οποίους τα όρια ηλικίας είναι χαμηλότερα από του ΙΚΑ (το πολύ 60ό έτος), τις μητέρες με ανήλικα παιδιά που μπορούν να βγουν σε ηλικία 52 ή 55 ετών.

Πιλότο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και τις μειώσεις στις συντάξεις αποτέλεσε η απόρρητη έκθεση του ΚΕΠΕ στην οποία διαπιστώθηκε για πρώτη φορά ότι ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2.300.000 και οι συντάξεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία είναι 2.900.000. Δηλαδή υπάρχουν 600.000 συνταξιούχοι που παίρνουν δύο συντάξεις και αρκετοί από αυτούς (κυρίως πολιτικοί) ακόμη και τρεις συντάξεις.

Επικουρική σύνταξη από 14 ασφαλιστικούς φορείς και «μετοχικά ταμεία» παίρνουν 1.350.000 συνταξιούχοι.

Το ετήσιο κόστος για την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα Ταμεία υπερβαίνει τα 30 δισ. ευρώ, ενώ οι περικοπές που σχεδιάζονται θα ανέλθουν στα 2,5-3 δισ. ευρώ ετησίως για τις συντάξεις και στα 2,5 δισ. ευρώ για τα επιδόματα.

Πράκτορας το κάθαρμα; Γι’ αυτό η τεράστια κινητοποίηση φυγάδευσης του;

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται στο μυστήριο με το δίποδο ανθρωποειδές της Πάρουπου έστειλε αδιάβαστο ένα αθώο κορίτσι. Χάρη στην παρατηρητικότητα ενός φίλου αναγνώστη του makeleio.gr, του Στάθη(πάντα είχαμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες των φίλων μας) φτάσαμε σε ένα τουρκοσκοπιανό φόρουμ που ενισχύει την φιλία ανάμεσα στις "εθνοτικές" μειονότητες των "Μακεδόνων" και των "Τούρκων" που ζουν στην Ελλάδα.
Είναι το http://turkeymacedonia.wordpress.com/2010/03/10/immigrants-in-greece/. Ως βινιέτα αναγνώρισης έχει τους χάρτες της Τουρκίας και της "Μακεδονίας", των Σκοπίων δηλαδή που τα

εξαμβλωματικά παρακλάδια του Σόρος ονειρεύονται για να κάνουν την Ελλάδα, Κόσσοβο.



Turkey & Macedonia,Turkish and Macedonian friendship αναγράφεται στο λογότυπο με πηχαίους λευκούς τίτλους. Και ποιο "πουλάκι" φιλοξενείται σε συνέντευξη για τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα από τους Τούρκους δουλέμπορους; Μα φυσικά ο κύριος Waqas Ahmed, who hails from a small village of Gujrat, is typical. He had paid Rs 700,000 to the agent in Gujrat to get to Unaan. Ο κτηνάνθρωπος της Πάρου. Όχι δεν είναι συνωνυμία. Είναι ο ίδιος. Αχμέτ Βακάς. Από το χωριό Gujrat του Πακιστάν. Η συνέντευξη είναι μια τυπική ιστορία ενός κατακαημένου και βασανισμένου μετανάστη, κυνηγημένου από το αστυνομικό σύστημα μιας χώρας που το 50% των κατοίκων της, όπως λέει, είναι ρατσιστές. Και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα για έναν "φουκαρά" που πουλούσε ηλεκτρικά είδη στην Πλάκα για να ζήσει. Και ξέρουμε καλά ποιοι πουλάνε και πως πουλάνε ηλεκτρικά στην Πλάκα. Είτε τα κλέβουν είτε είναι οι ίδιοι κλεπταποδόχοι είτε τους τα πηγαίνουν για να φαίνονται κλεπταποδόχοι.



Τώρα μάλιστα. Εξηγούνται πολλά. Η υπερπροστατευτικότητα στον κτηνάνθρωπο με τις κουκούλες full face, η "Αμερικανίδα" δικηγόρος του Αλεξάνδρα Δήμου που έχει εξαιρετικές σχέσεις με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και υπερασπίζεται από την εποχή του 2000 Αμερικανούς και όχι μόνον πολίτες που κάνουν διακοπές στα νησιά(δεν είναι έτσι κυρία Δήμου;), οι αστυνομικοί-κασκαντέρ που έπαιζαν κωμικοτραγικού ρόλους μπροστά στις κάμερες των ρεπόρτερ, η διαστρέβλωση και παραποίηση της ηλικίας ενός "πράκτορα" που τον έκαναν με το ζόρι 19 ετών για να τον στείλουν πακέτο στον Αυλώνα και από εκεί σε δίκη που ένας Θεός ξέρουμε πότε θα γίνει, η μυστικοπάθεια των αξιωματικών της ΕΛΑΣ των Κυκλάδων που τους ρωτούσαμε να μας πουν τα ακριβή του στοιχεία και μας έκαναν την πάπια. Για έναν περίεργο τύπο ενός ακόμα περίεργου εργοδότη του που απ'οτι φαίνεται έχει και άλλες "ενασχολήσεις" κρατώντας αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά σε έναν ξενώνα-μυστήριο.

Μια χώρα "σουρωτήρι" με τους μειοδότες και τους "κουκουλοφόρους" να αρμενίζουν βιάζοντας τα παιδιά μας, αποκτώντας πέτσινο πολιτικό άσυλο εις το όνομα του Αλλάχ και του φιλόδοξου ονείρου της συνένωσης της Νέας Βαλκανικής του Μεγάλου Οθωμανικού Τόξου.

Ακούει κανείς εκεί στην Κατεχάκη;

www.makeleio.gr

Νικολόπουλος: Εδώ θα μείνω...

Για την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και την φημολογούμενη, αλλά ανεπιβεβαίωτη ακόμα, διαγραφή του από το κόμμα της Ν.Δ,  καθώς και για τις προθέσεις του από εδώ και στο εξής, μίλησε ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας, 13 Αυγούστου, στο πολιτικό του γραφείο στην Πάτρα.
Αναφορικά με το «μυστήριο» της διαγραφής του, ο βουλευτής σημείωσε πως....

"Το φαρμακείο σε κρίση (B')"

Οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι για τον τομέα της υγείας φροντίζουν ώστε να μην εφησυχάζουμε και να είμαστε σε ετοιμότητα, μη γνωρίζοντας τι μας επιφυλάσσει το αύριο. Έτσι μετά από την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους το μήνα Ιούνιο, αναζητώντας λύση για το τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει τα φαρμακεία, επανερχόμαστε στο ίδιο μελανό οικονομικό καθεστώς...

Πώς μπορεί λοιπόν να υπάρχει υγιής συνδικαλισμός, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι των διοικητικών συμβουλίων λαδώνονται με τον ένα ήτον άλλο τρόπο ή καταλαμβάνουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό για προφανείς λόγους; ...

Φθάνοντας λοιπόν τα φαρμακεία στο χείλος του γκρεμού, “παρακαλούν” το κράτος για συμψηφισμό των χρεών τους με τις φορολογικές εκκρεμότητές τους και το κράτος για άλλη μια φορά αδυνατεί να βρει λύση, διότι ο δρόμος του επιχειρηματικού κόσμου είναι προκαθορισμένος και σκοτεινός...

Μια νέα δημοσίευση στο vigla.gr:

http://vigla-watch.blogspot.gr/2012/08/b.html

Συναυλία: μουσικό.....Αρχιπέλαγος......όνειρο


ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΑΝΩΝ ΝΑΞΟΥ "ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ"

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μελάνων Νάξου «ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ» σας προσκαλεί στο μεγάλο καλοκαιρινό χορό που θα γίνει το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 και ώρα 22:00 στην πλατεία των Μελάνων, για μία αξέχαστη ναξιώτικη βραδιά! Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες του χωριού μας και τα χορευτικά του συλλόγου. Λαχειοφόρος αγορά με δώρα μεγάλης αξίας! Τιμή εισόδου 5 ¤. Χορός ελεύθερος.

"Η νύχτα των παλιάτσων" στη Μονή Νάξου την Πέμπτη

Ο Σύλλογος Μονιατών «Η Τέχνη», φιλοξενεί τη θεατρική ομάδα «Τσιριτσάντσουλες», για να παρουσιάσουν την παράσταση «Η νύχτα των παλιάτσων», στη Μονή, την Πέμπτη 16 Αυγούστου και ώρα 21:30, στο γήπεδο 5×5 στο παλιό νταμάρι.

Το έργο μιλάει για τον έρωτα, τον πόλεμο, τη φτώχεια και την επανάσταση.

Θέματα διαχρονικά αλλά και επανεπικαιροποιημένα από τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα…

Είναι γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο και η παράσταση συνοδεύεται από πολύ μουσική…

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με προαιρετική εισφορά για την ενίσχυση του θιάσου.

Η παράσταση - έκπληξη του καλοκαιριού στη Νάξο, ενθουσίασε το κοινό

Παλιά Αθήνα, Παρίσι, θρυλικές μελωδίες του Hollywood, αλλά και αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, αποτέλεσαν το μουσικό κορμό της παράστασης που τα είχε όλα. Χορό, τραγούδι, παρλάτες και φυσικά ενθουσίασε το κοινό που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" το Σάββατο το βράδυ. Η μουσικοθεατρική παράσταση, δόθηκε από το θίασο "Θυμέλη" με τον τίτλο "Five 4U" και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ δήμου Νάξου και.....

Oλα στα π........................ του με το σακίδιο στον ώμο ο Γ.Α.Π συνεχίζει το σαφάρι διακοπών στην Πάτμο [εικόνες]

Νέες φωτογραφίες από τις διακοπές του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, αυτή τη φορά από την  Πάτμο, όπου είχε βρεθεί το προηγούμενο διάστημα, ήρθαν στη δημοσιότητα.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Real News, διακρίνεται ο πρώην πρωθυπουργός να απολαμβάνει τις βόλτες του ανέμελος με το σακίδιο στον ώμο στο «Νησί της Αποκάλυψης» παρέα με τη συντροφιά....

e-Επιλογές της 12/08/2012

Ασχολείται κάποιος με τον Πανταλάκη ή ξεχάστηκε κι αυτό το θεματάκι με τα 8 μύρια;

Δύο φορές έστειλε λεφτά στο εξωτερικό, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας που διοικούσε, για να αγοράσει σπίτι στο Λονδίνο ο Θόδωρος Πανταλάκης.

Μεταξύ των μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό ή τα απέσυραν σε θυρίδες και μυστικές κρυφώνες, το φθινόπωρο του 2011, ήταν και ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Θόδωρος Πανταλάκης. Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος αποκάλυψε, μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου στη Βουλή, το ποσό που διακίνησε έφθασε τα 8 εκατομμύρια ευρώ, προοριζόμενο για την αγορά ακινήτου στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου.

Τα εμβάσματα έφυγαν σε δύο δόσεις από την ίδια την Αγροτική Τράπεζα που ο κ. Πανταλάκης διοικούσε και οι κινήσεις έχουν καταγραφεί από την Τράπεζα της Ελλάδας. Η νομιμότητα των εμβασμάτων δεν αμφισβητείται αλλά οι αρμόδιες αρχές ερευνούν το ζήτημα και δεν αναμένεται να ευρεθεί κάτι μεμπτό αφού ο κ. Πανταλάκης ήταν επί σειρά ετών υψηλόβαθμο στέλεχος του τραπεζικού τομέα και είχε υψηλές απολαβές.

Οπως σημειώνουν τραπεζικοί κύκλοι το ζήτημα είναι ηθικό και υπογραμμίζουν ότι σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα δοκιμάστηκαν από μαζικές αναλήψεις και διακίνηση χρημάτων στο εξωτερικό δεν μπορεί ο διοικητής μιας τράπεζας να εξάγει τόσο μεγάλα κεφάλαια την ώρα που καλούντα οι απλοί καταθέτες να εμπιστευτούν τις ελληνικές τράπεζες.

Η είδηση έκανε το γύρο του ξένου Τύπου και καταγράφηκε ως εξαιρετικά αρνητική για τη χώρα μας. Ο κ. Πανταλάκης, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά από ξένο δημοσιογράφο απάντησε ότι βρίσκεται σε διακοπές στη βίλα του στην Πάρο και ότι δεν προτίθεται να δώσει καμία απάντηση.